DOLAZI: The Seal of Orichalcos

Jedna od “najmisterioznijih” karata čini se da dolazi. Karta koja je predstavljena u jednoj od epizoda Yu-Gi-Oh! animea te koja je glasila kao jedna od najmoćnijih spell karata ikada – čini se da dolazi. Govorilo se kako karta već postoji, tj. da postoji točno 15 primjeraka karte, ali njih su imali samo “odabrani” iz Konamia i ondašnjeg Upperdecka. Mnogo je bilo špekulacija hoće li ikada ova karta ugledati svjetlo dana s obzirom na svoj efekt, ali čini se da dolazi.

Karta dolazi u najavljenom Legendary Collection 3 – Yugi’s world koji bi trebao biti dostupan tijekom listopada. Više informacija o tome uskoro. Pogledajmo sada što je to zapravo THE SEAL OF ORICHALCOS. Slijedi efekt, nije još 100% potvrđen, ali čini se da će biti sljedeći:

seal

The Seal of Orichalcos
Field Spell Card
All monsters you control gain 500 ATK.
Once per turn, this card cannot be destroyed by card effects.
While you control 2 or more face-up attack position monsters, your opponent cannot target your monster(s) with the lowest ATK for an attack.
When this card is activated: Destroy all Special Summoned monsters you control.
You cannot Special Summon monsters from your Extra Deck.
You can only activate “The Seal of Orichalcos” once per Duel.

Evo jedne epizode u kojoj se pojavljuje Seal:


Yugioh Episode 158 Part 1-2 by YamiBakura1988

Kao što vidimo, ima 6 rečenica, tj. efekta. Očito nije namjenjen deckovima koji se baziraju na XYZ čudovištima (u skladu sa svojim vremenskim pojavljivanjem), ali može biti aktiviran samo jednom u duelu. Znači li to da ako jedan igrač aktivira The Seal of Orichalcos, drugi ne može tijekom cijelog duela? ŠTo vi mislite o karti?

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

4 misli o “DOLAZI: The Seal of Orichalcos

 1. ja mislim da joj fali jedan effektr sto ona ima a drugi nemaju a to je da mozes kontrolirati preko 5 cudovista sto je cinilo vrlol mocnom a to su oni namjerno ovoj karti napravili manu da nemores dozivat cudovista iz extra deck to znaci da zele progurat neke karte koje su malo zaostale i jaka je to znaci da ce alexandrite dragon biti 2500 bez zrtve

 2. ništa posebno. Karta ima nekoliko mana, a samo 1 dobar efekt: While you control 2 or more face-up attack position monsters, your opponent cannot target your monster(s) with the lowest ATK for an attack.
  Znači ako imaš 2 monstera sa istim napadom, protivnik nijendog ne može napasti, ili ako imaš barem 2, protivnik ne može napasti monstera sa najnižim napadom.

  Ne može se igrati u synchro-xyz decku i u decku koji puno special summona. Samo se jedna može aktivirati po duelu i u turnu kad dođe na polje prvi put nije uništena spellom, trapom ili quick spellom, no counter trap ju skida odmah. Ako ne prvi turn, već drugi turn će ju odnijeti MST ili heavy ili neki monster effect.

  Karta je igriva u nekoliko ne igrivih deckova, no vjerojatno će izmislit deck baziran samo na ovoj karti, pitam se kakav. Karta je prilično slaba i beskorisna.


 3. Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yugiohpl/public_html/v7/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

  @anonymus Karta je dobra i ne znam o čem pričaš.Boost od 500 napada koji se može zadržati duže na polju itekako može pomoći.Naravno da sama izgleda beskorisna no ne možeš mjeriti karte samo po effu jer dosta karata u igri ima za ponuditi puno više od onoga što se vidi na prvi pogled.Sve u svemu karta je definitivno jedna od najboljih field spellica uz Dragon Ravine,Gates of the Underworld…

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.