Dragunitys by Ris


Dakle,odlučio sam da ipak neke stvari podjelim sa ovom skromnom ali ipak ne manje vrijednom zajednicom.Dosta sam slobodnog vremena posvetio testanju novih Dragunitya i decka kao takvog.Naglašavam da nisam prije igrao Dragone,većinom se bavim kombo deckovima  a OTK deckove obožavam.Dakle Dragunitije sam odlučio igrati više na kontrolu iz razloga što se u testanju upravo ta verzija pokazala konzistentom i stabilnom.Prateći YCS deck me jednostavno fascinirao.U sebi dakle ima dozu toolboxa i ima Vejlere koje jednostavno moram naglasiti. Veiler je naime jedna od karata koja jednostavno dobiva matcheve,čini matchupove vs GB,LS,LSS,Xsabers i ostalih puno lakšim.

 Opisat ću vam neke komboe i neke deck izbore iako mi je deck sasvim prosječan.

 Monsters:13

3 Dragunity Dux
3 Dragunity Legionare
3 Dragunity Phalanx
2 Dragunity Aklys
2 Effect Veiler

 Spells:16
3 Dragon Ravine
3 Terraforming
2 Cards of Conosance
2 Mystical Space Typhoon
1 Giant Trunade
1 Monster Reborn
1 Dark Hole
1 Book of Moon
2 Pot of Avarice

 Traps:11
2 Bottomless Trap Hole
2 Ikarus Attack
1 Royal Oppression
1 Solemn Warrning
2 Seven Tools of the Bandit
1 Mirror Force
1 Torrential Tribute
1 Solemn Judgment

  +     =   =        

Dakle,Dux i Phalanx na maksimalan broj je must.Karte jednostavno rade free Stardusta/Scrapa/Thought Rulera/Colossala,dakle bilo kojg lv 8 sinkroa. Deck većinom u prvom turnu leži na Stardustu koji je ključ protectiona Ravine koja je u biti srce decka iako je bitno naglasiti da deck bez problema igra i bez Ravine.Legionare i Aklys su sjajan kombo sam po sebi a doza od 2 Ikarusa je jednostavno bolesna.Ikraus sam po sebi ima 6 targeta što je sasvim dosta jer target dodajete u ruku preko Ravine.

 Vejler je ubojica,simple as that=?.
 Ravine je na 3 kao i Terraforming jer karta je srce decka a Terraforming nije dead draw pošto ga se često baca za efekt fildice.

Consoance je kakav takav draw power,Oppression volim a ostalo je manje više logičan izbor.

 Potencijalni komboi. 

Dux+Phalanx u grejvu čine Stardusta/lv 8 sinkroa.

    +      +   

               +2

Moj najdraži kombo je Legionare,equip Aklys->Legionare effect razbije monstera,Aklys se resolva ode karta te zatim Ikarus na Legionara koji zatim uništi 2 karte.Dakle čisti plus 2.Po cijenu svoje dvije karte uništite protivnikove 4.

 Toolsi su bitna karta je rčuvaju od raznih nedaća u vidu Warrninga/Judgmenta/Chariota te naravno Starlajta.Ukoliko se s Toolsom odigra kako treba chain bi u principu uvijek trebao biti vaš,što je bitno.

 Očito je da su monsteri dragoni i da se do lv 8 dragon sinkroa lako dolazi.Uvijek su dobar izbor Stardust/Tra/Scrap Dragon te je očito da je Tridient Dragon alternativa za win u vidu Otka.

Dakle u 2 turna zavrtite Duxa s Phalanxom,Vajrayanom ,stvorite Dusta/nešto random.Next turn Dux again,sleti Tridient koji uvijek ima karte koje će uništiti i stvoriti svoja minimalno 2 napada,6k nije malo.

 I Pot of Avarice je karta bez kosta ovdje,free +1 a vraća  odnoso osnovne oblike komboa.

 Sve u svemu dajte decku šansu,toliko od mene.                           

                                                                                      Mario Šubarić aka Ris

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.