Report s državnog 2006 by Powerslave

Evo da i ja napisem neki report sa drzavnog…

Prica pocinje u cetvrtak ali mi se ne da sve pisat… Uglavnom, kako sam “odsjeo” kod rodice u Zagrebu, dogovorio sam se sa Zrilicem da moze prespavat kod mene za drzavno. Nakon jutarnje uzivancije na Jarunu sa izgorenim ledima jurim na bicikli sa jednog kraja Ilice na drugi i nastavljam prema kolodvoru da skupim Zrilica koji dolazi busom. Naravno, kad sam obilazio tramvaj sa bikeom me skoro auto skupio sto je vec nekakav los predznak za drzavno koji ja ocito nisam skuzio. Sav zadihan dolazim na kolodvor i zajedno odlazimo do LoM-a na playtestanje. Dolazimo tamo, neki MtG turnir, mi sjedamo i pocnemo igrat. Dolazi Xyster, wing2004, Brannas, Prowler i ekipa za VS. Jedino Xyster od VS ekipe nije draftao (I wonder why… ) tako da smo nas 4 (Zrilic, ja, wing i Xyster) odigrali nekoliko partija. Sve je bilo cisto ok, deck je skoro savrseno radio, no obicno to tako i je u casual playu. Nakon sto mi se Zrilic pocinje zaliti da je gladan odlazimo kod mene doma. Umro sam do gore jer sam gurao bike cijelo vrijeme. Jos malo playtestamo tu vecer i, ponavljam, sve je jako super u casual playu…
Kako sam izgorio leda ranije tog dana na Jarunu, otvaram prozor prije spavanja da mi puse po ledima (bilo je nemoguce spavati, pece ko sam vrag). To je ocito bio vazan faktor u cijeloj toj prici sa nasim propadanjem na Nationalsima jer nas je prvo jutarnje svjetlo probudilo te smo bili neispavani cijeli dan, Zrilica u 4 i nesto, mene u 5 i 15. Negdje oko 5 i 30 pocinjemo finalno playtestanje za drzavno te se javljamo splicanima s kojima se nalazimo na trgu. Negdje oko 7 i 30 krecemo na trg gdje nas ceka #oblivion sa starim i bratom. Naravno, cekamo dark+knighta, koji kasni cca. 10 minuta. Nakon sto se cijela Dalmacija skupila na okup, krecemo prema Frankopanskoj gdje vec cekaju Varazdinci i negdje 10-ak Zagrepcana. Dolazi Xyster te mi krecemo poput Prstenove Druzine prema mochvari. Tamo stizemo negdje oko 10 sati nakon sto smo propjesacili skoro cijeli prokleti Savski nasip koji bi IMHO trebalo skratit za koji kilometar. Dolazi i ostatak Dalmatinaca (Jure i Ante aka “Ruski” iz Zadra) te se nesto malo tradeamo, pisemo deckliste i sto vec sve ne… Predajemo sve D.-u i uskoro on drzi govor o fair playu na drzavnom Uskoro je objavljena prva runda i krecemo sa igrom. Tu pocinju moje nevolje tj. kako sam polako propadao.

Runda I. – Matija Gjurak aka pgjurak
Prvu partiju sam ga nekako dobio, ne sjecam se kako tocno, znam da je jako brzo zavrsilo. Drugu partiju se ja mucim jer me lik prebrzo swarmao i ostala mi je samo zaba na fieldu. Nakon sto je uletio Tsukuyomi/NoC combo, Jinzo napada za 1:1. Treca partija je vrlo kratko trajala, nesto je pokusao no negdje 4 turn mu je sjeo combo Exiled Force/Last Will te je dosao Zaloog na field skupa sa Jinzom. Nakon toga je uglavnom bilo gotovo. 2:1 za mene.

Zrilic gubi prvu rundu te mu se svi smijemo, sprdamo ga kako je propao… Zasad je jos sve ok.

Runda II. – Ante Juric aka “Ruski”
Igram protiv tipa iz Zadra. Ima neki Beastdown sa Phoenixom. Napominjem mu kako ne namjeravam izgubiti jer ga svaki turnir tu u Zadru gazim. Lik kaze ok, kao vjerojatno je vec izgubio… Krecemo, lik ide prvi. Uglavnom, vrlo brzo je bio gotov prvu partiju, nije nista imao. Drugu partija je bila tako monotona da sam mu na kraju popustio kako bi bilo donekle zabavno. Ugl, islo je ovako: njegov turn, set s/t kaze dalje. Ja Charity, bacim miragea i jos nesto, setam MoF, prem miragea, usnitim mu monstera. On Tsukuyomi, ubije Miragea. Ja flipam MoF, uzmem premature, ide mirage i tsukuyomi i MoF dolje. On opet sa Tsukuyomi ubije Miragea… Ugl, tako je bilo jedno 5 turnova Na kraju me puklo i ubacio sam Jinza i dovrsio partiju. 2:0 za mene.

Svi Zadrani osim mene imaju 1:1, ja i Splicani 2:0. Zasad je jos uvijek sve ok.

Runda III. – Eugen Pašica
Znam tipa, cuo sam da je teski topdecker… Nista, on krece prvi jako agresivno, ja se nemam cime braniti i gubim prvu partiju. Smokescreenam izmedu duela i krecemo. Tu sam se jako dobro drzao te smo dosli do late gamea, jos nam je svakom ostalo negdje 8 karata u decku. Ja na 100 LP-a, lik na 2500. Ja imam setan DDWL i 2 s/t, lik ima IFL i set s/t. Naravno, topdecka Breakera… JA ga bottomlessam, ali ne… On igra Decree i makne mi counter za Sakuretsu. Ide IFL po DDWL, on placa, ja removam i dobije me sa mizernih 500 LP-a prednosti. 2:0 za njega.

Trenutno svi osim Ante (dark+knight) imaju 2:1 i sve je jos uvijek ok. Narucujemo pizzu koja dolazi sa nekih sat vremena zakasnjenja… >.< Malo komentiramo kako je dobro sto smo ovu rundu izgubili jer kao cemo sad dobit lakog protivnika. Pojedemo pizzu, nalijemo se Pepsija (damn, nema cole... ) i svi se zalimo kako nam se ne da igrat jer smo se prezderali, da bi najbolje bilo sad malo spavati. Daniel uskoro najavljuje novu rundu i svi u gomili krecu prema spisku.
Runda IV. – Karlo Mrvić aka #oblivion
On pocinje, ja nemam prakticki nista, izvlacim se nekako ali ne ide… Drugu me potpuno zalockao. Sve sto bih odigrao bih naletio na MoF/Tsukuyomi ili Sasuke/Tsukuyomi… Tako da nije islo, jednostavno sam prebrzo izgubio resurse. Glatko gubim 2:0. Igramo jos 2 partije nakon toga i nisam ga pobijedio ni poslije. Jedina utjesna stvar je to sto ga nijednom dosad uzivo nisam pobijedio tako da mi nije zao. A bar mogu reci da sam od prvaka izgubio u Swiss dijelu

Imam 2:2 i ocito je da propadam totalno. Da bih eventualno usao u Top8 mi treba jos 2 pobjede i to bih usao na tiebreakerse. Gotovo nemoguce, ali izvedivo ako me pogode pravi protivnici. S nekakvom dozom optimizma krecem dalje u 5. rundu.

Runda V. – netko i nesto aka Black Chaos (sorry, ne znam ime)
Protiv lika sam igrao na turniru teamova kad sam igrao sa OTK-om tako da znam sto me ceka. Lik igra neku monarch kontrolu… Nista preopasno ako mu se rijesim zabe (sto sam ubrzo i ucinio). Ne sjecam se detalja ove partije, znam samo da sam dobio 2:0.

3:2 score, ima jos nade za Top8 No na nesrecu, dobijem Andelka Slunjskog, jedinog tipa sa DW deckom… A deck mi bas i nije bog zna kako pripremljen za to.

Runda VI – Anđelko Slunjski aka Dark Paladin
Prvu ga dobijem nekako… Lik nije imao nista, nije povukao ni Charity, ni nista za discard. Tako da je Mirage Dragon ubrzo rijesio stvari. Sideam Bottomless i Ceasefire unutra za Noblemana i jos nesto (ne sjecam se). Drugu me lik swarmao i lako zabio sa 2 Silve i Bronom. Ostavljam deck kako je, i idem u sljedecu partiju. Tu je bilo donekle izjednaceno dok mi nije puknuo DDV i odnio pola fielda i handa. Tu sam shvatio da sam propao premda mi lik nije gledao hand sljedeca 3 turna. No, svejedno, povukao sam Return, Zaborga i Jinza a nisam imao monstera n afieldu dok je on polako skupljao armiju. 2:1 za njega.

Imam score 3:3, 15. mjesto na turniru, ocekivao sam puno gore no izgleda da su mi se tiebreakersi nasmijesili jer sam bio najvise rangiran od svih koji su imali 3:3. Dobivam 2 boostera nagrade, povlacim Mystic Swordsman Lv4 i Spirit Barrier. Nije lose… Nisam htio gledat Top8, samo sam tu i tamo bacio oko na Mrvica jer mi je on bio favorit na drzavnom jos od pocetka. Sjedio sam sa strane i igrao sa Blade, Zrilicem, “Ruskim” i mislim jos jednu sa Mrvicem dok je cekao polufinale. Naravno, od tih svih casual partija, izgubio sam 80% sto i ne cudi… Volio bih da me ptica “oznacila” kao Zrilica prosle godine, ocito je to neki dobar znak
Ostajemo u Mochvari do kraja, cestitamo ljudima na rezultatima, meni se vecina smije kako sam propao (s razlogom) i na kraju nas Eugen tjera jer kao treba spremit stolove. Nakon sto su se Zagrepcani uglavnom skupili, ja, Zrilic, Mrvic, Ante, Blade i poseidon odlazimo polako prema gradu… Opet po dugom prokletom nasipu… Tu su mi noge otpale… Idemo do trga gdje se ekipa raspada i zavrsava jos jedno drzavno prvenstvo. Sve u svemu, nakon sto sam kompletno propao, na ovo gledam kao na jedno novo iskustvo i dominaciju topdeckanja (ne CC deckova, nego topdeckanja) jer nije vise bitno sto se igra nego sto se povlaci.

Tu dolje imate moju decklistu sa Nationalsa, slobodno me netdeckajte ako hocete, nije mi ni bitno:

Chaos Sorcerer~
Chaos Sorcerer~
Jinzo~
Zaborg the Thunder Monarch~
Cyber Dragon~
Cyber Dragon~
Breaker the Magical Warrior~
D. D. Warrior Lady~
Mirage Dragon~
Treeborn Frog~
Don Zaloog~
Exiled Force~
Tsukuyomi~
Sangan~
Spirit Reaper~
Spirit Reaper~
Magician of Faith~
Magician of Faith~
Skelengel~
Skelengel~
Night Assailant~
Dekoichi the Battlechanted Locomotive~

Nobleman of Crossout~
Nobleman of Crossout~
Smashing Ground~
Smashing Ground~
Graceful Charity~
Book of Moon~
Premature Burial~
Scapegoat~
Last Will~
Mystical Space Typhoon~
Snatch Steal~
Heavy Storm~

Sakuretsu Armor~
Sakuretsu Armor~
Bottomless Trap Hole~
Mirror Force~
Call of the Haunted~
Torrential Tribute~
Return from the Different Dimension~

Mobius the Frost Monarch~
Mobius the Frost Monarch~
Zombyra the Dark~
Zombyra the Dark~
Mystic Swordsman Lv2~
Blade Knight~
Reinforcement of the Army~
Bottomless Trap Hole~
Deck Devastation Virus~
Deck Devastation Virus~
Dust Tornado~
Dust Tornado~
Royal Decree~
Royal Decree~
Return from the Different Dimension~

Props:
~ Organizatorima na jos jednom dobro organiziranom eventu te velikoj kolicini nagrada koje su se dijelile svima, pa cak i najslabije plasiranima.
~ Ljudima koji nisu dosli na SOI prerelease i omogucili nam besplatan Ancient Lamp
~ Mrvicu jer je digao Nationalse.
~ Sinisi jer je imao originalan deck.
~ Novoselu koji je unatoc decku slozenom u par minuta usao u Top 4.
~ Last Willu koji je bio teck of the day i spasavao me u mnogo situacija.
~ Zrilicu i Juri na posudenim kartama.
~ Xysteru koji je vodio do mochvare.
~ Splicanima, poseidonu, Blade i Varazdincima jer su super ekipa.
~ Svima u Top 8.
~ Judgevima koji su nas trpili premda smo svi imali gomilu propusta.
~ Liku iz UDE-a koji se dogegao u nasu mizernu drzavicu na Nationalse.

Slops:
~ Meni jer ne znam topdeckati.
~ Zrilicu i nama zadranima jer smo propali totalno.
~ Dostavljacu pizze koji me drzao gladnim i u neizvjesnosti cca. sat vremena. >.<
~ BG-u koji je bio 9.
~ Simi jer je zaboravio na zabu u finalu. Rupo
~ Svima koji su se kvalificirali, a nisu dosli (pogotovo Gh0stu i profesoru)

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.