Legacy of Destruction: promjena ili promašaj?

Legacy of Destruction set

Najnoviji core set Legacy of Destruction (LEDE) bit će legalan od 26. travnja. Hoće li uvesti promjenu metagamea ili potpuni promašaj?

Set donosi podršku za različite arhatipove uključujući Ancient Gear, Ashened, Centur-Ion, Diabellstar i Snake-Eye, Earthbound, Fishborg, Goblin, Gold Pride, Lightsworn, Melodious, Memento, Skull Servant, Vaalmonica, Voiceless Voice i Yubel.

Novi arhatipovi seta su Raika, Shining Sarcophagus i Tenpai Dragon.

Set će sadržavati 101 kartu, s 9 karata po boosteru i 24 boostera po boxu. Posebnog raritya je Quarter Century Secret Rare Magicians of Bond and Unity, a u QCR-u dolaze i Ultra i Secret karte.

Zasad poznati Secret Rareovi su Silent Magician Zero, Raika no Marikoube, Nightmare Apprentice i Decanelogue—Valdrath.
Ultra Rare karte su Minerva Lightsworn Athena i Veidos the Dragon of Endless Darkness, a ostalo ćemo saznati uskoro.

Geas Gandora the Dragon of Destruction—cover karta seta
Geas Gandora the Dragon of Destruction—cover karta seta

Tenpai dragon

Tenpai Dragon nova je serija Fire Dragon čudovišta. Going second je strategija koja se fokusira na izvođenje Synchro Summona tokom Battle Phasea u svrhu OTK-anja.
Tematski su inspirirani mahjongom, s kartama koje predstavljaju tri osnovne grupe pločica iz mahjonga. Tenpai Dragon ima najviše potencijala sudeći po rezultatima u OCG-u, gdje imaju konstantnu reprezentaciju u top cutima.

Main Deck čudovišta arhatipa su Tenpai Dragon Baidora, Tenpai Dragon Fadora i Tenpai Dragon Zhongdora, a svaki ima efekt koji omogućava Synchro Summon tokom Battle Phasea.

Extra Deck se primarno sastoji od velikih Sangen Synchro zmajeva koji služe kao srodan arhatip i direktna podrška Tenpaima. Trident Dragon uz to donosi dodatnu agresiju.

Spellovi arhatipa povisuju konzistenciju i plafon decka. Deck je istaknut kompaktnosti svojeg enginea i sposobnosti da igra čak i dvadesetak defenzivnih karata koje olakšavaju ići drugi, ali i pružaju zaštitu u slučajevima kad deck igra prvi.

Igranje malog Rokket paketa omogućava pristup osnovama Dragon Linka kao što su Borrelend i Borreload Savage Dragon ili Hieratic Seal of the Heavenly Spheres. Još jedna linija opcija je omogućena Ancient Fairy Dragonom i Ultimaya Tzolkinom.

Tenpai Dragon Baidora—uskoro biste ga se mogli nagledati
Tenpai Dragon Baidora—uskoro biste ga se mogli nagledati

Raika

Arhatip Raika obuhvaća tri vrste čudovišta: Plant, Insect i Reptile. Na ovaj način kao i Tri-Brigade otvara novi tri-type čudovišta. Zasad još nema rezultata u OCG-u. Ovaj podatak manje obeshrabruje kad se prisjetimo da ni Tri-Brigade nije imao OCG rezultate u svojem prvom valu. Novi support za arhatip ili općenito tri-type može deck lako povisiti na svim tier listama.
Arhatip je tematski inspiriran japanskom kulturom, a većina imena su im i igre riječima.

Čudovišta imaju efekte koje ih „besplatno“ prizivaju i dovode još čudovišta u rotaciju. Link čudovišta ovo najbolje predstavljaju, jer se sva recikliraju na polje vraćanjem čudovišta vlastitog tri-typea na dno decka.
Cilj strategije je prizivanje ogromnih Link čudovišta, uključujući i novog Link 5: Raika no Daiouga.

Spellovi i trapovi arhatipa raznovrsni su te istovremeno služe razvoju vlastite strategije i sabotaži protivničke.

Zbog fleksibilne prirode decka također ga je lako upariti s već postojećim arhatipovima. Aroma, Rikka i Sunavalon su plant strategije koje imaju benefita od Raika. Među insect deckovima najbolji odabir je Beetrooper, A za reptile opcije su Ogdoadic i Reptilianne arhetipovi.

Raika no Marikoube moćna je "link climbing" karta nalik Mathmech Circularu
Raika no Marikoube moćna je “link climbing” karta nalik Mathmech Circularu

Shining sarcophagus

Shining Sarcophagus serija je „retrain“ karata koje redizajniraju Yugi Mutove karte koje je koristio u dvobojima u kojima Yami Yugi nije bio prisutan. Podsjećaju na Horus arhatip jer sve karte arhatipa spominju sarkofag. U ovom slučaju, to je naravno Shining Sarcophagus.

Shining Sarcophagus karta je koja radi „sve“. Služi kao generator novih karata i konzistencije. Sama se brani od efekata od čudovišta. Uz to ima ugrađenu sabotažu za protivničke Graveyard strategije.

Ove karte također proširuju druge arhatipe. Primjerice, Dark Magician the Ebon Sorcerer daje direktnu podršku Dark Magician arhatipu.
Geas Gandora the Dragon of Destruction ujedno je cover karta seta i najprimamljivija karta arhatipa. Za cijenu pola životnih bodova, banisha sve ostale karte na fieldu i zove drugo arhatipno čudovište iz decka. Ostale karte decka također podsjećaju na klasične efekte, od Gadgeta do Change of Hearta i zasigurno izazivaju nostalgiju.

Arhatip puni set nostalgičnim i interesantnim kartama kojima glavna uloga nije kompetitivna moć. Nema sumnje da će fanovi klasičnog anime serijala obožavati ovu seriju karata.

Shining Sarcophagus—mlađi i manje impresivan brat King's Sarcophagusa
Shining Sarcophagus—mlađi i manje impresivan brat King’s Sarcophagusa

Zaključak

Legacy of Destruction prepun je interesantnih karata. Kolekcionari, obožavatelji originalnog serijala i kreativni kreatori deckova imaju se čemu radovati. Brojne popularne strategije dobivaju zasluženu podršku.

Potencijal ovog seta teško je ignorirati, ali u trenutnoj igri nije konkurentan Snake-Eyes strategijama. Kvalitetna ban lista potreban je dodatak koji bi pogurao ovaj set i promijenio metagame koji je Phantom Knightmare uveo.

2 misli o “Legacy of Destruction: promjena ili promašaj?

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.