TOP 5 SPELLOVA

TOP 5 SPELL KARATA BY ~DINKO7

Ovo je moj prvi blog nadam se da će vam se svidjeti, ako uočite koje pogrješke obavijestite me. Nemojte previše zamjeriti zbog pravopisnih grešaka jer jako brzo brzo tipkam pa mi se zna dogoditi da promašim tipku. U ovom postu ću se baviti normal spellovima koje često koristim.

 

 

5  –  Lightning Vortex

Lightning Vortex

 

Discard 1 card. Destroy all face-up mosters your opponent controls.

 

Vortex je jedna od najboljih karata za uništiti protivnika ali ljudi je sve više zanemaruju zato što dark hole više nije zabranjen(forbidden). Ja ipak preferiram vortex jer mi služi bolje nego dark hole. Cijena od 1 karte u ruci nije ništa prema onom što nudi. Mogu ga iskoristiti kao obranu i napad zato jer ne uništava moja čudovišta.

4 – Heavy Storm

Heavy Storm

 

Destroy all Spell and Trap Cards on the field.

 

Najpoznatija karta za čišćenje polja od spellova i trapova koju ne treba posebno predstavljati. Alternativa je Malvolent Catastrophe(trap) koji uništava spellove i trapove kad protivnik proglasi da kreće u napad. Također se može iskoristiti i Giant Trunade koji povlači sve spellove i trapove u ruku ali to je kratkotrajno, dovoljno za 1 napad. A od karata koje uništavanju spellove i trapove moram spomenuti Mystical Space Typhoon koji uništava 1 spell ili trap kartu, a uz to je i quick-play spell pa se može igrati pod neprijateljevim potezom. Tu može ući i Dust Tornado(trap) koji uništi 1 spell ili trap kartu i dopušta setanje druge.

3 – Pot of Avarice

Pot of Avarice

 

Select 5 Monster Cards in your Graveyard. Return those cards to the Deck, then draw 2 cards.

 

Pot of Avarice je po meni jedna od najboljih karata za izvlačenje karata. Bolje je od običnog Pot of Greeda(Forbidden) zato što vraća 5 čudovišta s groblja u deck. Može se koristit u gotovo svim deckova(osim u onima koji igraju na izbacivanje karata iz igre kao što su Different Dimension, Chaos deckovi i Agent deck) .

2 – Monster Reborn

Monster Reborn

 

Special Summon 1 monster from either player’s Graveyard to your side of the field.

 

Najpoznatija karta za oživljavanje čudovišta s groblja koja je u sastavu svakog dobrog decka. Karta je dosta stara pa ju nekolicina igrača ne posjeduje. Kao alternative se nameću Call of the Haunted i Premature Burial koje imaju svoje mane. Call of the Haunted je trap pa se mora čekati 1 potez za aktiviranje, čudovište je uništeno ako karta ode na groblje, ali tu je opet onaj element iznenađenja kad protivnik napada a ti vratiš neko jače čudovište s groblja. Premature Burial je najlošija od karata za oživljavanje jer se mora platiti 800 LP da vratiš čudovište koje će biti opremljeno tom kartom i čim se ona uništi,ode i čudovište.

1 – Magical Mallet

Magical Mallet

 

Add any number number of cards from your hand to the Deck and shuffle it. Then draw the same number of cards you added to the Deck.

 

I evo je karta broj 1 na mojoj listi. Ako povučete loš hand  ovo je odlična karta koje će vas izbaviti iz nevolje osobito zbog toga što se mogu birati koje karte idu natrag u deck, a koje ostaju tj. može služiti i za djelomičnu i potpunu izmjenu handa. Alternative su Reload i Card Trader. Reload mijenja cijeli hand, a card trader tijekom svake standby faze dopušta mjenjanje 1 karte.

Nadam se da vam se svidio moj prvi post i da ste saznali nešto novo i korisno.

Isprika zbog slika(nemam slika tipku u K2) pa evo u prilozima u word dokumentu.

Pozdrav, ~DINKO7

 

 

 

5 misli o “TOP 5 SPELLOVA

  1. Nice… Sviđa mi se post, savršen za novije igrače. Nadam se da ću uskoro vidjeti jedan sa trapovima, ili nešto slično. Sve u svemu, kvalitetno napravljeno, osim što bih ja možda tu zamijenio Mallet i M. Reborn.

  2. Post mi se ne sviđa niti malo kao prvo gdje su ti slike,kao drugo ovo nije dobro za početnike jer im ti pokazuješ im totalno krive karte mislim Top 5 Spellova,a ti im kažeš da su to Lightning Vortex,Pot of Avarice i Magical Mallet,Heavy i Reborn su dobri,ali si ih svejedno stavio iza ovih tu karata što sam nabrojo.I kao zadnje di ti je Dark Hole,Pot of Duallity,Future Fusion,Book of Moon,Dimensional Fissure itd.Ako češ raditi o trapicama preporučam ti da staviš ove koje ću ti tu napisat pa nešto o njima napravi (Solemn Judgment,Mirror Force,Fiendish Chain,Torrential Tribute,Dimensional Prison ili Macro Cosmos) ti ih posloži po svojem redu. 😀

  3. ma nemam dolje u desnom kutu tipku slika pa sam dodavo u editoru slike i btw to su top 5 spellova po meni

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.