Top 20 najtraženijih karata u TCG-u

Pozdrav svima!
Danas sam odlučio pisati o najtraženijim kartama u Yu-Gi-Oh! TCG-u. Gotovo svi se trudimo imati barem neku od karata s ovog popisa, pa smo spremni pristati na svakakve ustupke kako bi ih nabavili.
Izlaskom najnovijeg boostera Breakers of Shadow, mnogi su smatrali kako će taj set potisnuti prodaju starijih setova, čime će pasti cijene starijih karata. Sad već možemo vidjeti da to i nije baš tako, te da je BOSH samo još 1 booster koji se dobro prodaje dok je najnoviji, te da se Dimension of Chaos, Clash of Rebellions i Crossed Souls još uvijek dobro drže…
U nastavku sam vam pripremio 20 najtraženijih karata u TCG-u. Ove karte nisu najskuplje jer tu nisu uključene karte koje se mogu osvojiti samo na natjecanjima. Isto tako, nisu uključene ni karte čije je određeno izdanje tiskano u malom broju primjeraka (kod takvih karata najčešće postoje druga izdanja koja su masovno tiskana i koja ne vrijede puno).

 

The Black Stone of Legend Traptrix Rafflesia
Ovo jaje iz Clash of Rebellionsa je okosnica Red-Eyes decka. U početku je bilo vrlo cijenjeno jer su mnogi igrači htjeli zaigrati moderni Red-Eyes deck, a sada je više predmet kolekcije. Može se naći za 18 eura.
Traptrix Rafflesia je nova karta iz Breakers of Shadowa, Xyz monster kojeg će Rank 4 deckovi htjeti prizvati prvi potez, osim ako ne igraju nešto bolje od nje. Također vrijedi 18 eura.

 

Raigeki Trishula, Dragon of the Ice Barrier
Rageki je karta koja postoji od samih početaka igre. Bila je zabranjena gotovo 10 godina, a već nešto više od godinu dana se ponovo smije koristiti. Unatoč brojnim reprintima, primjerak karte u dobrom stanju stoji 20 eura.
Trishula je vrlo moćan Synchro monster koji je također bio zabranjen dugo vremena, a prošlo ljeto je vraćen “među žive”. 20 eura za secret rare, 35 za ultimate rare. Duel Terminal neprocjenjiv 😀

 

Majespecter Raccoon - Bunbuku Mist Valley Apex Avian HA02
Ova mala životinjica je taj slatki +1 zbog kojeg bi se isplatilo igrati Majespectere, i zato je 20 eura.
Apex Avian je karta koja nije imala velik značaj kad je izašla, a ni Mist Valley arhetip se nije baš proslavio. Pronašla je mjesto u Magician Pendulum decku, gdje Pendulum prizivanje 2-3 kopije može biti vrlo problematično za protivnika. Secret Rare 20 eura, Duel Terminal 33 eura.

 

Ignister Prominence Ultra Ignister Prominence Ultimate
Sijećate se kako je prošle godine Castel bio masno skup? Ove godine smo dobili modernijeg Castela koji je dobar beater, ne targeta, a u pendulum matchevima se riješi 2 protivničke karte. I pored svega toga, još spama Dracoslayere zajedno sa svojom Xyz i Fusion “braćom”. Zahtijeva tunera, ali to i nije toliko teško. Ultra rare dođe 20 eura, ultimate oko 23.

 

Mirror Force Dragon Storming Mirror Force
Mirror Force Dragon je karta koja se zbog čiste nostalgije i pojavljivanja u animeu našla među kartama koje su definirale metu. 24 eura.
Storming Mirror Force – zašto biste uništili monstere kad ih možete vratiti u ruku? Ovo bi bilo puno bolje u formatu u kojem se deckovi oslanjaju na grave (sjetimo se Shadollsa i Burning Abyssa). Protiv Penduluma baš i ne. Ipak, 22 eura.

 

Clear Wing Secret Clear Wing Ultimate Clear Wing Ghost
Jedan od najkorisnijih level 7 Synchro monstera. U kombinaciji s kartama kao Dragon’s Bind i Forbidden Lance/Dress je vrlo nezgodan za protivnika. Secret je 23, ultimate 25, a ghost rare 26 eura.

 

Kozmo Farmgirl
Okosnica Kozmo arhetipa. Iako više nije najskuplja karta arhetipa, a ni najskuplja karta Clash of Rebellionsa, još uvijek drži pristojnu cijenu od 25 eura.

 

Daigusto Emeral
Djelomičan plus, a recikliranje uvijek dobro dođe. Jar of avarice je jeftiniji, ali ga treba povući. Unatoč reprintima, Emeral je ostao vrlo rijetka karta. Shatterfoil 28, a secret rare 30 eura. Duel Terminal 45 eura.

 

Archfiend Eccentrick
Karta koja je “out” za sve spellove i trapove, te većinu monstera je jednostavno predobra. U Pendulum deckovima je ponovo summonate svaki potez. 35 eura, čak bi rekao da je to isplativo.

 

Luster Pendulum, the Dracoslayer
Tuner bez kojeg Ignister ne doseže punu snagu, kao ni Pepe, Majespecter ni ostali Pendulum deckovi. 35 eura, a trebaju vam 3 primjerka.

 

PSY-Framelord Omega
PSY-Framelord Omega je vrlo iritanta karta jer može bilo kada maknuti iz igre sebe i jednu protivničku kartu iz ruke. Možete s njim i vraćati karte iz banisha u grave, a i iz gravea u deck. Iako je najkorisniji u PSY-Frame decku, može se igrati i u drugim deckovima koji lako prizivaju level 8 Synchro monstere. 3 Omege na terenu će stvoriti glavobolju protivniku. 40 eura komad.

 

Cyber Dragon Infinity
Ovaj metalni zmaj je kombinacija Silent Honor ARKa i univerzalne negacije. Što više možete poželjeti? 40 eura.

 

Solemn Strike
Negira većinu toga što je danas bitno. Također je i counter trap, pa Cyber Dragon Infinity i slične karte “ne stignu” negirati. 57 eura.

 

Ghost Ogre & Snow Rabbit
Iako ova karta samo uništava kartu koja je aktivirala efekt, to je odlično protiv svih continuous spell/trap, field spell karata, kao i karata u Pendulum zonama, jer one moraju biti na terenu kako bi se efekt resolvao. Protiv mnogih monstera je također ubojita. Vrijedi 60 eura.

 

Performapal Pendulum Sorcerer
Okosnica Pepe decka, a koristan i u Magician decku. Searcha Performapal Skullcrobat Jokera koji onda searcha gotovo sve monstere. Sorcerer dođe oko 60 eura.

 

Kozmo Dark Destroyer
I napokon smo došli na sami vrh ove ljestvice, gdje ponosno leti Kozmo Dark Destroyer. Monster koji je dovoljno jak da bi ga većina deckova prešla, a i njegovim uništenjem dolazi Forerunner koji nije ništa lošiji.

 

To je bilo sve za danas. Pišite u komentar je li vam se svidjela lista, te ako smatrate da sam nešto zaboravio. Pozdrav!

spoonman039

aktivan igrač od zime 2014-2015, iako pratim igru još od samih početaka.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.