Refining the Metagame: Now,where did I put those keys?. . .

Pozzdrav i dobrodošli u još jedan Refining The Metagame *NAPOKON xxD*! Tema ovog dijela pentagrama *bio bi red da ga završim već jednom xP* je Draw/Add,tj. kako do željenih karti stići što brže tijekom duela.

Sa dolaskom nove ban liste,klasični Destiny engine je donekle usporen,iako još radi.
No,to ne znači puno,jer Gold Sarcophagus,koji izlazi u Gold Series 2 kao Gold Rare je limitan na 2,te je igriv u svim deckovima i ne ograničava vas na igranje određenih vrsta monstera.Ne ostaje faceup nakon aktivacije,karta se remova face-up (Return?).
Odlična karta,pogotovo za FTK/OTK deckove,te ostale Combo deckove.
Još jedna odlična vijest za ljude kojima je najbolji draw engine bio preskup je to da Allure of Darkness dolazi kao Promo,tako da je igriv svima 🙂

Nego,danas mi se neda pisat opet o T1 deckovima koje svi napamet znate već…rađe bi pisao o onim low-budget deckovima,kojima fali promocije,te o tome kako oni dobivaju željene karte u ruke.

Dobar draw je najpotrebniji u OTK-FTK deckovima kao Simochi burn,pa ajmo njega opisati.
Znači,prvo,12 karti im je zauzeto za combo (Nurse,Simochi,Gift Card,Paths).
Uz još 3-4 stall karte,te pokoji dodatak kao Soul Taker,recimo da je 20 karti rezervirano za combo.Ostalih 20 treba profiltrirati.Kako?Pa krenimo…

> One for One karte (Deck Thinneri).

Znači,tu se uklapaju karte kao Toon Table of Contents.Uzmete jednu za drugu,i imate već 3 karte manje u decku (ona iz handa,iz decka,iz decka).Onda imate i Upstart Goblin,koji paše s temom decka.
Uz te spellice,imate i sporije Trap karte,kao Jar of Greed i Legacy of Yata Garasu,te neizbježnu Des Lacoodu,koja nije baš zdrava za igrat uz 3 Nobleman-a ^^ Isplativije je igrati trenutno Cyber Valley,koja je stall i +1,te čiji ostali efekti mogu pomoći OTK deckovima.Ovdje možemo ubaciti i Gold Sarcophagus,naravno.

Ako igrate kao simochi,sa Continuous Trap kartama,dobro će vam doći i Magic Planter,iz RGBT:
Send 1 face-up Continuous Trap Card you control to the Graveyard. Draw 2 cards.

Odlično za se riješit onog extra simochija iz handa koji je nepotreban 😉
Uz ovoliko spellica,možete probati i Royal Magic Library,koji vam pomaže,pogotovo u Burn deckovima.

> -1 Draw karte

U ovo se uklapaju karte kao Dark World Dealings i Hand Destruction,Reckless Greed,te Cup of Ace ako ga se odlučite igrati.
Ovakve karte većinom uključuju discardanje i nisu veoma poželjne,jer ako vam je topdeck Hand Destruction ili Dark World Dealings,možete predati game.

Tu bismo mogli i ubrojiti Reload i Magical Mallet,koji iako vam daju novi hand su -1 u svakom slučaju.

> Ojamas

 

Ojama engine je odličan ako ga kombiniramo sa kartama iz 2. klase.Radi na principu Ojamagica,koji vam dovede 6-9 ojama u ruku,koje vi discardate sa DWD i Hand Destruction,te onda ih opet reciklirate *po volji* sa Pot of Avarice.
Recimo,igrate ovako: Discardate 2x Ojamagic za Hand destruction,6 Ojama u ruci,dvije što vučete,to je -10 karti iz decka već,znači,aktiviranjem samo Hand Destructiona,vi ste filtrirali već 10 nepotrebnih karti.Ako ukombinirate ovo sa Card destruction,prođete cijeli deck u sekundi (ajd,dok izvadite ojame iz decka treba bar 5 minuta 😀 ).

Mane ovog engine-a su to što često povučete u handu Ojame,i nijednu kartu koja vam treba za draw.
Sad,igrati 6 ili 9 ojama,to je vaš izbor.

> Appropriate

Appropriate je cont. trap karta,koja vam za svaki protivnikov draw van draw faze daje 2 karte,tako da se Chainsaw Insect i DH Defender napokon mogu koristiti bez Skill Draina i s efektom koji vam koristi.
Znači,uz naravno,tri primjerka Appropriate,igrate i Chainsaw insecte,te DH Defendere.Obavezno igrate i Dark Bribe,koji je najbolji counter u ovom decku.Uz to,još se doda Dark World Dealings,Hand Destruction,Card destruction i Magic Planter.Samo,pripazite na ruling,jer vi vučete dvije karte za svaki DRAW,ne za svaku kartu koju protivnik vuče.

> Manticore of Darkness Loop

Ovaj loop uključuje Manticore of Darkness i Card of Safe return.
Znači,aktivirate CoSR,Foolish na Manticore,discardate jednog iz Hand-a da summonate prvog,onda tribute prvog za drugog,onda tribute drugog za prvog,i sve dok draw-ate sa COSR dok god ne dobijete svih 5 dijelova eXodie u hand/karte potrebne za combo.Nažalost,ovaj loop više nije toliko koristan zbog limitanja CoSR na 1 =(

> Royal Magic Library

Good old Library combo sa Gearfridom i elmom…ahhh,lijepi dani 🙂
Ali,uz novi Structure Deck,došao je novi support za njega.
Ide otprilike ovako: Summoner Monk po Library,Terraforming za Endymion.Aktivirate oboje,te krcate countere sa Toon table of Contents i Spell Power Grasp.Ajmo mali rezime.Znači,na Library ide 3,Endymion 1,Table,Table,Grasp,Library opet 3,Endymion 5,Draw,Endymion daje Library,opet draw,te aktivirate ostale spellice.U decku morate i Bamboo Swordove koristiti,koji su odlični u ovom slučaju.Counteri se s ovime mogu naswarmati ko zergovi na kiši =D

>Isolation

 

Ovo nije baš poznati engine,vjerovatno zbog svoje nepouzdanosti i činjenice da ga svega nekoliko igrača igra.
Bazira se na izolaciji potrebnih karata pomoću ostalih karata,kao npr. Future Fusion/Power Bond i Spell Chronicle,te Inferno Tempest (ne preporucujem ako igrate exodiu ^_^).
Ukratko,igrate draw karte,te ove navedene.Kad dobijete Power Bond i Spell Chronicle(2 minimalno),removate što više karata,te izolirate one koje vam trebaju,i drawate sa necim kao reckless.Problem je što neke pute prije ćete napravit OTK nego doći do Chronicle-a i Power Bond-a 😀
A ako

 

> Theme Support

Pod theme support vjerujem da znate što već ide.D-Draw,Allure of Darkness,Assault Teleport,Morphtronic Accelerator,Convert Contact,Rare Value,Royal Firestorm Guards,Psychic Overload,Bee List Soldier,čak i Accumulated fortune i ostale karte koje postoje kao podrška za određene vrste monstera.Isto tako i Charge te Solar Recharge u LS-ima,kao Mill i Draw support (filtrira ^^).Normal monsteri imaju svoj Common Charity i Heart of the Underdog,koji je pak engine za sebe.Većina type-ova ima svoj support,čak i krzneni gladiatori ^_^

> Searcheri

 

Searcher je malo širi pojam.Searcher može biti karta kao npr. Giant Rat,Pyramid Turtle,UFO Turtle itd. koja kad je uništena battle-om prizove sljedećeg u nizu (ili potrebnog monstera).Pod to može spadati i Lonefire Blossom,koji je jedan od najkorištenijih trenutno.Lonefire osim što smanji deck za 4 karte (3 Lonefire-a i monster ako je kao filtar) daje i food za Mark of the Rose i Pot of Avarice.
Pod tražilice možemo i uvrstit Summoner Monka,koji za razliku od ostalih ostaje na polju,te Rescue Cat,iako su monsteri naknadno uništeni.Onda imamo i Giant Germa te Nimble Momongu,koji su recruiteri.
Dalje se mogu uvrstit Malicious i Peten the Dark Clown,koji stanjuju deck za svoje primjerke koji dolaze na field.Onda,imamo i Gladiatore,koji su svi tražilice ^_^

Najbolje od svega ovoga?
Paaa,ovisi koliko imate sreće =D

Draw engine je potreban u svakome decku,pogotovo ako aspirira na T1-T2 status,ako ništa,barem u obliku tražilice.U tom slučaju Giant Ratovi,Tomato-i i Blossomi su najčeće igrani danas,te uz Pot of Avarice,mogu pokrenuti vaš deck s mrtve točke.Naravno,nesmijemo ni zaboraviti na Gold Sarcophagus,koji je izašao u Gold 2,te može uletit u svaki deck.
Nadam se da ste dobili barem osnovne ideje o draw engine-u i da nećete začuđeno gledat kad neko kaže da igra Manticore Exodiu (iako,trebali biste,ko bi ju igru u ovom formatu O.o).

A sada,ostavljam vas da razmisljate o novim deckovima.
Do sljedećeg puta (ovaj put će bit brže 😀 ),pozdravlja vas,vaš eXpelled =)
Stay original ^_-

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.