Druga runda sa državnog: GK vs Plant Tengu

Druga runda državnog prvenstva! Ovaj feature match ide Lovru „Lukavečkom“ (GK) koji je naprosto zablistao na Land of Magic Championshipu prošle godine što nebi bilo ništa čudno da sa svojih 13 godina nije uspio pobjediti i dvostruko starije od sebe! Sa druge strane je starosjedioc ygo-a u Hrvatskoj – Anđelko Slunjski (Tengu Plant Chaos) koji je bio na svakom premier eventu i ima ogroman broj uspjeha iza sebe. Pogledajte cijeli cover državnog.

Lukavečki vs Slunjac

Za prvi duel Lukavečki kreće prvi, seta četiri spell/trap karte i jednog monstera. Slunjac summona Reborn Tengua i special summona Genex Ally Birdmana vraćajući Tengua u ruku što aktivira njegov efekt i njegovo mjesto na polju zamjenjuje drugi Tengu iz decka, ali Lukavečki odgovara na to Compulsory Evacuation Deviceom i Slunjac enda. Lukavečki flipa Gravekeepers Recruitera i summona Gravekeepers Descendenta. Tributa Recutriera za efekt Descendenta da destroya Birdmana. Efektom Recruitera uzima Gravekeepers Commandera kojeg discarda za Necrovalleya koju aktivira odmah. Napada descendetom direktno.

Slunjac aktivira Mystical Space Typhoon na Necrovalley, seta monstera i spell/trap kartu. Lukavečki napada Descendetom setanog Ryka koji destroya setanog Solemn Judgmenta, milla tri karte.

Slunjac je na potezu i summona Card Troopera koji milla tri karte i napada Descendenta. Lukavečki seta monstera i enda. Slunjac aktivira One for One, discard Plaguespredera da bi special summonao Glow-up Bulba. Summona Tengua koji dobiva Bottomless Trap Hole, ali special summona se drugi Tengu iz decka. Card Trooper milla tri karte, stavi kartu na vrh decka da bi special summonao Plaguespreder Zombia, ali na to Lukavečki reagira Torrential Tributeom i čisti polje od monstera! Auch!

Special summoan se treći tengu koji napada direktno. Lukavečki seta spell/trap kartu i enda. Tengu napada direknto ponovo, seta spell/trap kartu i enda. Lukavečki seta monstera i enda, ima jednu kartu u ruci. Slunjac aktivira Mystical Space Typhoon na setani Book of Moon kojeg Lukavečki chaina da bi setao Tengua. Slunjac flipa Tengua i aktivira svoj Torrential Tribute da bi očistio polje, special summona Chaos Sorcerrera removajući Dark Armed Dragona i Rykoa iz groblja te sa njime napada direktno. No Lukavečki aktivira Call of the Hounted, ali je negiran Seven Tools of the Bandit. Zbog nesuglasica oko životnih bodova Lukavečki gubi.

Drugi duel Lukavečki otvara sa Pot of Duality i uzima Gravekeepers Spya. Seta monstera i dvije spell/trap karte. Slunjac seta monstera i spell/trap kartu. Dobiva Noblemana of Crossout po Rykou i mora maknuti iz igre još dva Rykoa iz decka. Zatim flipa Gravekeepers Descendanta i napada direktno.

Slunjac normal summona Effect Veilera, special summona Genex Ally Birdmana da vrati Veilera, aktivira Mind Control na Descendenta i synchroa ih u Cyber Magiciana u obrani. Koristi njegov efelt da makne dva countera za uništiti dvije spell/trap kart karte Lukavečkog – veliki udarac za njega!

On seta monstera. Slunjac summona Veilera i synchroa pomoću Veilera i Arcanite Magiciana u Scrap Dragona. Seta Pot of Avarice koju uništava za efekt Scrap Dragona da uništi setanog Ggravekeepers Spya i napada direktno za 2800 štete, enda. Lukavečki seta monstera, Slunjac summona Dandyliona kojeg uništi za efekt Scrap Dragona da uništi setanog Assailanta. Dobiva dva tokena zbog efekta Dandyliona i napada direknto ponovo za 2800 štete.

Lukavečki aktivira Book of Moon na Scrap Dragona i zatim Noblemena of Crossout na njega da ga uništi. Seta monstera i enda. Slunjac seta monstera i enda. Lukavečki flipa Spya i special summoan Gravekeepers Recruitera. Summona Descendenta i koristi priority da tributa Recruitera kako bi uništio setanog Tengua, a Slunjac chaina na Book of Moon da stavi face down Recruitera, a Tengu priziva novog iz decka.

Svađaju se. Je li Tengu u napadu ili obrani.

Recriuiterom Lukavečki uzima Commandera kojeg discarda za Necrovalley i aktivira ju. Spy napada tokena. Također aktivira Royal Tribute zbog kojeg Slunjac mora discardati sve monstere iz ruke – što je Chaos Sorcerer. Slunjac aktivira Giant Trunade i napada Sya sa Tenguom. Seta spell/trap kartu i enda. Lukavečki flipa Descendanta i aktivira Necrovalley te napada Tengua, a Slunjac aktivira Mystical Space Typhoon na Necrovalley tako da se Descendatn zabije u Tengua zbog smanjenog napada. Lukavečki seta monstera i enda.

Slunjac aktivira Dark Hole i special summona se treći  Tengu iz decka koji dobiva Dimensional Prison. Lukavečki summona Commandera i napada direktno, ali Slunjac aktivira Call of the Hounted na Dandya koji donosi tokene.  U main phasi 2 aktivra Necrovalley. Slinjac passa turn. Lukavečki summona Recruitera te uništava tokene sa Commanderom. Slunjac summona Card Troopera kojemu aktivira efekt i napada Recruitera. Sudac proglašava TIME što znači da imaju još šest poteza do kraja duela. Lukavečki Recruiterom uzima Descendanta. Na svom turnu aktivira Gravekeepers Stele kojim uzima Recruitera i Spaya. Napada Commanderom i Recruiterom za game.

Pošto je bio TIME, igrači završavaju izjednačeno.

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.