Fortune Cup 08 – Rijeka report by wd

20.12.2008. Rijeka – Moramo si priznati da je Fortune Tour jedna od pošasti ove godine, koliko god mi to poricali. Na kvalifikacijama je oko 30 ljudi, purgeri sele svoje dupa u Rijeku samo kako bi se kvalificirali, ljudi doslovce idu po kvalifikacijama samo radi nagrada i prestiža – sick! Kladim se da ovako nikada prije nije bilo.

No, ovo je report i kako sam vidio kvalifikacije u Rijeci, ove godine. So… Dolazim sa ekipom iz Rovinja u Rijeku oko 10h, izlazimo iz auta koji samo što se nije raspao na djelove i počenmo vadit torbe iz bunkera. Da se pohvalim, imao sam jednu ogromnu putnu torbu koja je težila cca 15 kila i još jednu školsku torbu, sve to je bilo puno albumima 😛

Dolazimo u riječki lom, tj. igraonu koja je extremno mala i počnemo se trejdati. Zaista sam imao nekoliko dobrih dealova. Dugo vremena nisam toliko zaradio kao tu. Nakon nekih sat i pol trejdanja osjetili smo neshvatljivu glad, a počinjala je i ygo liga za one malđe od 13 godina. Eh, nažalost nisam se obrijao dan prije pa sve moje nade da zaigram na ligi pale su u vodu 😉 anyhow, svi su se vidili mojim blagom 😀 Čak su nas neki klinci slijedili putem.

odlažemo albume u auto, te odlazimo u grad nešto pojesti i popiti. Naš Lazić nas odvodi u neki udoban kafić, ali udaljen nekih pola sata hoda od loma xD popijemo kavu na brzinu, odigramo koji duel i vraćamo se. Znači, Goran, Lazić, Jakupi (ridick), Knežević (Byakugan) i moja malenkost počnu se vraćati prema lom-u. na putu naletimo na Horusa kojeg opsjeda neki riječki starac 😛 Bilo ga je previš strah ići s nama, te je morao busom.

Dolazimo u LoM po drugi put, bili su tamo u purgeri, za koje smo govorili da su zapeli u snijegu, te se pitali što je slijedeće? Nikada do sada purgeri nisu organizirano napustili svoj grad radi ygo-a 😀 Također su se okupili Rjećanini, koji su bili pomalo scary, a nekima su samo kravate nedostajale 😉 ugl, još malo trejda, razgovora, prijava i počinjemo! Naravo, u međuvremenu Power se hvali svojim uber burn deckom iz prošlih formata i kako će biti prvi. Priče starog randoma 😉

Prva Runda. Igram protiv Horusa (Lightsworn), koji me odmah optužuje da sam to namjestio… right. Početni hand je bio otk, ali nažalost igrao sam rpvi te sam napravi par poteza i pustio ga. Počeo je sa Charge of the Light Brigade i Solar Rechargeom, kojima milla dvije Gardne da nisam ni primjetio. završava s dvije karte na polju. Moj turn. na polje dovodim Colosala, Stardusta, DAD-a i goyoa ili Thought Rulera. No na moju žalost Gardne pokupe tri napada jer se Setana bila Beconing light. Gubim prvi duel. Drugi duel pak završavam sa 13k lp-a, a i treći duel ga gazim. sry horus 😛

Druga runda protiv Xystera, sa anti meta toolboxom takoreć. Uglavnom gubim ovu rundu 2-1. no volio bih sada privući pozornost na to kako je tijekom ove runde Goranu ukraden deck. PC deck sa mojim ddrawovima, stardustima i goyom. Sramota. Em zbog toga što je pustio deck samo tako na stolu pokriven playmatom, em zbog toga što je ovo po n-ti put da se ovo dešava općenito! Na nationalsima također je ukraden jedan top8 deck, a pasivnost ostalih igrača također mogla bi se nazvat sramotnom. Nemam komentara, zaista ne. Deck na kraju nije pronađen, iako su sve torbe pregledane. Tijekom pauze, tj. početkom treće runde posuđujem mu svoj GB deck sa Dimensional Fissurima, koji je više bio neki fun deck koji je itekako radio. Zamjerite mi, nije niti to po pravilima već je trebao biti dropan sa turnira jer nema deck. Ali to smo mi, ako si možemo dopustiti nešto poput krađe, onda si pak i ja mogu dopustiti da mu posudim deck do kraja kvala (na kraju je imao sve winove s tim deckom i završio 14. a 13. je bio kvalan).

Treća runda, igram protiv Lazića sa Six Samuraima. Nekoliko turnova, klasika. dobijem ga 2-1, nešto na sreću. Stardust i DAD rješavali su sve, ali drugi duel me je lockao sa Shogunom.

Četvrta runda, igram protiv Armina, jednog iz Rijeke.  Igra TeleDAD sa 3 PSZ-a ako sam dobio skužio, te Armageddonima.Prvi duel samga countrao sa D.D.Crowom po Maliciousu, no drugi duel me je otk-ao u drugom turnu. Dok sam treću turn ja pobrao tako loš hand da me je DAD tri turna tukao samo :S 2-2, jako loš score za ovakav deck.

Peta runda, zadnja runda. Igram protiv lik iz Rijeke sa Crystal Beast Deckom. Nije bilo problema. Završio sam oba duela u dva – tri turna. Rano završim te gledam okolo. Finale se odvijalo između GB-a i LS-a, LS-si su izašli kao pobjednici.

I tako, dolazi rank i 9. sam, ali čekaj! Steel Dragon se nešto žali, kako me je to iznenadilo samo ;P Nakon ispravka ispada da sam 10. yay. No ispalo je da se kvalificira sve do 13- igrača jer je čak njih pet u top 8 kvalificirano. Pa odlično. Jedan od zaista posebnih turnira završio je kako je zavšrio. Osobno nisam ponosan kako je ispalo s moje strane, a niti onime što se događalo na turniru jer je organizator bio dosta nonšalantan, a da ne spominjem kako j enedostajalo mjesta u igraoni.

Eto, jedan brzo report od mene, možda mi se tko pridruži. Pozdrav svima, primite od mene iskrene čestitke za Božić, te vam želim sretnu 2009. godinu. 🙂

wd

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.