Burn Baby Burn – Sve o Burn deckovima!

Što se tiče Burn deckova igrači su poralizirani : Ili ih volite ili mrzite 😀 Razloga za jedno i drugo je mnogo, a ja ću ih pokriti do detalja u ovom osebujnom blog postu. Pisat ću također i o svojoj povijesti u yu-gi-ohu, kao i o mojim razlozima zbog kojih sam zavolio Burn deckove. Sve od samih početaka yu-gi-oha kada je svaki igrač razvijao svoj vlastiti stil i nije bilo strogih kategorija kao sada, pa sve do današnje nevjerojanto brze meta igre koja nerijetko traje samo 3 poteza. Yugioh je svakako imao veliki utjecaj na moj život, a od svih deckova koje sam igrao Burn ima posebno mjesto. Započnimo…

Što su Burn deckovi?
To su deckovi namijenjeni smanjivanju protivničkih životnih bodava na 0 pretežito preko Direct Damage or Effect Damage , a ne kao što to čini većina ostalih deckova koristeći Battle Damage.Neki koriste spellove koji nanose izravnu štetu kao što je recimo Tremendous Fire fire ili Ookazi čija je tematika izgaranje, po čemu su i dobili svoje ime. Naime u samim počecima Yu-gi-oha bilo je vlo malo čudovišta čiji je efekt omogućavao izravnu štetu protivničkim životnim bodovima, pa su se igrači oslanjali na ovakve karte koje nanose izravnu štetu.

Inflict 1000 points of damage to your opponent’s Life Points and 500 points of damage to your Life Points.

Prvi deckovi su bili poprilično spori te su se kombinirali sa Stall Deckovima jer bi po potezu oduzimali 500-1500 bodova protivniku te su se morali oslanjati na jake zaštitičke karte kao što je Level Limit – Area B, Messenger of Peace te Gravity Bind.

Neither player can declare attacks with face-up monsters that have 1500 or more ATK. During each of your Standby Phases, pay 100 Life Points or destroy this card.

Osobno igram Yu-gi-oh od samih početaka u Hrvatskoj, dakle od Yugi i Kaiba starter decka i Legend of Blue Eyes White Dragon boostera, tada je prevladavala jednostavna filozofija, napuni deck sa što jačim monsterima i deri! Poslije kako su izlazili novi boosteri i karte , bilo je više prostora za manevriranje, dodatkom karata kao što je Just Desserts,Wave-Motion Cannon,Ceasefire,Magic Cylinder te bannanog Ring of Destructiona postavljeni su temelji za Burn deck.

Select and destroy 1 face-up monster, and inflict damage to both players equal to its ATK.

Nije ni čudo da je bannan 🙂

Od monstera definitivno je najimpresivniji Stealth Bird.Ako ga sačuvate na terenu on sam može biti odgovoran za veliku većinu izgubljenih životnih bodova, a kombinirajući ga sa Chain Energy , protivnik gubi bodove bez obzira što učinio! A tek kada dođe veliki El Padre na teren, znan kao Lava Golem! Spriječite ga da napada korištenjem već prije navedenih obrambenih karata, a u slučaju da ih nemate,a protivnik se ohrabri te napadne, kad ono settana karta bješe Magic Cylinder, a ne Mirror Force kao što su se nadali!

Once per turn, you can flip this card into face-down Defense Position. When this card is Flip Summoned, inflict 1000 damage to your opponent.

Poprilično legitimna obrana,3 zvjezdice pa je ne ometa Level Limit,kao ni Messenger.U davna vremena ako vam se posrećio efekt Cyber Jara protivnik je mogao biti devastiran još u sljedećem potezu.

Za sve one koji se Cyber Jara i ne mogu sjetiti:

FLIP: Destroy all monsters on the field. Both players then pick up 5 cards from the top of their Decks and Special Summon all Level 4 or lower Monster Cards among them in face-up Attack Position or face-down Defense Position. The rest of the cards picked up are added to their hands.

Efekt je naprosto nelegalan, nije ni čudo da je bannan.

Evo primjera jednog starijeg Burn Decka, sada prilično arhaičnog:

Monsters:

2 Ameba
1 Cyber Jar
2 Des Koala
3 Des Wombat
3 Nimble Momonga
3 Solar Flare Dragon
3 Stealth Bird

Spells:

2 Creature Swap
2 Dark Snake Syndrome
1 Different Dimension Capsule
2 Final Countdown
2 Ground Collapse
2 Level Limit – Area B
2 Messenger of Peace
1 Mystical Space Typhoon
1 Pot of Greed
1 Swords of Revealing Light
2 Wave-Motion Cannon

Traps:

2 Bottomless Trap Hole
2 Dust Tornado
2 Gravity Bind
1 Spellbinding Circle

Ovaj deck kombinira Klasičan Burn sa Wave-Motion Cannon i Dark Snake Syndrome koji ako ostnau na terenu mogu poslužiti kao zadnja rezerva.

Inflict damage to both players’ Life Points during each of your Standby Phases. The first damage begins at 200 points and is doubled during each of your following Standby Phases.

Ključna riječ je ovdje: OPSTANAK. U današnjoj meti gdje postoji milijun i jedan način za rješavanje protivničkih spell/trap karata, a da i ne spominjem unlimited MST i dozvoljen Heavy Storm, ova karta jednostavno neće ostati dovoljno na terenu da bude efektivna.

Zašto mi je tako drag Burn deck pitate se? Možete mu prigovoriti mnogo toga: da je dosadan,da ne zahtijeva nikakav skill : karte koje trebaš odigrati su tu , nije potreban nikakav timing itd…Istina, nije potreban veliki skill da odigrate Burn deck, ali vam treba itekakav skill da ga složite. Od 10 000 karata koje postoje danas, treba naći njih 40 da vam deck učine čvrstim i konzistentnim!
Također mi je neopisiva radost demolirati deckove 100 puta vrijednije od mojeg, u kojem se nalaze pretežito commoni 🙂 Yugioh koliko god je igra za djecu na papiru, toliko nije, jer itekako košta. Konami nije glup, izbacuje nove boostere svako par mjeseci, kao i promo karte, koje svojom pojavom mijenjaju kompletnu igru, a da bi ostao kompetativan moraš trošiti i trošiti…pa evo na primjer ovi novi XYZ monsteri…ja to ništa ne priznajem 😀 Trebalo mi je itekako vremena da se naviknem i na Syncro Monstere koji su nenormalno ubrzali igru, e pa ja vas onda pitam gdje je tu skill?
Davno su nestala vremena kada se igrač mogao tako dobro zabunkerizirati da mu protivnik izgubi deck-outom i to davno prije nego što je morphing jar i needle worm uopće bio printan!!!

Sada postoji milijun i jedan način za Special Summon iz groblja,ruke,decka,removed from play(sadašnji banish) itd…Praktički igrač može niti jedanput u cijelom Duelu Normal Summonati.

Bubbleman Burn!

If this is the only card in your hand, you can Special Summon it (from your hand). When this card is Summoned: You can draw 2 cards. You must control no other cards and have no cards in your hand to activate and to resolve this effect.

Izlaskom Elemental HERO Bubblemana omogućila se konstrukcija mnogo brže verzije burna, koja se temelji poglavito na Spell Kartama koje omogućavaju Direct Damage,te obnavljanja ruke pomoću Bubblemanovog efekta kao i karte Card of Sanctity.Minusi ovog decka su ti da možete zaglaviti sa Bubblemanom i još nekom neodigirvom kartom u ruci te ga ne možete Special Summonati čineći vas iznimno ranjivim ( što se dešifrira kao poraženim u današnjoj OTK igri) ili da vas sreća stvarno ne služi nakon što odigrate Card of Sanctity ponovno vas čineći otvorenim za frontalni napad. Gledajući kritički deck je više sreća nego skill 😀

Remove from play all cards in your hand and on your side of the field. Draw cards until you have 2 cards in your hand.

Primjer Decka:

Monsters:

2 Elemental Hero Bubbleman
1 Elemental Hero Stratos
2 Rapid-Fire Magician
1 Toon Cannon Soldier

Spells:

 2 A Feather of the Phoenix
1 Card Destruction
3 Card of Sanctity
2 Chain Strike
3 E – Emergency Call
3 Magical Mallet
3 Meteor of Destruction
3 Ookazi
3 Poison of the Old Man
1 Reinforcement of the Army
3 Toon Table of Contents
3 Tremendous Fire

Traps:

 1 Magical Explosion
3 Threatening Roar

Niti jedan od ovih deckova nema šanse u današnjem kompetitivnom gamingu, haha, no oni su ovdje samo kao relikti prošlosti, dolaskom Infernitya,omogućila se nova vrsta burn decka, vrlo jakog, konzistentnog i kompetativnog, ali i….skupog.

Vrijeme je za :

Infernity Burn OTK

You can Tribute 1 face-up DARK monster you control to inflict 800 damage to your opponent.

Jezgra ovog komboa.

Ključna karta u ovom decku je Shadowpriestess of Ohm i njenog efekta za tributanje infernitija koje ponovno recikliramo čineći OTK.Kako se igre u infernity decku pati od mana koje ima i infernity deck, no oslanjajući se na brzi syncro summon iznimno su opasni sami po sebi, te mogu pobijediti bez potreba za oslanjanjem na Shadowpriestess of Ohm,što čini ovaj deck vrlo fleksibilnim i nepredvidljivim za obraniti se od.

Za ovaj OTK ( One Turn Kill) vam je potrebno poprilično karata, no nije ih problem akumulirati,upravo radi prirode Infernity decka, naime za većinu karata potrebnih za OTK, trebamo ih u Graveyardu! Potrebni su nam :

Čak 7 karata! No neka vas tu ne obeshrabri jer nam je potrebno samo da na terenu imamo Shadowpriestess of Ohm, a u ruci Infernity Mirage. Preostale karte nam trebaju biti u graveyardu(osim Launchera),mi ćemo ih ionako special summonati,iskoristit za tribute te ponovno reciklirati.
Dakle to ovako izgleda:Normal Summonamo Mirage, iskoristimo njegov efekt za Special summon Archfienda i Necromancera,pošto nemamo karte u ruci aktivira se efekt Archfienda te tražimo deck za bilo koju kartu sa Infernity u napisu, biramo Launcher!!!Zatim ga aktiviramo,potom aktiviramo efekt Necromancera te summonamo beetle iz graveyarda,aktiviramo beetleov efekt da ga tributamo te special summonamo 2 beetlea iz decka,koje ćemo koristit za tribute za Shadowpriestess skupa sa Archfiendom i Necromancerom ( to su 4 monstera dakle 4*800= 3200 štete, no ima još!).
Zatim aktiviramo efekt Launchera za Special Summon Archfienda i Necromancera iz graveyarda, ponovno se aktivira Archfiendov efekt te biramo Infernity Mirage u svoju ruku, sada aktiviramo efekt Stygian Street Patrol tako da možemo special Summonati Mirage iz ruke.Zatim ponovo aktiviramo Necromancerov efekt da special summonamo beetle, tributamo beetle,necromancera i archfienda za dodatnih 2400 dmg-a,zatim aktiviramo Mirageov efekt da ponovno Special Summonamo Necromancera i Archfienda , koristimo Necromancerov efekt da special summonamo opet jednog beetlea, sve ih tributamo za dodatnih 3200 dmg + 800 kada tributamo samu Shadowpriestess of Ohm 🙂

Vrlo efektivno i nepredviljivo, no jasno zahtijeva da imamo u groblju već pripremljen teren, što znači da se moramo snaći sigurno nekoliko poteza, a imati sve točno navedene karte u groblju nije baš jednostavno, NO sama snaga infernitya je dovoljna da nanesemo protivniku dovoljno šteta u tih nekoliko poteza da se ne moramo oslanjati isključivo na Shadowpriestess of Ohm , već na nju možemo gledati kao jedan Coup de Grace već malaksalom protivniku.

Vrlo igriv, ali nažalost cijenom prelazi sve navedene Burn deckove, jer Infernityi su iznimno jaki,ali rijetki te skupi.

Kao polarna opreka ovom decku nalazim vam jedan jednako igriv, ali cijenim daaaaaleko jeftiniji deck. Iznimno brz i frustrirajuć za protivnika, ovaj deck nalazi redovito mjesto na top 16 u turnirima.Riječ je o:

CHAIN BURN

Activate only as Chain Link 2 or higher; inflict 400 damage to your opponent times the Chain Link number of this card. You cannot activate this card if multiple cards/effects with the same name are in that Chain.

Mada je dobio ime po ovoj karti, ona nikako nije ključna, defitivno pomaže, no pobjeda se može ostvariti i u odsustvu iste.

Strategija ovog decka počiva u stvaranju ogromnih pomno složenih chain linkova, u kojima ova karta može odnijeti i po 3000 bodova po potezu! Kako je semi-limitirana ovaj deck čini naizgled oslabljenim no vjerujte mi ni približno! Pot of Duality je olakšao pobjedu ovom decku neizmjerno ,pošto jedina karta koju ćete Special Summonati je Lava Golem , a vi nećete čak ni Normal Summonati niti jednu kartu osim Morphing Jar-a i Metaion, the Time Lorda.
Kako ćemo se zaštititi od protivnika pitate se?
Vrlo jednostavno i iznimno podlo: Koristeći se Magic CylinderDimension Wall 🙂 A za slučaj da protivnik počiste te setane karte i ponada se da će vam nanijeti masivnu štetu izravnim napadom tu je ova mala bebica:

When your opponent’s monster declares a direct attack, you can discard this card to negate that attack and end the Battle Phase.

Ne može ga negirati ni Effect Veiler. In yo face!

Deck nam je pun klasičnih karata za dmg, kao Just Desserts, Secret Barrelitd, a karte u ruci osvježavamo pomoću karata kao što su Accumulated Fortune,Reckless Greed,Jar of Greed te Legacy of Yata-Garasu.Iskoristiti efekt Accumulated Fortune nam nije problem pošto nam se cijeli deck vrti oko sačinjavanja masivnih chain linkova.

Primjer decka:

Monsters:

1 Morphing Jar
1 Metaion, the Timelord
3 Swift Scarecrow
1 Lava Golem

Spells:

3 Pot of Duality
3 One day of Peace
2 Chain Strike
1 Thunder Short

Traps:

3 Jar of Greed
3 Reckless Greed
3 Accumulated Fortune
2 Magic Cylinder
3 Dimension Wall
3 Legacy of Yata-Garasu
2 Ojama Trio
3 Just Desserts
3 Secret Barrel

Može mu se zamjeriti da je vrlo jednoličan i dosadi nakon nekog vremena, no opet ima vrlo visok postotak pobjede protiv širokog spektra deckova, kao i vrlo nisku cijenu!

Ako vam ovaj deck dosadi, u što najmanje ne sumnjam, preporučavam vam jedan malo interesantiji deck, u koji je ubačeno svašto pomalo i otvoren je za modifikaciju po vašoj želji,a također je vrlo konzistentan i kompetativan te iznimno jeftin.Sa mudro složenim side deckom možete se nositi protiv bilo kog.

Feudal Burn:

Monsters:

3 Giant Germ
3 Lava Golem
3 Stealth Bird
3 Spirit Reaper
1 Marshmallon

Spells:

3 Chain Energy
3 Wave-Motion Cannon
2 Messenger of Peace
1 Level Limit – Area B

Traps:

2 Ojama Trio
3 Just Desserts
2 Judgment of Anubis
1 Solemn Judgment
3 Dark Bribe
3 Gravity Bind
2 Magic Cylinder
2 Secret Barrel

Minusi ovog decka su ti što nakon što dobijete prvotnu kartu i postavite teren, ostajete bez ruke u vrlo malo poteza te se oslanjate na vaše zaštitničke karte kao level limit, messenger of peace itd te spirit reapera da vas štite dok vi nanosite štetu preko stealth birda, lava golema itd…Prednosti su vrlo mala cijena za sastaviti te fleksibilnost, stabilan je u pogledu što će vas dark bribe i judgment of anubis osloboditi napasnog MST-a i Heavy Storma, a Lava Golem potencijalnih čudovišta.

Dame i gospodo došli smo do kraja mog opsešnog reviziranje Burn Deckova, od samih početaka pa do danas. Nisam se dotakao anti-heal Burna, kojeg je Filip već obradio u svom blogspotu pa vas upućujem tamo. Dobili ste pregled burna sada i nekad uz sve minuse i prednosti.
Svakako su ranjivi na karte što sprečavaju direct damage, najefektivniji od njih je svakako Prime Material Dragon.

Any effect that would inflict damage to a player instead increases their Life Points by the same amount. When a card’s effect to destroy a monster(s) on the field is activated, you can send 1 card from your hand to the Graveyard to negate its activation and destroy the card.

Iznimno devastirajuće za Burn Deck, no srećom tu je naš El Padre: Lava Golem 🙂

Discard 1 card. Until the end of this turn, whenever you would take damage you gain that amount of Life Points instead.

Iznimno nezgodan protivnik Burn Decku.

U slučaju da vas sreća ne posluži te protivnik iskoristi mudro MST kao i Heavy Storm, velika je šansa da je za vas partija završena, no i u tome ima one primamljivosti. Ono treperenje i neočekivanost u svakom duelu.Nadam se da ste do kraja ovo reviewa bolje bili upoznati sa tematikom Burn decka te da ste ga bar malo više zavolili, dao sam vam predložak za vaše buduće deckove i ostavio naglasak na obrambenim kartama jednako toliko koliko i na kartama koje će zaštiti iste 🙂
Načina za nanošenje direktne štete sada ima više nego ikada, sa svakim novim boosterom prilika je sve više i više,a za slučaj da Konami previdi nešto te omogući Burn decku broj jedan u metaigri tu postoji Ban lista da ga spusti nazad.
Iz vrlo jednostavnog razloga Konami mrzi Burn deckove, a to je glavni razlog što ga ja volim : Jeftinost 🙂

Kao i uvijek u komentarima ispod pišite prijedloge,komenatare,primjedbe i prijetnje 🙂
Do sljedećeg skorog susreta vaš Feudal.

46 misli o “Burn Baby Burn – Sve o Burn deckovima!

 1. Napisao sam da je zabranjen… 🙂
  To je bilo sjećanje na prošlost, zahvaljujem na pohvali!

 2. jedino što nisi napisao za anti-burn je black-winged dragon,jednom sam igrao na dn-u i on je potpuno razorio neki burn deck(ne sjećam se,ali mislim da nij bio ni anti-heal burn,ni sličan ovim tvojima,ali nema veze) 😉

 3. O da svakako si to lijepo primjetio! Black winged dragon je strašna napast za burn deckove, neutralizira ih gotovo instantno, no zato je svakako korisno imati El Padrea spremnog za takve slučajeve 😀

 4. Ovaj blog koliko vidim nije plagijat jer imaš dosta svojih mišljenja koja su očito istinita, a i malo sam pregledao net i nisam našao ništa ovakvo jedino sam našao dvije deckliste ali ok, to je u redu jer danas ionako svi kopiraju deckove.

  Sam blog je znači dobar, imaš uvod imaš objašnjenje više vrsta deckova, tj. za svaki deck piše mehanizam i osnovne karte te neka decklista, sad za neki manje, za neki više ali dobro je.

  Možda si mogao izostaviti onaj Infernity burn jer taj deck niko ni ne igra, a ako se već igra Infernity igra se obični bez Priestess jer od nje nemamo koristi i teško da će biti od pomoći, a onda umjesto njega dodati neki drugi burn deck koji je više igriv (i jeftiniji).

  Složio bi se još sa bc-om da si zaboravio Black-Winged Dragon što je možda jedina več agreška u blogpostu.

  Sve u svemu ovaj blog se čini originalan i uspio si malo vratiti moje povjerenje, ali jako si se zeznuo sa onim kopiranjem jer sad ćeš uvijek imati tu neku oznaku plagijatora bez obzira na to što ti napišeš, ljudi će se sjećati toga i uvijek će biti prisutna mala doza sumnje.

  I preporuka; drži se ti deck analiza jer one ti očito idu jako dobro, puno bolje nego COTW-i koje si kopirao (ne, ne govorim ovo zato jer ja pišem COTW) jer si se upravo sa ta dva COTW zeznuo 😉

  P.S. – nedo ti Bog da opet nešto kopiraš jer ako otkrijem da si nešto opet kopirao, vjeruj mi jako će ti se smanjit broj ljudi koji će tvoje članke pročitati i rejtati.

 5. Za svaki deck listu dajem prijedloge, ništa nije rigidno i služe kao primjer, to su deckovi koje sam sam radio ili koje sam susretao ,a najčešće kombinacije oboje.
  Žalim što nemaš vjeru, ali i to će se promijeniti, ja nisam lagao dosada niti ću.
  Kao što sam rekao sve što izbacim dosada je u potpunosti feudalno, pa toliko o tom.

  Ova deck analiza je poslužila kao jedno retrespektiva i ogled u prošlost, više meni za dušu. Burn deckovi su velika rijetkost, a malo njih je uistinu kompetativno.

  Pisat ću o svem i svačem, naučit ćete se na mene i na moj stil ubrzo 😀

 6. Ja se iskreno nadam da ovo što govoriš je istina, jer stvarno ako nađem još neki kopirani blog neću više niti otvarati, niti čitati bilo koji sljedeći blog, a vjerujem da i drugi misle slično.

 7. Daleko od savršenog…Kad ne kopiraš kao što sam već napisao tvoji su Blogovi prosječni a valjda užasno zanimljivi mlađoj publici koja ne znam ništa xD…Dok je tvoj ego i samodopadnost iznad prosječna…:)

  Fali ti još dosta toga da bi ovaj Blog bio dostojan Front-a i da bi ti bio najbolji ovaj mjesec i inače kako si jednom napisao…:)

  Ubuduće pročitaj što napišeš i budi objektivan…I da ne spominjem što si označen kao plagijator…:)

  Jedino što te spašava je što admini ne čitaju niti se zamaraju analizama Blogova prije nego ih stave na naslovnu i prije nego odluče kome dat nagradu…:)

  A jbga kada kako kaže WD-e nemamo članaka za Naslovnu pa stavljamo svašta…xD

  Sorry na iskrenosti…:)

 8. a zar me opet vracas u stara doba dusa me zaboli i ta postena vremena kada je po meni i bilo fer vreme za igrati yugioh. a koliko jos ima karata koje nikada nisu izdate konami ih cuva za crne dane da se obogati na njima recimo ona zmija od shadow bakure je po meni najbolji fiend il je reptil pa jos par karata od kaibe (virusi i karte za drav) de pegasova karta koja kaze da oba igraca budu vukli dok nemaju 6 karti u ruci de najaci normalac Giant rex te karte jos uvjek cekaju svjetlo dana a blog je extra u dusu pogada heheh

 9. Samo se nemoj ugledati na Kiru, jer ako da nikada nećeš znati kada dolazi č ili ć te ćeš samo znati pisati yugioh fikcije 😛

  naravno da čitam blogpostove (nije blogspot), ali volim dati priliku 🙂

 10. wd a kad sam ja pisao nisi dao priliku,taj mjesec je bilo samo 2 featured bloga,a inače ih je tona 😛

 11. Eto Kira što da kažem nego da sam osebujan momak. Možda je ovo već 5 put da kažem,ali razlog mojeg prevođenja stranih članaka je upravo onaj koji si naveo u svom postu: Nemamo članaka za naslovnu.
  Mnogo je onih kojima je novina ono napisano, pa su nesto novog naucili, a to je ono što mi je bitno..
  E moj Adnanmane točno tako se i ja osjećam.
  Ja sam previđao propast yugioha još prije 5 godina, jer se Konami strašno probahatio sa bananjem i izdavanjem novih karata koje sve preostale bacaju u kantu za smeće.To je jednostavno pokazivanje svemoći i nesuosječajnosti te čista želja za ostvarivanjem konzistentnog izvora prihoda.
  To je i bio razlog moje velike pauze u yugioh-u…no izgleda da svjetlucave karte pravladavaju kriticki faktor.

  Nekad je imap dušu…sada je samo biznis :'(

 12. Izgleda da mi se kletva nepismenosti već ostvarila 😀
  NO srećom je samo lapsus calami.

 13. heh jbga. pogledaj duel joey vs espa roba i uzmi sadasnje efekte vidices da je espa roba pobjedio isto tako kaiba je pobjedio yugia samo pogledaj neke prizore i vidices da neke karte uopste imaju izmjenjen efekt kao recimo sretna kocka i smrtonosna kocka kao i Guardian Eatos i jos mnogo drugih

 14. O da , ne znam da li se može naći neka karta koja je ostala nepromijenjena u animeu i igri :/
  Kako sam obožavao prvu sezonu to nije bila istina 😀 A tek drugu, kada su uletili lovci na rijetke karte,a kada sma prvi put vidio Jinza tako sam se uzivio da sam se nakupovao psv boostera u nadi da cu ga dobiti haha 😀
  Ajme kako dobra stara vremena…

 15. da nedavno mi je rodak iz Amerike donie deck structure deck marik i ja sam ga bacio jer se karte lome same od sebe a i nisu vise bjele sa strane kada napravis tuce vec ko kartonska kutija i kada ih stavis pod svjetlo beze su mislim da konami stedi i na papiru nekada su koristili najbolji papir a sada koda prerade stare novine i od njkih prave karte stvarno mi se mi se place a ovi novi serijali sve crnje od crnjeg al sta ja mogu iskreno nisam pogledao ni jednu ep iz 5ds a kamoli zexal jer sam vidio da je glupo na prvi pogled

 16. Blog je super, uhvatila me nostalgija dok sam ga čitao. 🙂
  Osobno volim Burn deckove, osim kada igram protiv njih xD

  Htio bih se nadovezati na ovo zadnje Adnanmanovo: istina što se tiče kvalitete karata. Konami je drastično počeo štediti na kvaliteti. No ne štede samo oni. Nintendo je isto tako počeo drastično štedjeti na kvaliteti Pokemon karata. Prije su bile čvršće, a danas ih ne smiješ ni malo više savit da se ne bi poderale.
  A što se tiče 5D’s, Adnane, gledao sam tri sezone, radnja je zanimljiva, samo mi je glupo što Yusei (glavni protagonist serijala) uvijek pobjeđuje sa Junkovima, a ja konstanto sa istima gubim. xD

 17. meni nije jasno nesto u vezi 5 ds jel to ko fol na zemlji il je na nekom svemiru il nekom drugom svjetu jer cudovista ne lice bas na cudovista prakticki ne lice ni na sto

 18. Hahaha dobar komentar Adnanmane! Radnja je postala smješna , nema tu više srca u kartama kako bi Yugo rekao 🙂
  Ništa više nije kao nekad…
  Motivirali ste me da napišem jedan blog o dobrim starim vremenima, više za sebe nego za publike, ali će se starijoj ekipi sigurno svidit putovanja u mom vremeplovu…

 19. U 5D’s se radnja odvija u budućnosti, desetljećima poslije GX-a. Meni je super činjenica da glavni protagonist nije 10-godišnji dječarac koji želi postati najbolji i šta sve već ne, nego je stariji i puuuuno ozbiljniji. Jedino još uvijek ne kontam foru da se karta na motorima, ali ajde, neka im.

  @Feudal
  Samo ti piši, zanimljivi su ti blogovi 😉

 20. moj profa kaze da ne postoji buducnost postoji samo proslost a da dobroje da kartaju na motorima jer karte ne lice ni na sto pa tako da se sve uklapa da je los 5ds jer su mnogi zamrzli yugioh zbog ovog 5ds a to sto je yugi djecarac iskreno kao crtani lik mi nije ni medu top 10
  moja 2 najdraza lika su zauvjek
  RAPHAEL I KAIBA

 21. Inače Feudal volio bi da napišeš blog o tim starim vremenima jer me interesuje kako je to nekad bilo.

 22. Ajde molim vas ne pravite se pametni na nečemu o čemu očito nemate pojma.
  Kao prvo 5D’S je mnogo bolji od originalnog ygo-a,ako ne i najbolji ygo općenito.Za tvoju informaciju Adnanman88 ygo 5D’S je najpopularniji serijal te je ostavio neizbrisiv trag na samu igru jer je predstavio Synchro monstere.Animacija im je odlična,a radnja je daleko zanimljivija od prve verzije (osim nekome tko uopće nije pogledao dalje od prve sezone,ako i to a pravi se pametan).Motore su ubacili da “povećaju akciju” u čemu baš nisu u potpunosti uspjeli ali Takahashi nije glup te je svoju grešku ispravio u Zexalu koji je osmišljen pretežito za mlađu publiku no nisu popustili što se tiče animacije.Svoje neznanje o anime-u pokazujete samim tim što mislite da je Yugi 10-godišnjak.Hate to burst your bubbles ali Yugi je srednjoškolac (a ni Judai,Yusei,Yuma nisu ništa mlađi od njega).
  Feudal nije istina da je ygo izgubio smisao (to što ti nikada nisi pogledao ništa osim onih odvratnih sinkroniziranih epizoda koje su se puštale na TV-u je tvoj problem).I ne,ništa nije kao što je nekad bilo.Sad je još i bolje! 😛

 23. @TCHmaster
  Meni je 5D’s najbolji serijal do sada, ali za ovo koliko su stari likovi stvarno nisam znao 😉
  Slažem se u potpunosti s tobom u vezi animacije i radnje u 5D’s 🙂

 24. Ja osobno smatram da su synchro čudovišta bila pogreška. Postalo je sve pre lagano, mislim, ja sam old school igrač i znam o čemu pričam. Na primjer, sjetite se dok ste prvi put spojili Baby Dragona i Time Wizarda ili dok ste prvi put pozvali Relinquished-a. To je bila čarolija jer si se namislio kako češ, imao si strategiju. Nemojte me krivo shvatiti, igra je još uvijek dobra i ima strategije-ipak to ovisi o vama-ali smatram da nije u redu niti da je išta zabavno kada vam jedan potez traje 5 minuta i dok mijenjate tunere i synchro čudovišta. Nemam ništa protiv jdenog synchra, ali stvari stvarno postaju pre lagane i dosadne. Najbolje je bilo dok si sam sebi jebo mater razmišljajuć kako ugurat još jedno čudovište za žrtvu, a sad si jebemo mater jer gledamo majmuna kako se 5 minuta igra pasijansa. Što se tiće “xyz” čudovišta, oni su sasvim u redu. Ako malo razmislite, to je poput žrtvovanja ili rituala. Nije pre teško a zna bit i lagano. I nije poput synchro pozivanja gdje možeš na prvom potezu ispunit cijelo polje sa jeftino jakim čudovištima. XyZ čudovišta su prikladna i za klasične deckove, one domišljate stare. Gdje se nalaze normalna čudovišta koja opet mogu bit korištena za nešto veliko. A sada dok još imam volje za kulturom, molim sve one koji pljuju po klasičnom Yu-Gi-Oh! animiranom serijalu da prekinu. Od kada se karta na motorima u kretnji pri visokim brzinama? To nije sigurno za djecu prije svega. Likovi su u redu, Yusei mi se dopada. Nove legende su OK. No opet je onaj original sama jezgra igre. Hvala.

 25. To je to ljudi! Ajmo počet organizirat turnire sa old school kartama 😀 (ko ih ima…)

 26. @yamimilki – Odlična ideja! Volio bih ponovo imati old school duel 😀

  @Felser – Slažem se za synchro i XYZ što govoriš, iako ja sam nemam pojma pozvati više od jednog synchroa na teren po potezu (a i taj jedan mi je dosta xD), eventualno zamjenit jednog za drugog xD. Igra je njima postala pre lagana što jest, jest. A što se tiče klasičnog YGO crtića, ja nemam ništa protiv njega, dapače obožavao sam ga gledati 🙂

 27. @Kiryu Ipak previše nečega nikad nije dobro.:)Neznam ako je itko odavde iz Bjelovara ili u blizini. Mogli bi se nać i održat neki svoj turnir.

 28. XYZ su malo vise fair play i bas furka sto za svoje efekte zrtvuju karte pomocu kojih su pozvane i neznam jel ima xyz bez efekta i znali neko sto tacno more stardust shoot dragon a sto se tice anime taj yusei nemore zamjenit likove kao kaiba alister raphael walon rex raptor espa roba imas na jednoj americkoj stranici gdje se ljudi pravili ankete oko toga i prvi je bio kaiba yusei je bio 16st a yugi 9st tako da mislim necu komentarisat vise djecije misljenje

 29. @adnanman88 Slažem se šta se tiče likova. Meni je Bakura najdraži.

 30. adnanman nauči bar pisati redne brojeve -_- 16st ? ide 1st ,2nd,3rd itd,znači nisi gledao anketu jer vjerojatno niti nije postojala -_- što se mene tiče,1. anime je odličan,a ove druge nisam gleao previše. Ja i dalje volim i stari anime i nove karte. To što se vi neznate prilagoditi promjeni ja nisam kriv. a i synchro monsteri su poput tribute summona,ako nemate tuner + non tuner ne možete ga prizvati…i ne gledate na to da čak i sad ima još fuzija između synchro monstera itd…

 31. @blackwing crusher-Svoje primjere uzimam sa dueling networka i duelista s kojima igram za pravo.vidim da skoro nitko ne koristi fuzije i synchro monstere u jednom decku. Svi imaju 15 sycnhro gadova u extra decku od kojih će ti na svojem drugom, ili na prvom potezu, pozvat 5. Nije jebeno u redu, nije pošteno. I ne, nije puput žrtvovanja ako to napraviš više od jednog puta na potezu. Prije si imo samo za žrtvovat što je bilo normalni summon, i jedini načini za posebno pozivanje je bilo spellom, trapom i ritual, te fuzijom. Igra je imala ravnotežu i ritam. Šta onda uopće postoji pravilo da smiješ pozvat samo jedno čudovište po potezu? Ako su mislili napravit igru gdje možeš spammat kolko te volja zašto onda to pravilo? Smatram to varanjem koje službeno nije varanje, i nije da se ne mogu prilagodit nego sam samo pošten!

 32. Ma nemislim dosutat sve dok idioti ne shvate. I da ne bi ispalo da samo “rant-am” smatram da su burn deckovi vrlo dobri te da imaju odličan taktički koncept. smatram da su kombinacije puput Skull Invitation+Card Destruction, Skull Invitation+Robbin’ Goblin, Skull Invitation+Morphing Jar itd. jako dobre u takvim deckovima.

 33. Baš sam odlučio baciti oko i vidim da se razvila kvalitetna diskusija. Više manje se oblikovala u old school igrače i ove nove koji se i ne sjećaju kako je to dok tražiš po kvartu nekoga tko ima 7 colored fish za trejdanje i pokušavaš napunit deck sa što više čudovištasa 1800 ATK, kada je pinginko i man eater bug bija stable u svakom decku , pa je onda došao Invasion of Chaos najbolji booster ikada i donio toliko mnogo zabave u yugioh da to nije istina.
  Još uvijek mi srce zaigra kada se sjetim legendarnih boostera Spell Ruler, Metal Raiders itd, Spell Ruler mi je osobno najdraži jer je imao toliku hrpu nelegalnih karata 😀
  Mnogo je igrača Yugioh izgubio kada su uveli banlistu, trebao sam i ja biti jedan od njih!
  Ovako me vozaju kao malog majmuna skupa sa svima ostalima, prije si bija sretan ako bi uspija nekako ostvariti Special Summon, ukrast protivniku čudovište sa Snatch Stealom pa ga tributati ili slično, a sada možeš proći kroz cijeli deck u jednom potezu(nemojte misliti da nisam, sjetite se samo mog prvog bloga), to je pretjerano.
  Boosteri bi trebali izlaziti rjeđe, mnogo rjeđe!
  Ovako potrošiš masu novaca da skupiš karte i budeš dobar u meti, zatim izađe nove booster i sve ih baci u kantu za smeće…ili još gore banaju ti karte ili ih limitaju i prisile te da radiš novi deck.
  E da mi je karta do Japana pa da im sprašim tur svima u odboru, pretvorili su me u ovisnika i sada me vozaju kao malog majmuna :/

  Ma idem se sad bacit na pisanje bloga, očekujem vas u komentarima!

 34. Feudal ne rise.Ja sam pogledao svaki Yugioh serijal koji je izašao i to na više jezika te sam prisutan u igri od samih početaka i dobro znam kako je to nekad bilo,a to što se vi ne znate prilagodit bilo kakvoj boljoj promjeni koja se dogodi u igri je vaš problem.I ti i Felser ste zaostali i za to krivite one koji su naviknuti na današnji tok igre.:P

 35. feudal a što bi ti,da u deckovima budu po 3 mirror force-a,2-3 CCV-a,jedno par ring of destructiona itd? bann lista je odlična stvar,jedino všto je nekad nepravedna prema određenim deckovima(JD na 3!? WTF? ) ali neke karte se moraju ograničiti. OK istina je da bi boosteri morali malo rijeđe izlaziti ali što ćeš…

 36. HAHAHAH MA DOBRO NIJE PROBLEM NOVIH KARATA TO BI BILO EXTRA KUL ALI DA SU CUDOVISTA CUDOVISTA A NE NEKE KOCKICE I TAKO TE GLUPOSTI A SYNKROI SU TAKI A NEMA VISE NI ONOG DUHA KARATA DA NEKU KARTU ZAVOLIS KAO NA PRIMJER BABY DRAGON PA JE NEDAS NI ZA JACU KARTU AL SADA SAMO IGRAJU EFEKTI U NEKIM DEKOVIMA IGRAJU SAMO KARTE DO LV 4 JER GLEDAJU DA IH IZVLACE SYNKRONI ALI MISLIM AKO JOS NIJE IZASLA KARTA SA EFEKTOm when this card on the field your opponent cant summons cards to extra deck IZACE MISLIM DA BI SVE JAKE KARTE KARTE TREBALE BIT NA 1 PRIMJERAK UZ ZAMJENU DA SE IGRA 60 MINIMUM KARTI BILA BI FURKA TO a sto se tice starih igraca ja sam igrao u vreme kada ni gx nije izaso pa sam znao kako je to bilo zabavno dobro se sjecam da je to vreme najace karte za pozvat bile la jinn mystichal genie the lamp i battle OX

 37. Ma joj sjecam se dok je za kupit’ bio samo Yugijev starter deck. Dragon Zombie

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.