Winter Challenge 2013: Report by Chaos D.A.D.

Pozdrav svima, evo nas u novom članku. Kao što ste primjetili site je već duže vrijeme neaktivan, te smo to odlučili promijeniti i zbog toga pišem ovaj report nakon moje duže stanke (a tu je i nova verzija sitea). Kao što sam naslov govori report je sa nedavno održanog Winter Challengea, 12.1.2013. na kojem nisam postigao baš zavidan rezultat, ali to je motivacija za sve vas koji čitate da napišete svoj report unatoč svojem rezultatu jer svaki report je dobrodošao.

Prije ovog turnira nisam imao nikakve dvojbe u odabiru decka s obzirom na postignuto drugo mjesto na Summer Challengeu, a i da budem iskren Lighswornovi su mi prirasli srcu jer ih igram od svojeg prvog turnira. S obzirom da baš nisam bio upoznat s metom, odlučio sam deck ostaviti isti jer mi se činilo da nema potrebe za izmjenama. Dan prije turnira sam trebao doći u Zagreb k Roku „Roverandomu“ i Ivanu Franu da malo testamo, ali zbog „bombi“ i nepoznatih voznih redova vlakova to nije bilo moguće pa smo to morali odgoditi za sljedeći turnir. Stvari su spakirane te čekam subotu.

U 9 sati dolazim do Frankopanske gdje naravno još uvijek nema Roka, a Zvonko nije otvorio prostor, nego nas je ostavio vani da se malo smrzavamo. Ubrzo dolazi Rok sa mojim Leviairom i tokenima, obavalja sve svoje tradeove, a onda ulazimo u prostor. Nakon prijave, čekamo još ostatak ekipe da se pojavi. Napokon stiže Johnny koji je kao i inače sav u žurbi i naravno opet ne može sudjelovati na turniru jer ima pripreme za maturu. Nakon njega se pojavljuje i Ivan Fran koji je doslovno morao trčati na turnir jer je imao kolokvij do 10 sati (još je i pet dobio iz toga :P), a nakon njega i Mikičić. Jedini kome nema ni traga, ni glasa je naš dragi admin White Dragon, ali doći će on. Inače jedino je Mikičić igrao neki competitive meta deck; LSS, dok je Rok igrao neki ludi Chow Len, a Ivan Hieratice.

Na sittingsima sjedam nasuprot nekog dečka koji me ispituje nešto o Urhu te me pita jesam li ja onaj koji je bio drugi na Summeru. Kada sam mu odgovorio na pitanja i objasnio da sada ne igramo, došao je Branas sa našim boosterima. Pullam super rare Kagemushu s kojom si vraćam skoro cijeli upad na turnir što je više nego solidan početak dana. Nakon toga stižu paringsi i krećemo.

PRVA RUNDA: vs. Chaos Dragon, Luka Korpar

Prvi duel nije bio jako kompliciran, obojica gubimo nešto lp-a od Troopera,Lyle i sličnih monstera te se polako ubijamo dok on ne odluči spustiti sve što ima i stvori pet Dragona na fieldu, ali s obzirom na Utopiu, jednog setanog monstera i Tragoediu u handu ne uspjeva me ubiti, nego me samo spušta na 1500 lp-a. Nakon toga slijedi moja kontra sa BLS-om i još nekim mosterima koji polako ubiju sve što on ima te ga ostavljaju bez resursa što znači pobijeđeni duel za mene. Drugi duel je bio nešto duži i kompliciraniji jer nijedan nije želio prvi iskoristit sve što ima pa smo polako trošili jedan drugome karte. Ovaj duel je presudio moj D.D. Crow koji je banishao REDMD-a kojeg je želio vratiti sa Lightpulsarom s gravea. Nakon toga je topdeckao Monster Reborn koji ga je skoro spasio, ali ja u sljedećem turnu topdeckam svoj Reborn i ubijam ga preko Spirit Reapera kojeg je postavio u napad za točno 3300 lp-a koliko mu je i ostalo.

DRUGA RUNDA: vs. Chaos Dragon, ne sjećam se imena

Opet Chaos Dragoni, no ovi su bili dosta lošije složeni od prošlih pa sami match nije bio posebno težak niti dugačak. U prvom duelu me uspijeva spusitit na 2200 lp-a, ali nakon toga stupa JD koji dvaput čisti field od Lightpulsara i REDMD-a te on i još neki monsteri napadaju za win. Drugi duel on nije uspio spustiti više-manje ništa jer sam ostao na 8000 lp-a, a njega je ubio BLS koji mu je banishao sve setane monstere dok su mu ostali uzimali lp-e i spustili ga na nulu.

TREĆA RUNDA: vs. Macro Cosmos, Matej „Križa“ Križanić

Ovo je treći puta da sam naletio na Križu na turnirima i svaki puta je igrao Macro protiv mojih LS-ova. Prvih dva puta sam dobro prošao, ali znate kako se kaže; „Treća sreća“. Prvi duel je bio vjerojatno najčudniji duel koji sam ikad vidio što je i sam Križa rekao. On započinje sa Dimensional Fissureom kojeg mu uspijevam uništitit sa Rykom, ali naravno on ima još jedan. Nakon toga nisam mogao ništa osim defati se sa setanim monsterima i nadati se čudu jer sam u graveu imao svega tri monstera, beskoristan hand sa dva JD-a i 2900 lp-a, a on je imao field sa 3 setane, Dimensional Fissure i tri ili četiri monstera. Onda se dogodilo čudo, vukao sam Debris Dragona koji je išao po Dandya iz gravea i Synchro u Black Rose Dragona na što on nije imao nikakav response jer je setano imao Dark Bribe, Macro Cosmos i još neki trap. Nakon toga on je ostao na jednoj karti u handu, a ja sa nekoliko karata u handu, ali većinom beskorisnih. Taman kada sam se ponadao da ću uspjeti izmillati nešto i spusitit te JD-eve on je aktivirao još jedan Fissure što me ostavilo samo sa Jainom na fieldu koji mu je oduzeo nešto lp-a bez mogučnosti millanja, ali i mene je ostavio na svega nekoliko karata u decku. Nakon toga dobiva monstere koji ga uspijevaju zaštititi i ja se uz sve moje napore na kraju izdeckam. Drugi duel on opet započinje sa Fissureom kojeg mu ne uspijevam ubiti jer sam povukao dva Decreea koja sam sideao što njemu omogućava da me malo-pomalo ubija, a kad ja napokon izvućem i treći Decree (dok on nema niti jedan setani trap) shvatim da je gotovo, unatoč MST-u kojeg sam povukao turn kasnije.

ČETVRTA RUNDA: vs. Chaos Dragon, jedan Slovenac, ne mogu se sjetit imena

Treći Chaos Dragoni u četiri matcha. S obzirom da sam prvu dvojicu pobijedio, nadao sam se još jednoj pobjedi, no završilo je malo drugačije od očekivanog. U oba duela sam bio praktički bespomoćan jer sam imao prilično loše opening handove, a on je imao response na svaku moju kartu. Kada god sam probao odigrati Lumina, BLS, JD, Lonefire effect dobio sam ili Veilera ili Maxx „C“ na to, što me naravno ubijalo jer bi on sljedeći turn stvorio po tri, četiri Dragona i spustio mi lp na nulu u roku dva do tri poteza. Uglavnom ovo je bio najgori match do sada i potpuno neočekivano ishod protiv Chaos Dragona.

PAUZA:

Napokon pauza, a to znači napokon hrana. Prije pizze odlazim do glavnog stola i vidim da je WD maloprije došao, pozdravljam ga te nas obavještava da će trebati mene i Roka nešto kad pojedemo za vrijeme pauze. Za vrijeme pauze baš i nije vladalo oduševljenje jer smo Ivan i ja imali 2-2, a Rok je imao 1-3 što su sve bili scorovi ispod naših očekivanja, ali s obzirom na deckove koje igramo dobro smo i prošli, ali barem je pizza bila dobra pa se raspoloženje malo popravilo. Prije kraja pauze nam se javlja WD te nas traži za pomoć i daje nam ponudu vezanu uz site koju ćete vjerujem vrlo brzo saznati. Nakon pauze se siti i puni optimizma vraćamo našim matchevima nadajući se pobjedama, a možda i topu.

PETA RUNDA: vs. Agent (stvarno nisam siguran jesu to bili pravi Agenti ili nešto drugo jer su dueli kratko trajali), Nikola Šimičić

Ovaj match je bio najgori koji sam ikad odigrao sa LS-om. Oba duela su završila u dva-tri poteza i to ne u moju korist. Vukao sam najlošije handove u zadnjih godinu dana, nisam imao apsolutno ništa i ubili su me Rai-Oh –ovi, Venus, Gachi i Hyperion. Nisam vukao niti jedan koristan spell i niti jednog korisnog LS-a, a imao sam dead JD-eve i po dva Debrisa u handu, jednostavno nisam mogao ništa osim čekati da me ubije i probati mu nanijeti neku štetu.

ŠESTA RUNDA: vs. Synchron based deck, ne mogu se sjetit imena

Igrao sam protiv zanimljivog decka koji je koristio Synchron monstere, ali nažalost takav deck teško uspijeva u današnjoj meti tako da sami dueli nisu bili preteški. U prvom duelu me uspio spustiti na 4000 lp-a, ali onda ga je zeznuo moj JD koji je očistio field i ubio setanog Morphing Jara koji mu je bio jedini način da se vrati u duel i taj turn sam ga ujedno spustio na 0 lp-a sa JD-em i drugim monsterima. Drugi duel je puno bolje vukao i uspio me spustiti na 500 lp-a na što ja summonam Magical Androida koji me vraća na 1100 lp-a, a sljedeći turn onda dolazi JD koji čisti field i napada za game.

SEDMA RUNDA: vs. Hero Dinno Rabbit, ne sjećam se imena

Prvi duel je bio brzo gotov jer on je vukao tri Elemental Heroa i nije vukao Zeca tako da nije mogao puno, a BLS je to riješio u dva turna. U drugom duelu sam tek shvatio protiv čega igram jer sam vidio Zeca koji je uz neke druge monstere brzo završio duel uz dobar backrow i summon Dolkke protiv čega nisam mogao ništa. Treći duel tek sideam, a taj duel je ujedno bio i najravnomjerniji jer smo se polako ubijali dok nije ponovno došao JD, prošao kroz sav backrow i dobio game u dva-tri turna jer ga se nije mogao riješiti.

Nakon zadnjeg matcha odlazim provjeriti kako je tko prošao i ispada da smo Rok, Ivan i ja na 4-3, dok je Mikičić na 4-2-1 što znači da nitko od nas ne može toppati, eventualno smo se nadali top32 za neke dodatne boostere.  Kad smo pogledali standingse bili smo prilično razočarani, jedino je Mikičić ušao u top32 sa 27. mjestom, dok su Rok i Ivan bili 48., odnosno 49., a ja sam završio na 42. mjestu. Sve u svemu bio je ovo solidan turnir, malo razočaravajuć nakon odličnog Summera, ali nema veze, možda bude bolje drugi put. Sviđa mi se to što je bilo 109 ljudi jer to je dokaz da je zanimanje mladih igrača za Yugioh u Hrvatskoj ponovno poraslo i nadam se da će i dalje rasti jer stvarno je lijepo vidjeti da se ova zajednica opet obnavlja. Za kraj zahvala Roku, Ivanu Franu, Mikičiću, Johhnyu , WD-u, Xiceru i drugima što su super ekipa i što se uvijek bez obzira na rezultat isplati doći na ove turnire.

Do sljedećeg puta vaš Chaos D.A.D.

6 misli o “Winter Challenge 2013: Report by Chaos D.A.D.

 1. drugi put stavi sliku OBAVEZNO. Evo prvog featuranog članka 🙂


 2. Deprecated: Function create_function() is deprecated in /home/yugiohpl/public_html/v7/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

  @WD sry, zaboravio na to, evo drugi pute bude 😀
  @Rok joj daj se nemoj sramotit tu, ajde rađe dizat mi rejting na LOL-u 😛
  @Traceur tnx, nadam se da ćeš moć doć na neki od sljedećih evenata, samo si nam ti falio da budemo svi ;D

 3. Dobar report (kao i obično :)).Drago mi je da je ovo prvi featurani blog.
  What I would give to participate in one of these tournaments. :'(

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.