Deck archive: Chaos – sept2009

Novi je format pred nama, nitko još ne zna što bi igrao. Pa, dopustite mi da vam prestavim jedan realtivno jeftin deck koji bi se mogao nositi sa ostalim T1 deckovima ovog formata. Radi se o Chaos decku, neki će ga nazvati anti-meta chaos deck.

Evo o čemu se radi, ovo bi bio deck koji uspješno countra današnje deckove uz pomoć Banishera, D.D.Warrior Lady, Kyccoa i ostale družine uz podosta removala kojim štiti ponajviše Banishera jer on stvara i najveće probleme svima.

19
3 Banisher of the Radiance
3 Kycoo the Ghost Destroyer
3 D.D. Warrior Lady
2 Chaos Sorceror
2 Thunder King Rai-Oh
2 Breaker the Magical Warrior
1 Cyber Dragon
1 Blackwing – Gale the Whirlwind
1 Psychic Commander
1 Dark Armed Dragon

13
3 Fissure
3 Book of Moon
2 Allure of Darkness
1 Smashing Ground
1 Mystical Space Typhoon
1 Heavy Storm
1 Brain Control
1 Lightning Vortex

9
2 Bottomless Trap Hole
2 Trap Hole
2 Dimensional Prison
1 Mirror Force
1 Torrential Tribute
1 Call of the Haunted

To bi otprilike bila deck lista, deck nije baš jeftin, no uvijek možete zamijeniti neke karte i opet će deck biti stabilan.

No, zašto je Banisher tako dobar? Ima sasvim solidan napad, efekt mu je danas bomba. Zašto? Pa, recimo protiv Lightsworna, Honest ne radi, Celestia ne radi, sve što bi trebalo biti milano ide van igre, jedini lightsworni koji mogu proći preko njega su Garoth i Jain, te eventualno Ehren ako se zabije u njega. Hm, ali to su „samo“ 2-3 karte, a uz pravu obranu poput Book of Moona, Trap Hole, Bottomless Trap Hole i sl, Banishera će se biti vrlo teško za se riješit. Kod BW-a i GB-a slično je, jer nijedan od njih ne želi izgubiti svog jedinog Bestiaria ili Galea. Kod Monarcha slična je priča jer nitko ne želi discardati Maliciousa na Destiny Draw dok je Banisher tu.

Kycoo i Thunder Kingovi, osim što imaju sasvim pristojne efekte koji mogu itekako zasmetati protivnika, imaju i napad s kojim će se malo koji monster moći nositi. Slična priča je i za Galea koji može pregaziti bilo kojeg monstera do 2600 napada, a još daje i pristup synchroima. Cyber Dragon daje dozu agresivnosti koji je prijeo potreban u decku. Sa D.D. Warrior Lady ne možete gubiti advantage, ona je uvijek 1za1 (1 for 1), može se riješiti bilo kojeg monstera svojim efektom. Protiv Breakera i hodajućeg MST-a nitko neće imat protiv. 😀

Chaos Sorcerer se savršeno uklapa u deck. Ali reći ćete da zbog Banishera neće biti lighta i darka u graveu. Nije istina. Banisher će uvijek završiti u graveu ako igrate pametno (i ako ne pokupi bottomless), to je već jedan light. Isto tako, nećete uvijek imat Banishera. Čak i da vam je dead draw, možete ga maknut za Allure of Darkness. Dark Armed Dragon je splashabilan, pa zašto ne i njega tu staviti kada ima mjesta i prilike da dođe na field. Još jedan Tech koji nismo spomenuli jest Psychic Commander, može se riješiti monstera od 1900 napada, a imun je na Bottomless Trap Hole, a daje i pristup synchoima, yeah! 😀

Što se tiče spellica i trapica, mislim da je sasvim očito da su potrebni removali i karte kojima ćete štiti svoje monstere. Tri Fissurea i Smashing su milina protiv Gb-a, ubijaju ih, a ni Blackwinzi ne prolaze ništa bolje. Naravno, malo što od removala u ovom decku targeta, tako da će se moći riješiti Aurkusa u LS-ima poprilično lako.

E sad, kladim se da ćete se zagledati u Trap Hole. Mogu vam reći da je karte pre fun, a opponentov izraz lica još bolji kada mu opalite Trap Hole na Shuru, te ne može tražiti za Whirlwind, ili pak na Luminu, Gladiator Beaste da ne spominjemo. So yeah, Trap Hole is good. 😀

Bacimo oko na par početnih handova:
1# Torrential Tribute, Banisher, D.D.Warrio Lady, Chaos Sorcerer, Brain Control, Book of Moon

2# Mirror Force, Breaker, Psychic Commander, Thunder King, Fissure, D.D.Warrior Lady

3# Breaker, Breaker, Allure, Banisher, Kycoo, Book of Moon (+ MST i DDWL)

Not so bad? Što biste vi učinili?

Ovaj deck nebi trebalo forsirati na nešto, već je potrebna pasivna, polagana igra, moglo bi se reć konzervativna, morate štedjeti svoje resurse, braniti karte koje protivniku smetaju, poput Banishera, te ne trošiti karte na neke sulude karte. Igrate polako, protivniku trošite resurse, neka potroši sve što može, što i hoće ako je nagal.

Mane decka su te da može užasno pokolebati nad totalno agresivnim deckovima, ili ako ima odgovor na summon svakog vašeg mosntera i neda da se postavite. Također, spellice i trapice kojima branite monstere jako su važne, te ako ostanete bez njih možete se naći u nevolji.

U decku mjesta mogu naći još Solemn Judgment, Emergecy Teleport sa kojim Krebonsom, Blue Thunder, Raigeki Break, Morphing Jar, Caius, etc…

Mislim da je ovo deck koji bi definitivno mogao pustiti trag u ovoj sporijoj meti, zato jer jednostavno može countrati određene decktypove bez smetnje.
Nabrojali smo njegove prednosti, ovaj deck koji vidite je nešto skuplja verzija, siguran sam da se da složiti duplo jeftinija verzija decka koja bi bila jednako uspješna.

Vidimo se na CC-u. 🙂

wd

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.