Cotw Special: Dark and Light Duo

Dobar daaaaaan!! Pozdrav svima i dobrodošli u još jedan moj blog. Ljeto je i vrijeme je za odmor, no nikad nije dosta Yugioha. I tako, kako bih malo možda povečao broj čitača i zainteresiranih pišem ovaj blog. Ovaj put sam odlučio pisati CotW, no u ovom izdanju neću pisati o jednoj već od dvije karte. Razlog tomu je što te dvije karte imaju isti effect koji vrijedi proučiti i prokomentirati. Pa već je bilo i vrijeme da vas upoznam s ovotjednim zvijezdama. To su Evilswarm Kerykeion i Constellar Sombre. 

Evilswarm Kerykeion

 

You can only use each effect of “Evilswarm Kerykeion” once per turn. While this card is in the Graveyard, if it was sent there this turn, you canNormal Summon 1 “lswarm” monster for 1 less Tribute.
You can banish 1 “lswarm” monster from your Graveyard, then target 1 “lswarm” monster in your Graveyard; add that target to your hand, also, this card gains the following effect.
● This turn: You can activate this effect; Normal Summon 1 “lswarm” monster.

 

Level 4       Atribute  DARK

Spellcaster/Effect

ATK/DEF     1600/1550

 

Constelar Sombre

   

 

You can only use each effect of “Constellar Sombre” once per turn. While this card is in the Graveyard, if it was sent there this turn, you canNormal Summon 1 “Constellar” monster for 1 less Tribute.
You can banish 1 “Constellar” monster from your Graveyard, then target1 “Constellar” monster in your Graveyard; add that target to your hand, also, this card gains the following effect.
● This turn: You can activate this effect; Normal Summon 1 “Constellar” monster.

 

Level 4       Atribute  LIGHT

Fairy/Effect

ATK/DEF     1550/1600

 

O da. Ova dva monstera pripadaju skroz suprotnim deckovima, no uskoro ćete vidjeti kako su zajedno došli u ovaj Cotw. Što se tiče levela, oba su level 4 što služi za lagano xyzanje rank 4. Naravno Kerykeion je DARK, a Sombre je LIGHT. Također ne baš važno, no moram spomenuti, Kerykeion je Spellcaster, a Sombre je Fairy. Što se tiče ATKa i DEFa, možemo reći da spadaju u skupinu monstera osrednje jačine po tim točkama. Kerykeion ima 1600 ATK koliko Sombre ima DEF, a Sombre ima 1550 u napadu, dok je to Kerykeionova obrana. Oba dva su izašla u Lord of the Tachyon Galaxy kao super rarice. Znači Konami je bio toliko maštovit da su za Evilswarme i Constellare izdali dvije iste karte, promjenili ime, type, a ATK i DEF su im samo zamijenili. Pa zar nisu orginalni?

 

Dolazimo do prvog dijela effecta, koji govori da se njihovi effecti mogu iskoristiti samo jednom po potezu. Izgleda kao vrlo nevažan dio, no vrlo je važan i ograničava ih. Da ovog nema, topdeckanje jednog od ova dva monstera bi bilo jednostavno ubojito. No što im daje tu ubojitost? Saznajte u nastavku.

 

Nakon toga slijedi naravno i drugi dio. Ako je jedna od te dvije karte jedan potez završila u graveu, možete taj isti potez summonati jednog „lswarm“ ili „Constellar“ monstera iz handa s jednim manje Tributom. Ovo, ničem ne služi. Ni Evilswarmi ni Constellari ne igraju neke monstere koji zahtjevaju Tribute Summon(to se odnosi na one bolje verzije, ne na verzije za testanje ili nešto slično).

 

Čitajući effecte s karata možete zamjetiti da postoji i treći dio effecta koji zauzima pola mjesta na karti predviđeno za effecte. Taj famozni effect kaže: banishaj „Constellara“/„lsworma“, dodaj u hand jednog „Consellara“/„lsworma“, i nakon toga summonaj jednog „Constellara“/„lsworma“ iz handa. Vrlo jednostavno. Za effect trebate samo 2 „Constellara“/„lsworma“ u graveu i dobivate sigurno nekog rank 4 ili rank 5. U Evilswormovima idete najčešće u rank 4, no ako dodate Castora, možete otići u rank 4 sa 3 xyz materiala u slučaju da imate još jedog Evilsworma u handu. Kod Constellara je tu Pollux koji ima isti effect kao Castor, pa i za Constellare isto vrijedi combo o ranku 4 s 3 materijala. Kod Constellara postoji još jedna zanimljivost. Kaus je Constellar s effectom koji do dva puta po potezu boosta 1 level nekom Constellaru, pa ako njega imate u graveu, možete čak stovoriti i rank 5. Ako se sjećate početka, prvog djela effecta bilo bi vam jasno zašto su ograničili effect. Da toga nema njihovim effectima bi njih mogli dodati u hand, opet summonati i opet igrati effect…

 

Sve smo prešli što se tiče ovih monstera. Objasnio sam kako sam najbolje mogao i nadam se da vam se blog svidio. Za kraj ću još napisati njihove koristi i mane, a vi u komentar napišite koji je monster od ova dva po vama bolji i jesu li vam bolji Evilswarmi ili Constellari.

Evilswarm Kerykeion i Constellar Sombre

+ solidni napad i obrana

+ effect koji radi instant xyza

+ Sombre je Light (Honest)

+ Kerykeion je Dark (DAD)

+ ne zadržavaju se dugo na fieldu, pa nisu žrtve večim monsterima

 

– jako im smetaju karte koje ih ubijaju pri summonu ili koje negiraju effecte, npr. BTH, Warning, Veiler, itd.

Toliko od mene za danas. Nadam se da niste uzaludno potrošili tih 5 minuta da pročitate ovaj blog i molim vas da mi komentarima ukažete na greške. Ja se nadam da ću i sljedećeg mjeseca naći vremena da napišem blog i postam iako je to jako teško na selu :/

Do sljedećeg puta

 – TLM1818 –

                                                                                   

4 misli o “Cotw Special: Dark and Light Duo

  1. Jednostavno i dobro, nema se tu što puno reći. 🙂
    Samo sam primjetio da si pisao “lsworm” u onom dijelu gdje objašnjavaš glavne efekte pa eto, čisto da ispraviš ako ti se da. 🙂

  2. Ajde da i ja dobijem komentar 🙂 Hvala ali ovo za ”lswarm” nisam bas shvatio. Na karti pise lswarm pa sam i ja tako stavio.

  3. Na ovaj dio sam mislio: “Taj famozni effect kaže: banishaj „Constellara“/„lsworma“, dodaj u hand jednog „Consellara“/„lsworma“, i nakon toga summonaj jednog „Constellara“/„lsworma“ iz handa.”
    Ali dobro, ne utječe to toliko na kvalitetu bloga. 🙂

  4. artical je jako dobar
    eventualno mogao si dodati pricu iz duel terminala o constellarima i evimswarmovima

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.