Intervju s Danielom – državnim prvakom 2014.!

Svake se godine u lipnju okuplja znatan broj igrača kako bi izborili prestižnu “krunu” državnog prvaka. Ove godine u toj je borbi sudjelovalo 62 igrača. Kruna državnog prvaka ove godine pala je Danielu na glavu, a ja sam imao prilike ispitati ga nekoliko pitanja i vezi prvenstva i igre općenito. Što sam ga pitao i što mi je ovogodišnji prvak rekao slijedi dalje u tekstu.

K: Prije svega, htio bih ti se zahvaliti što si odvojio vremena da odgovoriš na mojih nekoliko pitanja i čestitam ti na osvojenom prvom mjestu na ovogodišnjem državnom prvenstvu!
Evo i pitanja.

K: Ime, prezime.
D: Daniel Duspara

K: Koliko godina imaš?
D: 20

K: Odakle si?
D: Iz Zagreba

K: Koliko se dugo baviš Yugiohom?
D: Kompetitivno igram zadnje 3 godine.

K: Kako si i zašto počeo igrati Yugioh?
D: Počeo sam kao većina ljudi, kada su izašli prvi deckovi, dobio sam Kaibin deck. Igra mi se svidjela i tako je sve počelo.

K: Sviđa li ti se više sadašnji, brži stil igre ili onaj stariji?
D: Više mi se sviđa stariji zato što ovdje ako protivnik povuče predobro jako se teško vratiti u igru sa solidnim handom.

K: Imaš li još koji znatniji rezultat u svojoj karijeri ili je ovo prvi veliki uspjeh?
D: 1 top16 i 1 top4.

K: Kakav je osjećaj zasjesti na tron državnog prvaka?
D: Odličan! Pogotovo zato što sam ga osvojio s najdražim deckom.

K: Koji si deck igrao na državnom prvenstvu i zašto?
D: Lightsworn Rulere. Zato što mi je LS najdraži deck, a i s njim mogu birati stil igre. Ovisno o protivničkom decku, mogu igrat na kontrolu, combo, OTK… Zbilja deck ima bezbroj opcija, ima odličan comeback i naravno tu je Judgment Dragon – najjači monster u igri.

K: Kakva je bila konkurencija? Jesi li očekivao nešto jaču ili slabiju?
D: Konkurencija je bila jako dobra, na razini državnog prvenstva.

K: Koji ti je bio najzanimljiviji meč? Kakvi su ti bili top 8 i finale?
D: Najzanimljiviji meč mi je bio u top8 protiv Rodina. Napravio je dosta sjajnih poteza i vidi se zašto je bio državni prvak. Top8 je naravno bio teži od swissa, ali mogu reći da su zadnje 2 runde swissa igrači bili na toj istoj razini. Renata znam već dosta dugo i jedan je od najboljih hrvatskih igrača tako da je finale bilo isto jako zanimljivo.

K: Koja su tvoja očekivanja od europskog prvenstva? Ideš li uopće?
D: Idem na europsko. Ne bih sada htio zvučati umišljeno ili tako nešto, ali uvijek je cilj 1. mjesto i dat ću sve od sebe da to uspijem. Bit će to veliki izazov, ipak će tamo biti najbolji igrači iz Europe.

K: Planiraš li na europskom prvenstvu igrati isti deck ili ćeš promijeniti štogod?
D: Igrat ću i tamo LS, ali s novim supportom.

K: Uz sav ovaj novi support što dolazi za Lightsworn, misliš li da će taj deck ponovo postati top tier deck?
D: Mislim da će bit top tier uz Shadolle, koliko sam testao s njima, ali opet tu je banlista za par tjedana pa ćemo vidjeti kako će bit.

K: Uskoro nam dolaze već sada dosta poznate “Pendulum” karte. Sviđaju li ti se i planiraš li igrati koju u svom decku?
D: Sjećam se kada su tek izlazile Xyz karte, isprve mi se nije sviđalo, ali s vremenom je postalo normalno. Mislim da sad svatko od nas teško može zamislit igru bez njih. Tako mi je i sad za Pendulume, ali dobro je da se igra razvija i daje nove opcije igračima.

K: Imaš li možda nešto što bi promijenio na Yugioh Planetu ili Yugiohu općenito?
D: Vratio bih se opet na ono pitanje kada si me pitao sviđa li mi se više stariji ili noviji stil igre. Volio bih da igra uspori zato što bi to sigurno donijelo više skilla u igru, a to bi sigurno privuklo još veći broj igrača na turnire.

K: I za kraj, imaš li možda kakvu poruku ili savjet mlađim i/ili neiskusnijim igračima?
D: Ako vam se neki deck sviđa, a trenutačno nije tier 1, trudite se unaprijediti taj deck, prilagoditi ga trenutačnoj meti, zato što je kreativnost ono što vam može dati prednost protiv protivnika.

I to bi bilo to! Još jednom čestitke Danielu na tituli državnog prvaka i želim mu da se što bolje plasira na europskom, da ostvari svoj cilj te tako postane prvi Hrvat s europskom titulom! Cover turnira možete pronaći na linku ovdje, deckliste ovdje, a Danielov report kako je bilo na državnom ovdje.

– Do sljedećeg puta, Kiryu.

Kiryu

Hello world!

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.