Splashabilni engini

*article je pisan prije CC-a* Umjesto da testam deck za CC, podijelit ću sa vama jednu vrlo zanimljivu temu – Splashable Engines. U zadnje vrijeme pojavilo se dosta splashabilnih engina (čitaj, više karta, manjeg broja, koje rade dobro unutar nekog drugog decka, a da ne dolaze u sukob)

Svima je poznat tzv. Destiny Engine. On se sastoji od:
1 Reinforcement of the Army
1 Elelemntal Hero Stratos
3 Destiny Draw
2 Destiny Hero Maliciousa
3 Destiny Monstera

To je nekih 10 karata sve skupa, odličan draw engine, može raditi samostalno unutar više deckova i uglavnom će svi imati ovakvu strukturu. Odličan draw power, rota  Stratos  Malicious  Destiny Draw može biti odličan početak duela svakom decku. Osim što se stvorili prednost sa Stratosom, brali ste dvije karte i još imate tribute foodera u graveu za svaki slučaj.

Sa novim boosterom, mogao bi se složiti, nazovimo ga, Vayu Engine.
2 Blackwing – Sirocco the Dawn
2/3 Blackwing – Vayu the Emblem of Honor
1/2  Dark Grepher
0/1 Armageddon Knight

Ovaj engine pak služi za prizivanje Blacgkwing – Armed Winga, očito, te  Blackwing Armor Mastera, znači – swarm. Grepherom i Armageddonom šaljete Siroccoa i Vayua u grave, te kada vam zatreba da napravite besplatnog synchro monstera sa velikim napadom, ali negiranog efekta. Također se tu može naći i koji Burial from Different Dimension. Dobro bi se pogao sastaviti u nekom dark decku ili PC-u, dajući PCV (Perfect Circle Vayu).

Vraćanjem Mezukia na dva, dolazi nam da splashamo Zombie Engine:
2 Mezuki
2 Goblin zombie
1 Plaguespreader Zombie
1 Spirit Reaper
0/1 Zombie Master

Karte koje se još mogu uklopiti su Burial from Different Dimension, Zombie World i Book of Life.  Lagani svarm, pristup PSZ-u, stvaranje advantagea sa Goblin Zombiom i traženje drugog djela enginea. Također može biti vrlo dobar u Monarchima, sa Mezuki vam stvori Goblina na polje koji biva tributan za Monarcha, te tražite drugog Mezukia npr. Isto tako vam može dati free PSZ-a ili Spirit Reapera za iznenađujući discard.

Tu je još i Lightsworn Engine:
3 Charge of the Light Brigade
5 Lightsworn monstera
0/3 Solar Recharge

Mill engine, odličan za one deckove koji trebaju brzine i potrebne karte u graveu da bi mogli početi izvoditi svoju priču. Za Lightsworn mosntere preporuča se Ryko i Lyla, ali na igraču je. U zombie decku moglo bi ovo dobro proći, te u XX-Saber decku za brzinu.

Plant engine:
2 Lonfire Blossom
3 Tytannial, Princess of Camellias
1 Miracle Fertilizer
0/2 Pot of Avarice

Prije ban liste, 3 Lonfirea su jednostavno bila pre dobra sa Tytannial, uglavnom zbog svoje sposobnosti da napune grave sa 3-4 monstera odmah u prvom turnu, te da ih se može vratiti sa Pot of Avariceom i ponovo napraviti isto sa samo jednim Lonfireom i na polju izvrstiti još dva kako bi došla Tytanial. Isto tako se može techati koji Trade-in ako ima još koji lv8 monster zbog Tytanial, jer je katastrofično kada se nađe u handu. Puni grave sa Lonfireima za pot of Avarice i na polje donosi Tytannial.

Apprentice Engine
3 Apprentice Magician
1/2 Old Vindictive Magician
1/2 Crystal Seer
2/3 Breaker, the Magical Warrior

Stara magicianka, sa starim forama. Ono što odlikuje ovaj engine jest to da je Breaker na tri sada, a svi zaboravljaju na još jedan efekt od Apprentice Magicianke, a to je onaj da može stavljati spell countere koje breaker može koristiti za destroyanje s/t-a. Kvaka kod Apprentice je također to da ona mora samo biti destroyana, ne i poslana u grave kao većina tražilica, što joj da je i mogućnostr da se igra u Cosmos decku. Odličan je support za Monarche.

A sada vam prestavljam jedan novi „splashabilni“ engine. Malo je čudan, vjerojatno se nećete složiti samnom da ima itekako potencijala, ali zahtjeva nešto više prostora u decku opd drugih enginea. Junk & Debris engine:

3 Debris Dragon
3 Junk Syncron
2 Cross Porter
1 Neo Spacian Grand Mole
2 Neo Spacian Black Panther
2 Neo Spacian Glow Moss
2 Convert Contact
2 Pot of Avarice

Zanimljivo? Evo o čemu se radi: Convert Contact kaže da discardate jednog Neo Spaciana iz handa i jednog da sendate iz decka u grave da biste drawavli 2 karte. Cross Porter kaže, kada je sendan u grave da uzmete jednog Neo Spaciana u ruku, a Debris Dragon i Junk Synchron su Tuneri koji mogu revivati monstere iz gravea (ograničen lv i efekti su negirani). U prvom turnu znači možete uz Convert Contact napraviti Synchroa petog levela. Tu je još Pot of Avarice koji može reciklirati još sve to, a zanimljivo je da Debris i Junk Synchron ne negiraju efekte koji se pale u graveu, znači može se koristiti Cross Porter kao Synchro materijal i još će dobiti efekt. Isto tako se može složiti deck oko ovog enginea, uključivao bi Chaos Sorcerere i slične karte. Mana ovog Enginea je da zauzima puno mjesta, ali zato ima ogroman pristup Synchroima.

Toliko od mene, uživajte
wd

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.