Buggs Bunny by Jinzo

U današnjem blogu ću da predstavim deck koji će da hara metom, te koji ima već sada mnogo igrača. Riječ je o decku koji se bazira na zeca, riječ je o Rabbit Dino decku!

Kakav je to deck? Da li je igriv? Da li je fun deck? Mrtve ruke? Cijena?  Deck je nastao izlaskom Rescue Rabbita. Rabbit u početku nije bio nešto poseban, ali je on bio reinkarnacija bannane karte “Rescue Cat”. Uskoro izlaskom Evol arhetipa, te njihovih rank 4 xyzova koji zahtijevaju dinosaure kao materijale – zec je napokon našao svoju pravu ulogu. A uloga mu je da dovodi Laggiu i Dollku iz Extra decka te dobiti veliku kontrolu nad igrom. Deck je jako igriv. Bazira se kao što reče na Zecu i normalcima, ali kojim normalcima? Hmmm… možete igrati bilo koje level 4 normal dinosaure no danas najpopularniji su Sabersaur i Kabazauls. Deck je za zabavu, jer se ne mora razmišljati puno sa njim, deck je u poenti: “Dovedi zeca – dovedi normalce – dovedi xyza – i killaj!”. Jako je zabavno gledati kada sve živo negirate protivniku sa vašim xyzovima a protivnik vas samo blijedo gleda. Mrtve ruke su jako česta stvar – jer ukoliko dobijete u početnom handu npr. 4 normalca i 2 S/T removala teško da nećete izgubiti. Zato igramo Maxx “c” koji osim što spriječava protivnika osim ako protivniki ne želi da nam dadne draw power, mi vučemo za svaki njegov SS. I imamo Pot of Avarice koji je jako dobar za recikliranje karata i draw 2. Vrijeme jda pređemo na posao. Tj. na glavne karte ovoga decka…krenut ću najvažnije svakako a njega se čuvajte…Ladys and Gentlemans…this is a…..Rabbit with Glasses, and Iphone! This is a Rescue Rabbit!

300px-RescueRabbit-PHSW-EN-ScR-1E

Dakle njegova statistika je nebitna. Bitan je on, te je bitan njegov effect koji nam daje pristup svim rank 4 xyzovima koje igramo u extra decku. Jedan od glavnih comboa, je banish njega te dovodjenje 2 Sabersaursa ili 2 Kabazaulsa iz decka i dovodjenje Laggie ili Dollke. Tako da nam i ne smeta ovaj dio da dovedene monstere uništimo na kraju poteza. Hmmm…imam tri zeca banish. šta da uradim? Aha! Return from different dimension i 3 nova xyza! Hmm, ne baš! Eff od Zeca je Once Per Turn pa ne pali na to. Ali kada se već jednom riješimo svi zečeva u decku, vjerovatno ćemo već imati game, ili lose. Ono što valja napomeniti je da ovaj zečić jako skup, te bi ste trebali imati jako puno novca da imate sve trojicu. Karta koja se igra na 3 definitvno!

Šta je slijedeće? Hmmm… pa nešto još skuplje od Rabbita definitvno.. riječ je o Tour Guidici iz Underworlda xD.

300px-TourGuideFromtheUnderworldEXVC-EN-ScR-1E

Šta imamo ovdje? Najskuplju kartu u meta gameu današnjem definitvno! Pa možda i najbolju! Ova karta nam daje ogroman pristup rank  3 xyzovima pa tako recikliranje zeke postaje lakše. Jer uz 2 tour guidice, Tour Guidicu i Sangan dovodimo Leviara. A Leviar dovodi Zeku. A zeko dovodi normalce…….a Laggia daje kontrolu nad igrom! Dakle shvatili ste. Tour Guide From The Underworld je jedna od onih karti koje se mogu uklopiti u svaki deck je daje free ss, i free xyz. Šta reći osim. Must play 3?

Iduće je da prelazimo na glavnu kartu Extra decka. Nećemo objašnjavati njegovog mlađeg burazera jer je ovaj još bolji. Ovdje imamo Solemn Judgment sa 8 puta manjim costom i napredniji Solemn Warning. Ovdje imamo Evolzara Laggiu!

300px-EvolzarLaggiaPHSW-EN-UR-1E

To je avion! To Je raketa! To je Solemn Judgment! WTF? To je EVOLZAR LAGGIA! Karta koja može negirati sve i svašta, pa i više od toga. Evolzar je xyz monster ranka 4, i traži dva level 4 dinosaursa. Teško izvodljivo? Ehh, Rabbitov eff i evo Laggie. Zašto se zove Evolzar? Pa baš zato što je evoluirao iz dva dinosaura u jednog dragona koji spreman da killne protivnika. Dakle on može negirati summon, ili spell/trap kartu. Evolzar može killnuti pola mete, sa svojih solidnih 2400 ATK-a… Evolzar može sve! Toliko o ovom fuckeru. Prelazimo na spellice!

MindControlSDWS-EN-C-1E

Now i can make super-duper Xyz monster! Why? You control only 1 monster! I activate Mind Control! Dakle, ovo je još jedan način da dobijete xyzove tipa Utopia ili Zenmaines, ali nije to sve. Zato igramo i synchroe u extra decku, skoro svaki današnji deck igra tunera, a mi ne! E pa zato igramo mind control da bi smo ugrabili protivnikovog tunera i radili synchro. Praktično? Pa da. Karta je jako dobra,te može da posluži.

Kako se suprostaviti ovom decku?

Evo nekoliko načina:

  • *Negacija summona Zeke – Trepice, tipa Solemn Judgment, Solemn Warnning
  • *Sajdanje Prohibtiona na zeku
  • *Skill Drain može da zakolje ovaj deck

Decklista prvaka sa YSC-a u Bringhtonu

Monsters: 20
3 Jurrac Guaiba
3 Kabazauls
3 Tour Guide From the Underworld
3 Rescue Rabbit
3 Sabersaurus
2 Maxx “C”
1 Neo-Spacian Grand Mole
1 Sangan
1 Gorz the Emissary of Darkness

Spells: 12
2 Forbidden Lance
1 Pot of Avarice
2 Smashing Ground
1 Dark Hole
1 Book of Moon
1 Mind Control
2 Mystical Space Typhoon
1 Gold Sarcophagus
1 Monster Reborn

Traps: 9
2 Dimensional Prison
2 Solemn Warning
1 Solemn Judgment
1 Torrential Tribute
1 Trap Dustshoot
1 Mirror Force
1 Bottomless Trap Hole

Extra Deck: 15
1 Number 39: Utopia
2 Evolzar Laggia
2 Evolzar Dolkka
1 Steelswarm Roach
1 Number 17: Leviathan Dragon
2 Leviair the Sea Dragon
1 Wind-Up Zenmaines
1 Trishula, Dragon of the Ice Barrier
1 Black Rose Dragon
1 Brionac, Dragon of the Ice Barrier
1 Ally of Justice Catastor
1 Chimeratech Fortress Dragon

I sa decklistom smo došli do kraja ovog reporta. Nadam se da vam se svidio te da vam je bilo ugdno dok ste ga čitali. Do idućeg puta…

4 komentara

  1. Mislim da je ovo malo ispod tvoje razine, tj. mislim da ti možeš i bolje što si i pokazao sa svojim LS blogom.

    Ovo je solidno, ali ima premalo informacija jer ja sam upravo sada završio blog o Rabbitu u kojem ima 2500 riječi, a ovdje ih ja mislim nema toliko, pa mislim da si se mogao malo više potruditi, ali ok je. Ovo je vjerojatno napisano ovako više na brzinu, pa kad pišeš sljedeći put uloži malo više truda i vidjet ćeš i rezultat će biti bolji 😉

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.