NAJAVA: Dimension of Chaos

docs

Vjerojatno većina vas zna da nam uskoro u prodaju dolazi novi booster, a tko ne zna ovaj post će mu jako dobro doći. Pa pogledajmo što nam je Konami sljedeće spremio.

Već po naslovu možete vidjeti da nam se novi booster pack zove “Dimension of Chaos”. Ime ima veze s radnjom u Yugioh Arc V pa tko je znatiželjan preporučujem da pogleda.  Booster sadrži 100 karata od kojih je 48 common, 20 rare, 14 super rare, 10 ultra rare i 8 secret rare karata. Još ne postoji točna lista i slike, ali postoje neki osnovni sadržaj i slike iz Japana (jer je tamo set već izašao, na japanskom naravno) pa ću to koristiti.

Ovako izgleda booster:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cover karta je Scarlight Red Dragon Archfiend. Da, da novi Red Dragon Archfiend. U novoj sezoni Yugioha Jack Atlas iz Yugioh 5D’s-a se vraća u velikom stilu sa novim zmajevima (ovo je samo jedan). Većina izlazi u specijalnom boosteru “High speed riders”, ali to je već druga priča i mislim da bi se trebali vratiti na ovaj set. Mislim da možete primijetiti da je novi Jackov zmaj ozljeđen. Zanimljivo je da se smatra da je te ozljede zaradio u zadnjoj epizodi yugioh 5D’s-a u borbi protiv Yuseia i njegovog Stardust Dragona pa je Arc V zapravo nekakav novi nastavak stare priče i zbog toga ga obožavam. I opet sam odlutao s glavne teme… Pogledajmo našu cover kartu i što nam je Konami rekao za ovaj set.

Ovako izgleda Scarlight Red Dragon Archfiend (nažalost zasad imam samo japansku sliku koja se dobro vidi):

File:ScarlightRedDragonArchfiend-DOCS-JP-UR.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zgodan i zanimljiv momak s odličnim efektom.

1 Tuner + 1 or more non-Tuner monsters
This card’s name becomes “Red Dragon Archfiend” while on the field or in the Graveyard. Once per turn: You can destroy as many Special Summoned Effect Monsters with ATK less than or equal to this card’s ATK as possible (other than this card), then inflict 500 damage to your opponent for each monster destroyed.

Sličan efekt kao originalni Red Dragon Archfiend samo uz proširenje da protivnik gubi 500 životnih bodova za svako čudovište što je odlična stvar. Treba napomenuti da ne uništava samo protivnikova čudovišta nego i vaša pa tu morate biti oprezni, ali ako ga igrate u nekom decku kao Igknight u kojem možete prizvati 4 čudovišta i to svaki potez uz pendulum prizivanje i ako protivnik ima još koje čudovište tu se skupi puno bodova pa u 3-4 poteza ako ga protivnik ne uništi vi imate pobjedu.

Idemo dalje s pregledom seta.

Dolaze nam neke nove teme čudovišta. Tu su Majespecteri i Graydlesi. Obilježje Majespectera je da su svi pendulumi i da searchaju sve živo za svoj deck. Ja vam neću puno objašnjavati jer je moja kolegica s bloga već napravila post na temu tog decka pa bolje da pogledate njezin post tu:  http://yugioh-planet.net/deck-arhiva/new-archetype-majespecter

Malo više ću vam opisati Graydlese. Za početak o njima trebate znati da su jedan od naj napornijih deckova a uz to karte za taj deck mogu ići u bilo koji deck pa je tu još veći problem. Oni su kao paraziti. Glavna ideja decka je preuzeti protivnikova čudovišta. Imajte na umu da Enemy Controller vraća čudovišta, ali Graydlesi nikada. Ovo su neka čudovišta:

GraydleEagle-DOCS-JP-C GraydleAlligator-DOCS-JP-C GraydleCobra-DOCS-JP-C

 GRAYDLE EAGLE, GRAYDLE ALLIGATOR, GRAYDLE COBRA

Ova trojica su glavni “razbojnici” u decku. Svi imaju isti efekt osim načina kako mogu preuzeti čudovište. Svi moraju biti maknuti s polja borbom ili efektom čudovišta (eagle), spell (alligator) ili trap karte (cobra). Imaju i boss monstera koji po mom mišljenju nije ni blizu dobar kao ova trojica pa ga neću ni posebno spominjati.

Uz ove nove teme dolazi i pojačanje za BLS-a (Black Luster Soldiera).

File:BlackLusterSoldierSuperSoldier-DOCS-JP-UR.png

Mislim da izgleda puno ljepše i puno opasnije nego originalni BLS. Inače ovo je super karta kako mu i ime kaže Black Luster Soldier – Super Soldier. Priziva se svojom ritual kartom. Kad uništi čudovište protivnik prima štetu koliko je  protivnikovo čudovište imalo napadačkih bodova. Kad je uništen efektom karte priziva “Gaia The Fierce Knight” iz ruke, groblja ili decka.

Uz nove teme dolaze i pojačanja za starije teme kao: Blackwings, D/D, Deskbot, Frightfur, Performapal, Igknights, Kozmo, Raidraptor, Perfomage, Odd-Eyes i Superheavy Samurai (kojima ću napisati update decka kad izađu nove karte).

Booster izlazi 5.11.2015. a do tada ću vas obavještavati o novim kartama i novostima vezanima uz ovaj booster.

Pozdrav do sljedećeg puta

YGOcro

YGOcro

Pozdrav svima! Evo par stvari koje trebate znati o meni. Za ovaj "posao" vam treba samo želja za pisanje. Imam 15 godina i najmlađi sam od svih autora na blogu, ali to me ne sprečava da podijelim svoja iskustva, ideje, zanimljivosti sa svima vama onako kako najbolje znam, a to je kroz pisanje. Ovom prilikom pozivam sve one koji prate mene, moje postove i cijeli blog, a imaju želju za pisanjem da se pridruže našoj veseloj ekipi. Što još o meni... "specijalizirao" sam pisanje deck profila, neke lude comboe (naravno s pripadnim deck profilom), ali nađem se i u drugim temama. U mojim postovima je uvijek veselo i opušteno tako da se čitatelj isključi iz svih problema i fokusira samo na moj post. Tu i tamo ubacim i nešto smiješno. Ne idem puno na turnire, ali zato igram privatno s prijateljima. Igram malo slabije, nepoznate i maštovite deckove kao što su Dragunity, Batlin' Boxer, Superheavy Samurai i Raidraptor jer sam i sam takav. Ne podnosim metu i mislim da svaki deck ima šanse da briljira na nekom velikom turniru (bez brillant fusiona). Možete mi uvijek slati ideje za sljedeće postove i pokušat ću ispuniti sve želje i ideje u što kraćem vremenu. Hvala svima na podršci i hvala što pratite blog.