Ban lista sept2013: Komentar by Splico

Pozdrav! Kao što svi znate došlo je doba godine da dobijemo novu ban listu koja će ovaj put trajati, iznimno, do kraja godine. Ako vam je slučajno promakla, dopustite mi da vam ju predstavim:

Newly Forbidden:
    Burner, Dragon Ruler of Sparks
    Lightning, Dragon Ruler of Drafts
    Reactan, Dragon Ruler of Pebbles
    Stream, Dragon Ruler of Droplets
    Elemental Hero Stratos
    Number 16: Shock Master
    Card Destruction
    Gateway of the Six
    Heavy Storm
    Monster Reborn
    Pot of Averice
    Spellbook of Judgment
    Super Rejuvenation
    Solemn Judgment
    Ultimate Offering

Newly Limited:
    Atlantean Dragoons
    Brotherhood of the Fire Fist – Spirit
    Deep Sea Diva
    Genex Ally Birdman
    Rescue Rabbit
    Thunder King Rai-Oh
    Evigishki Mind Augus
    Dewloren, Tiger of the Ice Barrier
    Constellar Ptolemy M7
    Dimensional Fissure
    Gold Sarcophagus
    Royal Tribute
    Bottomless Trap Hole
    Compulsory Evacuation Device
    Eradicator Epidemic Virus
    Macro Cosmos
    Soul Drain
    Torrential Tribute

Newly Semi-Limited:
    Mezuki
    Plaguespeader Zombie
    T.G. Striker
    Fire Formation – Tenki
    Dimensional Prison

Newly Unlimited:
    Destiny Hero – Malicious
    The Agent of Mystery – Earth
    Tsukuyomi
    A Hero Lives
    Black Whirlwind
    E – Emergency Call
    Hieratic Seal of Convocation
    Pot of Duality
    Scapegoat

Kao što vidite drugačija je od OCG liste što je rijetkost.U ovom reportu ću vam moje cjelokupno razmišljanje za Ban listu te na kraju cjelokupnu ocjenu.
Uživaj te!

Newly Forbidden:

Burner, Dragon Ruler of Sparks/Lightning, Dragon Ruler of Drafts/Reactan, Dragon Ruler of Pebbles/Stream, Dragon Ruler of Droplets – Čim su izašli Dragon Ruleri ljudi su znali da je deck T0 i svi koji su si ga mogli priuštit za njega su ga igrali.Deck je bio odličan  radi njegove brzine stvaranja ranz 7 xyz monstera te što je rijetko koji deck imao ”goriva” da mu se suprotstavi , ali to se sve promijenilo.Bannavanjem ove 4 karte deck je izgubio to ”gorivo” i sada više nje T0 nego neki srednje uništeni deck.

Elemental Hero Stratos – Ova karta se može igrati u mnogo deckova od kojih su najpoznatiji Heroji.Dolaskom E-call, DH Maliciousa i A Hero Lives na 3 je jednostavno prejaka karta.Naprama toliko tražilica trebalo ga je banat jer bi se prejednostavno mogli vrtit comboi sa njim, npr. ROTA po Stratosa koji trazi Maliciousa i onda aktivirate D-Draw i drawate još 2 karte etc.

 Number 16: Shock Master – Svakome od vas neko je nekada spustio Shock Mastera i svi znamo kako karta može bit neugodna i kako je nekada win kad je spustii aktivira effect.Ova karta podosta sliči karti Cold Wave samo što Shock Mater daje na izbor što ćete negirat Effecte monstera, Spell ili Trap.Karta je mogla zaustavi različite deckove kap što su Spellbokk, Dragon Rulers, Mermall itd.Nju su vjerojatno bannali jer će u skoroj budućnosti izaći  neki deck koji se bazira na nešto od gore navedenoga.

Card Destruction – Bilo to Darkworld ili Dragon Rulers ova karta može preokrenit igru, izvlači vas iz lošeg hand-a u vjerojatno bolji.Nemam  puno za reć za ovu kartuosim da ke karta sama po sebi 90% win.

Gateway of the Six – Slično kao i kod Stratosa ovo je jedna od mnogih ujedno i najjača tražilica u Six Samurai decku.Ne samo da može tražiti po decku  nego dovodi iz grave-a ili im dodaje napada.Sa ovom kartom  možete napravit razlicite comboje od npr. 4 XYZ monstera u jednom potezu.

Heavy Storm/Monster Reborn/ Solemn Judgment – Karte koje vam  mogu spasiti game zaslužuju na ban.Tu neman više što da kažem svi znate osjećaj kad dobijete Reborn ili Storm.

Pot of Averice – Vratite 5 monstera drawate 2 karte zašto ne? Karta zaslužuje ban jer je jednostavno pre OP, a nju mogu zamijeniti ili Pot  of  Duplisity ili Daighusto Emeral, i zašto onda da imamo Avarice koji je jači od ove dvije karte.

Spellbook of Judgment – Najlakši izbor za banat ikada.Karta sa kojom možete namjestit sebi hand ne zaslužuje bit u igri.Karta je jednostavno rečeno preveliki PLUS i tu nema daljne rasprave, namjestiš si hand i idući turn dobiješ.

Super Rejuvenation – Karta je bila jaka u Dragon Rulerima jer izbaciš cijeli hand i to aktiviraš i u endu dravaš novi.Ali to nije razlog  zašto je ova karta na banu .Razlog je po meni novi BEWD deck i to što se karte iz toga decka mogu ukomponirat u Exdodia deck, a svi znate što  se desi kad se povuče Exodia, tako da je sa ovom kartom OTK a bez nje se opet može igrat.

Ultimate Offering – Zašto je ovo išlo na ban još nisam siguran ali je mogući razlog radi Gadgeta jer oni dolaskom Redoxa mogu igrat rank 7 monstere te si mogu napravit 3-4 XYZ-a u potezu.

Newly Limited:

Atlantean Dragoons – Karta koja traži različite Atlantean monstere može čai i da traži Mermal Abyssmegala ili Moulinglacia the Elemental Lord.Sa kartom se dosta plusaje kad  je npr. Bacite sa Teusom ili Pikeom.Sa ovim na 1 deck nisu uništili nego su ga sveli na neku razinu normale.

Brotherhood of the Fire Fist – Spirit – Izlaskom JOLT-a i Brotherhood of the Fire Fist – Roosterase moglo plusavat puno.Spirit digne iz grave-a neku lv tricu npr. Roostera koji adda u hand Fire Fista te synchro u Brotherhood of the Fire Fist – Horse Princa koji SS-a iz decka Fire Fista i samo tako nastavite karta na 1 je skroz uredu jer je upet možete vratit u deck sa Brotherhood of the Fire Fist – Cardinalom.Deck je usporen  ali je opet igriv.

Deep Sea Diva – Tuner LV 2 koji dovede iz decka Atlantean Marksmana ili Heavy Infantry sa kojima možete napraviti puno toga zaslužuje na 1 jer ona zove Marksmana koji kad napravi battle damage može dovest gore navedenog Dragoonsa i radit Synchro itd.

Genex Ally Birdman – Sa Birdmanom  je moguć različiti OTK, što se može vidjeti u nekoliko primjera kao što su Karakuri, Geargia, Heiratics, Harpie Dancer FTK i OTK GALIS. Kao takav vjerujem da je bilo potrebno da pogode ovu kartu.

Rescue Rabbit – Rabbit na 1 znači malo sporiji Dino-Rabbit deck, može se karta igrat i u Evilswarmu tako na ce malo rijeđe dolazit Ophion na teren ali oni za to imaju druge karte(Kerkyon, Caster itd.)

Thunder King Rai-Oh – Konami se želi riješiti svega što može negirati SS pa su uskratili Rai-Oha.Karta je u stanju zaustavit bilo koji addtako da bi zaustavi Spellbooke.

Evigishki Mind Augus – Dolaskom Pot  of  Duplisity ili Daighusto Emeral bilo je očito da će se ovo dirat, loša je strana što se ništa ne draw-a dok je dobra to što se može iz bilo čijeg grave-a i to do 5, tako da možete protivniku u deck vratit neke monstere koji mu trebaju u grave-u.

Dewloren, Tiger of the Ice Barrier – Njega u Mermalima možete lako spustit te ima mogućnost višestrukog CED-anja vaših monstera, te si sa njime punite hand i onda opet idu različiti effecti iz ruke (Teus, Megalo itd.)

Constellar Ptolemy M7 – Karta ne samo što se može prizvat preko nekog Constellar XYZ monstera nego ima mogućnost CED-anja nekog monstera ili iz groblja ili sa fild-a .Može se lako uklopit u dekove koji igraju lv 6 monstere kao Chaos Dragon, Tefnuit itd.

Dimensional Fissure/Macro Cosmos – Ovo znači da će uskoro izaći nešto što s bazira na grave-u i  Konami  ne želi da postoji nešto što može zaustavit.Ovo na ban po meni znači laganu smrt Macro Cosmos decka.

Gold Sarcophagus – Izgleda da Konami želi Dragon Rulere totalno usporit pa im i Sarc Limitira.Za neku kartu koja može preokrenit  game nije problem čekati 2 poteza tako da karta s pravom može na 1.

Royal Tribute – Zašto je ovo učinjeno iskreno ne znam jer se GraveKeeperi nisu nigdje igrali i nisu ništa osvojili stoga zašto ih ubit?Skroz nepotrebno po meni.

Bottomless Trap Hole – Izlaskom JOTL-a izašla je posebna karta koja traži Bottomles znane kao Traptrix.Tako da sam očekiao ovo na 1.Karta zaustavi JD-a DAD-a i mnoge druge i zaslužuje da bude na 1.

Compulsory Evacuation Device – Ova karta je kao Solemn Warning za XYZ monstere.Karta je skroz nepotrebna na 1 ali što je tuje.

Eradicator Epidemic Virus – U pravim rukama ova karta može znaćit pobjedu različitih deckova npr. Spellbook ili različite Burn deckove

Soul Drain – Izlaskom Bujina koji većinu svojih effecta aktiviraju u grave-u ovo je bio logičan izbor, ali još su sa time pomogli i Mermalima

Torrential Tribute – Vjerovatno će ubrzo bit mnogo samonanja u potezu tako da je Konami odločio uskratit sve što postoji da sa možemo obranit.

Newly Semi-Limited:

Mezuki – Izlazi novi support za zombi/vampire deck tako da bi se mogla napravit veća zarada vratio se Mazuki na 2, a o tome što ona sve može neću ni pričat jer je karta jednostavno pre OP

Plaguespeader Zombie – Karta na top deck da dođe i nakon toga ide u banish je uredu ali toliko supporta za zombije je po meni previše

T.G. Striker – Bust za T.G. Agente jer Earth na 3 jednostavno nije dovoljno.

Fire Formation – Tenki – Izlaskom CBLZ-a beast warriori su dobili veliko pojačanje  (tražilicu, dodatni summon itd.).Karta je staple u mnogo deckova počevši od Fire Fista, Gb itd. Karta dodaje bilo kojeg Beast-Warriora do lv 4 it decka te mu dodaje ekstra 100 ATK-a.

Dimensional Prison – Diramo sve što se može setat da se obratimo zašto ne i ovo?Kartu Stardust nemože negirat ne destroya tako da je ona odlična ali na 2 nema razloga.

Newly Unlimited:

Destiny Hero – Malicious – Povratom PSZ-a i Mezukia na 2 ova karta će postat igriva u zaznim Destity-Zombie deckovima a ima i mogućnost  da napravi rank 6 XYZ monster.Nema Stratosa koji ga može nać stoga je uredu da je on na 3.

The Agent of Mystery – Earth – Agenata nigdje nema neigraju se stoga im povratak ove karte na 3 znači nagli povratak u igru.Sada u igri nema puno backrowa tako da deck solidno može konkurirat meti.

Tsukuyomi/ Scapegoat – Nitko ih ne igra ne pomažu ničemu zašto ne na 3?

A Hero Lives – Cijena da se plati pola lifa je nekada skupa a nekada spasi.Pošto nema Stratosa ova karta je uredna na 3.

Black Whirlwind – Blackwingoi se nigdje ne igraju, ne topaju ništa pa malo busta za njih je uredu sada sa Kalutom na 3 moku korkurirat današnjim deckovima.

E – Emergency Call – Ban Stratos ovo na 3 seems legit.

Hieratic Seal of Convocation – Otkad je REDMD pao na 1 Hieratici se sve manje igraju tako da malo busta za njih je skroz uredu.

Pot of Duality –  Nisam  primjetio  da puno deckova uopce igra ovu kartu stoga ako se sve vraća na 3 neka se i ona vrati. 

Evo došao je kraj.Drago mi je što je ovakva ban lista i što će se počet igrat stari deckovi kao Agent, BW ili Zombi.Sve u svemu lista je za mene super.

Image and video hosting by TinyPic

Hvala vam na vašem vremenu! J

10 komentara

  1. sto je sa ovim kartama : Chaos Emperor Dragon – Envoy of the End i Black Luster Soldier Envoy of The Beginning
    to bi trebale biti najzabranjenije karte ikad ako tko ima odg neka ga napise ovdje u kom

  2. Black Luster Soldier Envoy of The Beginning sto je sa njim je li on zabranjen? pitam to zbog njegovog atk

  3. Zabrana gateway of six i reborna je največa glupost ikada i več iduče godine če se sigurno vratiti u limited,ako se netko hoče kladit na to, samo naprijed,Ukupno lista je ok, dragon ruleri su zaslužili dobar rez…

  4. Royal tribute-ocito si zaboravia kako je to kad ti neko discarda cili hand(Wind-up loop s jednom karton)
    Nije na 0 zato jer se igra samo u gk varijantama deckova.Nice report btw

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.