Što očekivati? Summer/Fall 2015!

Nakon jako dugo vremena i obaveza napokon je došlo vrijeme bezbrižnosti, odmaranja i ponovnog bloganja na planetu. Već par dana listam i gledam što sam propustio i vidim dosta izuzetno zanimljivih proizvoda koje tek možemo očekivati. Naravno da ne duljim idemo polako preletiti sve što nam Konami nudi ovo ljeto/jesen!


1. High- Speed Riders

Ridersi su posebno booster set koji u igru vraćaju Synchro čudovišta te donose i support za Speedroid čudovišta. U Americi edicija će izaći tek 2.10 što znači da ima zaista dosta do nje ali s neke od karti koje će sadržavat već možete isprobat na određenim Yu-Gi-Oh! aplikacijama. Svaki paketić će sadržavati ukupno 60 karti i od tog: 5 Secret Rares, 6 Ultra Rares. 10 Super Rares, 12 Rares i 27 Commons-

Od zasad potvrđenih karti zasigurno možemo očekivati nove karte vezane uz Jack Atlasa i “Red Dragon Archfiend” seriju kao samog Red Dragon Archfienda,  Hot Red Dragon Archfiend Abyss i Hot Red Dragon Archfiend Belial.

Hot Red Dragon Archfiend Abyss

1 Tuner + 1 DARK Dragon-Type non-Tuner Synchro Monster
During either player’s turn: You can target 1 face-up card your opponent controls; negate that face-up card’s effects until the end of this turn. When this card inflicts battle damage to your opponent: You can target 1 Tuner monster in your Graveyard; Special Summon it in Defense Position. You can only use each effect of “Hot Red Dragon Archfiend Abyss” once per turn.

3200 napadačkih bodova i 2500 obrambenih su više nego odlični te će bez problema prijeći preko većine čudovišta. Abyssov effect je još zanimljiviji jer tokom bilo čijeg poteza možea neagirati effect jedne protivničke karte do kraja istog. Uz to priziva Tuner čudovišta iz groblja te otvara dodatne opcije igraču da preplavi polje s još čudovišta. Jedini problem može biti način prizivanja jer je level 9 i traži jednog Tunera i jednog Dark Dragon ne Tuner Synchro čudovište. Huh, bome su ga ograničili tu zar ne?

Hot Red Dragon Archfiend Belial

1 Tuner + 1 DARK Dragon-Type non-Tuner Synchro Monster
You can Tribute 1 monster, then target 1 “Red Dragon Archfiend” monster in your Graveyard; Special Summon it. When this card inflicts battle damage to your opponent: You can Special Summon 2 Tuner monsters, in Defense Position, with the same Level (1 from your Deck and 1 from your Graveyard). You can only use each effect of “Hot Red Dragon Archfiend Belial” once per turn.

Rekao bih jača verzija prijašnjeg Red Dragona ali ovisi kako se uzme- Belial ne može neagirati effecte karti ali zato može za žrtvu jednog čudovišta prizvati drugo “Red Dragon Archfiend” čudovište iz groblja. Može vratiti običnog Red Dragon Archfienda ili uništenog Abyssa te time imamo 2 vrhunski moćna čudovišta na polju.  Osim razlike za prvi effect drugi je sličan s tim što Belial priziva 2 Tunera s istim levelom ali jednog iz decka a drugog iz groblja.


 2. Clash of Rebellions

Sljedeći klasika booster edicija nakon Crossed Soulsa je Clash of Rebellions koji donosi 100 karti: 8 Secret Rares, 10 Ultra Rares. 14 Super Rares, 20 Rares i 48 Commons. Edicija izlazi dosta ranije negoli Riders  i to 7. kolovoza na području Amerike. Rebellions donosi pregršt karti za zapostavljene archtypeove kao što su “Red-Eyes” i “Toon” ali i support za novije kao “Raidraptor”, “Infernoid”, “Odd-eyes” i ostale. Uz to dolazi i support za zapostavljenu “Draconia” temu ali i novi archetypeovi kao “Aroma”, “Igknight te TCG ekskluziva “Kozmo”. Osim toga karte su prepune zanimljivosti kao xyz/pendulum čudovišta i Xyz čudovišta koje će se moći iskoristiti za prizivanje Synchro čudovišta dobivajući level.


  3. Structure Deck: Synchron Extreme

Structure koji će ugledati svijetlo dana 28. kolovoza i vjerovatno vratiti sjaj Synchro čudovištima Svaki Structure će se sastojati od 44 karte i to 2 Ultra Rare, 3 Super Rare i 39 Common karti. U decku će biti 3 potpuno nova Synchro čudovišta i također 10 novih karti! Među svima poznatima tu je velika Synchron obitelj: Drill, Junk, Quickdraw, Unknown, Turbo.. i ne izostavni u Synchro deckovima Tuningware, Doppelwarrior i ostali. Od Spell & Trap karti ističu se Night Beam, Solemn Warning i novi Scrap Fist koji je odličan dodatak u decku te ima raznovrsne effecte.

Upoznajmo se s Boss čudovištem decka: Stardust Warriorom!

1 Tuner Synchro Monster + 1 or more non-Tuner Synchro Monsters
During either player’s turn, when your opponent would Special Summon a monster(s): You can Tribute this card; negate the Special Summon, and if you do, destroy that monster(s). During the End Phase, if this effect was activated this turn (and was not negated): You can Special Summon this card from your Graveyard. If this card is destroyed by battle or if this face-up card you control leaves the field by an opponent’s card effect and is still in your possession: You can Special Summon 1 Level 8 or lower “Warrior” Synchro Monster from your Extra Deck. (This is treated as a Synchro Summon.)

Materijali potrebni za priziv mene uvijek podsjećaju na čudovišta kao Shooting Quasar Dragon i kao i kod njega postoje lagani načini prizivanja (Quasar had Rekindling) kao i oni koji zahtjevaju više znanja i tehnike. Stardust Warrior je kinda Thunder King Rai-Oh u prvom dijelu effecta jer neagira Special Summon čudovišta ali njega možemo ponovno na polje krajem poteza ako je effect pravilno proveden. Čak i kad nam protivnik na bilo koji način ukloni Warriora s polja možemo prizvati novog level 8 ili manjeg “Warrior” čudovišta iz Extra Decka a tu spadaju.. pa dosta njih koji dijele ime sa svojim Synchron mini verzijama.


4. 2015 Mega-Tins

 

Nastavak na 2014 Mega-Tins ediciju kada su naslovna čudovišta bili “Bujin” i “Fire Fist”, 2015 Mega-Tins donose “Odd-Eyes” Pendulum čudovište i jedno obično Xyz čudovište. Svaki tin sadržava po tri Mega paketića po 16 karti u svakom i to po 12 Common karti te po jedna Rare, Super Rare, Ultra Rare i Secret Rare. Uz to uz kupnju “Odd-Eyes Pendulum Dragon” tina svaki igrač dobije samog Dragona u Platinum Secret Rare izdanju i dvije Super Rare karte što su: Elder Entity Noden & Majesty’s Fiend. U “The Dark Rebellion Xyz Dragon” tinu može se naravno pronaći Platinum Secret Rebellion i kao i u prethodnom dvije Super Rare karte: Old Entity Hastorr & Castel, the Skyblaster Musketeer. 

Elder Entitiy Norden je vjerovatno svima poznat Noden. U principu dajemo 2 čudovišta da bi u najboljem slučaju ponovno dobili dva koja možemo iskoristiti za jedan Synchro ili Xyz Summon. E pa ipak ne jer je tu Instant Fusion i za cijenu 1000 životnih bodova prizovemo Nordena iz Extra Decka i još jednog level 4 ili manje čudovište iz groblja. Karta koji je na YGO appovima najviše viđena u Tellarknight/Star Seraph deckovima.
Hastorr ima također solidan effect i odlično će se uklopiti u Synchro deckove ali i neke druge koji koriste low level Tunera. 2300 napada je odlično za level 4 čudovište te ukoliko je poslan na na groblje dok je u Monster zoni možete ga equipati na jedno protivničko čudovište te ono više ne može napadatii effect mu je neagiran. I kad je poslan u groblje nakon što je bio equipan na neko čudovište možete preuzeti kontrolu nad tim čudovištem. Pretty cool.
Tinovi izlaze 18. rujna u Americi.


5. Dragons of Legend 2

Ovaj set je, the thing. Dragons of Legend nudi široku plaetu karti iz svih 5 Yu-Gi-Oh! serijala te donosi support za potpuno zabačene archetypeove. Set ukupno sadrži 45 karti a svaki paketić donosi po 4 Super Rare i 1 Secret Rare kartu. Dap, sve shiny. 

Dragons of Legend napokon donese stare anime karte kao Legendary Knightovi te pregršt novuh Fusion čudovišta i Spell karti koji funkcioniraju s njima. Osim tih proširuje i “Red-Eyes” obitelj skupa s Clash of Rebellions edicijom te se tu mogu pronaći Lord of the RedRed-Eyes TransmigrationPaladin of Dark Dragon i Dark Dragon Ritual
“Toon” archetype u ovoj ediciji doživljava puni blast s novim kartama. Jedna od meni najinteresantnijih je Mimicat!

If you control “Toon World” and a Toon monster: Target 1 card in your opponent’s Graveyard; if it is a monster, Special Summon it to your side of the field, or if it is a Spell/Trap Card, Set it to your side of the field. You can only activate 1 “Mimicat” per turn.

Karta je seriosuly wow. Uvjeti za aktivaciju su “Toon World” i “Toon” čudovište ali u Toon based decku to nije problem. Mimicat će izaći kao Secret Rare i igraču nudi Monster Rebron effect u vidu da vraća čudovište ili čak možete odabrati Spell/Trap kartu iz protivničkog groblja i postaviti je na vašu stranu polja. Damn. Toonovi su položili s ovim.

Dolazi i “Toon Kingdom” koji je zapravo “Toon World” uz poboljšani effect te još par Spell & Trap karti kao Toon Rollback i Toon Mask.
Dragons of Legend 2 za tri dana izlaze na američko tržište i nadajmo se ne dugo nakon tog kod nas.

 

 Hvala svima na pozornosti i uživajte. Ima još poneka edicija koja će tek izaći ali njih ću posebno tek nakon što izađu.. do sljedećeg puta 😉

3 misli o “Što očekivati? Summer/Fall 2015!

  1. Zaboravio si Mega Tins 2015, dolazi 18.09. i u TCG uvodi jednu od najglupljih karata ikada – Elder Entity Norden. 😀

  2. Mislio sam se ocu ubacit hottest stuf ili sve sto dolazi. Kasnije ipak dodam jos nesto 🙂

  3. u 12. mjesecu izlazi i structure deck – master of pendulum, ali ima vremena za blog o tome 😉
    drago mi je da opet imam priliku vidjet kvalitetnije blogove – detaljne, s korisnim informacijama 😉

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.