Spring Challenge by DaGuVax

Pozdrav svima! 
Odlučio sam napisati report jučer održanog Spring Challengea. Cilj mi je bio doći do top 8 jer je Luka ( fingolfin ) rekao da ću bit loš ako ispadnem prije top 8. I srećom ostvario sam svoj cilj. 
Budim se oko 6 sati, doručkujem, oblačim se i postajem svijestan činjenice da još nisam složio dek ( opet! ), što me pomalo brinulo hoću li imati dovoljno vremena za to u Zagrebu. No dobro, trazim binder, playmat i kockice pobacam u ruksak ( pošto sam opet kasnio ) i odlazim se naći sa ostatkom nervozne ekipe ( naravno zbog mog kašnjenja ). Oko 8 sati stižemo u Zagreb uz male poteškoće sa pronalaskom parkirališta. Nakon toga stižemo u Frankoansku pred CM gdje nabavljam par side dek karti. U međuvremenu su otvorili CM gdje sam otišao kartat s Boškovićem da vidim šta je smislio za Spring ( igrao je lavale ). Alen ( ALAC ) ma zove na mobitel da mi kaže da prijave traju još 10 minuta. Bio sam sav u panici jer još nisam ni dek listu napisao. Potrčao sam do prostora održavanja Springa, uzeo sam  papir za dek listu i na brzinu ju ispunio. Sva ta žurba bila je uzaludna jer je Zvonko ponovo kasnio sa početkom turnira. Vadim binder iz ruksaka da bi se otišao trejdat ( pokušat ” ubit ” vrijeme do početka turnira ). Baš nakon što sam završio s trejdanjem Zvonko najavljuje početak za 10 minuta. Objavljeni su sitingsi. Sjedam za svoj stol čekajući da Zvonko pokupi liste. U boosterima naravno nisam ništa otvorio. Počinje prva runda.
 
 
1. Runda: Inzektor vs Junk Doppel
 
1. Duel: Dobivam na kocki i igram prvi.
Krćem sa setanim monsterom i setanim jednim backrowom i passam.Vuče 6. kartu i aktivira Tuning. Nakon toga sam shvatio da igram protiv Junk Doppela, te da će mi koristit Maxx c u handu. U hand si dodajde Junk Synchrna i mila Unknown Synchrona. Summona Junka, na aktivaciju eff-a chainam Maxx c. Zastao je na trenutak, razmislio i odlučio krivo ( dao mi je da vučem ). Vratio je Unknowna i summonao doppela iz handa. Junk i doppel su išli u Librariana koji kupi warning, token i Unknown su išli u Formulu koja je dobila veilera. Nakon toga summonao je Quickdrawa iz handa discardanjem spore, sa tonekon i Quickdrawom je synchroao u Junk Gardnu, sa Formulom i Gardnom ide u Stardusta koji unistava setanog Tomata. Tomato na field dovodi Armageddon Kinghta koji zakopava Horneta iz deka u grave i enda. Vučem još jednu kartu i započinjem Dragonfly & Mač OTK.
 
2. Duel: Bio je jako sličan prvome. Isto tako počinje sa Tuningom kojim si ovaj put u hand dodaje Quickdrawa i milla Heavy. Discarda Sporu da bi special summonao Quickdrawa, normal summona Junka i aktivira eff koji ponovo dobiva Maxx c. Ponovo je došla Spora pa Doppel iz handa… bla bla. Na kraju pozeta na fieldu je imao veileranog Librariana i Stardusta. Duel sam završio na isti način kao i prvi (Dragonfly & Mač).
1 – 0
 
2. Runda: Inzektor vs Mermail ( Karlo Mrvić )
 
 
1. Duel: Gubim na kocki.
Otvorio je sa jednom setanom i endao. Setao sam Tomata sa 2 backrowa i endao.U end fazi mi sa MST-om unistava COTH. Sjecam se da sam poslije njegovog poteza ostao na 3200 lp-a. Nisam imao nista i gubim prvi duel.
2. Duel: Počinjem sa Dragonfly-om s kojim equipam Ladybuga iz handa, podižem Flya na lv 4, summonan Centia iz deka kojeg također podižem na lv 4 i dodajem si Horneta u hand, setam roar i endam. Nije ništa imao osim SIM-a koji mi nije previše smetao jer nije summonao nikakve monstere. Izjednačavam i idemo u game 3.
 
3. Duel: Kreće sa 2 dive koje su dovele Librariana i Armory Arma, passa. Branio sam se jer nisam mogao drugačije.
Par poteza kasnije na fieldu ima Gaiosa sa equipanim Armory Armom na sebi. Spasio sam se sa topdekanim Dragonflyem. Summonao sam ga ektivirao eff kojeg je negirao Gaios.Poslije toga je došao DAD. Removam Tomata da unistim Flya kojeg vraćam sa COTH-om, napunio sma field kukcima i došao do druge pobjede.
2 – 0
 
3. Runda: Inzektor vs Dark World ( Vjekoslav Hraste )
 
1. Duel: Gubim na kocki. 
Pobjeđujem ga bez ikakve muke ( otvorio je bze monstera ).
2: Duel: Imao je skill drain na mog DAD-a, Dragonflya i Zena. Ubio mi je field sa Grafama, vratio ih preko Beiigea i OTK-ao me.
3. Duel: Repriza drugog duela. Skill drain, Grafe, OTK.
2 – 1
 
4. Runda: Inzektor vs Chaos Agent
 
1. Duel: Gubim na kocki.
Imao sam Maxx c za njegovu Venus s kojim sam povukao 3 karte ( + 2 ). FTK-am ga sa već dobro poznatim Dragonfly & Mač OTK-om.
2. Duel: Opet venus, ali ja opet imam Maxx c koji mi ponovno donosi 3 nove karte u hand i passa. Krecem sa setanim tomatom i COTH-om. Summonao je Hyperiona pa Kristyu napravio mi 7800 dmg-a. Summonao sam Buga, equipao horneta i poslao Kristyu na top deka. Setao 2 roara ( za svaki slucaj ). Hyperion eff-om targeta jedan roar kojeg naravno chainam. Nije mogao ništa više, endao je. Vukao sam Dragonflya izubijao mu filed, napravio mu 4500 dmg i setao roar. Odigao je POU-u, ali nije nista pametno povukao i kaze mi da sam dobio.
3 – 1 
 
Pauza.
Zadovoljan dosad postignutim scoreom odlazim na hamburger i kolu, and guess what dobio sam pola litre gratis. 😀
Odmah sam rekao: ” To je znak, topat cu! “. Vraćam u prostor održavanja Springa da se pridružim se Luki ( fingolfinu ), Roku ( Roverandom ) i ostalog ekipi. Vrijeme uz razgovor brzo prolazi tako je i ova pauza od 45 minuta brzo prošla. Jevrosimov nosi paringse i idemo dalje.
 
 
5. Runda: Inzektor vs Gravekeeper’s 
1. Duel: Ponovo gubim na kocki…
Srećom imao sam mst-ove za njegv Necrovalleye. Dragonfly i hornet čiste polje and GG.
2. Duel: Summonao je Wanghua, setao par backrowa i endao. Summonao sam Centia koji dobiva Solemn. setal Roar i COTH i endam.
Samo me je napao i endao. U njegovoj end fazi sam aktivirao COTH s kojim sam vratio Centia. Vukao sam Dragonflya i to je bilo to.
4 – 1
 
 
6. Runda: Inzektor vs Fire Fist ( slovenac )
 
1. Duel: Da, opet sam izgubio na kocki.
Imao je sve. Medo mi je ubio Tomata iznapadao me je i to je to
2. Duel: Setam Tomata i MST u nadi da cu ovaj put spasit Tomata od Beara. Summonao je Banishera ( OMG ). Jednostavno ga se nisam mogao rijesit. Ubrzo mi je spustio lp na 0 i to je bilo to.
4 – 2
 
7. Runda: Inzektor vs Cosmos ( Križa )
 
1. Duel: Dobivam na kocki ( yeah )!
Imao je Survivora i par backrowa ( među kojima je naravno bio i Macro Cosmos ). Nije bilo MST-a . Survivor je redom unistavao moje monstere i ubrzo je bio game. 
2. Duel: Vukao sam 2 MST-a, Dragonflya, Mač i Horneta. Mst-ao sam mu Cosmos, a Dragonfly i Mač su odradili ostatak.
3. Duel: Setao je 5 i endao. Opalio sam Heavy bez razmišljanja. Nije imao Road ( +4). Dosao je sa Dragonfly sa Ladybugom, napravio sam Exa-Staga ” ukrao ” Zena, opalio COTH da bi vratio Drafonflya. Nakon što je vidio COTH počeo je kupit stvari.
5 – 2
 
Došli su finalni standingsi na kojima je pisalo da sam 13. Bio sam presretan zbog prolaska u top.
Zaključio sam da ponovno igram protiv istog slovenca kao iz 6. runde. Ovaj put sam bio spreman za osvetu.
 
Top 16: Inzektor vs Fire Fist ( slovenac)
 
 
1. Duel: Ko’ po običaju gubim na kocki.
 Summona zeca, na eff chainam maxx c i preko zeca dovede 2 Gene-Warped Warwolfa. Xyz-a u Tigera i aktivira eff koji kupi veilera,passa.
Krećem sa tooperom i millam 3 ( 2 Ladybug-a i BTH ), setam roar i MST, passam. Summonao je Tengua i pokusao uć u bp na šta sam ja aktivirao roar, passa. Summonam Dragonflya kojeg dižem na lv 5 i dovedem Centia kojeg isto tako dižem na lv 5 da si dodam 
Giga mantisa u hand. Xyz-am u Exa-Staga i ” kradem ” Tengua. equipam Giga mantisa na Exa-staga i ubijam Tigera, a troopera prebacujem u def i endam. Aktivirao je Tenki koji je dobio MST, nakon toga normal summona Beara koji unistava troopera i enda.
Exa-stag ” krade ” Beara i summonam Centia kojeg dižem na lv 5 da bi si dodao Mač. Napadam i setam roar,pass. Setao je monstera i endao.
MST-ao sam si Mač kako bi sa centiem dodao Horneta i preko mača dobio Drogonflya. I to je bilo to.
2. Duel: Aktivirao je Tensu i summonao mi dvije Vanille koje je koristio za Xyz u Tigera koji ovaj put uspješno seta Tenki kojeg odmah aktivira i dodaje si Beara u hand. Seta Backrow i enda. Aktivirao sam topdekani Heavy i napravio + 2.
Summonao Dragonflya equipao Mač i preko eff-a equipao horneta za dobri stari Dragonfly & Mač OTK. 
 
 
Top 8: Inzektor vs Lss ( Ivan Modesto )
 
1. Duel: Gubim vjerojatno najbitniju kocku u danu.
Nisam mogao proći Shi en-a, Kizana praćena sa 2 backrowa.
2. Duel: Setam Ryka i warning, pass. Dokuša dovest Shi ena preko eldera i asc-a ali warning to spriječava. Setao je 2 backrowa i endao. Flipam Ryka i uništim setani BOM, millam 3 (Reborn, Dark hole, Ladybug) Dosli su Dragonfly i Centi kao lv 5 sa equipanim mačem 
na Flyu. Napadnem i setam roar. Pogleda field, malo razmisli i scoopa.
3. Duel: Gateway ! GG
Nisam mogao proć 5 monstera( među kojima je bio i Enishi ) sa 4 backrowa.
 
To je to. Zvonko mi daje boostere u kojima ne povlačim apsolutno ništa… Kupim stvari i krećem doma. U Karlovac sam mrtav umoran stigao oko 10 sati.
Nadam se da Vam se je svidio moj prvi report na ygo planetu. See ya! 😉

3 misli o “Spring Challenge by DaGuVax

  1. Haha, drago mi je da moje riječi djeluju tako inspirativno na ljude 😀

  2. hahahah dobra …glavno da si uso u top 16 :p al i ja skupljam memail-e i ako mi je glavni deck karakuri al kad si reko da si dobio ih 2-0 mjenjam misljenje ,imo sam i ja prije inzektore,al sam ih mjenjo ,al ja nisam igro sa giga mantisom jer sam mislio da mi je nepotreban 😀

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.