Osvoji najvišu razinu u novoj Yu-Gi-Oh! Piramidi!

Sudjelujte u novom, besplatnom Yu-Gi-Oh! događanju koje će trajati cijelo ljeto. Otkrijte kakve nagrade krije Yu-Gi-Oh! piramida! Sve što vam treba je Yu-Gi-Oh! deck, ne mora biti čak ni posebno dobar – možda je čak i bolje da ne bude predobar jer piramida posebno nagrađuje majstore dvoboja sa početničkim i casual deckovima!

U programu Yu-Gi-Oh! Piramide mogu sudjelovati svi igrači, neovisno o njihovoj starosti i iskustvu. Igrač mora doći s svojim deckom (špilom), te s istim nepromijenjenim deckom mora igrati tokom čitavog termina Yu-Gi-Oh! Piramide. 

Generalno:

– Sudjelovanje je besplatno.
– Trajanje jednog termina Yu-Gi-Oh! Piramide je 2h.
– Prva sezone Yu-Gi-Oh! Piramide traje do kraja 8. mjeseca 2015. godine.

Vrijeme održavanja

U Zagrebu, subotom od 10 do 12 sati
U Rijeci, subotom od 11  do 12:30 sati 
U Splitu, subotom u 8 sati.

Te u rasporeda lokalnih turnira u Zagrebu ostavi samo ovu Piramidu u 10h i turnir za sve u 14h.

Određivanje razine Piramide

– Na početku svakog termina Yu-Gi-Oh! Piramide, igrači koji žele sudjelovati se smještaju na jednu od razina Piramide. Razina Piramide na koju će igrač biti smješten se određuje na temelju 2 faktora: Ranga igrača i ranga decka. 

Što je rang igrača veći i jačina decka koji koristi veća, to će njegov smještaj na Piramidi biti viši. Uzima se aritmetička sredina ranga igrača i ranga decka da se odredi razina na koju će igrač biti smješten, a zaokruženo prema gore. Primjer: Igrač ima rang igrača 5, te rang decka 4. Taj igrač će biti smješten na 5. razinu Yu-Gi-Oh! Piramide ((5+4)/2 = 4.5 = 5).

Rang igrača

– u slučaju prvog sudjelovanja u trenutnoj sezoni Piramide određuje se na temelju ranga igrača na rankings.yugioh-planet.net

– u slučaju da igrač ne sudjeluje prvi put u trenutnoj sezoni Piramide, uzima se u obzir rang igrača na rankings.yugioh-planet.net i njegova pozicija u poretku trenutne sezone Piramide te se uzima aritmetička sredina od oboje, zaokruženo na više.

– određivanje ranga na temelju ranga na rankings.yugioh-planet.net:
1.-16. mjesto: rang 8
17-32. mjesto: rang 7
33.-64. mjesto: rang 6
65.-128. mjesto: rang 5
129.-256. mjesto: rang 4
257.-512. mjesto: rang 3
513. mjesto i dalje: rang 2
igrač koji se ne nalazi na Yugioh Planet rang listi: rang 1

– određivanje ranga na temelju pozicije igrača u trenutnoj sezoni Piramide: ukupni broj igrača koji se nalaze u poretku trenutne sezone Piramide se dijeli s 8 (zaokružuje se prema najbližem cijelom broju), te svakih 1/8 igrača prema poretku dobiva za jedan niži rang. 

Npr. na poretku trenutne sezone lige se nalazi 19 igrača, te se taj broj igrača dijeli na 8, što daje 2.375; igrači na pozicijama 1.-2. dobivaju rang 8, igrači na poziciji 3.-5. dobivaju rang 7 (2.375 * 2 = 4.75), igrači na poziciji 6.-7. dobivaju rang 6 (2.375 * 3 = 7.125), igrači na poziciji 8.-10. dobivaju rang 5 (2.375 * 3 = 9.5), igrači na poziciji 11.-12. dobivaju rang 4 (2.375 * 4 = 11.875), itd.

Primjeri: 
1. Igrač prvi put sudjeluje u Yu-Gi-Oh! Piramidi u ovoj sezoni te je 67. na rankings.yugioh-planet.net. Uzima se u obzir samo njegov rang na rankings.yugioh-planet.net te njegov rang igrača za ovaj termin Piramide iznosi 5.

2. Igrač je već sudjelovao u Yu-Gi-Oh! Piramidi u ovoj sezoni i u poretku Piramide se nalazi na 11. mjestu od ukupno 19 igrača, dok njegov rang na rankings.yugioh-planet.net iznosi 21. Prema poretku u Piramidi mu se dodjeljuje rang 4, a prema rangu na rankings.yugioh-planet.net dodjeljuje mu se rang 7. Njegov rang igrača za ovaj termin Piramide iznosi (4+7)/2 = 5.5 = 6

Rang decka

Rang decka je jačina decka koji igrač koristi, a procjenjuje voditelj. Jači deck archtype daje viši rang decku, koji može biti smanjen ako nedostaju ključne karte i deck nije potpun. 

Okvirni deck archytpe guide koji se može mijenjati (voditelj uvijek ima zadnju odluku koji rang će dati decku), koji rang će deck dobiti u rasponu ovisi o kvaliteti i složenosti decka (potpuno složen deck najviši rang iz raspona, nedostaje pokoja od važnih karata srednji rang iz raspona, nedostaje velik broj važnih karata najniži rang iz raspona):

– Nekroz – rang 6-8
– Shaddoll – rang 5-7
– Qliphort – rang 5-7
– Burning Abyss – rang 5-7
– Sattelarknight – rang 5-7
– Spiritual/Ritual Beast – rang 5-7
– Yosenju – rang 4-6
– Infernoid – rang 4-6
– Lightsworn – rang 3-5
– Volcanic – rang 3-5
– Evilswarm – rang 3-5
– Ostali archtype deckovi – rang 2-4
– Ostali non-archtype deckovi – rang 1-3

Piramida

Način bodovanja

Igrači igraju međusobno među sobom kako žele, bez da ih voditelj sparuje. Dva igrača igraju match (pobjednik je igrač koji prvi skupi 2 pobjede u 2 ili više odigranih duela, side deck se smije koristiti nakon odigranog prvog duela). 

Pobjeda igrača s više razine Piramide protiv igrača na istoj ili manjoj razini piramide donosi 1 bod. Pobjeda igrača niže razine Piramide protiv igrača više razine donosi broj bodova koji razlika u razinama igrača + 1 bod (npr. Igrač 2. razine pobjedi protiv igrača 5. razine, te time osvaja (5-2)+1 = 4 boda). Igrač koji je izgubio dobiva 1 bod, ali samo ako je izgubio od igrača koji je na višoj razini Piramide od njega. 

Svaki igrač u jednom terminu lige smije odigrati maksimalno 6 matcheva, te u toku jednog termina lige smije igrati samo jedanput protiv istog igrača. Ako igrač trenutno nema protivnika i ne igra protiv nikoga, te odbije poziv za igrom od drugog igrača koji zadovoljava gore navedena pravila, taj igrač se kažnjava s 1 negativnim bodovom, a njegov protivnik (igrač koji je htio igrati) se nagrađuje s 1 nagradnim bodom. Ovime se smatra da su ta dva igrača odigrala match i u tom terminu više ne mogu igrati međusobno ili jedan drugoga pozvati na duel. No, taj neodigrani match se neuzima u obzir za 6 matcheva odigranih u istom terminu.

Voditelj može igrače kazniti negativnim bodovima ako procijeni da je po potrebno, primjerice zbog neprimjerenog ponašanja ili varanja. U ekstremnim slučajevima voditelj može igraču zabraniti daljnje sudjelovanje u trenutnom terminu Piramide ili svim daljnjim terminima Piramide, te zabraniti boravak u prostoru u kojem se Yu-Gi-Oh! Piramida održava.

Nagrade

Nakon svakog termina Yu-Gi-Oh! Piramide nagrađuju se najbolji igrači u tom terminu lige:
• 4.-8. mjesto: 1 hobby league karta na random
• Slučajnim odabirom: 3 igrača svaki po 1 kartu

Na kraju sezone Yu-Gi-Oh! Piramide posebne nagrade za najbolje igrače u svakom gradu.

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Jedna misao o “Osvoji najvišu razinu u novoj Yu-Gi-Oh! Piramidi!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.