Europsko prvenstvo 2013: Intervju sa Zvonkom

Nastavljamo sa serijom intervjua! Na redu je Zvonko Ivić, Orgaized play manager za Hrvatsku koji je dugi niz godina već u Yugiohu i jedan od dealera za gotovo bilo koju kartu. Zvonko je u Frankfurtu vozio 7-3, a igrao je Dragon ruler deck. (Napomena: Autor nije bio prisutan kada su intervjuirani odgovarali na pitanja i nije upozat sa njihovim psihofizičkim stanjem u tom trenutku.)

Kada si počeo igrati Yugioh i zašto?

3. razred srednje škole, znači prije otprilike 9 godina

Kakvi su tvoji dojmovi s Europskog prvenstva?

Event kao bilo koji veći inozemni event; hrpa dobrih igrača, svi igraju tier deckove, igraš protiv igrača koje ne poznaješ i za koje neznaš koje deckove igraju što je definitivno zabavnije od monotonog igranja na lokalnim turnirima stalno protiv istih igrača i poznatih deckova.

Koji si deck odlučio igrati i zašto?

Dragon Ruler jer smatram da je pored Spellbookova danas najjači deck, a bolje mi odgovara njegov stil igre od stila igre Spellbook decka.

Misliš li da je to bio dobar odabir decka?

Da, definitivno.

Kako si se pripremao za Europsko?

Igrajući na lokalnim turnirima.

Koji ti je bio najzanimljiviji meč?

Svi matchevi su zanimljivi na svoj način, ali mirror match je uvijek najveći gušt pobjediti.

Kako si se uspio kvalificirati na Europsko prvenstvo i odlučio otići?

Kvalificirao sam se na Regionals turniru, a odlučio sam otići iz razloga iz kojega odlazim na sve veće evente van države, a to je da bih igrao protiv tier deckova i novih igrača, s nadom da osvojim neku od vrijednih nagrada. Naravno tu su i sporedni razlozi poput trejdanja s drugim igračima i samog čara putovanja i upoznavanja drugi sredina.

Po tvom mišljenju, u čemu se razlikuju igrači na Europskom prvenstvu od onih koje susrećeš na lokalnim turnirima?

Većina igrača na Europskom prvenstvu su iskusni igrači s odličnim tier deckovima, dok na lokalnim turnirima rijetko susretneš kombinaciju dobrog igrača i tier decka.

Što očekuješ da će se promijeniti na ban listi 1. rujna?

Nove karte neće dirati, Dragon Ruleri i Dracossack ostaju kako jesu.
Znači Dragon ruler deck mogu oslabiti smanjivanjem dozvoljenog broja jedne ili više od ovih karata: Super Rejuvenation, Big Eye, Gold Sarcophagus.

Kod Spellbookeova možda Fate na 1.

Evilswarm neznam hoće li dirati jer deck nema neke rezultate dobre, a i relativno je nov, tako da ne vjerujem.

Mermail je nekad bio jak deck, te su sve karte u njemu relativno stare i dolaze u obzir za ban listu, ali kako deck više ne postiže nikakve rezultate otkad su se pojavili Dragon Ruleri i Spellbookeovi, neznam koliko bi imalo smisla oslabiti ga.

Što se tiče ostalih deckova, ovako mi na pamet ne pada ništa što bi moglo biti oslabljeno. Možda nešto što će se igrati više kada dobije support u novim edicijama, a kako ne pratim previše koji deckovi se igraju u OCG-u i samim time dolaze kod nas, neznam što nas čeka.

Od toga što bi mogli vratiti i time ojačati neke od starijih deckova, tu se opet može desiti bilo što.
Ja sam nekoć igrao Chaos Dragon deck, tako da bi me razveselilo da povećaju broj Red-Eyes Darkness Metal Dragona ili Chaos Sorcerera koji se smiju igrati, ali to su više želje a ne neka očekivanja.

Imaš li što posebno za istaknuti?

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.