Cotw: Qliphort Scout

Lijepi pozdrav svima, danas sam odlučio napisati COTW koji po mom izboru zaslužuje karta koja je svoje mjesto našla u dobro poznatom “Qliphort” decku i jedna je od najjačih u istom. Riječ je naravno o Qliphort Scoutu.

QliphortScout-NECH-EN-UR-1E

 

Pendulum Effect : 

 

You cannot Special Summon monsters, except “Qli” monsters. This effect cannot be negatedOnce per turn: You can pay 800 LPadd 1 “Qli” card from your Deck to your hand, except “Qliphort Scout”.

 

Monster Effect : 

 

Booting in Replica Mode…
An error has occurred when executing C:\sophia\zefra.exe
Unknown publisher.
Allow C:\tierra\qliphort.exe ? <Y/N>…[Y]
Booting in Autonomy Mode…

 

Ne obazirete se na tekst napisan ispod tipa čudovišta jer vašoj se karti neće dogoditi ništa loše. Da se vratimo na temu. Ova karta je jedan od ponajboljih searchera i vrlo važna karta za Qliphorte. Za cijenu od 800 životnih bodova možete potražiti bilo koju “Qli” kartu iz decka i dodati je u ruku. Znači, ne mora nužno biti monster. Ovim se efektom mogu dodati i karte kao što su Laser Qlip ili Saqlifice, a pogotovo može biti dobar za dodavanje drugih Qliphorta kako biste izveli Pendulum Summon te uz to osigurati sve što vam treba za prizivanje Apoqliphort Towersa ili Tribute Summon bilo kojeg Qliphorta kako bi iskoristili njihove efekte.

Prednosti:

Ako uspijete ovo čudovište, u svojoj Pendulum zoni, obraniti od prijetnji, možete svaki potez dodati 1 “Qli” kartu iz decka u ruku, što vam daje mogućnost da u jednom od poteza skupite 3 Qliphorta u ruci ili face-up u Extra decku, Pendulum Summonate ih i odigrate recimo Apoqliphort Towers. Sam efekt ne može potražiti i dodati drugog Scouta u ruku, ali se lako može dodati s kartama Summoner’s Art ili Saqlifice. Kao monster može poslužiti za obranu zbog viskokih obrambenih bodova koje ima.

Mane:

Međutim, budući da je Pendulum Monster izložen je i opasnostima koje donose efekti koji uništavaju Spell/Trap karte. Lako ga se uništi sa Mystical Space Typhoonom, a Dark Bribe ili bilo koja druga “poništavalica” može ga čak poslati i u groblje (Uništenjem Qliphort Scouta sa Mysticalom šalje ga Face-up na Extra deck). Mistake može onemogućiti traženje drugih “Qli” karata njegovim efektom i jedino što tada možete s njim je izvoditi Pendulum Summone. Ono najgore što se može dogoditi je to da se protiv njega odigra Cursed Seal of The Forbidden Spell. Ako ova karta uspije poništiti aktivaciju Scouta u Pendulum zoni, postat će beskoristan do kraja dvoboja i deck će tada biti jako oslabljen jer se on više ne može igrati niti kao monster niti kao spell stavljanjem u Pendulum zonu. Također ova karta se nalazi na ban listi kao Semi-Limited, što znači da možete igrati samo do 2 kopije te karte jer bi treća očito bila prejaka za deck.

Mišljenje:

Ova karta je srce decka i “kotačić” bez koje Qliphorti ne bi bili toliko snažni da je nema, iako ranjiva na Mystical, Bribe ili Cursed Seal of The Forbidden Spell, može podići igru na viši nivo i tražiti monstere koji bi protivniku zadavali puno problema.

Ocjena:9/10

Kako se Qliphort Scout vama pokazao u Decku?

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.