Blackwings-2013

Pozdrav za početak bi vam htio zahvaliti što ste odlučili pročitati ovu deck analizu.
Mislim da ovo nije preskup deck i preporučavam da probate igrati BW … ako si ne možete priuštiti uvijek možete deck testati na DN (dueling networku ) 😉
Vecina zna da su blackwinzi dobili veliki boost nakon ove ban liste a ja ću vam objasniti zašto

TIP: tko nije vidio ban listu od 1.9 —-> http://www.yugioh-card.com/en/limited/index.html

O BLACKWINZIMA:

-Brz ss ( special summon ) i deck search.
-Ubija ih mirror, dark hole, torrential… pa je poželjno u decku igrati karte koje bi vam pomogle negirati ili uništiti navedene .
-Mogu summonati i neke od najjačih synchroa
-Stariji deck ali se može boriti s tier deckovima
-Jako zabavni za igru
-Dobar grave search ( zbog blizzarda )
-Svi monsteri winged beast

Da pređem na stvar objasnit ću vam glavne karte u decku glavne comboe u decku i moju deck listu.Ima puno jakih karata u decku ali ja sam odlučio da vam pokažem neke od najboljih

 


(5)

download 1

 

Ovaj momak ima effect dok je u ruci kao Cyber dragon ( samo sto je Sirocco normal summon a Cyber special :S).Znaci vas opponent ima monstera na polju a vi nemate možete ga NORMAL summonat ovu kartu iz ruke.Ovo je veoma dobro samo mana je sto je normal summon ali ne možemo sada sve dobiti :D. Drugi effect mu je jedan od najboljih effecta od BW monstera.
Selectaš jednoga blackwing monstera tvoje kontrole i dobija napad od svih blackwingova na fieldu osim njega. Da pojasnim imate 3 blackwinga na polju recimo 1(Sirocco) i dva random blackwinga…Sirocco aktivira effect na jednoga blackwinga i taj monster dobija napad od sirocca i tog jos jednog random blackwinga (npr. sirocco atk 2000 recimo da imam dvije Bore na fieldu Borin atk je 1700… znaci da selektamo boru on če dobiti 1700+Siroccov eff 1700+2000 )

TIP: Sirocco je veoma dobar u mirror matchu zato što selektani blackwing dobija napad od svih blackwinga na fieldu to znači da i od opponentovih.

(4)

download 4
Ova “ptičica” mi se najviše sviđa u cijelom decku. Ako imate još jednu pticu na polju osim Bore možete ju special summonati iz ruke.To je jako dobro za xyz i za synchro summon.Ali to nije sve jeste li se ikada našli u situaciji da opponent nema niti jednu kartu na fieldu osim Spirit reapera u obrani. E pa postoji jedan dobar combo da dealamo veliki dmg opponentu.Uz pomoć Sirocca koji daje napad jednom blackwingu možemo sav napad prenjeti na boru i napasti Reapera i vaš opponent će primati dmg zato što je borin drugi effect da “probija obranu”

TIP: Ako kojom srećom povučete 3 bore ne preportučujem vam da svo troje summonate jel je velika mogućnost da vaš opponent ima mirror ili tt.

(3)

download 2
Nemogu ni opisati koliko me je ova karta nanervirala dok još nisam igrao blackwinge.Zato što ova karta nije baš da se summona nego je njen effect da se discarda iz ruke i da vaš blackwing dobija velikih 1400 atk do kraja poteza. To nekada može biti i gg ( good game najčešće se kaže na kraju gamea ).Ako vaš opponent ima nešto sitno life pointsa napad na blackwinga dok imate kaluta u ruci može biti koban za njega.Kalut će vam “pasti” tada kada ga najmanje očekujete kada već slavite pobjedu on vam pokvari raspoloženje :(.

TIP: Kaluta možete discardati i kada napadate protivničkog monstera

(3)

download 3
Sigurno ste se barem jednom susreli sa shrinkom i koliko je ta karta iritantna… e pa ovaj “vrabac” je još više on se može special summonat poput bore ali usput ima i jedan odvratan effect ( za protivnika ) jednom po potezu prepolavlja protivničkom čudovištu atk i def I TO NE DO KRAJA POTEZA NEGO PERMA (zauvijek ). S time što je usput još i tuner lvl 3 nemogu nista drugo reči osim da zaslužuje limit. Karta je tako dobra da se koristi i u drugim deckovima poput gravekeepera…

TIP: Galea možete s manje brige summonati zato što ima 1300 atk pa nemože “na” njega bottomless 😛

BlackWhirlwind-DL15-EN-R-UE-Green
Ovo je karta o kojom sam vam pričao da je zbog nje Bw deck dobio veliki boost… ovo je glavna spellica za blackwinge.Ako niste znali karta je donedavno bila limitana a sada je na 3. Ako povućete whirlwind u first drawu u velikoj ste prednosti nad protivnikom (npr. imate whirlwind na polju summon Shuru whirlwind traži breezza a njegov effect ako je “tražen” s nečim special summona se stim da je on tuner lvl 3 možete ići u lvl 7 synchro)

(7)

download 5
Definitivno najjaci synchro od blackwinga zbog lakog summona.Ima jako dobar effect nemože biti destroyan u borbi i neprima dmg.Ima i drugi effect kada napadne monstera mozete staviti jedan counter na tog monstera na kraju DS-a . I jednom po potezu možeš removati sve countere s tog monstera da smanjite atk i def tom monsteru na 0. Nemam baš puno reči za ovu kartu osim da owna,ali ima veliku manu da moze lagano u ovoj meti dobiti mirror tt… pa zato igram bribe u decku i 2 lancea da se malo osiguram 😛

Prednosti i mane
+Brzina i search
+Jako dobri effecti
+Dosta varjanti deckova pa ima za sve 😀
+Veliki boost nakon 1.9
-Mirror tt… ubija
-Pot of duality ih malo usporava
-Dark armed dragon vam nekada bude death draw u late game

Moja deck lista… ovako ja igram i deck je veoma brz pa molio bih bez suvišnih komentara 😉

MONSTERS(20):

Dark armed dragon
2xBw-Sirocco the dawn
3xBw-Shura the blue flame
3xBw-Bora the spear
3xBw-Blizzard the far north
2xBw-Kalut the Moon shadow
Bw-Gale the whirlwind
Bw-Kochi the daybreak
Bw-Zephyros the elite
Bw-Vayu the emblem of honor
2x Effect veiler

SPELLS(11)

3xPot of duality
3xBlack whirlwind
2xForbidden lance
2xMystical space typhoon
Dark hole

TRAPS(9)

2xMirror force
2xIcarus attack
Bottomless trap hole
Dark bribe
Solemn warning
Starlight road
Torrential tribute

Nadam se da vam nisam bio dosadan i da ste nešto naučili o blackwing decku.
Ovo je bio moj prvi blog pa nemojte nešto zamjeriti. 😉

6 misli o “Blackwings-2013

  1. report je dobar al si trebo opisat neke combo-e jer mislim da svi znamo kako deck izgleda

  2. Moj omiljeni deck uz six samse, samo ja bih osobno izvadio dark hole u cjelini i dodao mirror i torrential,ali to su moje preference….

  3. Aleluja, čak i jedan dobar blog o bw decku zato su sad i popularni bravo FENIKS! ;D

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.