Sjećanja i poruka za igrače

Prije četiri godine… Gle klinca kako skače na svom prvom koncertu benda Hladnog piva, mali raščupani 14-godišnjak koji će za dva tjedna imati čak petnaest godina. Još uvijek nije svijestan što se danas dogodilo i kako je uspio doć na koncert, a ujutro je bio siguran kako nema te sile koja će mu omogućiti da ode na koncert.

Wait. WHAT?!

Vratimo se par sati unatrag…

*… ma u neki McDonalds idemo. Koji McDonalds idete? Ma onaj vani na putu.
 Mi na trg idemo, tradicionalno.*

Isti dječarac u narančastoj majci sjedi na jedom od stolova u Land of Magicu, okružen sa mnogim ljudima koje ne poznaje, a preko njega stoji ljtui protivnik. Bere 6 karata, summona Sonic Bird i uzima Advanced Ritual Art iz decka njenim efektom te seta  dvije s/t karte. Njegov protivnik Ante kiseloga lica seta dvije s/t karte i kaže: „Može“. Na to dječarac zapčinje svoj turn branjem karte i summonanjem Manju of Thousand Handsa te uzims iz decka Demisea, king of Armageddon. Zatim napada sa Manjuom i Birdom direktno za 2800 štete.  Njegov protivnik je na redu, on seta  jednog monstera i s/t kartu. Dječarac je ponovno na potezu i naivno napada setanog monstera svog protivnika sa jednim od svojih monstera sa 1400 napada i tako zadobiva 100 štete od setane Injection Fairy Lilly sa 1500 obrane. On ne vjeruje u ono što vidi te dobro pogleda ponovo što se desilo; seta još jednu s/t kartu i enda svoj turn. Nitko ne vjeruje malom dječarcu u ono što radi, svi okreću glavom kao da znaju da nešto nije uredu.  Njegov protivnik na svom turnu žrtvuje Lilly za Mobiusa the Frost Monarcha i njegovim efektom targetira dvije setane s/t karte, a dječarac aktivira jednu od njih – Waboku. Njegov protivnik završava svoj potez, svoj zadnji potez u tom duelu. Dječarac na svom turnu gleda mnoge karte u ruci, mnogo opcija i padne mu na pamet da aktivira setani Ring of Destruction na protivničkog Mobiusa the Frost Monarcha. To i napravi te zada 2400 štete obima. Zatim napada sa Majuom i Sonic Birdom svog protivnika za još 2800 životnih bodova. Protivnik gleda svoje setane s/t karte, a dječarac gleda životne bodove zapisane na papiru pokraj njega. Pogleda još jednom, ako mu je matematika točna, to bi trebalo biti ukupno 8000 štete. Protivnik baca karte na stol! Svi počinju pljeskati!

[video:http://www.youtube.com/watch?v=bf-iFptm1xc 480×390]

Što se upravo desilo?

Dječarac od 14 godina postao je državni prvak 2007. godine. Dječarac kojeg mnogi znaju danas kao white dragon.

Da, upravo tako je to bilo pred četiri godine, 2.6. Nezaboravno. Što zapravo ovom pričom želim reći, koju poruku želim odaslati?

Počeo sam sa ygo-om, tri godine prije ovog događaja, a pridružio se zajednici tek 2.1.2005. što je zapravo bilo i poprilično bitno, važno, za uspon u ygo-u. Želim odaslati poruku kako YuGiOh TCG nije rezerviran samo za starije igrače, prvi sam primjer tome. Klinac sa nepunih 15 godina pobjedio je na državnom prvenstvu i dokazao da se mogu pobjediti nekoliko godina stariji igrači. Zatim otišao na europsko i propao, ali to nije bitno 😛

Uglavnom, kako uspijeti u igri: igrajte svoju igru. Morate biti uporni, imati želju za uspjehom, ići na turnire, truditi se biti bolji svakim danom. Najbitniji korak koji možete učiniti jest taj da se pridružite zajednici, a pod time mislim pridružiti se na forumu. Na taj način biti ćete u toku sa svim novim informacijama i standardima te pravilima i forama u igri. Informacije su bitne, biti u toku je bitno. Daje vam znanje koje zatim možete upotrijebiti u duelu.

To je moja današnja poruka vama. Budite uporni, imajte želju, budite u toku, igrajte na turnirima i informirajte se. Rezultat toga neće doći tako brzo, ali stalnim radom na tome hoće. Doći čete do te razine da uopće neće biti problem igrati i nadigrati protivnika nekoliko godina starijeg od sebe. Vrh ygo-a nije rezerviran samo za starije, svi mogu upasti u dvoranu slavnih ako su dovoljno dobri 😉

wd

white dragon

Glavni urednik Yugioh Planet portala i državni prvak 2007. godine.

Komentari

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.