Prva runda sa državnog: GK vs GB

Na državnom smo također pisali tijekove zanimljivih duela, ovo je prvi takav. Prva runda sa državnog.

Za prvi feature match odabrani je Zagy koji je bio na europskom prvenstvu i Yugioh Champinship Seriesu te Jevrosimov koji također iza sebe ima europkso prvenstvo i zapaženi rezultat na Yugioh Championship Seriesu, tko li će pobijediti?

Round 1: Zagy vs Jevrosimov

Jevrosimov kreće prvi, uzdiše. Seta dva spell/trap i monstera, Zagy aktivira MST na Jevrosimov setani Bottomless Trap Hole te seta monstera i spell/trap kartu.

Jevrosimov igra prooving ground i traži Gladiator Beast Laquaria, summona ga, ali dobiva Bottomless Trap Hole i maknut je iz igre. Zatim flipa Gladiator Beast Murmilla i napada setanog Gravekeeper Recruitera i gubi 700 lp-a , želi ga tagoutat, ali dobima Solemn Warning. Seta još jednu spell/trap kartu i enda. Zagy prebacuje Recruitera u napad i summona Gravekeeper Aassailanta, ali Jevrosimov ga dočeka sa Torrential Tributom i čisti monstere.

Zagy uzima Gravekeeper’s Commandera zbog efekta GK Recruitera, discarda ga i uzima Necrovalley koju aktivira. Zatim igra Gravekeepers Stele i uzima u ruku Assailanta i Recruitera, seta spell/trap kartu i enda.

Jevrosimov summona Gladiator Beast Bestiaria, napada i Zagy aktivira Book of Moon na njega. seta spell/trap i enda. Zagy aktivira Allure of Darkness i remova Recruitera. Summona Commandera i napada setanog Bestiaria. Jevrosimov na svom turnu aktivira Smashing Ground i seta spell/trap kartu. Zagy seta spell/trap i monstera. Jevrosimov summona GB Hoplomusa i napada i na to Zagy aktivira Mirror Force. Zagy na svom turnu flipa Gravekeepers Spya i special summona Gravekeepers Descendanta s kojim tributa Spya da bi uništio setani Monster Reborn i napada za 2000 sa Descendantom. Jevrosimov seta spell/trap i enda, ne izgleda sretno. Zagy napada ponovo direktno, Jevrosimov summona Gladiator Beast Equestea, ali dobiva Bottomless Trap Hole, no na njega odgovara sa Seven Tools of the Bandit i Bottomless Trap Hole je negiran, završava potez. Zagy napada Recruiterom Equestea i Jevrosimov aktivira Shrink da prepolovi napad Recruiteru koji se zatim „zabija“ u Equestea koji se zatim tagouta za Laquaria. Zagy u Main Phasi 2 aktivira Dark Hole da destroya Laquaria i aktivra Gravekeepers Stele da uzme Spya i Descendanta te seta monstera.

Jevrosimvo seta spell/trap i enda. Zagy flipa Spya za special summon Recruitera, summona Descendatna. Napada svime za win.

Drugi duel Jevrosimov započinje setanjem monstera i tri spell/trap karte. Zagy aktivira Necrovalley i seta monstera i spell/trap kartu. Jevrosimov aktivra Gladiators Prooving Ground sa kojim uzima GB Laquaria i summona ga, a Zagy aktivira Botomless Trap Hole na summon da ga makne iz igre, no Jevrosimov aktivra Shrink da Laquariu prepolovi napad i on ostaje na polju. Flipa D.D. Warrior Lady i napada setanog Gravekeepers Recruitera kojeg makne iz igre efektom. Laquari ide direktno za 900 i tagouta se za Bestiaria koji destroaya Necrovalley. Seta još jedan spell/trap i enda. Zagy seta monstera i enda.

Jevrosimov summona Thunder King Rai-Oha koji napada Pachya koiji efektom destroya Bestiaria na što Jevrosimov završi potez. Zagy seta monstera, a Jevrosimov ga napada Thunderkingom, ispada da je to Spy koji na aktivaciju efekta dobije Solemn Warning. Jevrosimov enda, a Zagy seta još jednog monstera.

Zagy cant read Jevrosimov’s poker face.

Jevrosimov napada novog setanog monstera koji je također Spy i opet dobiva Solemn Warning. Zagy seta novog monstera, a Jevrosimov summona Murmilla, a Thunderkign ovaj put napada setanog Assailanta, Murmillo napada direkt i tagoutoa za Equestea kojim uzima bestiaria, seta još dvije spell/trap karte i enda. Zagy na svom turnu aktivra Dark Hole i seta monstera. Jevrosimov summona Bestiaria i napada setanog Recruitera (nije uništen zbog obrane), Bestiaria tagouta za Equestea i uzima Gladiator Beast War Chariot, a seta Bottomless Trap Hole. Zagy aktivra Gravekeepers Stele kojime uzima dva Spya. Summona Descendenta i tributa Recruitera za destroyati Equestea, a pokupi i Bottomless Trap Hole. Sa Recruiterom uzima Commandera kojeg discarda za Necrovalley. Jevrosimov summona Equestea i napada direktno, tagouta ga za Dariusa koji summona Equestea iz gravea. Enda.

Zagy aktivira Trunade da vrati sve spell/trap karte u ruke. Aktivira Necrovalley i summona Assailanta kojim napada Dariusa, a Equeste se vraća u deck. Jevrosimov topdecka Murmilla, summona ga, aktivira Smashing Ground i napada Murmillom direktno, tagaouta ga za Bestiaria kojim destroya Necrovalley. Seta četiri spell/trap karte. Zagy seta monstera i st. Setani Spy dobiva Noblemana of Crossout, ovo boli. Bestiari napada dirketno, ali dobiva Book of Moon. Jevrosimov seta monstera i završava potez. zatim Zagy seta monstera i enda. Jevrosimov flipa Bestiaria i napada setanog Spya koji dobiva Chariot na efekt. Bestirari se tagouta za Equestea koji dobiva Swallow Flip od Zagya, ali je negrian Seven Tools of Banditima. Seta dvije spell/trap karte i enda. Zagy vuče i predaje.

Treći duel, Zagy kreće summonanjem Assalanta, aktiviranjem Necrovalleya i seta tri spell/trap karte. Jevrosimov seta četiri spell/trap karte i enda. Zagy napada Assailantom, ali Jevrosiov odgovara Mirror Foreom uz to aktivira Chain Whirlwind kojim destroya Zagyev setani Mirror i Opresiju. Jevrosimov summona Murmilla kojim napada i Zagy aktivira Malovelent Catastrophe kojim čisti field od spell i trap karata. Murmillo se tagouta u Equestea i uzima Gladiator Beast War Chariot kojeg seta.

Zagy aktivira Necrovalley i summona Commandera. Aktivira Royal Tribute i Jevrosimov mora discardati sve monstere iz ruke, a to je  Hoplomus. Napada assailantom Equestea i završava potez. Jevrosimov aktivira Dark Hole i summona D.D. Warrior Lady kojom napada direktno. Zagy seta monstera. Jevrosimov aktivira Gladiators Prooving Ground kojim uzima Laquaria iz decka u ruku i summona ga. D.D.Warrior Lady napada setanog Recruitera kojeg miče iz igre, Laquari ide direktno i tagouta se za Bestiraria koji uništava Necrovalley.

Zagy topdecka Stele i uzima Assailanta i Commandera kojeg discarda za uzeti Necrovalley koju i kativira. Summona Assailanta i napada Bestiaria i šalje u grave. Jevrosimov seta spell/trap i enda. Zagy napada direktno i seta spell/trap kartu. Jevrosiomov seta još jednu spell/trap kartu. Zagy napada Assailanton i seta monstera. Jevrosimov aktivira Noblemana of Crossout po setanom Recruiteru, a Gladiator Prooving Groundom uzima Hoplomusa kojeg seta. Zagy vuče i propušta. Jevrosimov također.

Zagy seta monstera i enda. jevrosimov seta monstera i spaja ih u Gladiator Beast Eessedaria koji dobiva Solemn Warning na efekt, ali biva negiran Seven Tools of Banditom. Napada Assailanjta i enda. Zagy flipa Spya koji dobiva War Chariot na efekt. Pokuša aktivirati  Gravekeepers Stele i uzima Spya i Assailantom. Special summona Cyber Dragona i summona Assailnta. Koristi njegov efekt da prebaci Essedearia u obranu i napada ga Assailanta, ali dobiva Shrink pa mu se prepolovi napad i Essedari nije uništen. Cyber Dragon napada Essedearia i šalje u grave. Jevrosimov vuče, seta spell/trap i enda. Zagy napada sa Cyber Dragonom za win.

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Jedna misao o “Prva runda sa državnog: GK vs GB

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.