Sa DEF-om do pobjede

Pozdrav svim čitateljima. Dosadilo vam je igrati Satellarknightove, Shaddolle, nezaustavljive Qliphorte i slične deckove koji su nam na svakom koraku. Naravno da imamo lijek za vas. Predstavljamo vam jedan deck koji se ne nameće kao popularan, ali može biti dobar i zabavan naravno.

Upoznajmo šefa:

SUPERHEAVY SAMURAI BIG BENKEI

Možete predahnuti, nema tu nikakvih karata od 50$ ili neke sulude cifre, to su sve karte niskog raritya za svakodnevnu uporabu. S ovim deckom ne morate na državno natjecanje, ali nije toliko loš da se ne može s njim igrati. Ovaj Samurai je Machine ( kasnije ćemo o načinima kako ga prizvati ) Ono što ovaj deck čini zabavnim je to da može napadati dok je u DEF-u i to sa čak 3500 ATK/DEF-a. Što mislite o tome? Imati samo njega na polju i lijepo napasti direktno sa 3500 🙂

MACHINA FORTRESS/MACHINA GEARFRAME

Još jedan dobro poznati dvojac kojeg smo navikli gledati u tim Machine kombinacijama. Ovdje mu je mjesto, dobro se uvalio nema što. Ako ste primijetili Benkei je Level 8 što ga čini odličnim materijalom za discard. No, ne samo to – sama vrtnja Gearframe-Fortress može odgoditi onaj trenutak napada sa 3500 DEF-a. Nekad se zna dogoditi da pobjedu presudi upravo Fortress ( Ne zaboravite Gearframea equipati na Fortressa, dobro će poslužiti )

GIANT RAT/CALL OF THE HAUNTED

Ono prvo pitanje koje se postavlja je: pa ovo je previsoki level. Živimo u suvremenom svijetu punom glodavaca, a u ovom decku ima jedan dovoljan: Giant Rat… Nakon što se izvrti 3 puta ( ili koliko već treba ) može dovesti opakog Benkeija. To vam je najjednostavnije za napraviti ( takav Special Summon iz decka ), no ako ipak taj nesretni potez ne uspije i Benkei vam iz nekog slučaja završi u groblju imamo i Call of the Haunted pa će valjda iz tog drugog pokušaja uspjeti 🙂

REDOX, DRAGON RULER OF BOULDERS/SUPPLY SQUAD

Nakon Rata, Machina i drugoga je logičan slijed da dolazi Redox iz obitelji EARTH. Nemojte misliti da će on samo krasiti vašu obranu; ima tu i Special Summon koji može uslijediti za potragom Benkeija negdje zakopanog u groblju ( no to samo jednom ) pa se onda poseže i za jednom bolesti koja se zove Multi Draw Skleroza ( što dolazi od prekomjernog Drawa ) upravo od strane Supply Squada koji će lijepo donijeti na svijet još neke karte u ruci, a onda nema kraja kombinacijama!

BLACK GARDEN

Jedino što tu fali je Black Garden, karta koja će dijelovati na sve, ali na gospodina Samuraja neće. Istina ATK će mu biti 500, no DEF će se i dalje držati na iznad prosječnih 3500 ATK-a što je za današnje vrijeme super. Ovi Tokeni vam idu u prilog jer se mogu Tributati pa eto može još jedan Benkei u obranu ( mijenja poziciju tijekom Summona ako hoćeš ). Field Spell je ( imamo čak i Terraforming u nastavku ) Što više? Pa da protivnik gubi dosta sa svojim 1/2 ATK po glavi Monstera.

MECHA PHANTOM BEAST DRACOSSACK/NUMBER 11: BIG EYE

Black Garden Big Benkei – 40 Cards
Monsters: 12
3 Superheavy Samurai Big Benkei
3 Giant Rat
3 Machina Gearframe
2 Machina Fortress
1 Redox, Dragon Ruler of Boulders

Spells: 17
3 Black Garden
3 Supply Squad
2 Terraforming
3 Mystical Space Typhoon
1 Book of Moon
1 Foolish Burial
1 Soul Charge
3 Pot of Duality

Traps: 11 
3 Breakthrough Skill
2 Call of the Haunted
2 Fiendish Chain
1 Torrential Tribute
1 Bottomless Trap Hole
1 Compulsory Evacuation Device
1 Solemn Warning

Extra Deck: 15
1 Number 11: Big Eye
1 Mecha Phantom Beast Dracossack
1 Number 74: Master of Blades
1 Number 101: Silent Honor ARK
1 Castel, the Skyblaster Musketeer
1 Gear Gigant X
1 Number 50: Blackship of Corn
1 Abyss Dweller
1 Number 80: Rhapsody in Berserk
1 Photon Papilloperative
1 Evilswarm Exciton Knight
1 Diamond Dire Wolf
1 Daigusto Emeral
1 Cairngorgon, Antiluminescent Knight
1 Gagaga Cowboy

SLIKOVITI PRIKAZ DECKA: http://i.imgur.com/Aw1uUJY.png

EXTRA: Što još može biti dobro baš ovdje?

D2 SHIELD/SHOOTING STAR BOW – CEAL

Kako završiti?

DOBRO Jeftin deck, zabavan, neke stvari su originalne i možete ih napraviti samo ovdje.

LOŠE Nije previše brz, nije za neke veće evente jer ne možete uvijek računati na pobjedu

Hvala na pozornosti, do sljedećeg bloga.

6 misli o “Sa DEF-om do pobjede

  1. loše je ovo, igram Superheavy Samuraje, i izašlo je hrpa karata toga archetypea, a nijedna nije spomenuta..

  2. Ovo nije analiza decka Superheavy Samuraji ili ne znam na što misliš. Ovo je deck koji je nastao spojem karata Black Garden i Benkei Samuraja.
    Karte su predstavljene KRATKO i nikako drukčije, a želimo da čitatelji pogledaju effecte i da ne čitaju priče o svakoj karti posebno po pola stranice; znači kratko, jasno i napravljeno uz želju da se deck odigra ( barem online ) – takvi su više-manje svi naši blogovi/opisi, ako ste nas već pratili.

  3. da li se ovo meni cini ili se Čarobnjaci vracaju u igru ove godine a shadollima one spelice treba na 1 i 0 i gotovi su

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.