Daje li nam meta izbor decka?

I nakon dosta vremena, odlučio sam nešto napisat, da malo razbijem ovo monotono stanje YuGiOh planeta. Danas sam vam odlučio postaviti pitanje “Imaju li igrači YGO! (i ostalih TCG igara) pravo izbora?”

345

Pod IZBOR mislim na to da li igrači imaju pravo izabrati deck sa kojim žele igrati i krenuti na turnir.
Pa… donekle.
Nitko nam ne smeta da uzmemo neki “žnj” deck i krenemo na turnir kao muha bez glave.
Zamislimo to kao da smo djeca pred izlogom i biramo…. ne znam, sladoled, ali imamo ograničenje na jednu kuglicu, znači imamo samo jedan odabir, jer ako uzmemo neki okus koji smo prije uzeli, znamo na čemu smo, zar ne?
Ali ako uzmemo neki drugi okus, možemo se iznenaditi, bilo to ugodno ili neugodno iznenađenje.

To možemo uzeti kao situaciju u YGO TCG igri, jer ako novi igrač dođe u X trgovinu i tamo vidi Lightsworn deck, i svidi mu se zbog dizajna karata, kutije u kojoj se nalazi itd..
I kupi ga, ali onda kasnije od igrača na turniru sazna da postoji nešto što se zove meta, gdje vladaju Qliphort, Kozmosi ili što već, shvaća da je pogriješio, odnosno da je uzeo krivu kuglicu sladoleda i da je dobio neugodno iznenađenje, jer je taj novac mogao uložiti u neki drugi deck.

12345

Što nas sad dovodi do mete.
Meta nam daje izbor od 2-3 decka, koja se mogu (a ne moraju) pokazati dobrim na turnirima, što opet pokazuje veliki gubitak novaca, ako smo uložili u jedan dobar Qliphort (ili bilo koji drugi) deck.

Što dovodi do zaključka “meta mi može (a ne mora) donijeti jedan stvarno jaki deck, ali postoji li druga opcija?”
Da, naravno da postoji, a ona može biti više ili manje isplativa, u smislu da uzmemo deck iz prošle mete (ili deck koji je bio u meti prije 5 godina) i krenemo na turnir, ili ga pak malo doradimo.
Druga opcija je da sastavimo anti meta deck iz ničega, koji će mo prethodno testirati.

Ukratko, mnogo igrača se neće odlučiti na takvo što, već će ići na meta deck, i nadati se da neće naići na protivnika koji koristi istog.
Naravno, nemojte misliti da imam nešto protiv mete, ali za mene je nevjerojatna vještina pretvoriti neki stari deck u nešto što bi se moglo boriti protiv moćne mete.
Jer svi želimo imati što bolji deck, uz što manje potrošenog novca, vremena, truda itd..
Na metu možemo gledati kao nekakvo pravilo, granicu između lošeg i dobrog decka, naravno, uz određeni trošak, ali isto tako možemo gledati na nju, da uzmemo karte “ispod” njezine granice i iskombiniramo ih u deck koji je daleko “iznad” granice i obrnuto.

Naravno, uvijek će biti onih koji idu na anti meta deckove, da budu jaki, ali u isto vrijeme da budu fun deckovi, sa što manjim ulaganjem, sa kojima će imati dobru priču kako su sredili Kozmose, ove deckove, one deckove… Uglavnom većina igrača želi biti na pozitivnoj nuli, ali o tome više u sljedećem blogu.

Što vi mislite, da li nam meta smanjuje izbor i pokušava da izvuče što više novaca od nas za neke snažne deckove, ili na to gledate kao protivnika kojeg treba svladati anti meta deckom?

Jedna misao o “Daje li nam meta izbor decka?

  1. Ja volim comon karte I rare najvise bez bljestavila znaci. Uzivam igrat neki od svojih standadnih dekova a to znaci da sadrzi karte iz stare sezone kao sto mi svidja novi magnet dek gdje je konami pokazao kako jedna stara zaboravljena ali popularna kara moze da se vrati u zivot I tako . Drago mi je da su se union masine malo digle iz pepela kao I buster blader koji je nevjerovatan mislim da jedan dobro slzen dek moze da se suprostavi meti ali to je tesko jer protivnici uvjek igraju karte koje prave veloike pluseve na igralistu, ruci I groblju I zavrsaaju potez sa dvije, tri setane u st zoni sa 4 u ruci I sa 2, 3monstera skoro pa nemoguce je to nekad zamislti ako vec rade erate neka to rade na qliphotima shadollima I slicnim njima a ne na jadnom mracnom carobnjaku a necu ni spominjati hudog sinister serpenta koji I bez erate ne bi vidio igre I to mi se ne svidja sto slabe ionako slabe karte.hvala svima na citanju komentara .

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.