YuGiOh(Gx)TOP 5 Cards 2#

POzzz svima dobro dosli u jos jedan blog Top 5 karti iz YuGiOh,posle prve sezone koja nam je donijela Jinza kao predstavnika,selimo se u Gx eru,pa da vidimo sta ce nam ona donijeti :D.


 

Top 5#

Card Trooper:Once per turn: You can choose a number from 1 to 3, then send that many cards from the top of your deck to the graveyeard; this card gains 500 atk for each card sent to the Graveyard this way, until the end of this turn. If this card you control is destroyed and sent to your Graveyard: Draw 1 card.

Na petom mjestu nalazi se Card Trooper.Card Trooper prvi put se pojavio u 3 sezoni YuGiOh Gx kao Jadenova karta u njegovom novom Neos deku.Prvi put je dobio pravu upotrebu u Chaos Dragon’s,Lightsworn deku a u novije vrijeme u BA(Burning Abyss),i djelom u Shaddolima posto je njegovo mjesto zauzeo jos jedno cudoviste iz Gx ere a to je Mathematician,no po meni Card Trooper sigurno zaslazuje mjesto u tim dekovima.

Top 4#

Demise,King Of Armageddon-This card can only be Ritual Summoned with the Ritual Spell Card, “End of the World”. You can pay 2000 Life Points to destroy all cards on the field, except this card.

Na 4 mjestu nalazi se ritual koji sa malom zrtvom unistava sve,naravno govorim vam o Demisu King Of Armageddon.Specifican i rijedak efekt koji veoma lako rijesava protivnikove karte,zbog samog efekta Demise je dobio cak i svoj dek(Demise Otk) koji je 2007 vladao kao jedan od najjacih dekova,no nazalost danas nije tako dobar zbog izlaska mnogih karti koje negiraju efekt ali i zato sto je glavna ritual spell karta koja je potrebna otisla na banlistu(Advanced Ritual Art),sve u svemu Demise ce uvijek biti jedan od najjacih Ritual Monstera.

Top 3#

Elemental Hero Stratos: When this card is normal or special summoned: You can activate 1 of these effects.
● You can destroy spell-traps on the field, up to the number of “HERO” monsters you control, except this card.
● Add1 “HERO” monster from your deck to your hand.

Na 3 mjestu nalazi se srce svakog Hero deka,a to je naravno Stratos.Nazalost prosle godine je Konami sokirao sve i Elemental Hero Stratosa stavio na banlistu,a kao njegovu zamjenu stavio nesto slabijeg Elemental Hero Shadow Mista uz kojeg Herojima neide tako lose,da li ce Konami vratiti Stratosa jednog dana to cemo jos da vidimo,ali Stratos ce uvijek biti jedan od najboljih searchera ako ne i najbolji.

Top 2#

Super Polzmerization-Discard 1 card; Fusion Summon 1 Fusion Monster from your Extra Deck, using monsters fromeither side of the field as Fusion Materials. Cards and effects cannot be activated in response to this card’s.

Na 2 mjestu nalazi se Super Polymerization,Jadenova karta koju je koristio sa Evil Hero kada je bio Superme King.Super Poly je veoma opasna karta koja u danasnje vrijeme bi ubijala sa Shaddolima da Konami nije resio da je Ban,no Super Poly ce biti upamcena kao cool karta snaznog efekta.

Top 1#

Koja se to karta nalazi na prvom mjestu?

Cyber Dragon: If your opponent control a monster and you control no monsters, you can special summon this card (from your hand)

Na prvom mjestu nalazi se omiljena karta Zeina,to je naravno Cyber Dragon.Od svih karti iz Gx odabrao sam Cyber Dragona zbog specificnosti karte a i samog efekta,Cyber Dragoni su sada dobili veliko pojacanje kao archytype,ali koristiti Cyber Dragona u deku koji nije Cyber Dragon nije nikakva ludost,a pogotovo u anti meta deku za lakse rusenje Towera,Cyber Dragon ce uvijek za mene biti 1 karta u Gx.

To je sve za danas,u komentar napisite kako vam se svidio blog,napisite svoj Top 5 iz Gx,u slijedecm blogu dolazi Top 5 karti iz 5DS,do sledeceg bloga Pozzz 😀 

3 misli o “YuGiOh(Gx)TOP 5 Cards 2#

  1. Slažem se sa većinom, ali mislim da je Gravity Bind isto bio predstavljen u GXu i da nikada nije dobio pohvalu koju zaslužuje.

  2. 5. CARBONEDON
    4. ULTIMATE TYRANO
    3. HYDROGEDON
    2.HUNTER DRAGON
    1. BLACK TYRANO
    naravno svi koji poznaju karbonedona iz anime znaju da mu je efekt izmjenjen takode art karte dakle kartu su po efektu unistili jos odkako sam je vidio u animi mislio sam da ce karta biti plafon al kada su je realizovali ocajan sam bio. dok matematičara nisu dirali to je dobro

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.