Europsko prvenstvo 2013: Intervju s Matkom

Na red za intervju došao je i Matko! Matko je sudjelovao na Europskom prvenstvu u Frankfurtu, ali na Dragon turniru (to je prvenstvo za igrače mlađe od 13 godina) i može se reći da je postigao odličan rezultat naprema ostalima. Bio je među prvima iako nije ušao u prvih 16 za drugi dan. S obzirom na godine možemo mu slobodno čestitati i reći bravo! 

Kada si počeo igrati Yugioh i zašto?

Kada su počeli prvi Yugioh crtići na TV-u, otprilike prije 7-8 godina sam počeo skupljati karte i gledati crtiće, a prije 3-4 godine sam počeo igrati na turnirima.

Kakvi su tvoji dojmovi s Europskog prvenstva?

To je jedan fantastični događaj, savjetujem da svi koji imaju priliku sudjeluju jer je doista doživljaj igrati na tako velikom turniru, sve partije su napete i odlične, a i stekne se puno prijatelja. Sve u svemu je to jedno nezaboravno iskustvo.

Koji si deck odlučio igrati i zašto?

Odlučio sam se za Evilswarmove zato što nisu pretjerano skupi, a mogu se boriti s današnjim najboljim deckovima. Osim toga, i sviđa mi se stil igre s tim deckom.

Misliš li da je to bio dobar odabir decka?

Da, jako sam zadovoljan svojim uspjehom kao što se može vidjeti u mom intervjuu na Yugioh planetu. Mislim da su Evilswarmi bili najbolji mogući deck koji nije totalno preskup.

Kako si se pripremao za Europsko?

Igro sam na „Dueling Networku” i gledao sam deck liste na netu.

Koji ti je bio najzanimljiviji meč?

Protiv Njemca koji je igrao sa Mermailima. To je bio dvoboj gdje sam u potpuno dobivenoj partiji izgubio zbog vremena i propustio mogućnost da se kvalificiram u top 8 koji igraju drugi dan na ispadanje za prvaka Europe.

Kako si se uspio kvalificirati na Europsko prvenstvo i odlučio otići?

Bio sam drugi na državnom prvenstvu i osvojio besplatan smještaj i let. Išao bih i da nisam imao to plaćeno, iako mi je naravno ovako puno draže!

Po tvom mišljenju, u čemu se razlikuju igrači na Europskom prvenstvu od onih koje susrećeš na lokalnim turnirima?

Na Europskom Dragon prvenstvu svi igrači imaju najnovije, najjače i najskuplje deckove te svi znaju igrati jako dobro. To je potpuno druga meta od one na hrvatskim turnirima za mlađe, gdje se koriste malo stariji deckovi koji su cjenovno pristupačniji. Savjet budućim hrvatskim Dragon natjecateljima iz iskustva kojeg sam stekao na dva europska Dragon prvenstva – ako idete tamo pripremajte se za potpuno istu metu kao i ona koja se igra među odraslima, i to onu koja se igra na svjetskom nivou. Nemojte se zavaravati da će biti imalo slabiji deckovi, ili da će biti onih deckova koji se igraju kod nas.

Što očekuješ da će se promijeniti na ban listi 1. rujna?

Ja mislim da neće biti velikih promjena. Ne mislim da će Dragon Rulere bitnije dirati, jer je još novi deck a Konami ne dira nove deckove prvu ban listu nego tek na drugoj. Slično je za Prophecije. Ostale deckove ionako niti jedan nemaju razloga dirati jer kraj ova dva ne mogu dominirati.

Imaš li što posebno za istaknuti?

Ako vas zanima više detalja s prvenstva, pogledajte moj članak o Europskom prvenstvu na Yugioh planetu i nezaboravite lajkati ☺. Ili me slobodno pitajte na nekom od turnira u Carta Magici, rado ću odgovoriti.

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.