Report s državnog

*Nema nikakvog fancy naslova jer ovo pišem više na zamolbu wd-a nego zato što mi se stvarno piše*


Priča počinje 15.6. godine 2013. Bila je to subota, za većinu kao i svaka druga, no ne i za nas Jugijo igrače. Budim se u 4.30 iz nekog (khm neki znaju kojeg) razloga i odlučujem konačno sastaviti deck do kraja. U ZG dolazim oko 9 i pozdravljam ekipu koja pokušava ripat djecu, očito je sve po starom. Uspijevam nabaviti sve što mi je falilo za deck tako da je konačna decklista ova:

 Monsters: 15
3 Brotherhood of the Fire Fist – Bear
3 Gene-Warped Warwolf
3 Sabersaurus
2 Rescue Rabbit
2 Tour Guide from the Underworld
1 Brotherhood of the Fire Fist – Gorilla
1 Cardcar D

Spells: 12
3 Fire Formation – Tenki
1 Fire Formation – Tensu
1 Fire Formation – Gyokkou
2 Pot of Duality
2 Forbidden Lance
1 Dark Hole
1 Monster Reborn
1 Mystical Space Typhoon

Traps: 13
3 Dimensional Prison
2 Mirror Force
2 Torrential Tribute
2 Fiendish Chain
2 Bottomless Trap Hole
1 Solemn Judgement
1 Solemn Warning

Side: 15
3 Dimensional Fissure
2 Mystical Space Typhoon
2 Effect Veiler
2 Fossil Dyna Pachycephalo
2 Snowman Eater
2 Mind Crush
1 Maxx „C”
1 Banisher of Radiance

Extra: 15
1 Brotherhood of the Fire Fist – Tiger King
1 Brotherhood of the Fire Fist – Cardinal
1 Daigusto Emeral
1 Number 16: Shock Master
1 Gem-Knight Pearl
1 Steelswarm Roach
1 Evolzar Laggia
1 Evolzar Dolkka
1 Number 17: Leviathan Dragon
1 Photon Papilloperative
1 Maestroke the Symphony Djinn
1 Diamond Dire Wolf (ako ikad budem imao koristi od ovog, mogu umrijet sretan)
1 Gagaga Cowboy
1 Wind-Up Zenmaines
1 Leviair the Sea Dragon

Pitanje koje su mi često postavljali je zašto baš Dino Fist. Govori se da je najbolji build sa Blasterima, ali kako mi se čini da decku previše fali Chicken, taj build sam odmah odbacio. Druga mogućnost je pure Fire Fist, sa 3 Beara, 3 Gorille i 3 Dragona. Ono što mi tu jako smeta je velik broj dead drawova zbog onih loših trapova koje deck mora igrat, a ne sviđa mi se igrat samo 9 monstera. Ostaje standardni build (ostala 2 Fire Fista koja su topala) i Dino Fist. Problem kod standardnog builda je što igra Rescue Rabbita na samo 3 targeta, i još mora igrat Tensene ili kako god se to zvalo. Ako već moram igrat Rabbite, zašto ne 3 Sabersaurusa koji mi povećavaju broj targeta i omogućavaju odličan 1st turn play (Laggia + 4 setane <3) koji deck inače nema jer Bearove treba čuvat, a ni ostali monsteri nisu neš u prvom turnu. Osim toga, Sabersaurus je monster od 1900 ATKa, znači tu je u prednosti nad Tenguom, a taj ATK je često presudan u nekim matchevima (npr. mirror, Gadget, Hero…). Ako ništa drugo, služi za baitat backrow da bi mogao sletit Bear sljedeći turn. Naravno, Dolkka protiv Mermaila, Infernitya i sličnih deckova? Hvala lijepo, doviđenja. U svakom slučaju, nisam imao ni najmanje dvojbe koji build igrat.

Što se tiče samog builda, za main sam se dvoumio između Rai-Oha i Cardcar D-a. Izabrao sam Auto jer je, eto, tako rekao Lukavečki pa da ne bude da nikad ne slušam njegove savjete. Tour Guidevi se igraju zbog Rabbita i stallanja sa Zenmainesom ako je potrebno. Ostali monsteri su valjda jasni. Spellove i Trapove mislim da ne treba objašnjavat, jedino što može bit čudno je da nema Starlighta i Storma. Starlight jednostavno nema smisla, jedini problem je Storm budući da se oko svega drugog može odigrat, samo treba pametno. Radije bih jednom izgubio zbog Storma na 2-3 setane nego stalno vukao mrtvi Starlight umjesto kojeg mogu igrat npr. 3. Dimensional Prison. Storm ne volim igrat jer ne idem na aggro nego na kontrolu, OTKat mogu samo teoretski, a ne sviđa mi se vući Storm kad imam par setanih. Koliko god ova teorija za Storm (ne) držala vodu, ja i dalje stojim iza toga i niti jedan game nisam izgubio zato što mi je protivnik imao previše setanih kojih se nisam mogao riješiti. Da ne spominjem kako najbolji deckovi skoro da i ne igraju backrow, Gyokkou i MST zajedno sa 2 MSTa u side su bili sasvim dosta.
Iz Extre sam najviše koristi imao u Laggii, Cowboyu i Dolkki. Leviaira i Tiger Kinga sam spustio par puta, Emerala, Roacha, Maestrokea i Zenmainesa jednom, ali to jednom je bilo presudno. Cardinala, Pearla, Leviathana i Shock Mastera svejedno ne bih vadio jer su korisni iako nije bila situacija za njih. Diamond Dire Wolf je blago rečeno sranje, bio sam siguran da mi nikad neće trebat i ne znam ni zašto sam ga igrao. Sad bih njega i Papilloperativea zamijenio nečim boljim, iako je onih 13 sasvim dovoljno da bi deck funkcionirao.
U sideu sam potpuno promašio sa Snowman Eaterima, sideao sam ih samo jednom protiv decka koji mi nije problem. Tu sam trebao igrat neš protiv Dragona, ali sam razmišljao na način da imam side protiv svega osim njih kako bih sigurno zgazio sve ostalo do topa. Računao sam da ću igrat protiv max. 1 Dragona, što se na kraju pokazalo točnim, iako me na kraju to možda koštalo titule (realno gledano nije jer ja to ne bih povukao). Sve ostalo u sideu je odradilo svoje i ništa drugo ne bih mijenjao, možda jedino Banisher van za još jednog Maxx C-a.

Ako vas još neš zanima u vezi decka, pošaljite mi pm na forumu.

Krenimo na matcheve:

1. Runda: Dark World
Znači odmah na početku protiv Didovića, sreća da on nema neka očekivanja od ovog eventa. Vučem ok hand, summonam Sabersaurusa i passam. On vuče pol decka sa Trade-Inovima, Upstartima i sličnim stvarima, no nije uspio izvuć ništa korisno. Sabersaurus napada i njegov turn. Summona Beiigea koji bere BTH ili Prison i ja dobivam u sljedećem turnu sa Leviariom, Beiigeom, Sabersaurusom i Bearom (došao sa Tensuom).
Drugi duel on opet ne vuče ništa da može zavozit, samo sam iskontrolirao sa Dimensional Fissureom i došao do lakog wina.

1-0

2. Runda: Machina Gadget
Otvaram sa Laggiom, dobijem Dark Hole i Storm. Cijeli duel je povukao samo jednog Gadgeta koji je dobio Fiendish Chain, Fortressa nikad nije summonao jer nije imao s čim. Gyokkou mu je blokirao nešto tako da sam ga zatukao s Laggiom i Bearom te završio s Cowboyem.
Drugi duel on opet ne vuče Gadgeta, ja sam se Lanceovima i MSTovima probijao kroz backrow dok su Bearovi radili advantage. On igra Mind Control na Beara i summona Goldfisha koji dobiva Solemn Judgment. gg

2-0

3. Runda: Samurai
Dobivam 1 na kockici, on 2. Sad znam da će se neš loše dogodit jer je uvijek tako kad izgubim 2-1 ili 6-5 na kockici. On igra Gateway i United, o ***** ti sve živo i neživo, znao sam! Završava sa ogromnim fieldom, setani su mu Fiendish, Warning i Judgment. Must be nice. Predajem prije nego što je skužio šta igram kako ne bi mogao sideat.
Drugi duel sam izdominirao totalno sa Laggiom i monsterima od 1900-2000 ATKa.
Za treći duel ubacujem hand trapove i nadam se najboljem. Naravno nisam povukao ništa posebno i on opet ima Shi Ena i Barkiona na fieldu 1. turn. Igram MST, on negira prije nego što sam odabrao target – krasno, izgubit ću od nekog tko negira prvo šta vidi i nikad ne razmišlja. Igram Rabbita koji dovodi 2 Sabersaurusa, on igra BTH i pita me dal znam da se oba removaju. Tu sam valjda izgubio i zadnji živac. Sljedeći turn igram Tenki po Beara, on naravno ne zna šta Bear radi, no svejedno dobivam Fiendish i gubim. YUGIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHH.

2-1

Znači sad moram sve dobit da bih topao jer sam izgubio od randoma sa Samurajima. Sreća da je tad bila pauza, koju sam proveo baljezgajući gluposti o pravdi, skillu i koječemu drugome što valjda ni sam Bog ne bi razumio. Najviše me smetalo što stalno ponavljam kako su Samuraji nepošten deck i kako znam da će mi se to dogodit, i eto, valjda je tako moralo biti (inače nisam tako nervozan, ovo je bila posebna situacija). Ubrzo sam se smirio i pripremio za nadolazeće runde.

4. Runda: Thunderbird/WU Rabbit chain nešto
Nešto što samo Rodin može igrat. Dobiva na kockici i kreće 1. Obojica igramo deckove sa velikim backrowom tako da moram pazit gdje lupam MSTove da mi ne chaina nešto. On bolje otvara, smetao mi je backrow i tukao me s Thunderbirdom. Nakon što sam izbaitao sve što se dalo, Gyokkou i MST su riješili ostalo tako da sam napokon sa Tiger Kingom počeo radit pritisak sve dok on nije imao premalo LPa za removat Thunderbirda i Rabbita jer se morao branit njima. Ubrzo radim prevelik advantage i dobivam sa Cowboyem.
Drugi duel je u početku bio na mojoj strani, no on je posložio veći chain i odigrao Accumulated Fortune. Nakon nešto razmišljanja odlučio sam to Solemnat kako bih ga ostavio bez handa, jedino što je on u tom trenutku mogao topat da se izvuče je Thunderbird. Gle čuda, vuče Thunderbirda. S njim me tukao te dobio zajedno s Black Gardenom jer ih se ja ne mogu riješit.
Treći duel krećem prvi što je ogroman advantage u ovakvim matchevima. Odmah sam se postavio i nakon par turnova je sletjela Laggia koja donosi game zajedno sa Sabersaurusom.

3-1

5. Runda: LS
Autowin match-up u 5. rundi? Ma može. On seta Ryka, ja igram Tenki po Beara koji gazi Ryka i donosi novi Tenki, nema ni Tragoedie ni Gorza. Nije vukao Storm pa sam ovo lako riješio sa Bearovima i trapovima.
Drugi duel je on povukao čak 3 Malevolent Catastrophe, a ja Dimensional Fissure, tako da sam ga zgazio bez problema.

4-1

6. Runda: Madolche
Iskreno, nadao sam se ovome budući da taj deck igra Riječanin, znao šta mogu očekivati i kako igrati protiv toga. Iako deck zna bit gadan, u svakom slučaju bolje nego da sam opet dobio Samuraje.
Prvi duel obojica vučemo osrednje handove, no ubrzo je Bear počeo gaziti previše i on nije mogao ništa.
Drugi duel sam kontrolirao sve dok mi nije spustio Zenmainesa. Ja imam setane Mirror i Prison, sa aktiviranim Tenkijem i Gyokkouom, a sljedeći turn vučem Torrential koji bi mi donio game da sam ga vukao turn prije. On je odigrao neke removale tipa Torrential tako da mi je Zenmaines pobio backrow i na kraju gubim, što nije toliko bitno jer idem 1. u 3. duelu.
Treći duel otvaram s PoD-om po Rabbita, setam Fiendish i Warning. Dobivam Storm, no on nema čime popratiti to tako da igra nekog random Madolchea i seta 1 ili 2. MSTovi riješavaju backrow, Rabbit ide po Sabersauruse i završavam s Laggiom. Laggia i Warwolf gaze sve i ja odlazim u novi top.

5-1

Završavam 3. nakon swissa, Lukavečki i Radić su isto topali, očekivano kad smo najjači. Zrilić upada na pro način, to mi se sviđa. U topu su 3 Fire Fista, 2 Dragona, Infernity, Spellbook i Samuraji. Odnekud se stvori wd kako bi napravio par slika za cover. Vidim da ću igrat protiv Infernitya u top8, np kad mi je igrom slučaja skoro cijeli side protiv njih.

Top8: Infernity
Vučem hand kakav i zaslužujem nakon onog sa Samurajima. Rabbit -> 2 Sabersaurus -> Dolkka. Setam Warning, Judgment, BTH i Fiendish, u ruci Tour Guide. Tu du du… nema mu pomoći…
Drugi duel on otvara s Grepherom koji baca Archfienda i Patrolu u grave. Igra Monster Gate, dolazi Armageddon Knight koji baca još jednu Patrolu. Summonam Sabersaurusa kako bih baitao backrow. Ništa. Napadam Knighta, dobivam Cilindre. Rebornam Archfienda, XYZam sa Sabersaurusom u Maestrokea i endam. Pro play, nema šta. On vuče i seta. Vučem Pachya tako da sad imam 2 u ruci, napadam preko Knighta. On vuče i seta opet. Summonam Pachya, napadam u Mirror. Znam da su mu ostale setane Barijere i Break(ovi) tako da se ne brinem dok god je Archfiend kod mene. Nakon 2-3 turna on vuče monstera kojeg čitam da je onaj tip od 2000 DEFa. Summonam Warwolfa, igram Tensu da bi imao 2100 ATK, pregazim to i napadam za game.

Top4: Fire Fist
On kreće 1., seta masu toga i ja sam. Ne vučem ni1 monstera, ali imam dovoljno removala. Sljedeća 3 turna je dobivao BTH, Prison i Mirror, sve dok ja nisam topao Tenki. Summonam Beara, dobivam Warning. Igram Reborn, napadam, dobivam neki removal, imam Lance. Uzimam Tenki, i do kraja duela sam samo napadao jer on više nije mogao izvuć monstera.
Drugi duel on nije htio setat sve 1. turn jer se bojao Storma, tako da sam mu blokirao BTH sa Gyokkouom i doveo Laggiu preko Rabbita. Negiram Prison, Laggia ide direkt. Setam puno toga, Bear mu dobije removal te on sad seta sve. Samo sam ga gazio s Laggiom jer mu je backrow cijeli protiv summona, gg.

Lukavečki gubi od Dragona, ništa od našeg finala. Lijepo je što ja moram branit čast Hrvata, ali… protiv Dragona…

Finale: Dragon Ruler
Dobiva me 6-5 na kockici, to je to! Vučem hand koji bi bio igriv protiv nekog normalnog decka, ali Dragoni to jednostavno gaze. Neda mi se pisat sve, imate video.
Drugi duel počinjem sa Banisherom i par setanih. On seta Skill Drain i daje mi da igram. Okreće Drain, ja summonam Rabbita, on baca Veilera. Napadam s obojicom, on je. Igra Card Destruction i u ovom trenutku Zvonko doleti i kaže da ne može Veiler na Rabbita pod Drainom. Sad se postavlja pitanje, je li to prevelik advantage za njega s tim Veilerom? Ja bih summonao 2 Warwolfa koji bi ga zajedno s Banisherom spustili na 1400 LPa. Card Destructionom bih vukao Beara i 2 karte od kojih mi se čini da je 1 Dark Hole (ne uzimajte me za riječ ovdje, ne sjećam se točno), a imao sam dovoljno jak backrow da ga zadržim taj 1 turn, dok bi Bear donio game nakon toga. Dosuđeno je da je advantage ipak prevelik te je to 1-1.
Treći duel on opet vuče dosta dobro, a ja od sidea samo Maxx C koji ga je zadržao 1 turn. Nisam mogao stvarno ništa bez Pachya, MSTa, Fissurea i ostaloga tako da mi je jedino preostalo čovjeku stisnut ruku i čestitat na tituli. Valjda je zaslužio više od mene, barem zato što je uložio u deck puno više nego ja.

I tako Slovenac diže naše državno, jer očito ain’t no Hrvat got time fo’ that. Dobivam 48 boostera, ostale nagrade naravno kasne te obećajem wd-u da ću napisat report. Klinci me pitaju da im dam par boostera (lolwut), pozdravljam ekipu i kupim se doma. U boosterima otvaram Spellbook of Judgment i 8 Blastera (zanimljivo, prije turnira mi je Novosel rekao kako su oni u ne znam koliko boxeva otvorili samo 2), ništa posebno. Sve u svemu, zadovoljan sam iako je malo falilo do besplatnog puta na europsko.

Vidimo se na sljedećem eventu, pozz 😀

4 komentara

  1. Pa ko je to još igrao Madolche, mislio sam da sam jedino ja to igrao, ime prezime, da se razmjenjujemo.
    Svaka čast na topu, jebiga zmajevi su zmajevi, baš šteta što je takav format.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.