Splashable Draw Engine (Too many dead hands)

Dobro vecer, ugodno se smjestiti u svoje stolice jer je vrijeme za Jinzin blog. Odlucio sam pisati o necemu o cemu se ne prica cesto – pricat cu u splashable draw engineu. To su obicno karte koje se igraju uz svrhu za veci draw power i smanjenje decka, kako bi smo lakse dosli do odredjenih karti. Ja cu danas opisati njih 4 – onih najigranijih:

1. Destiny Draw Engine
2. Lightsworn Engine
3. Trade-in Engine
4. Reckless Greed Engine

Evo ja cu poceti sa Destiny Draw Engineom. Igra se u JunkDoppelPlantu te u svim varijacijama D.D.T-a. Igrao se prije u TeleDAD-u a moze se uklopiti u svaki deck ako se mene pita. Sastoji se najcesce od 3 Destiny Drawa koji nam daju draw power, 2 maliciousa koji kada su u grobu mogu zvati drugog sebe sto nam daje fodder za tribute summon, synchro material monstera (Malicious je level 6 sto je veoma zgodno za synchro summon, jer su najpopularniji tuneri lvl2), xyz summon u npr. Hireaticima. Takodjer se igraju Destiny Hero – Diamond Dudeovi koji su dobri jer imaju efekat koji ako pogodite normal spell mozete, ne samo da mozete iskoristiti taj spell – vec ne morate uraditi cost za taj spell (primjer. pogodite Pot of Duality – u iducoj standby fazi uzmete kartu i u mogucnosti ste da special summonate), pored 2/3 Diamond Dudea unutra se igra jos Destiny Hero – Plasma, a po volji mozete igrati Dashera.

DestinyDraw-GLD3-EN-C-LEDestinyHEROMalicious-DP05-EN-UR-1E

Lightsworn Engine se igra u deckovima kojima je cilj dumpati karte u graveyard, a kako bi to ucinili koriste upravo efekte Lightsworn karti kao sto su Charge of The Light Brigade koji searcha npr. Rykoa, Solar Recharge koji daje taj draw power discardajuci lightsworna iz ruke (koji je ofc. LIGHT te fodder za Black Luster Soldiera i Chaos Sorcerera) te zatim dajuci vam da vucete dvije karte, te nakon toga millate 2 karte i samim time punite svoje groblje. Obicno se u lightsworn engineu igraju 1 COTLB, 3 Solar Rechargea, 3 Rykoa, 2 Lyle, 1 Ehren, 1 Jain. Ryko sluzi za destroy+mill, Lyla za s/t hate+mill, Ehren za rijesavanje napasti kao sto su Zenmaines, Gachi Gachi, Marshmallon+mill dok Jain je Beatstick+mill.

RykoLightswornHunter-BP01-EN-C-1ESolarRechargeLODT-EN-UR-1E

Trade-in engine se ne koristi precesto, ali kada se koristi koristi se kao dio deep-draw enginea. Cilj je igrati Cards of Consoance sa The White Stone of Legend, koji kada je discardan bi vam dodao Blue-Eyes White Dragona u ruku koji bi bio fodder za trade-in. Dosta ljepi engine. Moze posluziti u dosta deckova. Inace se trade-in engine moze koristiti u Dark Worldovima sa Graphama (ne dobijaju efekat), u Agentima to mogu biti Hyperion i Kristya dok u Lightswornovima to moze biti BLS, Judgment Dragon te u Kristyaswornovima i Kristya. 

Trade-InSDRL-EN-C-1Etumblr m5w9s3OeSH1rpaxx2o1 400

Reckless Greed je oduvijek bila zanimljiva karta. U zadnje vrijeme se karta u Dark World decku radi ogromnog draw-powera te zbog toga se stvar velika mogucnost da ce te povuci druge dvije cim odigrate prvu. Karta se igra u chain-burnu, ali zasto ne bi i u vasem decku? Moze vam dati 6 karti uz cost 2. Jedan od najboljih engineova po meni. Uz Reckless Greedove ide Mask of Darkness koja bi reciklirala Reckless Greedove.

RecklessGreed-PGD-NA-R-1E

I tako smo dosli do kraja ovog bloga, istina da je bio jako kratak, ali nadam se da ste dobili pouku. Toliko od Jinze.

Jedna misao o “Splashable Draw Engine (Too many dead hands)

  1. Ovo je ok blog. Sviđa mi se tema. Samo si trebao neku drugu cover sliku staviti.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.