2-Player Starter Deck Yuya & Declan

Verovatno se sad svi pitate odakle ideja da pisem bas o ovom decku… Pa evo ovako, ja sam se pre nekih 2 meseca vratio ovoj nasoj dragoj igri posle jedno 3-4 godine pauze i posto sam sve svoje karte uglavnom dao drugu ili bacio (da dobro ste procitali bacio), sto i dan danas ne mogu sebi da oprostim, trebao mi je neki deck u kojem bi dobio neke osnovne karte poput mirror forcea, dark holea, trap holea itd… I tako trazeci po netu koji starter deck bi mi najvise legao naisao sam na ovaj i kupio ga… S obzirom da mi se veoma svideo odlucio sam da napisem i ovde neki kratak blog o njemu i preporucim ga svim pocetnicima koji su u dilemi oko toga sa kojim starter deckom da krenu u ovu nasu igru. Verujem da starijim igracima i nece nesto biti zanimljiv ovaj blog ali on i nije namenjen njima 🙂

Sto se tice samog decka kao sto i naslov kaze radi se o decku koji moze da se igra kao 2 razlicita decka ili kao 1 kombinovani.  Karte monstera su sve ili light ili dark. Yuyin deck cine light, a Declanov dark. Dobija se ukupno 42 karte od kojih su:

  • 2 Ultra Rare
  • 2 Super Rare
  • 38 Common

kutija

Prva ultra rare karta koja se dobija jeste Odd-Eyes Saber Dragon

OddEyesSaberDragon-YS15-EN-UR-1EDragon/Effect: If this card is in your hand: You can Tribute 1 LIGHT monster; send 1 “Odd-Eyes Dragon” from your hand, Deck, or your side of the field to the Graveyard, and if you do, Special Summon this card. When this card destroys a monster by battle and sends it to the Graveyard: You can destroy 1 monster your opponent contols.

S obzirom da se ceo deck zasniva na light i dark monsterima ovu kartu je zaista lako prizvati, a sa svojih 2800 bodova i sjajnim effectom da unisti jos jedno protivnikovo cudoviste ukoliko je pre toga poslao borbom drugo na grave karta zaista zasluzuje da se nazove jakom.

Druga i podjednako jako Ultra Rare karta iz ovog decka je D/D/D Dragon King Pendragon

DDDDragonKingPendragon-YS15-EN-UR-1EFiend/Effect: If this card is in your hand: You can Tribute 1 Dragon-Type monster and 1 other Fiend-Type monster from your hand and/or your side of the field; Special Summon this card. Once per turn: You can discard 1 card; this card gains 500 ATK, then you can destroy 1 Spell/Trap Card on the field. This ATK increase lasts until the end of this turn.

Kao sto sam rekao svi monsteri su light i dark ali su zato vecinom svi i dragon ili fiend sto i ovaj karti omogucava kao i prethodnoj veoma lako prizivanje. Mislim da je effect sasvim lep i da odbacivanje jedne karte po potezu da bi unistaio spell ili trap + dodao ovom monsteru 500 bodova do kraja poteza apsolutno vredi.

Sto se tice Super Rare karti javljaju nam se svima dobro poznati, pa cak i pocetnicima Dark Hole i Mirror Force

DarkHole-YS15-EN-SR-1E

Effect: Destroy all monster on the field.

Jednostavna i razorna karta koja cisti field od monstera i daje nam sansu za novi pocetka. Ako se ne varam dosta dugo je bila i na ban listi, a od skoro je limitovana na 2 po decku.

MirrorForce-YS15-EN-SR-1EEffect: When an opponent’s monster declares an attack: Destroy all Attack Position monsters your opponent controls.

Razorn trap koji cisti sva protivnikova cudovista u napadu. Mislim da je jedna od najigranijih trapova i da je manje vise svi koriste.

Uz sam deck se dobijaju takodje i 2 paprina playmata i guid book za pocetnike.

A evo i cele deck liste:

yuya dec

dec

Toliko o ovom decku… Ukoliko ste procitali obavezno ocenite blog i ostavite neki komentar. Ako nista vise nadam se bar da ce nekim pocetnicima pomoci u odbiru svog sterter decka 🙂

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.