Kako napisati dobar Card oft he Week. [Template]

Primjetili ste kako postoji Card oft he Week sekcija na portalu, prevedeno: karta tjedna. Sekcija u koju idu članci o kartama, njihovoj analizi, pojašnjavanju, približavanju širem broju igrača. Dosta vremena je ta sekcija bila neažurirana čisto zbog razloga jer se nitko nije sjetio napisati pregled jedne dobre karte i prozvati ju kartom tjedna. Slijedi vodič kako baš to napraviti 🙂

Za početak… treba odabrati kartu.

Razmislite o kojoj karti biste mogli napisati dovoljno teksta za članak. Možete odabrati zaista najbolju kartu, ali ako ne znate napisati par složenih rečenica o njoj onda bolje i ne pišite. Kod izbora pazite da je sve u svemu zanimljiva karta. Može to biti neka nova, karta koja tek dolazi, koja je dobra, a ostali igrači još ne znaju za nju. To može biti odlično predstavljanje novih karata iz novih boostera. Također, možete pronaći neku stariju kartu i obrisati prašinu sa nje. Zašto je nekada, ali i danas potencijalno dobra. Uvijek je zabavno čitati o nekoj starijoj karti koja može naći svoje mjesto u današnjem metagameu.

Kada ste odabrali kartu…

… stavite njenu sliku i opis/efekt. To je must. Ne može se pisati o karti bez da se navede njena slika i efekt. No prije toga, dobro je obrazložiti zašto ste baš tu kartu odabrali. Može to biti banalni razlog poput „ta karta me spasila na turniru”, zanimljivo je čut razloge.

Nakon efekta za lagani uvod je ok spomenuti otkud je došla karta, ima li eventualne reprintove, koliko je stara ili nova i koji je njen raritet. Čisto za osjećaj kompletnosti analize karte.

Zatim se osvrnite na njezine statse ako ih ima. Što one znače danas. Što znači njegov level, napad ili tip. Nakon toga usmjerite se prema efektu. Obrazložite ga, što on znači za današnju metu, što se njime može napraviti najčešće. U to se može uzeti u obzir i statse naravno.

Ne zaboravite spomenuti kakav combo koji se može napraviti sa tom kartom. Opišite ga i obrazložite dobro. Navedite što se sve može napraviti sa tom kartom da je zaslužila biti karta tjedna. Slobodo spustite to na praktične primjere. Naravno, ne smijete zaboraviti i na njene mane. U kakvim je situacija ta karta loša, što bi ju moglo spriječiti da funkcionira. Ukratko, morate rezervirati jedan dio za prednosti i mane.

Spomenite zbog toga i deckove u kojima se ona može ili ne može igrati. Protiv kakavog decka je dobra, a u kojem decku bi za ona zasjala u najboljem svjetlu. Pogledajte kakva je njena funkcija u današnjoj meti i isplati li se nabavljati zbog cijene i mogućih benefita u nekom decku.

Za kraj spomenite neku osobnu impresiju karte, spomenite njen art ako vam se sviđa. Navedite svoj osobni dojam i biste li ju igrali i u kojem decku. Ovaj dio za razliku od ostalog može biti subjektivan, dok se cijeli dio prije smatra objektivnim. Nakon toga probajte sažeti sve u par rečenica ili navesti u natuknicama njene prednosti i mane.

Na samom kraju ne zaboravite se potpisati i pregledati članak za mogućim pogreškama. Također možete uključiti neki video u svoju analizu, po mogućnosti svoj. Ili možda pak cijelu analizu napraviti kao jedan dobar video. Na vama je izbor, imate ga koliko hoćete 😉

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.