Zašto je prvi Yu-Gi-Oh! serijal nenadmašiv

Yugi Moto je jedan posve normalan dječak komu je želja imati prave prijatelje u životu. Cijeli život mu se mijenja kada mu djed pokloni blago koje je pronašao u grobnici drevnog faraona Atema. Poklon koji Yugi dobio se zvao Millenium Puzzle. Yugi je djedov dar slagao danju i noću, sve dok ga jednom nije sastavio, te mu se u trenu promijenio život…

Jedina želja mu je bila da stekne prave, istinske prijatelje. Ta mu se želja ubrzo ostvarila. Njegovim prijateljima postaju Joey, Tristan i Tea. Njih četvero su nerazdvojni prijatelji sve do kraja 1. YGO-a, te sve nevolje i prijetnje rješavaju zajedno. Yugi ulazi u blage nesuglasice sa Setom Kaibom a te nesuglasice kasnije postaju sve gore i gore. U svom prvom duelu protiv Kaibe, Yugi pobjeđuje uz pomoć čudnog duha koji dolazi iz njegove ogrlice (Millenium Puzzle). Zatim se Yugi po prvi put susreće s Maximillianom Pegasusom koji ga poziva na natjecanje zvano Battle Kingdom, a da bude siguran da Yugi neće odbiti poziv, Pegasus uzima dušu  Yugijevog djeda. Yugi tako čini svooje prve profesionalne korake u igri zvanoj ´Duel Monsters´. Yugi i Joey dolaze do samog finala sakupivši 10 zvjezdica koje im garantiraju taj plasman. Yugija su po njegovim riječima do finala doveli prijatelji koji su ga cijelo vrijeme podržavali i vjerovali u njega, te vjerovanje u srce karata (Heart of the Cards). Iako je izgubio svih 5 dijelova svog najjačeg čudovišta, Exodie, Yugi vjeruje u svoj deck te se oslanja na ostala također jaka čudovišta u svom decku kao što su Dark Magician, Summoned Skull, Gaia the Fierce Knight i mnoge druge. Joey se također oslanja na svoj deck zahvaljujući čudovištima kao što je Red-Eyes Black Dragon, Thousand Dragon i ostali. Yugi i Joey se bore u finalu, a pobjednik će se boriti protiv stvoritelja igre ´Duel Monsters´, Pegasusa. Yugi pobjeđuje Joeya, a tada na iznenađenje cijeloga svijeta pobijeđuje Pegasusa i postaje kraljem igara. Dječak koji je pozornost stekao pobijedivši svijetskog prvaka Seta Kaibu, sada je kralj igara.

2. sezonom počinje i natjecanje zvano ´Battle City´, koje je po meni najzanimljiviji dio Yu-Gi-Oh! serijala. Tu se susrećemo sa nekim od najjačih karata u cijeloj igri, egipatskim božanskim kartama. Te vrlo snažne karte je također izradio sveprisutni Pegasus koji je shvatio opasnost njihovog prisistva, te ih je zakopao u Egipat da počivaju u miru, te da svijet zaštiti od njihovog terora. Te tri božanske karte nose nazive: Slifer the Sky Dragon, Obelisk the Tormentor, te The Winged Dragon of Ra, koja je ujedno i najjača božanska karta, a u vlasništvi je glavnih zlikovaca Battle Citya, Rare Huntersa koje predvodi zloglasni Marik.Yugi i Joey pobjedama započinju Battle City turnir, te se Yugi po prvi put susreće s božanskom kartom, točnije Sliferom koji je vrlo snažno čudovište s zanimljivim efektima. Njegovi ATK i DEF bodovi su zbroj karata u ruci x1000, a specijalni efekt mu je da kada protivnik pozove čudovištte, Slifer ga izravno napada, te ga ako je slabije uništava, a ako je jače, njegove ATK i DEF bodove smanjuje za 2000. Yugi pobjeđuje The Quiet Onea kojeg kontrolira Marik, te po pravilima Battle City turnira Yugi uzima njegovu najbolju kartu. Tako Yugi postaje vlasnik Slifera, dok Kaiba posjeduje Obeliska. Obelisk je također vrlo snažna karta, ATK/DEF 4000, a žrtvujući još 2 čudovišta aktivira se njegov specijalni efekt zbog kojeg njegovi ATK i DEF bodovi postaju beskonačni. Yugi i Joey se plasiraju u finale Battle City turnira zajedno s: Bakurom, Marikom, Kaibom, Mae, Odionom i Ishizu.

U nastavku finala Battle City turnira Yugi u prvom duelu pobjeđuje Bakurinog zloduha zahvaljujući svom Sliferu, dok Kaiba pobjeđuje Ishizu, Joey Odiona i Marik Mae gdje po prvi put vidimo i treću božansku kartu, ujedno i najjaču koja je puna iznenađenja i raznih efekata. Što se više oužuje Battle City finale, Yu-Gi-Oh! postaje sve zanimljiviji i zanimljiviji, te u tom turniru zapravo i leži kvaliteta ovoga animiranog filma. Na kraju Yugi osvaja Battle City turnir obranivši tako status kralja igara i nepobijeđenog svjetskog prvaka, te dobivši sve tri egipatske božanske karte.
4. Sezona po meni i nije neka senzacija, ali nije ju bilo odsadno gledati. Naime, tu se radi o sljedbenicima Orichalcosa, a sve je počelo prije 10 000 godina kada je na planet Zemlju palo kamenje s Orichalcosa, te na svijet donijelo zlo. Glavni negativac je Dartz koji sve te godine skuplja ljudske duše kako bi pozvao davno uništeno čudovište po imenu The Great Leviathan. Dartzovi pomoćnici Yugiju ukradu sve tri božanske karte, te Yugi kako bi ih vratio i spasio svijet od zla polazi u borbu protiv Dartza i njegovih pomoćnika. Jedini način na koji se Yugi, Joey i Kaiba mogu boriti protiv zla i Orichalcosa su tri drevna zmaja koji su se pojavili u njihovim deckovima. Tako je Yugi dobio kartu zvanu The Eye of Timaeus, Kaiba je dobio The Fang of Critias, a dok je Joey dobio zmaja zvanog The Claw of Hermos. Ti zmajevi su zapravo drevni vitezovi zaključani u tijela zmajeva. No Pegasus je Yugiju dao kartu koja otključava drevne vitezove iz tijela zmajeva. U finalnom duelu s Dartzom, Kaiba i Yugi već napočetku pokazuju svoje vještine te pozivaju Dragon Master Knighta, no Dartz je odličan u manipuliranju tuđim umovima i emocijama, te uspijeva spriječiti Yugija i Kaibu. Nakon nekog vremena Kaiba također izgubi dušu, te je potrebna još samo Yugijeva duša da se probudi Leviathan. Yugi pobijeđuje Dartza u dvoboju pozvavši sva tri drevna viteza, Timaeusa, Critiasa i Hermosa. Oni su nemoćni protiv Great Leviathana kojeg je Dartz ipak pozvao, te se tada Yugi, Joey i Kaiba bore sa svim čudovištima iz svog decka pokušavajući uništiti Leviathan, no bez ikakvih rezultata. Yugi tada poziva sve tri božanske karte koje zajedničkim snagama ipak uništavaju ogromnu zvijer.

5. sezona počinje još jednim turnirom u kojem Yugi uspijeva obraniti svoju titulu svjetskog prvaka i kralja igara. Tada kreće u novu avanturu, tj. Prema Egiptu kako bi on i Yami otkrili sve tajne i misterije vezane uz Yamijev faraonski život. I tada počinje jedan od najzanimljivijih dijelova prvog YGO serijala.

Vrlo je zanimljivo, pa predlažem da sami pogledate sve ostlo vezano uz 5. Sezonu i prvi Yu-Gi-Oh! serijal. I da još jednom napomenem, crtić je stvarno zanimljiv i kvalitetan, te se je barem meni teško odvojiti od njega. Film Pyramid of Light također nije loš, a i novi film Bonds Beyond Time 3D vrijedi pogledati jer je to po meni također jedna dobra stvar vezana uz Yu-Gi-Oh!

Opisao sam ukratko prvi YGO serijal, jer je to meni inače i najboljih pet sezona. No nekažem da nevaljaju GX te sveprisutni 5Ds, jer i iz ovih serijala imam pokoju kartu u decku, a u prvom planu mi je pogledati oba crtića (GX & 5Ds).

8 misli o “Zašto je prvi Yu-Gi-Oh! serijal nenadmašiv

  1. Govoriš da je najbolji, a nisi ni pogledao ostale… 5DS je bolji od originalnog, GX je crap, a Zexal mi ne liči na nešto (prevesele boje).

  2. ccv…pogledao sam već dobar dio 5Ds-a….nemam primjedbe na taj anime….ali svako ima pravo na svoje mišljenje….

    meni je najbolji 1.YGO
    tebi je najbolji 5Ds….slažem se da je odličan, ali meni je nekak 1. bolji

  3. i molim samo da nitko ne komentrira kako sam si dao sve poglede jer to nije istina…

  4. ccv LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL PREVESELE BOJE!!!!!HAHHAHAHHAAHHAAHHAHAAHHA!!!!UMIREM!!!!!PREJAKO!!!!PA KAKO SI SE TOGA SJETIO!!!HAHAHAHAHAAHH!!!!U ostalom dobar blog.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.