Proljetna alergija: Insekti

Pozdrav svim čitateljima, budući da u zadnje vrijeme uopće nema blogova, odlučio sam se da napišem jedan prigodan proljetni blog. Radi se o insektima koji su sada manje igrivi, ne radi se o Insectima povezanih za Ritual, već Beat Down – osnovni cilj je napuniti polje sa društvom koje će imati uz Solidarity min. 2600 Atk. A za njihovu zaštitu je bitan i Royal Decree koji će ih zaštititi od svih mogućih trapova.

Najveći problemi određenih deckova su nedostatak karata u handu, pa se događa da se nema što odigrati, za Insekte je ta muka riješene zbog top Spell karte za kukce:

VERDANT SANCTUARY

Na prvi pogled obična karta, a onda bacite oko na efekt I vidite da nema bolje tvornice nego ove. Nije uopće ograničena sa Once per turnom, već može kad god poželite uzeti Insecta iz decka kada je vaš uništen sa istim levelom. Na ovoj karti postoji hrpa comboa koji se lako ispunjavaju, npr. Ako je uništen neki bilo koji lv 4 insect, uzmete Aztekipeda koji idući potez dođe special removiranjem istog tog Insecta.

Najbolja strana Verdanta je što može biti korištena u Damage Stepu I ako su uništena 3 Insecta odjednom s npr. Dark Hole, može se uzeti tri monstera iz decka u ruku I to se sve računaju kao Chain Linkovi. Ako mislite da ima problema da ćete imati previse karata u ruci, naravno da nećete jer ćete sve te monstere brzo prizvati sa Normal/Special summonom.

AZTEKIPEDE, THE WORM WARRIOR

Običan Insect odličan zbog toga što brzo dolazi i to special i imate još priliku za Normal Summon. Veliki plus mu je što mu je ATK 1900 i što je Lv 4. Odličan za uzeti za Verdantom i mislim da više nemam što reći osim da kada napravi štetu mila kartu s topa protivnikovog decka.

MAXX „C“

Mnogi ne znaju da je Maxx C Insect. To je malo čudno, ali to ga svrstava u ovaj deck. Dovodi karte iz decka u ruku za svaki protivnikov Special Summon u potezu. Još jedan je način kako brzo napuniti hand. To mu je jedina svrha.

KOA’KI MEIRU BEETLE

Vrlo dobra karta za se obraniti od nekih Special Summon/XYZ monstera koji su DARK i LIGHT jer se oni odmah pri prizivanju prebacuju u DEF. Na kraju poteza morate imati nekog Insecta u ruci ili je on uništen, a sa Verdantom I Maxx “C” Insekata neće nedostajati.

 

DOOM DOZER

 

Brzi Insecta sa hrpom ATK-a koji dolazi Special removiranjem 2 Insecta iz groblja, a kada napravi štetu baca top kartu s protivnikovog decka. Dovoljan vam je samo on da rasturi cijelo polje. A ako je uništen verdant nam omogućava da uzmemo još jednoga iz decka.

Za brzu pobjedu će vam sigurno pomoći:

SOLIDARITY I ROYAL DECREE

Solidarity je već poznat u različitim deckovima, pa kada tu koristimo samo Insecte možemo ga upotrijebiti kao dodatan boost našim monsterima.

Npr.

DOOM DOZER —— 2800 na 3600 ( lv 8 )

AZTEKIPEDE ——- 1900 na 2700 ( lv 4 )

Royal Decree zaustavlja sve trapove pa su naši Insecti sa te strane zaštićeni. Korisnost je ogromna.

OSTALI Insect-type monsteri

Gornji red je u decku kako bi bio Beat Down ili kako bi imali monstere sa jakim Atk-om. Dobro bi došao i Rescue Rabbit, ali kada se prizove ako protivnik ima Veilera ili T.T., 3 Solidaritya se mogu zaboraviti za taj duel tako da ga ja ne bi stavio u deck.

Donji red predstavljaju Merchant i Needle Worm. Merchant je dobar kako bi potjerao čudovišta u Grave koja bi kasnije bila removirana za Aztekipeda ili Doom Doozera. Needle Worm baca 5 karata s vrha protivnikovog decka u groblje te je za neke deckove loše da izgube nešto što im u Decku treba.

Deck lista ( 40 ):

Monsters ( 22 ):

3x Aztekipede, the Worm Warrior

3x Maxx „C“

3x Doom Dozer

3x Koa’ki Meiru Beetle

3x Insect Knight

3x Cross-Sword Beetle

2x Needle Worm

2x Magical Merchant

Spells ( 13 ):

3x Verdant Sanctuary

3x Solidarity

2x MST

1x Heavy Storm

2x Pot of Duality

1x Monster Reborn

1x Dark Hole

Traps ( 5 ):

3x Royal Decree

1x Solemn Waning

1x T.T.


Hvala vam na čitanju mog bloga i mislim da bi bilo vrijeme da se ljudi odvaže napisati koji Deck Profile jer ste ovaj mjesec svi navalili na COTW. Razmislite da li ćete odmah dati Dislike i ne probati/pročitati ili probati deck igrati te ako vam se sviđa cjelokupna deck lista i ostalo dati Like.

Pozdrav do sljedećeg bloga 🙂

10 misli o “Proljetna alergija: Insekti

  1. Blog mi izgleda dosta moćan pa ću ga sad lajkati, pa sastaviti na DN-u. Mogao bi se sastaviti kao Deck za igru jer je većina karata izašla Common i Rare, a sve karte su lako dostupne i reprintane većinom.

  2. Žao mi je što svatko ima pristup Lajku i Dislajku, baš me briga što drugi misle. Vidim da većina nema niti jedan napisan BLOG!

  3. Sta si sa ovim htio reci? Jedan od najboljih blogera Chaos D.A.D. je par mjeseci samo komentarisao tudje blogove (ilitiga upijao znanje, i raspoznao sta ne valja od sta valja) i kada je poceo pisati pisao je najbolje blogove na siteu. Zato se pise tek kada nesto saznas. Tu sam i ja pogrijesio jer sam napisao prvi blog cim sam poceo igrati igru i taj blog je bio njesra naravno, a vidi danas. Po likeovima i komentarima pisem sasvim solidne blogove.

  4. dark monarch ,ako ti radis blogove radi boostera,odmah mozes odustati jer blogovi se rade da bi netko podjelio nesto s drugim,a ti samo mislis na boostere -_-

  5. Da radim blogove za boostere, već bi davno odustao jer znam da ima puno boljih blogova na siteu, a i mislim da moji blogovi nisu tako loši.

  6. dark monarch nije niko rekao da su tvoji blogovi losi al nemoj ni ti na mojem prvom blogu drzat predavanje ,ako sam pogrijesio u broju ,to je zato ako sam zamjenio s nekim a ne da mi govoris da je to sramota,sramota bi bila to sto si napiso da morphing jar vrijedi 240 kn ,al negovorimm ti da je to sramota i da ce to izac u javnost

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.