Treća runda sa državnog: Tengu plant vs Tengu Plant

Treća runda dovela je do zanimljivog duela. Duel između dvije dugovječne ličnosti na Hrvatskoj ygo sceni – Joso Zrilić, državni prvak 2005. godine i Ante koji je pobijedio na Celestial Challangeu x-0, oboje imaju staža u ygo koliko i godina gotov.

Joso vs Ante

Joso počinje sa Card Trooperom s kojim milla i seta dvije spell/trap karte. Ante također summona Troopera i mila tri karte, aktivira Mystical Space Typhoon na Josin setani Dust Tornado i napada Card Trooperom Card Troopera, seta dvije spell/trap karte i enda.

Joso seta monstera i enda. Ante milla tri karte za Troopera i psuje. Napada setanog Dandyliona, a Joso dobiva dva tokena. Seta monstera i jednu spell/trap kartu i enda. Joso tributa jednog tokena za Caiusa i targetira Troopera za van igre. Napada setanog monstera koji je Dandylion i Ante dobiva dva tokena.

Ante igra Limit Reverse na Effect Veilera te synchroa njega i jednog tokena u Formulu Synchroa, bere kartu zbog efekta te aktivira Mind Control na Josina Caiusa. Skupa ih synchroa u Stardust Dragona. Igra još Call of the Hounted na Effect Veilera i opet radi Formulu Synchroa sa njime i tokenom, opet bere kartu. Flipa još Giant Trunade da vrati Limit Reverse, Call of the Hounted i Josinu setanu kartu u hand. Formula Synchro napada tokena, a stardust direktno. Seta tri karte i enda.

Joso summona Debris Dragona i special summona njime Dandyliona na to Ante koristi efekt Formula Synchroa da bi prizvao Shootign Star Dragona i Joso predaje.

Drugi duel, Joso seta monstera i jednu spell/trap kartu. Ante summona Spore i napada setanog Rykoa koji milla i uništava Sporu. Seta dvije spell/trap karte i u endu Joso aktivira Mystical Space Typhoon na setani Call of the Hounted.

Zrile igra Foolish Burial na Dandyliona da dobije dva tokena. Summona Lonfirea koji ide po još jednog Lonfirea da bi prizvao Spore. Synchroa u Formulu Synchroa njega i tokena, bere kartu. Seta dvije spell/trap i enda.

Ante gleda grave i spušta na polje Monster Reborn, na što Joso govori kako želi na kraju standby faze odigrati Mind Crush. Negodovanje i Ante baca Monster Reborn u grave i pokaže karte u ruci Josi. Ante seta monstera i enda.

Joso tributa tokena za Caiusa i remova setanog Debris Dragona. Synchroa njega i formulu u Stardust Dragona koji napada direktno. Ante seta spell/trap i enda. Joso aktivira Call of the Hounted da special summona Dandyliona. Tributa Dandylina za Caiusa da remova Antin setani Mind Crush i Ante predaje.

Treći duel započinje Ante sa setanjem monstera i spell/trap karte. Joso aktivira Dark Hole na Dandyliona i Ante dobiva dva tokena. Seta monstera i spell/trap kartu. Ante summona Cyber Valleya i remova ga sa tokenom da bere dvije karte. Aktivira Mystical Space Typhoon na setani  Mirror Force  i Foolish Burial na Glow-up Bulba. Milla kartu sa vrha decka da ga special summona, ali Joso discarda D.D. Crow na njega. Ante Igra Limit Reverse na Effect Veilera kojeg je milao i synchroa ga sa tokenom u Formulu Synchroa te bere kartu. Napada setanog Dandyliona sa Formulom pa Dandylion ostaje na polju zbog obrane. Seta dvije spell/trap karte i enda.

Joso tributa Dandyliona  za Caiusa da dobije dva tokena, targeta setani Book of Moon kojeg Ante aktivira na Caiusa. Ante summona Reborn Tengua kojeg synchroa sa Formula Synchrom u Brionaca, drugi Reborn Tengu dolazi iz decka efektom. Tengu napada setanog Caiusa, a Brionac tokena. Enda.

Joso summoan Cyber Valleya i remova ga sa tokenom za brati dviej karte. Seta dvije spell/trap i u endu dobiva Dust Tornado na Mystical Space Typhoon.

Ante tributa Tengua za Caiusa da remova josinu spell/trap kartu, dolazi treći Tengu. Igra još Pot of Avarice za vratiti pet karata iz gravea u deck i da bere dvije karte. Napada Tenguom, Caiusom i Brionacom, Josi ostaje 1500 lp-a. Seta jednu spell/trap i enda. Joso bere kartu i predaje.

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.