zaboravljena ultimativna karta za gotovo trenutnu pobjedu

Ovaj blog vam donosi opis jedne karte,koja je odbačena a nije ni ograničena a kamoli zabranjena. Da je imam stavljao bi bar jednu ako ne i tri u deck. Jedno je osjetljiva na MST ali counter trapovi sve mogu riješiti.

Ground Collapse:Evo te karte. Ako imate 3 na polju neprijatelj je paraliziran,a vi ste ostali bez samo jednog monster polja.

Cilj ove karte je onesposobljavanje neprijatelja za prizivanje monstera. Čim su dvije aktivne više se ne morate bojati Synchro i u budućnosti XYZ summona kao ni summona level 7+ monstera(osim special summona i summona s "Mausoleum of the Emperor").

Zašto? Zato jer svaka karta nakon aktivacije uništava 2 monster polja. Velika mana joj je kad ju aktivirate zona koju ćete "okupirati" mora biti prazna,i ako neprijatelj više nema praznih ili nekupiranih zona(jer nećete valjda uzaludno "okupirati" svoje zone) morate izabrati 1 Vašu zonu. Ali ipak,to je sitna cjena za direktne napade i pobjedu u najviše 2-3 poteza nakon što su sve 3 na polju.

Jedino ste na udaru "dust tornado"-a i "Mystical Space Typhoon"-a(koja je u 99% deckova,bar jedna) i sličnih stvari(ili solemn judgment-a i sličnih counter trapova koji ju ubiju čim je aktivirate)

Na Vašu sreću,tu je “Magcal Stone Excavation” i “Spell Reproduccion” koji vam ju mogu vratiti u ruku po cijeni 2 druge karte (“Spell Reproduction” po cijeni 2 spell karte) 

Što se tiče rijetkosti karte-rijetkost je na vašoj strani. Uvijek je commons (i Pharaoh’s servant i Dark Begginings 1)

Nakon ovog bloga nadam se da ćete ju dodati u deck te se također nadam da je neće staviti na listu zabranjenhi i ograničenih karti. Do drugog puta, Blackwing Crusher

 

4 komentara

  1. Znaš kolika je vjerojatnost da u početnom handu u decku od 40 karata imaš 2 kopije karte koje igraš 3 u decku? Malo više od 5%. A 3 kopije? Skoro nikakva. Dok ih povučeš 2, protivnik će imati 2-3 monstera na polju i onemogućiti ti blokiranje.

  2. da,ali i vi imate svoje monstere koji će se pobrinuti da ovih neće biti;a tu je i dark hole 😉

  3. Znači karta nije previše loša, ne igra se, premala je vjerovatnost da ćeš je povuči, lako se makne sa fielda, ne bi ju stavio ni u kakakv T1, T2 deck.
    Sve u svemu, karta nije previše loša, ali nema mjesta za nju.

  4. Evo samo da odmah na početku kažem izgled blogspota je koma daj molim te smanji ta slova i to uredi da liči na nešto, e sad ta karta nije loša ali nema neke velike koristi od nje jer protivniku su uglavnom dovoljne tri monster zone da napravi što želi a ako i povućeš dvije postoji velika šansa da protivnik ima MST.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.