Deck analiza: Wind-Up Inzektors

Deck se sastoji od dva archtypa: Inzektori i Wind-Up-ovi. Wind-up čudovišta koja se koriste u ovom decku su: x3 Wind-Up Huntera & x3 Wind-Up Rata. Inzektor čudovišta koja se koriste u ovom decku su: x3 Inzektor Centipide, x3 Inzektor Dragonfly & x3 Inzektor Hornet

UPOZNAVANJE S G.HUNTER-OM I WIND-UP RAT-OM

Wind-up Hunter:

Dark/Lv3/Beast- Warrior/ ATK: 1600/DEF: 500
You can tribute 1 face-up „Wind-Up“ monster, except „Wind-Up Hunter“; send 1 random card from your opponent’s hand to the graveyard. This effect can be used once while this card is face-up on the field.

Karta je odlična zbog više razloga:

 1. 1.u kombinaciji s Wind-Up Rat-om(o kojemu ću govoriti u nastavku) mogu prizvati bilo koje Exeeda koji ima Rank 3 (Leviair, No 17, No 30: Acid Golem, Zeinmainess, Zeinmaighty…)
 2. 2.svojim efektom žrtvujemo Zenmaighty-a i smanjujemo broj protivnikovih karata u ruci
 3. 3.može poslužiti kao beatstick

Wind-Up Rat:

Earth/Lv3/Beast/ATK: 600/DEF: 600
You can target 1 “Wind-Up” monster in your Graveyard; change this face-up Attack Position card you control to face-up Defense Position, and Special Summon that target in face-up Defense Position. This effect can only be used once while this card is face-up on the field.

Ovo je glavna karta Wind-Up engina. Bez nje deck ne bi bio ni upola dobar kao što je sada. Zašto?

Zbog toga jer Rat-a, uglavnom koristimo da bi ga prebacili u obranu i prizvali Hunter-a iz grave-a i onda prizovemo Wind-Up Zenmaighty-a (o kojem više u nastavku)

Wind-Up Zenmaighty:

 

Water/Rank 3/Machine/ATK: 1500/DEF: 1500
2 Level 3 monsters
Once per turn: you can detach an Xyz Material from this card; Special Summon 1 “Wind-Up” monster from your hand or Deck. When a face-up “Wind-Up” monster you control is destroyed and sent to the Graveyard: you can detach an Xyz Material from this card to target that card; return that target to your hand.

Ovu kartu želite što prije dovesti na polje (ako u groblju ili u ruci nemate Rat-a ili Hunter-a igramo 3 Tour Guide-a) kako biste prizvali Hunter-a koji bi žrtvovao Zenmaighty-a i onda, korak po korak, smanjujemo broj protivnikovih karata u ruci i time dobivamo kontrolu nad igrom.

Meeting with the Inzektorz:

Inzektor Hornet:

Dark/Lv3/Insect/ATK: 500/DEF: 200
Once per turn: You can equip 1 “Inzektor” monster from your hand or Graveyard to this card. A monster that’s equipped by this card has its Level increased by 3, and gains this card’s ATK and DEF. You can send this face-up Equip Card that’s equipped to a monster to the Graveyard to target 1 card on the field; destroy it.

Hornet služi za dvije stvari:

 1. 1.da Centipide-a ili Dragonfly-a opremimi Hornet-om i uništimo kartu na polju
 2. 2.možemo ga upotrijebiti za Exeed Summon npr. No 17: Leviathan Dragon i onda ga deteachamo i imamo ga u groblju spremnog da se equipa na Centipide-a ili Dragonfly-a

Po mom mišljenju ovo je glavna karta Inzektor Engine-a.

Inzektor Dragonfly:

Dark/Lv3/Insect/ATK: 1000/DEF: 1800
Once per turn: You can equip 1 “Inzektor” monster in your hand or Graveyard to this card. While this card is equipped to a monster, increase the equipped monster’s Level by 3. If an Equip Card equipped to this card is sent to the Graveyard: You can Special Summon 1 “Inzektor” monster from your deck, except “Inzektor Dragonfly”.

Nakon Hornet-a, ovaj Insect je najzaslužniji za uspjeh ovog deck-a. Zbog čega? Zato što se vlastitim efektom opremi Hornetom, uništite kartu na polju i prizovete 1 Inzektor čudovište koje nije Inzektor Dragonfly. Isto tako može poslužiti za Exeed Summon jer je Lv3, a sva Exeed čudovišta koje koristimo u Extra decku su Rank-a 3.

Inzektor Centipide:

Dark/Lv3/Insect/ATK: 1600/DEF: 1200
Once per turn: You can equip 1 “Inzektor” monster from your hand or Graveyard to this card. If an Equip Card that’s equipped to this card is sent to your Graveyard: You can add 1 “Inzektor” card from your Deck to the hand. A monster that’s equipped by this card has its Level increased by 3.

Najbolji Dragonfly-ov prijatelj. Efekt mu je sličan kao efekt Dragonfly-a, samo što vam Centipide-ov sekundarni efekt daje mogućnost da uzmete jedno Inzektor čudovište u ruku( koje nije Centipide), dok Dragonfly može prizvati jedno Inzektor čudoviše( koje nije Dragonfly).

S druge strane Centipide ima 1600 ATK, tako da ga možemo koristiti kao beatstick. Isto Lv3 pa pomaže pri prizivanju Exeed-ova Rank-a 3.

Kako mislim da bi deck trebao funkcionirati:

Wind-Up engine trebao bih natjerati protivnika da discarda maksimalno 3 karte iz ruke a da mu ostane xyz čudovište koje će stajati tamo na polju ili u obrani (tako da naši životni bodovi budu sigurni) ili može napadati u ugrožavati protivnikove life pointse.

Kada Wind-Up engine završi svoj dio posla onda nastupaju Inzektori. Oni će onda uništiti preostale prijetnje koje su ostale neuništene: karte na polju. Inzektor Hornet pobrinuti će se za spell/trap karte i za čudovišta preko kojih moja čudovišta nemogu preći npr. Judgment Dragon, Dark Armed Dragon, BLS… Kada Hornet obavi svoj zadatak onda mogu napasti sa Centipide-om ili sa Dragonfly-om ili ih mogu overlayat u bilo koje xyz čudovište Ranka 3 kao što su: Leviair, Levaithan Dragon, No 30: Acid Golem…

TECH KARTE:

Genex Ally Birdman – ovu kartu uglavnom koristim kako bih u ruku vratio Dragonfly-a ili Centipide-a u ruku kako bi iskoristio Birdman-a za Synchro ili Exeed summon.

Foolish Burial – najbrži način da smjestite Hornet-a ili Hunter-a u gorblje

Instant Fusion – možete prizvati lv3 fusion čudovište, onda prizovete Hunter-a, a onda dođe Zenmaighty i zabava počinje 😀

Double Summon – možete prizvati Hunter-a i Rat-a u istom potezu ili možete prizvati Centipide-a i Dragonfly-a i combo.

Ultimate Offering – Dragonfly + Hornet (u ruci) + Ultimate Offering (na polju)= Čisto polje + Exeed-ovi OR puno čudovišta koja su spremna napasti 😀

Decklista:

MONSTER: 20

x3 Wind-Up Rat

x3 Wind-Up Hunter

x3 Inzektor Hornet

x3 Inzektor Dragonfly

x3 Inzektor Centipide

x2 Tour Guide From The Underworld

x1 Sangan

x1 Genex Ally Birdman

x1 Gorz The Emissary Of Darkness

 

SPELLS: 10

 

x1 Alurre Of Darkness

x2 Pot Of Duality

x2 Instant Fusion

x1 Foolish Burial

x1 Dark Hole

x1 Monster Reborn

x1 Heavy Storm

x1 Book Of Moon

 

TRAPS: 10

 

x2 Dimensional Prison

x1 Mirror Force

x1 Solemn Judgment

x2 Solemn Warning

x1 Trap Dustshoot

x2 Ultimate Offering

x1 Torrential Tribute

 

EXTRA DECK: 15

 

x1 Charubin The Fire Knight

x1 Flame Ghost

x1 Black Rose Dragon

x2 Leviair, The Sea Dragon

x1 Number 17: Leviathan Dragon

x2 Number 30: Acid Golem Of The Destruction

x3 Wind-Up Zenmaighty

x1 Wind-Up Zeinmainess

x1 Number 20: Giga-Brilliant

Napomena: Ova analiza decka nastala je na temelju mojih dvoboja na Dueling Network-u  zato što sva Inzektor čudovišta, Wind-Up Rat i Wind-Up Zeinmaighty izlaze u boosteru „Order Of Chaos“ i još uvijek nisu dostupne uTCG formatu.

Ovom decklistom završavamo s analizom Wind-Up Inzektor deck-a. Nadam se da ste uživali čitajući.

Ovo mi je prvi blog i nadam se da je ok. Prihvaćam sve prijedloge i slobodno podijelite vaše ideje o tome kako bi deck bolje funkcionirao.

Do slijedećeg puta, bok svima!

Vaš DAD 99 J

22 misli o “Deck analiza: Wind-Up Inzektors

 1. Nice 🙂 jedan problem, napisao si Extra deck 15,a ima ih 15 xD ali nema veze lijepi blog

 2. Hvala puno na komentaru, vidio sam mali problem i budem ispravio samo moram nekaj na kompu srediti prije toga, ali hvala 😀


 3. Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yugiohpl/public_html/v7/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

  @Stratos drago mi je zbog toga 😀

 4. Ovaj deck će potpuno promijeniti meta game, što mi je u neku ruku i drago jer neće biti toliko teški za dobaviti, ali se bojim da će sljedećih top 16 bit iznimno monotoni i replicirajući.
  Predosjećam bananu ili limitaciju.

 5. Blog kao blog je dobar, nije savršen ali je dobar, još je to na dosta nižoj razini nego na kojoj bi trebalo biti, ali prvi ti je i uostalom svi blogeri uče s vremenom pa ćeš tako i ti, uz naravno malu pomoć drugih.

  Ajmo počet od estetike; blog je pregledan, ali u isto vrijeme ima i nekih nepreglednih detalja, npr. kod nabrajanja korisnosti Huntera i Horneta nema smisla dva puta pisati redni broj, nego je dovoljno samo jednom, ali još bolje bi bilo da staviš ili zvjezdicu* ili crticu-, znači bez brojeva.

  Ostalo je što se tiče estetike više-manje u redu, možda bi još samo bilo dobro da ve podnaslove pišeš velikim tiskanim slovima kao što si napisao tech karte.

  Onda što se tiče samog sadržaja; Prvo i osnovno fali ti neki uvod jer ti blog počinješ odma sa kartama i sa deckom, ali svaki blog bi trebao imati neki kratki uvod gdje objasniš zašto si odabrao neki deck, neku zanimljivost…

  Za svaku od ovih osnovnih karata si napisao nešto, tako i treba, ali možda si se mogao još malo raspričati o ovim Wind-Up monsterima jer o njima nemaš puno, a o svakoj se može napisati stvarno puno.

  Dalje mislim da bi ti u blogu dobro došao još koji odlomak, npr. Prednosti i mane decka, Rulinzi vezani uz karte u decku… znači još nešto više detalja o samom decku.

  Onda nešto što mi je malo zapelo za oko; nazvao si jedan odlomak : “Kako mislim da bi deck trebao funkcionirati”, trebao si samo napisati “Kako funkcionira deck” jer sa ovim ispada da ti nisi siguran u to što pišeš, a očito jako dobro znaš kako deck radi, pa onda sljedeći put samo promijeni podnaslov.

  Što se tiče odabira decka, sviđa mi se jer deck je ubojit i definitivno će Konami morati nešto poduzeti u vezi ovoga jer deck je prebolestan i ako igra prvi može ti odmah devastirati hand sa Wind-Up monsterima, a nakon toga i field sa Inzektorima.

  Nebi se složio sa Feudalom oko toga da će biti jeftin jer Konami zna koji su potencijali ovog decka i ne vjerujem da će ova karte biti izdane kao commmon/rare/super rare nego će večina biti ultra ili secret s čime će ih biti teško nabaviti slično kao i trenutno Rescue Rabbit.

  Sve u svemu dobar blog, te se nadam da će ih biti još od tebe i da ćeš poslušati neke komentare i probati dovesti svoje blogove na još višu razinu kako bi ih bilo još bolje čitati 😉


 6. Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yugiohpl/public_html/v7/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

  @ Chaos D.A.D. Hvala puno na komentaru i tek sada vidim da sam mogao još nešto napisati, ali svi učimo iz svojih pogrešaka i sljedeći put ću se potruditi još više 😀

 7. Chaose..nema tu mejsta za špekulaciju, pogledaj link te se uvjeri kojeg su rariteta karte:
  http://yugioh.wikia.com/wiki/Order_of_Chaos
  Wind up rat je rare,wind-up zanmaighty je super rare itd itd…dakle Konami si je očito skočio sam sebi u grlo izdavajući ih u ovom raritetu, a da i ne spominjem još veću grešku time što su ih odlučili tiskati u istom boosteru.
  Nisam jedan od onih što kritiraju već svakome puštam na volju, no slažem se sa Chaosom u dosta stvari, poglavito u tome što ti je blogpost mršav i štur,ali tematika vrhunski pogođena…
  Poradi na izražaju kao i na sadržaju, no možda je prerano da te sudimo, vidjet ćemo kako će ti sljedeći blogovi izgledati, samo naprijed!


 8. Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yugiohpl/public_html/v7/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

  To nisam baš gledao i iskreno se nadam da će u TCG-u možda nešto od toga promijeniti jer će inače to biti katastrofa, svaki noob će moći nabaviti taj deck i s njim devastirati druge što nikako nije dobro, te će se top16 od večine evenata sastojati od barem 10 ovakvih deckova što nikako nije dobro.

  Za ovo drugo; ja volim svakom novom blogeru pomoći da poboljša svoje članke jer mi je cilj ovaj site dovesti na neku višu razinu, tako da svi featurani blogovi budu vrhunski i da mogu pomoći svim igračima koji ih čitaju.

  Tako da ja uvijek svakom novom blogeru kažem što bi po mojem mišljenu trebalo promijeniti te kako da unaprijedi svoje buduće blogove iz razloga da ih bude još veće zadovoljstvo čitati i učiti neke nove stvari iz njih.

  @DAD 99 – tako treba, sljedeći put uloži još više truda, piši blog više dana ako treba, malo pretraži net možda za neke rulinge ili korisne savjete (ali nemoj kopirati cijele odlomke ili članke) i ako trebaš neku pomoć slobodno se javi na PM ili na chat 😉


 9. Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yugiohpl/public_html/v7/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

  @ Feudal Hvala i sigurno ću poraditi na sljedeći blogovima na sve što sam u ovom izostavio. 😀 Slažem se s tobom i mislim da će Konami napraviti isto što je napravio Six Samuraima.

 10. O da , svakako, a možda ih i potpuno satre jer su u istom boosteru i to malog rariteta! Ovaj order of Chaos će postati najkupovaniji buster, možda više od legendarnog Invasion of Chaosa 😀
  Koliko mi je drago toliko i nije xD

 11. pohvale zbog estetike i urednosti, minimalno uređivanje je bilo potrebno. 🙂


 12. Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yugiohpl/public_html/v7/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

  @ White Dragon – hvala puno 🙂

 13. neznam zašto Yu-Gi-Oh planet ne poduzme nešto s ovim spamerima (ne govorim o pisatelju bloga nego o ovim /anonymus/ komentatorima

 14. Usually I do not read article on blogs, but I would
  like to say that this write-up very forced me to take a look at and do so!
  Your writing style has been amazed me. Thank you, very nice post.

 15. What’s up, I would like to subscribe for this weblog to take hottest updates, thus where can i do it please help out.

 16. Hello! This post could not be written any
  better! Reading through this post reminds me of my
  good old room mate! He always kept chatting about this.
  I will forward this page to him. Fairly certain he will have a good read.
  Thank you for sharing!

 17. Hi there mates, its fantastic post regarding tutoringand completely explained, keep it up all the time.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.