Summer Challenge 2013: Report by Chaos D.A.D.

Pozdrav svim čitateljima, evo nas u još jednom reportu sa Summer Challengea održanog u subotu 14.9.2013. Pišem ovaj report nakon duže stanke kako od pisanja, tako i od samog igranja i aktivnog pračenja Yugioha. S obzirom da nisam bio najbolje pripremljen i da sam igrao isti build decka kao i prije godinu dana, nisam prošao najbolje, ali za prvi turnir nakon šest mjeseci neigranja to je bilo i za očekivati. Naravno to me nije spriječilo da napišem report, a nebi trebalo niti vas tako da bi bilo lijepo da još više ljudi podjeli svoja iskustva sa zajednicom bez obzira na postignuti rezultat.

Kao što sam spomenuo, opet kao i zadnje dvije godine, igram Lightswornove, ali pošto sam se tek vratio igranju odlučujem igrati isti build kao i na prošlom Summeru iz jednostavnog razloga nepoznavanja mete. Dan prije Summera šaljem poruku Roku „Roverandomu“ Vujanoviću da mi donese neke karte potrebne prvenstveno za Extra Deck s obzirom da mi je najnoviji XYZ monster Wind-Up Zenamines. Pišem decklistu, spremam stvari te čekam subotu.

 U deset sati dolazim pred Cartu Magicu, ali nigdje ne nalazim Roka i ostatak ekipe. Preko mobitela saznajem da se opet koristi isti ulaz kao i na Natsima, ali glavni problem je što ja ne znam gdje je jer na tim Natsima nisam bio. Nakon kratkog objašnjenja od strane Roka i pogađanja vrata napokon nalazim prostor gdje se održava Summer. Sjedam za stol gdje se već nalazi cijela ekipa; Rok, Ivan „Flit0“ Fran Hodak, Marko „Johnny“ Bilić i Dominik „Traceur“ Oroz uz nedostatak Mikičića koji nije mogao doći. Od cijele ekipe jedino Rok i Dominik igraju neki trenutno tier deck, Plant Dragone i Evilswarmove, dok ostatak ekipe trolla sa GB-ovima(prokleti bili i oni i onaj tko ih igra), LS-ovima i takozvanim Goat Controll deckom.

Turnir počinje sa iznenađujuče malim zakašnjenjem, dolaze sittingsi, Zvonkov monolog te čekanje da se pokupe deck liste i dobiju boosteri. U boosterima nitko nije pullao ništa vrijedno spomena, a nakon toga dolaze i parovi prve runde, so off we go!

PRVA RUNDA: vs. Spellbook, Tin Kostelac

Prvi game dobivam jedan od top tier deckova za koji niti nisam siguran kako točno radi te moram čitati svaku drugu kartu. Prvi duel me lagano dobiva, nisam uspio povuči ništa korisno, a on je stalno vrtio svoje comboe te me polagano ubijao. Drugi duel otvaram bogovski sa Pot of Duality, dva Solar Recharga i Charge of the Light Brigade te ga skidam na 4800 lp-a i nakon nekoliko poteza odlučim otići all-in sa BLS-om i još nekim monsterima te ga ubijam. Treći duel smo igrali u timeu, on je bio prvi i uspio mi je skinuti 3000 lp-a u svojem drugom turnu, a ja sam njemu mogao najviše nekih 1000 lp-a jer sam dobio Warning na BLS-a.

DRUGA RUNDA: vs Chaos Agent, ne znam ime

Otvaram sa solidnim handom kao i on, ubijamo se međusobno te se duel malo odužio dok nismo došli na 2200, odnosno 2400 lp-a, nakon čega vučem BLS-a koji sa JD-em završava gejm u moju korist. Drugi duel je on odmah zavozio sa BLS-om i mislim da Venusom, a imao je i Gorza u handu. Spuštam ga na 4200 lp-a, ali onda dolazi Hyperion koji rješava duel. Treći duel sam opet otvorio jako dobro sa nekoliko draw spellova, tukao ga pomalo dok nisam bio siguran da mogu zaključiti duel sa JD-em i swarmom od Lumine.

TREĆA RUNDA: vs Gadget, ne znam ime

Igram protiv lika s kojim sam već prije razgovarao jer je sjedio za stolom s nama prije početka turnira tako da je match prošao u prijateljskoj atmosferi. Prvi gejm je bio napet, ali nažalost on dobiva jer ja nisam uspio povuči potrebne monstere da ga ubijem. Treći duel on vuče loše, uspjeva mi skinuti 3000 lp-a, ali onda dobiva OTK sa BLS-om i JD-evima. Treći duel je bio jako čudan, oboje smo imali dosta dobre karte, ali nitko nije mogao doči do lp-a od drugog, a mene je najviše smetao Fortress jer mi je stalno ubijao nešto. Dolazi opet time i dio kada ja imam oko 10 karti u decku, 6400 lp-a, JD-a na fieldu sa Armory Armom, a on ima 4 monstera, ali se ne smije zabiti sa Fortressom u mene jer gubi previše lp-a. Dolazi njegov turn i vuče kartu koju odmah seta te enda. Ja onda razmišljam i vidim da ako ne napadnem ću izgubiti te odlučim uz uzvik YOLOOOOO! napasti s JD-em, ali na moju nesreću popijem Dimensional Prison te gubim.

ČETVRTA RUNDA: vs T.G. Madolche, ne znam ime

Ovo je bio najgori match na cijelom eventu. Prvi gejm vučem 6 monstera, a on otvara sa T.G. Warewolfom i 5 setanih. Naravno nisam mogao ništa, a on me polako ubijao sa T.G.-ovima koji su stalno dolazili, a tek pred kraj duela saznajem da igram vs Madolche kada mi spusti svoj combo. Drugi duel vučem 2 sideana Decree-a i neke monstere, a on naravno otvara bez trapova i izvrti mi full combo više puta i ubije me u svega nekoliko poteza.

PAUZA:

Napokon pauza i napokon naše pizze, a jadan Johnny nije dobio svoje čevape već samo lepinju. Što se tiče scorova nitko ne stoji predobro osim Dominika koji ima 3-1, a ostali su na 2-2 i ja na 1-3 Prežderemo se svi kao svinje (osim Johnnya naravno) te smo spremi za nove pobjede.

PETA RUNDA: vs Random deck, ne znam ime

Igram protiv klinca od nekih 8 godina koji niti sam ne zna što sve ima u decku. Ukratko otvaram solidno oba duela te ga ubijam sa svime što imam.

ŠESTA RUNDA: vs Fire Fist, ne znam ime

Prvi duel otvaram opet sa 6 monstera, a on me glatko dobiva sa Bearom i još jednim monsterom te sa nekoliko setanih karti. Drugi duel napokon otvaram solidno, izmillam neke karte, dobijem manju štetu od njegovih monstera i onda dolazi JD, čistim field nekoliko puta i završavam duel. Treći duel otvaram opet jako loše, moram summonati Luminu i nadati se dobrom millu, ali onda millam 3 Solara Recharga (na čemu mi protivnik čestita i kaže da to do sada nije nikad vidio, čak niti na DN-u) i tu match za mene završava.

SEDMA RUNDA: vs Dark World, ne znam ime

Prvi duel on otvara super, vrti mi Graphu kojeg se ne mogu riješit i ubije me u nekoliko poteza. Drugi duel napokon otvaram jako dobro, izmillam sve potrebno i ubijem ga bez ikakvih problem sa Luminom i JD-em. Treći duel je bio dosta izjednačen, oboje otvaramo dobro, on aktivira Virus, ima dvije Graphe, ali uspjevam se riješiti backrowa i fielda, a on nema Dark Worlda za aktivirati Graphu iz gravea te uspjevam nekako dobiti duel.

Nakon zadnjeg matcha dolaze standigsi koji prikazuju prilično poražavajuće rezultate. Johnny i ja imamo 3-4 te smo 62., odnosno 68., Ivan ima 4-3 te se nalazi na 37. mjestu, Dominiki sa 6-1 ulazi u top, a Rok na žalost svih nas sa 5-2 završava na 18. mjestu i opet ostaje bez topa. Sve u svemu sviđa mi se što je opet bio prilično velik broj ljudi, makar je ovo jedan od lošijih turnira po rezultatima, ali je kao i svaki puta lijepo doći zbog dobre ekipe i zabave. Sada kada sam ponovno upoznao metu mogu početi s pripremama za sljedeći turnir te se nadam boljim rezultatima, a tko zna, možda i nesretni Rok napokon topa sljedeći put.

Do sljedećeg puta vaš Chaos D.A.D. 

3 misli o “Summer Challenge 2013: Report by Chaos D.A.D.

 1. Ovaj drugi match kad si igrao protiv chaos agenata sam bio ja ;D
  To mi je bio super match 😉
  Sam da te pitam, jel onaj 3. duel završio u timeu?

 2. Eto, nisam znao, drugi put mi se javi slobodno 😀
  Evo da budem iskren, sad kad si pitao nisam sto posto siguran jer sa tim skračenim vremenom su svi stalno ulazili u time tako da moguće da je….

 3. Lightsworne igram vec dugo I jako su dobri,ali koristim sasvim drugaciju listu nego vi.Tacnije nekoristim BLS-a
  Vise volim da igram na Synchorne koji ubiju protivnika 😀
  Ali svaka cast,sledeci put ces biti bolji 😉

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.