Tech? Part 1 by Jinzo.

Dobar dan dragi citatelji, bloggeri i svi ostali koji trenutno citate ove rijeci i dobro dosli u jos jedan Jinzov blog! U ovom blogu cu vam predstaviti karte koje mogu posluziti odredjenom/svakom decku ako imate viska prostora. Ako karta se uklapa u deck a ne spada u karte podrske, a ni u arhetip i uz to rijetko je ko igra ona se naziva tech kartom. Techovi se igraju po 1/2 u decku, a ukoliko se dokazu korisnim i boljim mozda njihova brojka poraste te postanem dio vaseg decka forevaaah~~.

Danas cu vam opisati nekoliko karata. Pocet cu od jedne stare karte koju ubacujem u skoro svaki deck, koja je odlican game-opener kao beatstick, te je hodajuci MST po potrebi. Rijec je o slavnom i sada vec starom Breaker The Magical Warrior-u. Pa da vas ne zavlacim dalje evo ga:

BreakertheMagicalWarriorMFC-EN-UR.jpg

Dakle to je on. Posao mu je jasan te ce se moci uklopiti u skoro svaki deck. Nema karte poput njega, a da se toliko prosetala po banlistama. Njemu nista nije slicno. Dakle jedna relativno jako jeftina karta i pristupacna. Izasla je dosada u 7 packova, te je tu kao Secret Rare, Ultra Rare i naravno ona koja nama najpristupacnija Common. On ce vam u decku sluziti da zapocnete duel sa njim, i da pokosite neku spellku/trapku koja vam stvara problem. Npr. Vi summonate njega, Opponent na fieldu drzi Divine Dragon Aporclaphyea i ima Dragon Ravine sa kojim vam stvara comboe. Napad Dragon-a – opponent gubi 400 LP-a i u Main Phase 2, skidate counter i roknete Dragon Ravine. No to nije jedina njegova upotreba. Kao sto vidite on je dark te to znaci da je jako sinergican sa svim deckovima koji igraju BLS-a i Chaos Sorcerera. Karta je legenda YGO scene te je tu od samih pocetaka, a i sada se moze koristiti. Moze uci u skoro svaki deck barem u 1 primjerak.

Nakon stare legende YGO scene vrijeme je za jednog iz GX doba. Igra se u Monarchima i u jos nekim deckovima, no moze u svakom vrijeme je za Neo-Spacian Grand Mole-a.

NeoSpacianGrandMole-RYMP-EN-SR-1E.jpg

Jednostavno za reci, odlicna karta. Nemozete je igrati dvije jer je na listi limitirana. Mozda je to i ono sto sprjecava ljude da je igraju. Karta je borbom ne unistiva te moze da vrati karte poput REDMD-a u ruku, te ce protivnik opet morati gubiti vaznog Dragona da bi pozvao REDMD-a. Stara krtica je borbom neunistiva, te joj zato mali ATK i DEF ne zadaju probleme. Njezin problem je bio sto su joj rariteti bili jako visoki, no izlaskom LCGX i to se rijesio problem. Izasla je kao commonka te je sada skoro svakome pristupacna. Sada kada izadju “OoParts” – novi rock arhetip ona ce biti odlicna kao tech u njima te ce postati njihov sastavni dio. Kao sto sam vec rekao ona se igra u Monarsima, tj. Macro Monarchima jer u njima ima odlicnu primjenu – ono sto Caius ne izbaci iz igre, Krtica vrati u ruku. Vec njeno limitiranje govori koliko je ona u stvari dobra karta. Uz to nemoze biti unistena sa cesto vidljivim u BiH i u spilu novajlija Sakuretsu Armorom! Takodjer mozete je kombinovati sa Safe Zoneom te vas ta kombinacija definitvno nece razocarati. Sta vise reci o ovakvom monsteru. Njen efekat sve sam govori.

Nakon sada vec jeftinih karata, te onih sa manjim ATK-om, Blog cu zavrsiti sa monsterom koji se reprintao u tinu, a ima velike mogucnosti – Beast King Barbarosom!

 

BeastKingBarbaros-CT08-EN-SR-LE.jpg

 

Pa evo blog cu zavrsiti sa sjajnim openerom, monsterom rad kojeg vrijedi igrati Call of The Haunted. Monsterom sa kojim mozete ocistiti opponentov field, ako platite cijenu od tri monstera. Pa tako je – rijec je o Beast King Barbarosu. Sjajnim monsterom koji se uklapa uz Monster Reborn, Skill Drain (pogotovo ovo), Call of The Haunted, PoD te sa svim i svacim. Karta je odlicna jer je savrsen Game opener – mozete ga pozvati bez zrtve i on ce imati 1900 ATK. Takodjer on je Earth te moze da se uklopi sa Gigantesom koji moze da bude sjajan tech u Makinama. Dakle on moze da se uklopi svugdje i svagdje. Zamislite u LS – igrate dvije njegove kopije. Millate jednu te je vratite sa Rebornom, zatim njega normalno Summonate i ide xyz u Puppet Killera. Dakle karta je odlicna te je vrijedna igranja. Bila je skupa prije mnogo, no reprinatana je u tinu i sada je svako moze imati. Takodjer on u Machina Gadget moze izazvati OTK. Dakle Ultimate Offering naslazete 3 gadgeta na fieldu. Zrtvujete sva tri i zovnete Barbarosa koji pocisti opponentov field. Onda redate dalje gadgete dok ne budete imali ovako Barbaros + Green + Red + 2x Yellow = 3000 + 1400 + 1300 + 1200 + 1200 = 8100 (OTK).  Neki Entuziajsti koji u Hero deckovima igraju tri Hero Kida, mogu iskoristiti djecu kao foddere za Oca Barbarosa. Uz to on se igra i u Fortune Lady decku jer kada dodje sa Future Visions ima 3000 ATK. Sve u svemu odlicna karta.

 

Sa ove tri karte zavrsavamo prvi dio ovog bloga. Iduci ce biti kada meni bude ceif. Hvala vam na citanju, i molim vas za iskrene komentare.

2 misli o “Tech? Part 1 by Jinzo.

  1. Nisam već dugo vremena komentirao neke blogove, ali ajde odlučio sam se javiti i reči neke stvari.

    Prvo da se osvrnem na sam blog, a onda na tvoje pisanje. Barbaros nikako nije tech karta jer on se igra tamo di se igra; Skill Drain Beat deck, i skoro nigdje drugdje osim možda u kojem “čušpajzu”. On se nikako ne može uklopiti u bilo koji drugi deck, recimo spomenuo si LS, on tamo nema što raditi, em nema mjesta za njega, nije light, nije dark, ne milla i da ne nabrajam dalje… Isto tako ne može se uklopiti niti u jedan kopetitivni deck osim Draina; Inzektor, WU, DW, LSS onda tamo nema što raditi tako da one nikako nije tech karta jer po tome bi svaka karta mogla biti tech karta.

    Što se tiče Breakera i Molea, to je još u redu, makar se recimo Breaker niti ne igra više nigdje, dok se Mole ponekad zna naći.
    Osim toga blog je više-manje u redu.

    A sad malo o tvojem bloganju. Kao prvo malo smanji količinu blogova koje objavljuješ jer ćeš ovako brzo potrošiti materijal za pisanje i za mjesec dana više nećeš znati o čemu pisati. Onda me malo, ajmo to tako reći, smeta što ti stalno započinješ neke kolumne i onda ih zaboraviš, ili izmisliš novu. Prvo si počeo sa Next Generation Cards, napisao dva članka i prestao.

    Nakon toga si započeo sa takozvanim DOTW i sad ja sam očekivao da ćeš nastaviti sa tim, pa svaki tjedan napisati nešto, ali ti si onda objavio sljedeći blog o jednom novom decku koji koliko vidim nije uključen u to.

    I sad onda nakon toga, počeo si sa ovim Tech blogovima, koji će poznajuči tebe možda vidjeti još jedan članak i onda pasti u zaborav.

    Ja nemam ništa protiv toga da ti pišeš članke, ali daj više odredi neku seriju blogova koju ćeš pisati i onda piši samo to, a ne da sad stalno dolaziš sa nekim novim idejama koje nikad ne zažive, nego odmah prijeđeš na neku sljedeću. Ovo ti je samo moj savjet jer ovako ispadaš malo neozbiljan sa tim svojim idejama koje ne ostvaruješ i nadam se da ćeš me poslušati i da ćeš shvatiti da ti ovo govorim za tvoje dobro, i ovo nije nikakav zlonamjeran post 😉

  2. dobar blog, nedavno sam se registrirao (prije 2 dana) i vidio sam da pisanje blogova uopće nije jednostavno

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.