Report sa Summer Challengea by wd 2/2

Slijedi nastavak reporta, nadam se da će vam se svidjeti. Pročitajte prvi dio reporta ako ste ga slučajno propustili 🙂

Peta runda: vs. Dragunity

Jedan od zanimljivijih duela, nemam mnogo iskustva sa Dragunityma pa mi je opponent bio u maloj prednosti. Uglavnom, prvi duel je čini mi se bio poguban za mene. Dobro se otvorio i spustio me na 3800 lp-a, imao sam Gorza u ruci i prazno polje kako bih ga spustio. No on je doveo Dragunity Knight – Vajrayana, iskoristio mu efekt da mu podupla atk što ga je dovelo na 3800 atk-a što je bilo dovoljno za game. Drugi duel je bio napet, bio je late game, oba sa malo karata u ruci i niskim lp-ima. Imao sam jednog ls-a na polju, a on je mogao Syncati u bilo što gotovo, odlučio se za Thought Ruler of Archfiend i napao no dočekao ga je Honest što je ga je navelo da odmah preda taj duel jer bi drugi bio gotov. Treći duel pak je bio kratak, on se otvorio dobro no opet je naletio na honesta kojeg sam slijedeći turn vratio sa Beckoningom te je jednostavno izgubio previše resursa da bi se vratio u igru. My win. 3-2

Atmosfera postaje vruća, još su samo dvije runde do kraja i potrebno je imati barem pet pobjeda za upad u top16 igrača. Nitko još nije siguran previše.

Šesta runda: vs. Lightsworn, klinac iz Splita?

Prvi duel je bio klasika za mene, jednostavni outplay zbog boljeg otvaranja, a trishula je zatvorila za kraj sa parom JD-a. Drugi duel pak se on tako bolesno otvorio da je u drugom turnu na polju imap 2 Troopera, 2 Wulfa i Chaos Sorcerera. Na svom turnu sam ih se čak uspio rješiti, no onda su uletili JD-evi da zapečate priču i gotovo. Treći duel je bio gadan zato. On se otvorio dobro, ja nikako da izmilam ono što trebam. Spustio je trishulu i malu vojsku toliko da me je pitao hoću li smotati (predati). No, nekako sam uspio izboriti se za prevlast pa sam ga uspio tući za Ehrenom koji je milao Wulfa te su ga oba tukli za game. Iako, imali smo prepirku na kraju. On je vodio lp-e na kalkulatoru, a ja na papiru, te je po mojem vođenju bilo gotovo sa napadom wulfa i ehrena, a po njegovim je on jopš imao nekih 200 lp-a. Nakon duge svađe i prepirke dokazao sam da sam u pravu dok on nije mogao opravdati svoje vođenje. Dokaz da je duel bio težak jest da sam na kraju imao tri jd-a i bls-a van igre, 4-2 za mene.

Zadnja runda se bližila i svi su na prstima. Svi se nadaju još jednoj pobjedi koja bi im značila ulazak u Top16!

Sedma runda: vs Lightswon, igrač… the one who eats cards. Dobro ste me čuli, jedan igrač iz Zagreba koji je pojeo vlastite karte zbog oklade, nekoliko puta. 😀

Nikada se on i ja nismo sreli nasuprot stolova, trebao je biti zanimljiv duel. Prvi duel sam izgubio zbog sramotnog missplaya sa Honestom kojeg neću ni spominjati koliko me sram, da izgubio sam prvi duel. Drugi duel sam završio u par poteza sa vojskom na svojoj strani. Treći duel izgubio sam sa vlastitim kartama, doslovno. Monster Rebornao je moju Tragoediu, iskoristio efekt da uzme mog JD-a ili koji je već veliki gad bio na polju i jednostavno me tukao za game sa njima, jaooo. Završavam sa 4-3.

Čekaju se napeto standingsi nakon swissa, ne očekujem mnogo jer znam da sa takvim rezultatom nemam šanse za top16. Lijepim standingse i vidim zanimljivu postavu. Puno očekivane ekipe, ali i novih igrača što mi je bilo drago. Moj rezultat nije baš za pohvalu, mislim da nisam pogriješio sa odabirom decka već to što nisam dovoljno testao. Kroz duele sam uviđao koje karte su se pokazale beskorisne i kako poboljšati cijeli deck.

Dok se igrači spremaju za Top16, neki za igrati, neki za gledati, moja malenkost morala se zaputiti prema autobusnoj stanici. Bilo je već kasno, a zbog kašnjenja od dva sata nisam uspio prisustvovati završnici eventa kao što sam planirao. Stoga odlazim pozdravljajući ekipu i zahvalom što su došli danas na Summer Challenge.

Za kraj, želio bih zahvaliti Traceuru i Johnyu na pomoći, svaka čast dečki! Mislim, ima li smisla spominjati vas starosjedioce bez kojih event nebi bio isti: Ledenko, Zagy, Novosel, Šime, Joso, Ante, Boogy, Zvonko, Branas… i svi vi ostali. Žao mi je da nisu došli Vrba i Horus, ali i svi ostali koji se nisu udostojili pojaviti. Žao mi je propusta i čekanja dva sata uzaludno. Siguran sam da se ovo više neće ponoviti.

Slijedi moja decklista, nadam se da ste uživali i da se vidimo na sljedećem eventu 🙂

3 Judgment Dragon
2 Tragoedia
2 Chaos Sorcerer
1 Black Luster Soldier – Envoy of the Beginning
1 Dark Armed Dragon
2 Wulf
3 The Fabled Cerburrel
2 Lyla
2 Necro Gardna
1 Jain
1 Lumina
1 Gorz
1 Honest
1 Plaguespreader Zombie
1 Garoth
2 Ryko
1 Ehren
1 Phantom of Chaos

3 Solar Recharge
3 Gold Sarcophagus
2 Monster Reincarnation
1 Charge of the Light Brigade
1 Dark Hole
1 Heavy Storm
1 Monster Reborn
1 Card of Destruction
1 Reinforcement of the Army

2 Beckoning Light

white dragon. 🙂

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

4 misli o “Report sa Summer Challengea by wd 2/2

  1. “Žao mi je propusta i čekanja dva sata uzaludno. Siguran sam da se ovo više neće ponoviti.”

    Evo samo za tebe, idući put se neće dogodit čekanje od dva sata nego će se čekat tri sata. 🙂

  2. Xyster kakva dva sata 4 sata dok ste vi razdvajali glupe stolove itd

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.