YCS Bochum, izvještaj i interview s Rodinom

Prošlog vikenda se održavao najveći YCS turnir u Europi na kojem su sudjelovala 4 naša igrača. Hrvatsku su predstavljali Martin Rodin, Ivan Kalajdžić, Zvonko Ivić i Random Token. 

Na turnir se prijavilo čak 1455 igrača!, što je bilo dovoljno da taj turnir preuzme titulu najvećeg eventa u Europi.

Day 1:

Rodin i Ivić završavaju u najboljih 256 pa se tako i kvalificiraju za Day 2, dok Kalajdžić i Token droppaju nakon četvrte, odnosno šeste runde, i okušavaju se na raznoraznim side eventima.

Day 2:

I Rodin i Ivić gube prvi duel pa tako i gube šansu za top32 (score im je tad bio 6-3). Rodin dalje nastavlja pobjeđivati i završava na zavidnom 57. mjestu, svaka čast Rodine.

Finalni standingsi naših su:

Martin Rodin – 57.

Zvonko Ivić – 210.

Random Token – 697.

Ivan Kalajdžić – 1176.

  

——————————————————————

Martin Rodin – Interview

 

 

 Za početak, predstavi se (tko si, što si, …):

Ja sam Martin Rodin, dolazim iz Zagreba, imam 20 godina i druga godina sam na američkom koleđu za management i tehnologiju.

Koliko dugo kartaš YugiOh i da li te netko uveo u YGO (osim yugija )?

Počeo sam kartati Yu-Gi-Oh! kao klinac od 7-8 godina, ali aktivno sam počeo kartati tek prije tri godine. Prvo su me zaintrigirali crtići, a kasnije smo frend Tin Kostelac i ja odlučili da bi mogli opet početi kartati i vidjeti što ima novog u Yu-Gi-Oh! svijetu. 

Da li imaš neka veća postignuća? 

Aktualni sam državni prvak, bio sam prvi na manjem regionalnom u Zagrebu i imam više top 8 na većim eventima u Zagrebu i Sloveniji. Na europskom provenstvu 2012 sam završio 97, a sad zadnji event je bio YCS Bochum gdje sam završio 57.

Kako se pripremaš za veće evente?

Obično doradim main i side deck prema mojoj prosudbi o tome što će se najviše igrati, proučim najnovije karte, njihove rulinge i rulinge za koje nisam siguran te se dobro naspavam.

Da li si sudjelovao na nekom YCS-u prije ovoga?

Ne, Bochum mi je bio prvi.

Kako si se onda odlučio da ovo bude prvi?

Zadnji YCS u Bochumu je bio najveći u Europi pa sam očekivao da će i ovaj biti dosta velik, bio je; čak 1455 ljudi je sudjelovalo!

Koji deck si odabrao i zašto?

Odabrao sam Wind-Up zato što taj deck već igram 2 i pol formata, znam ga napamet i mislim da je jedan od najboljih deckova tog formata.

Krenuo si savršeno, s 6-0, što se onda desilo, protiv čega si izgubio?

Istina, imao sam odličan niz, a igrao sam i protiv dosta dobrih igrača, u sedmoj rundi sam igrao protiv Wind-Up decka, ali dosta drugačije složenog, igrao je neku turbo varijantu sa 3 upstart goblina, ja nisam povukao ništa trapova niti hand trapova i OTK-ao me u prvoj i trećoj partiji. 

Zatim sam izgubio od Mermail talijana protiv kojeg sam dva puta povukao sve monstere, a on me je dva puta OTK-ao u drugom potezu, nije bilo ništa što sam mogao napraviti i runda je završila u 10min.

I onda kao šećer na kraju sam igrao protiv chain burna, iako sam imao pripremljen side, nisam ga povukao i dosta brzo me skurio.

Možeš li opisati neke ‘highlighte’ eventa, najbolje poteze i slično?

Wind-Up mirror match. Imam WU Rabbita i Rai-Oh, settan Torrential i D.Prison i aktiviran factory. On zove Leviathna ja puštam i on ne napada jer očekuje prison. Gledamo se par redova i on konačno odluči napraviti play, summon rat->digne magiciana i summona sharka iz ruke ja opičim torrential, bježim sa rabbitom i još tražim sa factoriem.

– Druga situacija je bila također u Wind-Up mirroru, protivnik seta dvije, ja settam compulsory, book of moon i heavy storm, protivnik seta još tri, ide vrtiti nešto, ja mu book of moon odigram na magiciana i compulsorijam zenmainesa, moj potez, okrećem heavy storm na njegovih 5 setanih.

Koji deck misliš kartati nakon ban liste i zašto?

Najvjerojatnije mermaile jer mi se čine kao veoma dobar i konzistentan deck koji ima potencijala i moći će se prilagođavati slijedećim formatima.

Na kojim slijedećim velikim eventima planiraš sudjelovati?

U Hrvatskoj planiram ići na sve ove veće regionalse i spring challenge itd. Vani mislim da ću preskočiti YCS Lille, ali definitivno idem na europsko.

Imaš li nekih savjeta za čitatelje ovog intervjua?

Igrajte deck koji volite, proučite dobro sve rulinge i ako vam se neka karta čini dobra, probajte ju u decku, možda baš upali i iznenadi protivnika.

Hvala, i puno sreće na idućem YCS-u.

Hvala, pozdrav.

———————————————————-


Eto toliko o našima na YCS-u, do idućeg bloga pozdrav and may the force be with you all…

-roverandom

Rok

5 misli o “YCS Bochum, izvještaj i interview s Rodinom

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.