Dragunity by Mephiles

Dragunity = Dragon Unity. Prvi put viđeni u Japanu prije davnih godinu dana, no sada konačno dostupni i u TCG-u. Izlaskom ovog deka Dragoni konačno dobivaju pravi support za konkuriranje Tir 1 dekovima! Iako nisu “čisti” Dragoni, lako se mogu ukombinirati u Disastere ili čak biti dodatan draw-power u SOL (Stone Of Legend) Dragonima. Mogućnosti kombiniranja ima beskonačno.

Što se tiče karti koje se izvuku iz Structure deka dosta su solidne. Zašto solidne ? Osim Dragunity-a koji se izvuku unutra a dobar dio njih je izišao kao promice u Hidden Arsenal 3 od monstera kao ponuda dolaze i razno razne karte dostupne u takoreći prastarim boosterima.

No jedna karta nedostaje u Structure deku, možda čak  i glavna karta.. to je Dragunity Phalanx, Dragon-Tuner LV2 koji se ako je equipan na Monstera (nemora biti Dragunity monster) može Special Summonat na polje i dalje koristiti kao Tuner za Synchro Summon. Budući da ga nema u deku, dostupan je jedino u HA03 busterima dok mu cijena premašuje 80kn po komadu. No kako je Konamiju više stalo do zarade ipak su stavili u dek nešto što će ga “zamijeniti”, to je Dragunity Militum koji jednom po potezu poziva jednog equipanog Dragunitya na polje (primjerica Dragunity Aklys). Efekt mu i nije bogzna što, no ipak zna odraditi svoju ulogu.

Dodatne karte koje ovaj dek čine posebnim su Dragunity Arma Leyvaten, LV8 Dragon koji se može Special Summonat removanjem equipiranog Dragunity monstera van igre. Posebnim ga ćini to što se svojim efektom poziva bilo iz henda ili gravea dok dodatnim efektom equipira jednog Dragona iz gravea na sebe. Jedan jako fora efekt koji se može iskoristiti na više naćina, ovisi o situaciji na polju. U slučaju da je protivnička strana polja “čista” ili imate karte koje će štititi vaše napade equipiranjem Phalanxa na njega pretvarate ga u LV10 Synchroa, naravno riječ je o Trident Dragionu! (više rijeći o njemu kasnije). Zadnjim efektom Levya u slučaju da je uništen efektom protivničke karte specijalno se poziva jedan od equipanih Dragona na njemu. U najboljem slučaju to može biti i Red-Eyes Darkness Metal Dragon sa kojim se i dalje nastavlja swarm.
Mnogi su mislili da se efektom Levya može equipati i Light and Darkness Dragon, doduše i može no nikako neče doći na polje efektom Levya budući da nemože biti Spacialno pozvan i izazvati takozvani “infinite loop”.

Idući je Dragunity Arma Mystletainn. Mystle je u čistim Dragunityma možda čak i obavezan na dva. Mogučnošću Special Summona iz henda ako kontrolirate Dragunity monstera lako se može pretvoriti u LV8 Synchroa (Mystle je LV6 Dragon-Type Monster) pomoću Dragunity Phalanxa budući da kada je Normal ili Special sumonan iz henda equipa jednog Dragunity Tunera na sebe.
Mystle je isto tako dobar u kombinaciji sa idućim monsterom. Dragunity Aklys. Zgodna stvarčica koja se riješava protivničkih karti ako se odigra na dobar način, pardon pravilan način.

Budući da je bilo dosta zamijerki oko rulinga za Aklysa, Konami ih je izmijenio i nadopunio u TCG rulinzima. Dakle ako je Aklys equipan na monsteru u trenutku kada je monster uništen, efekt Aklysa se ne aktivira dok u slučaju da Aklys “odleti” sa equipanog monstera dok je ovaj još na polju, efekt se aktivira. Razlog je njegov efekt. Kada je Dragunity Aklys equipiran na monsteru i Aklys se sa equipanog monstera pošalje u grave (nemora biti uništen Aklys) aktivira se njegov efekt, dakle uništava jednu kartu na polju (nije opcija). Budući da se taj efekt događa samo ako equipani monster preživi odmah je i ruling jasniji.

Aklysa je najbolje kombinirati sa Dragunity Legionarom. Dakle efekt Legionara je ; uklanjajući jednog Equip Dragunity monstera sa s/t zone u grave možete uništiti jednog Face-Up monstera na protivničkom polju, u to vrijeme se pali eff Aklysa i on uništava dodatno kartu na polju. Isti efekt je sa Synchro monsterom Dragunity Vajrayana, slanjem equipanog monstera na groblje podupla joj se napad dok Aklys popratno uništi kartu na polju.

Još jedna stvar po kojoj je Aklys poseban je njegov efekt da special summona jednog Dragunitya iz henda na polje, zatim se Aklys equipira na tog special sumonanog monstera. Fora je u tome što tim načinom sazivanja taj monster missa tajming što ga čini otpornim na Bottomless, TT i slično budući da je equipanje Aklysa zadnja stvar koja se dešava.
Za dodatni učinak, tj. više uništenih karti moguće je iskoristiti i Icarus Attack, budući da se u Dragunityma igra i dosta Winged-Beast monstera, među kojima je i Legionar.

Idući korisni Winged-Beast, tj. najzaslužniji za Synchro spamm je Dragunity Dux. Kombiniranjem njega i Dragunity Phalnxa vrlo je lako napraviti bilo LV6 ili LV8 Synchro monstera. Dodatno, svojim efektom Dux za svaku Dragunity kartu dobiva i 200 dodatnih ATK bodova, uključujući i samog sebe što ga čini i laganim beaterom (sa svojih 1500 ATK + 200 za Dragunitye).

Dragunity monsteri sami po sebi čine dosta solidan dek, no zahvaljujući jednoj karti dek je postao još bolji. Dakako rijeć je o Fild spell karti Dragon Ravine.

Ova karta dek čini toliko konzistentnim da može konkurirati Tir dekovima. No iako bi mnogi pomislili da bez ove fildice dek nebi radio, varaju se. Fildica ga smo čini konzistentnijim i riješava sav neprikladni ded hend i pretvara ga u “top deck”.
Što se tiče Drawa, za tu zaslugu se brine karta koja je oslobodila SOL Dragone. Riječ je o Cards of Consonance. Budući da je svaki Dragunity Dragon-Type Tuner monster u deku LV3 i niže Tuner sa 1000 i manje u napadu, ova karta je savršena u deku.

Što se Synchroa tiče, i Dragunity imaju svoje. Točnije njih trenutno tri, Vayrajana, Gae Bulg i Gae Dearg. Svi LV6 Synchroi.
Kao što sam i negdje na početku spomenuo, tu je i mogučnost pozivanja LV10 Synchroa, dakle Trident Dragiona koji služi za finiširanje. Veoma ga je lako za pozvati, no dosta je situacijski i nije ga preporučljivo ispucati ako se nemože kontrirati protivničkim kartama.

Dek lista čistog Dragunity deka izgledala bi ovako:
Main Deck: 40

Monsters: 16
3 Dragunity Aklys
1 Dragunity Arma Leyvaten
2 Dragunity Arma Mystletainn
1 Dragunity Brandistock
3 Dragunity Dux
3 Dragunity Legionnaire
3 Dragunity Phalanx

Spells: 17
1 Book of Moon
3 Cards of Consonance
1 Dark Hole
3 Dragon Ravine
1 Giant Trunade
1 Monster Reborn
2 Mystical Space Typhoon
2 Pot of Avarice
3 Terraforming

Traps: 7
2 Bottomless Trap Hole
1 Mirror Force
1 Solemn Judgment
2 Solemn Warning
1 Torrential Tribute

Evo, nadam se da Vam se svidio moj report o novom deku koji se lako može naći u Top16 listama diljem Svijetskih natijecanja. Iako dek u Japanu postoji već dulje vrijeme a ja sam veliki obožavatelj Dragon monstera i njihovog supporta, sa ovim reportom sam i sebi još više približio rad i pojedine komnbinacije u samom deku. Dek još uvijek koristim u proxy formatu pa mi ne zamijerajte ako sam propustio još kakvu kombinaciju, biti će još reportova 😉

Pozdrav od Mephilasa aka raviel .

10 misli o “Dragunity by Mephiles

 1. Hi there! This article could not be written any better!
  Going through this post reminds me of my previous roommate!
  He always kept talking about this. I most certainly will
  forward this information to him. Pretty sure he’s going to have a great read. Thanks for sharing!

 2. Thanks for the comment , i appretiate it (sorry, but mi english is bad) . I dont make any more articles like this , the main reason was Banlist . But , i am happy if someone ellse is reading this articles except people from Croatia 🙂
  So, thank you for your support 😉

 3. Kao prvo, ovsj blog je star preko godinu dana, deck lista je za to vrijeme bila odlična i nije smeće, i napisao je kako dragunity imsju svoje synchroe, samo zato što čovjek nije htio ili je zaboravio napisati extra deck ne znači da morate pljuvati po decku koji bi vas i sada, prilagođen ovom formatu sigurno dobio. 😉

 4. @ leonjasam , sve ti je objasnio Dark monarch . Pokušaj drugi puta pročitati cijeli report , zatim vidjeti kada je postan, a tek onda komentirati 😉

 5. WTF zadnja dva posta ? o_O

  Kakve ovo gluposti , ako se netko želi oglašavati nek izađe iz kuče i viče, a ne po mom blogu pisati … sramota =(
  Sankcije molim .

 6. Nije mi jasno jedna stvar, tko u zadnje vrijeme radi komentare na engleski?
  Pola komentara je na engleski, to vjerovatno ne radi nitko od usera.

 7. Dobri su to komentari , vidi se da i ljudi izvan RH (pa čak i Europe) prate ove blogove i imaju priliku reagirati na njih 😉

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.