The path of sacrifising ( Steelswarms by Neo)

Izlaskom novog Hidden Arsenal 5 seta, kod nas se pojavila jedna grupa karata koju do sada nismo imali priliku vidjeti / koristiti. U današnjem razdoblju brze igre i Special Summon prizivanja, ova grupa nas vraća na same početke YGO-a, kada su snažni monsteri zahtjevali strpljenje i žrtve, a njihovo prizivanje je bio pravi dar. U ovome blogspotu predstavljam vam Steelswarm-ove, monstere koji se suprostavljaju svima.

Za početak….

Steelswarm grupa karata svoje najbolje trenutke dobiva kroz Tribute Summon prizivanje, nešto što već jako dugo nismo vidjeli u igri. Po svojoj prilici vrlo su slični Monarch-sima jer jednom kada su prizvani preko žrtve iz vlastite grupe dobivaju razne efekte i mogućnosti. Istina jest da se suprostavljaju gotovo svakoj grupi današnje igre jer ih usporavaju u S.S. prizivanju te istovremeno vrše kontrolu nad situacijom. Ta kontrola je njihova bitna značajka i koliko god se na prvi pogled činila mala, može imati snažan utjecaj. Steelswarm-ovi su Fiend DARK monsteri koji dobivaju potporu i od karata koji nisu unutar njihove grupe, a i karakteristični su po tome što gotovo svi, osim jednoga, imaju 0 DEF-a.

Steelswarm Monster Cards

Kao i obično, u ovom djelu ću vam predstaviti monstere grupe, počevši od najmanjih. Oni predstavljaju jedinstven engine grupe preko kojih dovodimo one glavne, velike face. Kako bi bili u korak s vremenom često se mogu S.S. prizvati i gotovo trenutno poslužiti kao žrtva. To je u biti i cilj ove grupe, žrtvovanje. Pa krenimo..

Steelswarm Scout
300px-SteelswarmScoutHA05-EN-SR-1E

At the start of your Main Phase 1, if you control no Spell/Trap Cards: You can Special Summon this card from your Graveyard. You cannot Special Summon another monster(s) the turn you activate this effect. While this card is face-up on the field, it cannot be Tributed, except for the Tribute Summon of a “Steelswarm” monster, and cannot be used as a Synchro Material Monster.

Što bi jedna grupa bazirana na žrtvovanju, tj. Monarch igri bila bez vlastitog primjerka Treeborn Frog-a. Scout je upravo to, ekskluzivna verzija materijala za žrtvovanje namijenjena Steelswarm-ovima. S njime u gotovo svakoj slijedećoj Main fazi 1 možete izvršiti Tribute Summon. Kako bi zadržao svoju povezanost s grupom, posjeduje i neke negativne efekte, naravno po protivnika. Kada ga Special Summon prizovemo ne možemo više prizvati monstera na taj način do kraja poteza, no zašto i bi kada nam to ne treba. Isto tako ne može se koristiti kao žrtva za druga prizivanja pa ako igrate protiv Monarch-a protivnik ga neće moći moći iskoristiti. Nova era monstera dolazi, Xyz-ovi se sve više koriste, no ne smijemo zanemariti prisutnost dobrih Synchro-a koji mogu lako doći u igru. Scout opet i tu postavlja zabranu mogućem „kradljivcu“ koji masovno koristi tuđe monstere kao Synchro materijale. Vrlo zanimljiva karta, moglo bi se reći da čini dobar dio jezgre jednog Steelswarm decka ,no korištenjem njega treba znati kada Set-ati određene karte u Spell/ Trap zoni ili kada ih opće ne koristiti.

Steelswarm Cell
300px-SteelswarmCellHA05-EN-SR-1E

If you control no monsters, you can Special Summon this card (from your hand). While this card is face-up on the field, it cannot be Tributed, except for the Tribute Summon of a “Steelswarm” monster, and cannot be used as a Synchro Material Monster.

Cyber Dragon grupe, ali uz neke dodatke. Dok za prizivanje CyDra-e protovnik mora kontrolirati monstera Cell to ne zahtjeva pa ako je potrebno, jači Steelswarm može doći na polje u prvom potezu ili onda kada protivnik seta Mirror Force misleći da je siguran. Uz Scouta definitvno glavni kandidat za žrtvu kojeg protivnik također ne može iskoristit u svoju svrhu. Ne može se direktno prizvati iz groblja pa je njegova vrijednost tamo manja no opet samo prividno ( biti će objašnjeno kasnije). Naveo sam da Steelswarm-ovi donekle usporavaju igru no da isto tako i koriste kombinacije kojima je nadilaze. Ova karta im pruža brzinu i fleksibilnost u svakom trenutku.

Steelswarm Caller
300px-SteelswarmCallerHA05-EN-SR-1E

When a “Steelswarm” monster is Tribute Summoned face-up by Tributing this card: You can Special Summon 1 Level 4 or lower “Steelswarm” monster from your Deck.

Caller je beatstick grupe, naravno od onih nižih levela, a isto tako i monster koji doprinosi onom „u korak s vremenom“ faktoru. Ako ga upotrijebite kao žrtvu za Steelswarm mostera možete S.S. prizvati još jednog, recimo Callera iz decka i sljedeći potez imati vrlo dobru kontrolu nad poljem. 1700 ATK-a nije puno, ali opet dovoljno za neke manje smetnje kao što su Sangan, Inzektor Dragonfly, Elemental Hero Wildheart i sl. Kao dobru pripremu za daljnju igru njegovim efektom možete prizvati Scout-a koji će kad-tad završiti u groblju i nadalje omogućiti neiscrpan materijal za žrtvovanje.

Steelswarm Gatekeeper
300px-SteelswarmGatekeeperHA05-EN-SR-1E

If a “Steelswarm” monster is Tribute Summoned face-up while this card is face-up on the field, you can Normal Summon or Set 1 monster in addition to your Normal Summon or Set that turn.

Ovaj Steelswarm monster je crna ovca grupe zbog svojih visokih 1900 DEF-a. Kao što mu samo ime kaže, Gatekeeper je privremeni zid i obrana u igru preko kojeg većina nižih beatsticka ne može proći. Njegov drugi efekt daje Steelswarm-ovima dodatno prizivanje što je za njih veliki plus. Najbolje ga je upotrijebiti sa Scout-om koji će se Special Summon prizvati iz groblja jer tako u jednom potezu možete imati 2 „velika“ Steelswarm-a. Ne događa se često, no ako uspijete održati Gatekeeper-a na polju i napravite direktan prolaz do protivnikovih životnih bodova možete ga napasti sa malih, ali dovoljnih 1500 ATK-a.

Steelswarm Mantis
300px-SteelswarmMantisHA05-EN-ScR-1E

When this card is Tribute Summoned by Tributing a “Steelswarm” monster: You can pay 1000 Life Points to target 1 “Steelswarm” monster in your Graveyard; Special Summon that target.

Ovo je prvi Steelswarm monster u nizu drugih čiji level kao i efekt zahtjevaju žrtvu. Važno je napomenuti da žrtva bude STSW monster i to je nešto što je bitno i zajedničko za sve visokolevelne Steelswarm-ove. Još jedan veliki zajednički faktor je plačanje životnih bodova za aktivaciju efekta, uobičajno je to 1000 LP-a. Kada je Mantis Tribute Summon prizvan možete S.S. prizvati bilo kojeg STSW-a iz groblja. Nema ograničenja levela pa to može biti još jedan Mantis od prije, jedan od niskolevelnih STSW-a koji su opisani ili pak jedan od „velikih igrača“ koji će biti predstavljeni u nastavku. 2200 ATK-a ga ne ćini vrlo jakim no opet dovoljno opasnim za recimo Thunder Kinga koji ne može zaustaviti njegovo prizivanje. Zajedno s Caller-om ili Gatekeeper-om u ranoj fazi igru može pridonijeti dobrom swarmu, tj. iako ste žrtvovali monstera možete istog pozvati iz groblja i time ne gubite tzv. field presence.

Steelswarm Moth
300px-SteelswarmMothHA05-EN-SR-1E

When this card is Tribute Summoned by Tributing 1 “Steelswarm” monster: You can pay 1000 Life Points to target up to 2 cards your opponent controls; return those targets to the hand.

Moth osim sličnosti efekta, s Monarch-sima dijeli i njihov prepoznatljiv ATK. On je također i veća te naprednija verzija Penguin Soldier-a jer može vratiti bilo koje 2 protivnikove karte, npr. jednog Stardust Dragon-a i 1 setan Mirror Force koji bi ga zaustavio. Odličan je i protiv današnjih Xyz monstera koji se vole dugo zadržavati na polju ( Wind- Up Zenmaines / Gachi Gachi ). Koristan je jer s njime protivniku možete vratiti i monstere koji se teže prizivaju ( Thunder End Dragon, Five Headed Dragon i sl.). Ono što je pomalo rizično pri korištenju Motha i njemu sličnima, jest činjenica da je plačanje životnih bodova cost. Dakle, ako ga prizovete i platite 1000 LP-a, a protivnik nakon toga „ bac i“ E.Veiler-a, izgubili ste mnogo bodova i ostajete bez efekta. U svakom slučaju, u Steelswarm decku, Moth će vjerovatno biti jedan od igrivijih visokolevelnih monstera upravo zbog lakoće prizivanja i vrlo zgodnog efekta.

Steelswarm Girastag
300px-SteelswarmGirastagHA05-EN-ScR-1E

You can Tribute Summon this card in face-up Attack Position by Tributing 1 “Steelswarm” monster. When this card is Tribute Summoned by Tributing a “Steelswarm” monster(s): You can target 1 card your opponent controls; send that target to the Graveyard and gain 1000 Life Points.

Nakon mnogih potrošenih životnih bodova korištenjem efekata gore navedenih monstera, Girastag će ih u dobroj mjeri vratiti. On je Level 7 monster sa 2600 ATK-a te iznimno korisnim efektom. Kao prvo, može se prizvati žrtvovanjem samo jednog STSW monstera što je relativno lagano za ispuniti ( Scou, Cell ). Kao drugo, kada je prizvan može poslati 1 protivnikovu kartu u groblje ( ne uništiti pa popularni Stardust Dragon tada ne može ništa učiniti ) i dobijete 1000 životnih bodova. Sa svojim napadačkim bodovima može uništit bilo kojeg Monarh-a, a ono što ne može uništiti u borbi jednostavno će posalti u groblje. Dobar je u trenucima kada protivnik na polju ima recimo, BLS-a s kojim planira završiti igru. Girastag će ga poslati u groblje i još ćete dobiti životne bodove. Uz Motha, ovaj STSW će u igri biti često korišten zbog svojih kvaliteta, samo je pitanje vremena kada će se pojaviti tražena žrtva.

Steelswarm Caucastag
300px-SteelswarmCaucastagHA05-EN-ScR-1E

When this card is Tribute Summoned by Tributing 2 “Steelswarm” monsters: Activate 1 of these effects.
● Destroy all monsters on the field, except this card.
● Destroy all Spell and Trap Cards on the field.

Prvi Steelswarm monster koji za svoj efekt zahtjeva dvije žrtve, no to je opravdano. Ako je polje krcato protivnikovim velikim asevima, dovoljno je prizvati Caucastaga, aktivirati efekt i napasti s velikih 2800 ATK-a. Druga mogućnost je njegov Heavy Strom efekt koji će uništiti nepoželjne D.Prison-e, Mirror Force, Royal Decree i sl. Nažalost, Stardust Dragon i Stralight Road mogu onemogučiti njegove razorne efekte pa na to treba pripaziti. Ono što je najljepše kod ovog monstera jest činjenica da ne traži nikakav cost za aktivaciju efekta, što ga izdvaja od ostalih i čini ga uvijek uporabljivim. Ova karta je ono za što se igrač priprema kroz cijelu igru. Istina, dvije žrtve su mnogo i Tribute Summon prizivanje jest sporo u današnjoj igri, no u većini slučajeva Caucastag će biti potpuno iskoristiv i močan arsenal koji zaslužuje biti na prednjoj strani jednog HA05 seta.

Steelswarm Roach
300px-SteelswarmRoachGENF-EN-ScR-1E

2 Level 4 monsters
When a Level 5 or higher monster would be Special Summoned: You can detach 1 Xyz Material from this card; negate the Special Summon and destroy it.

Kako su Steelswarm-ovi orijentirani Normal i Tribute Summon prizivanju ovaj jedini Xyz monster radi upravo ono suprotno; spriječava S.S. prizivanja. Cyber Dragon, Synchro, Ritual i Fusion monsteri 5. ili višeg levela su zaustavljeni dok je ova karta face-up na polju. U pravilima stoji da, koliko god to neobično zvučalo, Roach ne može spriječiti Special S. prizivianje koje se odvilo preko neke druge karte, npr. Monster Reborn i Call of The Haunted. Isto tako, ciljane mete su one s levelima, a ne s rankovima pa Xyz monsteri prolaze. Lako ga se može prizvati (dovoljno su bilo koja 2 level 4 mon., Caller i Gatekeeper su prvi na listi) ukoliko na raspolaganju nemate Girastaga ili Caucastaga i sigurni ste u protivnikovu potrebu za Synchro prizivanjem. Bez obzira na sve veću koncentraciju takvih monstera, popularni Synchro monsteri će uvijek biti dio igre i to oni iznad 5. levela, a Roach u sprječavanju istih radi izvrstan posao.

Steelswarm Spell / Trap Cards

U HA05 setu Steelswarm grupa je dobila potporu obliku 1 spell i 1 trap karte. To nije puno, no vrlo su korisne, imaju gotovo slične efekte i ostvaruju cilj u igri.

First Step Towards Infestation
300px-FirstStepTowardsInfestationHA05-EN-SR-1E

Return 1 face-up Tribute Summoned “Steelswarm” monster you control to the hand; draw 1 card.

Quick Spell karta koja je zaista dobra iako to možda na prvi pogled ne izgleda tako. S njome možete izbjeći Bottomlees Trap Hole, D.Prison i Mirror Force te „spasiti“ Steelswarm monstera za sljedeći potez. Uz navedeno, ona daje i vrlo povoljan Draw Power koji je grupi svakako potreban. Treba pripaziti da Steelswarm monster koji je targetiran za efekt ove karte bude Tribute Summon prizvan, što će u većini slučajeva i biti ( Moth i Girastag su dobar primjer jer se lako prizovu iznova, a imaju dobre efekte ).

 

 

 

 

Infestation Wave
300px-InfestationWaveHA05-EN-SR-1E

Return 1 face-up Tribute Summoned “Steelswarm” monster you control to the hand to target 1 card your opponent controls; destroy that target.

Trap verzija prethodne karte ( zato sam napisao da su slične) . Ovom kartom kada vratite STSW monstera ( Tribute Summon prizvanog), targetirate i uništite jednu protivnikovu kartu. Istina, malo je sporija, no ima svoje čari. Uzmimo jednu uobičajnu situaciju kada igrate protiv Blackwing igrača. On aktivira Icarus Attack, žrtvuje BW-a i targetira vašeg STSW mons. i ovu set-anu kartu. Vi chain-ate Trap kartu, spasite svog monstera od uništenja i još protivniku uništite dragocijenu kartu.

Possible Support Cards

Iako se Steelswarm monsteri podupiru međusobno i uz to imaju 2 lijepe Spell / Trap karte, u mnoštvu raspoloživih karata koje su već izašle u nekim drugim setovima možemo pronaći još dodatnih aseva. U ovome dijelu opisati ću karte koje bi dovoljno potpomogle STSW decku, te neke koje kao da su stvorene za njih.

Stygan Street Patrol
300px-StygianStreetPatrolCT08-EN-SR-LE

When this card destroys a monster by battle and sends it to the Graveyard; Inflict damage to your opponent equal to the Level of the destroyed monster in the Graveyard x 100. You can banish this card from your Graveyard; Special Summon 1 Fiend-Type monster with 2000 or less ATK from your hand.

Ima dobrih 1600 ATK-a i lijepi burn efekt koji možete koristiti neko vrijeme. Ono po ćemu je poseban jest mogućnost Special Summon prizivanja jednog Fiend monstera sa 2000 ili manje ATK-a jednom kada ga Banish-ate, odnosno maknete iz igre. Ovaj efekt STSW-ovima zaista ide u korist jer im još uvijek ostaje Normal S. prizivanje, pa se stvari lako mogu pokrenuti s ovime. Možete prizvati Caller-a, Gatekeeper-a, Scouta ili Cella i odmah krenuti s Tribute Summon prizivanjem. Prizivanjem Caller-a možete najviše dobiti, 2 ili čak 3 monstera na polju.

Dark Grepher
300px-DarkGrepherTU03-EN-UR-UE

You can discard 1 Level 5 or higher DARK monster to Special Summon this card from your hand. Once per turn, you can discard 1 DARK monster to send 1 DARK monster from your Deck to the Graveyard.

Karta koja je već duže vrijeme u igri, svoju ulogu može dobri u STSW decku. Da biste Special Summon prizvali Grepher-a, možete discard-ati Mantis, Motha, Girastaga ili Caucastaga. Ako niste u mogućnosti to učiniti, nema problema, njegov drugi efekt je još i bolji. Discardanjem Stygian Street Patrol-a i slanjem Scouta u groblje učinili ste prve korake ka mnogobrojnom prizivanju i kontroli polja. Sa 1700-a ATK-a dovoljno je snažan da barem 2 puta iskoristi svoj efekt, a to je i više nego dovoljno. Stvarno lijepa karta koju najviše gledamo u Vayu Turbo decku se vrlo lako uklapa i u STSW deck.

Dark Armed Dragon
300px-DarkArmedDragonPTDN-EN-ScR-1E

Cannot be Normal Summoned or Set. Must be Special Summoned (from your hand) by having exactly 3 DARK monsters in your Graveyard, and cannot be Special Summoned by other ways. You can banish 1 DARK monster from your Graveyard to target 1 card on the field; destroy that target.

Svima je dobro poznata ova močna karta. STSW monsteri su svi redom DARK, kao i gore 2 navedena monstera. Stellswarm-ovi imaju vrlo dobru kontrolu nad grobljem, najviše zbog karte koja će biti opisane kasnije u ovom dijelu. Monster s 2800 ATK-a koji se Special Summon prizove ostavljajući dovoljno prostora za uobičajna Tribute Summon događanja vrijedan je dodatak decku.

Recurring Nightmare
300px-RecurringNightmareGLD4-EN-C-LE

Select 2 DARK monsters with 0 DEF in your Graveyard and return them to your hand.

Dakle, jedino što ovoj karti nedostaje jest riječ Steelswarm ispred imena jer ona kao da je tu da ju zaigrate u svakom takvom decku. Prvo je izašla kao ScR u Force of the Breaker setu, a zatim kao Common karta u Gold Series 4: Pyramids Edition-u. Recimo da je gotovo pa neophodna jer kao što je vidljivo svi STSW monsteri ( osim jednog) imaju 0 DEF-a, pa čak i Girastag. Jednostvana kombinacija: bez costa ( to je najljepše d svega ) vratite u ruku Cell-a i Girastaga, Special Summon prizovete Cella i zatim T.S. Girastaga i aktivirate njegov efekt. Odlično, zar ne? Tu je još mnoštvo kombinacija, no uz to s ovom jednom kartom imate +1 i moguću kontrolu polja pri svakom korištenju. Iako karta targetira, u pravilima stoji da, ukoliko jedna od meta bude maknuta iz groblja u vrijeme rezolulucije efekta, svejedno uzimate onu drugu u ruku. Zaista korisna karta.

Double Summon
DoubleSummonSDWS-EN-C-1E

You can Normal Summon 1 additional time this turn. You can only gain this effect once per turn.

Ako mnogi Monarch igrači koriste ovu kartu za dodatno prizivanje, zašto ne bi i Steelswarm-ovi? Odlična je i pruža grupi dodatne mogućnosti. Imati Steelswarm-a na polju kojeg ste Tribute Summon prizvali je dobro, ali imati 2 takva je još bolje. Vrlo korisna u kombinaciji s Caller-om ili čak Gatekeeper-om jer u trenu možete imati 3,4 monstera na polju.

Combos

U ovom dijelu pokušat ću u najboljem omjeru prikazati par kombinacija koje možete izvesti s kartama unutar Steelswarm grupe kao i nekim dodatnim.

•Attack and protect

-u ruci imate STSW caller-a, Mantis-a i double Summon
-Normal Summon prizovete Caller-a, aktivirate Double Summon
-žrtvujete Caller-a i pozovete drugog iz decka te Tribute Summon prizovete Mantisa ( platite 1000 LP-a ) i vratite Callera kojeg ste žrtvovali
– Na kraju pomoću 2 Caller-a prizovete Utopiu radi zaštite

• Grepher and Caller for future development

-imate Dark Grepher-a, Caller-a i Scouta u ruci
-Normal Summon prizovete Grepher-a, iskoristite njegov efekt i discard-ate Scout-a te pošaljete Stygan Street Patrol-a iz decka u groblje
-banish-ate Patrol-a i prizovete Caller-a
-na kraju ovog jednostavnog poteza imate 2 vrlo dobra beatsticka na polju ili čak neki od rank 4 Xyz monstera i Scout-a u groblju za sljedeći potez ( jer niste set-ali ništa u Spell/Trap zonu )

• 5000 in a turn

-imate STSW Girastag-a i Moth-a u ruci, Gatekeeper-a na polju i Scouta u groblju ( nemate set-anih karti u spell/trap zoni)
-na početku Main Phase 1 Special Summon prizovete Scouta iz groblja
-žrtvujte Scouta i Tribute Summon prizovete Girastaga ( ako je moguće pošaljete 1 protivnikovu kartu u groblje i dobijete 1000 LP-a)
-efektom Gatkeeper-a prizovete Moth-a žrtvujući upravo njega
-aktivirate efekt Motha i vratite 2 protivnikove karte u ruku
-napadate sa 5000 ATK-a

• Steelswarm OTK

-imate STSW Gatekeeper-a i Caller-a na polju, te Mantisa i Girastaga u ruci i set-an Solemn Warning od prije za svaki slučaj
-žrtvujete Callera i prizovete Mantisa, efektom Caller-a prizovete drugog iz decka, a efektom Mantis-a prizovete žrtvovanog Callera
-aktivira se efekt Gatekeeper-a pa ga žrtvujete i T.S.prizovete Girastaga (ako je neki Mirror Force ili sl. na protivnikovoj strani, uklonite ga i dobijete 1000 LP-a )
-na kraju: 2 Caller-a (3400) + Mantis (2200) + Girastag ( 2600) =8200 ATK-a
-ako vam protivnik baci Gorza, vi ga maknete s Warningom
-Ovo možete izvesti ako imate samo Gatekeeper-a na polju, ali tada će vam trebati jedan Double Summon

Simple Decklist

Monsters
1 DAD
1 Gorz
1 Stygan Street Patrol
1 Dark Grepher
3 Girastag
2 Moth
1 Mantis
3 Caller
2 Gatekeeper
2 Scout
3 Cell

Spells
1 Monster Reborn
1 Dark Hole
1 Heavy Storm
2 MST
2 POD
1 Allure of Darkness
2 First Step Towards Infestation
3 Recurring Nightmare

Traps
1 Mirror Force
1 T.T.
2 Threatening Roar
1 Solemn Warning
2 CED

Extra
2 Utopia
1 Steelswarm Roach
1 Inzektor Exa-Beetle

Decklista sadrži gotovo sve karte koje su prethodno predstavljene. Ona je jednostavna i naravno tek jedan kostur dobrog Steeleswarm decka. Monster linija je sasvim jasna. Gorz je uvijek dobar, pogotovo u decku koji ima dosta karti koji se mogu chan-ati, a DAD je naravno tu iz već navedenih razloga. Kako se STSW monsteri ne baziraju toliko na Special Summon prizivanju, POD je po meni dobar izbor. Dobar je u gotovo svakom decku i može vam brzo i bez previše nedostaka donijeti „malog za žrtvu“ ili „velikog opakog“ u igru. Allure of Darkness je po meni još jedan očit izbor. Puno DARK monstera, a tu je i First Step kao još jedan Draw Power. Ako ciljamo imati Scouta u groblju i iznova ga koristiti kao žrtvu moramo paziti da nemamo popunjeno polje pa su tu 2 T. Roara i 2 CED-a koji se mogu aktivirati u svakom trenutku. Bitno je zadržati recimo Gatekeeper-a u igri jer već u sljedećem potezu možete imati veliku prednost. Extra nije toliko definiran. Uz Caller-a možemo lako doći do Roacha ili Utopie, a Inzektor je tu ako slučajno imamo 2 Motha na polju. Možda će se dolaskom novih Xyz monstera Extra Deck popuniti ( pogotovo onih ranka 4 ), ali i ne mora. Steelswarm deck ne ovisi o njima jer svoje najjače karte priziva preko žrtvovanja.

Za kraj…

Svi koji su ikada igrali Monarch-e jer su voljeli jednostavnost Tribute Summon prizivanja ( old school ) vjerovatno će zavoljeti i Steelswarm grupu. Imaju jednak, ali opet jednistven pristup kao i oni, ali s naglešenom kontrol igre i prisutnošću. Oni koji su navikli na jake swarm tehnike neće ostati razočarani. Naravno, pristup je drugačiji, svaka karta i prizivanje je bitno, no i s Steelswarm-ovima će nači dobru dozu prizivanja. A sada, ono što može zaustaviti ili oslabiti ovakav deck. Mask of Restrict je veliki problem. Bez žrtvovanja, Steelswarmovi neće dospijeti daleko. Zatim, Book of Moon i E-Con ih pretvaraju u slabe mete s 0 DEF-a. To štu su svi DARK daje im izvrnu kompatibilnost s već navedenim kartama, no isto tako tu je Shadow-Imprisoning Mirror koji zaustavlja Scouta i efekte visokolevenih STSW-a pa ostajete s dobrim beatstick-ovima i ničime više. Postoji karta, Grave of the Super Ancient Organism, koja ukoliko ne računate toliko na konstantno prizivanje Scouta može biti izvrstan dodatak Steelswarm-ovima. Može spriječiti sve današnje popularne Synchro monstere, odnosno njihove efekte. Može onemogućiti da vas protivnik napada s JD-om, DAD-om ili Gorzom dok vi istovremeno možete činiti sve što želite. Karta je više orijentirana Anti-Meta deckovima, a Steelswarm-ovi u neku ruku to i jesu jer svojim djelovanjem prkose svima drugima. Sve u svemu, ova grupa karata pruža jedan novi / stari mehanizam igre koji vas svakim trenom može iznenaditi. Moram još dodati kako je u uvom blogspotu opisan Caustag kao najsnažniji monster grupe, no on je daleko od toga. U sljedećem Hidden Arsenalu očekuju nas novi monsteri i još bolje support karte.

NOTE: Ispričavam se ako postoje kakve gramatičke greške u blogu i ako naiđete na netočnosti podataka svakako ih napišite u komentarima 

Pozdrav svima. Neo 

 

Neo

Jedna misao o “The path of sacrifising ( Steelswarms by Neo)

  1. Pa dobro idiote jedan mutavi oćeš više prestati oglašavati igrice i apartmane, imaš njuškalo.hr za to. Ako imaš nekih problema odi na neku drugu stranicu i njima nudi igrice i apartmane a ne na yugioh planet. On služi ne služi kao oglsna ploča već za yugioh igrače. Molim brisanje svih ovih komentara jer je stvarno neprimjereno.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.