Next Generation Cards part 2 by Jinzo

Dobrodošli u drugi dosada blog koji nosi naziv Next Generation Cards. NGC ovaj put vam donosi tri nove karte. Danast će te čitati o  spellu, jednom  trapu te  monsteru. Krenut ćemo od možda i najbolje karte koju sam pripremio. Zato se udobno smjestite jer je vrijeme za novi NGC.

PhotonLeadPHSW-JP-R.jpg

Photon Lead
Quick Spell Card
Special Summon 1 Level 4 or lower LIGHT monster (from your hand) in face-up Attack Position.

Ovu kartu mogu samo da opišem kao hrpu supporta Agentima i Lightswornovima . Karta koja može da dovede bilo kojeg level 4 light monstera iz handa u attack – pa zato ukoliko imate ovu kartu uz Wulfa kada igrate LS sigurno vam neće biti dead hand. Karta vam omogućava još jedan dodatni summon ili spas kada vam protivnik se odluči na Direktni napad, vi je možete aktivirati –  SS-ti , i spasiti većinu svojih LP-a. Karta može imati jako mnogo comboa. Ustvari najčešće je on combo maker. Sa njim je veoma jednostavno napraviti bilo kakav Rank 4 ili rank 3 Xyz ukoliko imate potrebne karte. Evo navodim ovu situaciju. Na fieldu imate Agent Jupitera, u handu imate Photon Lead i Venus. Active Photon Lead, SS Venus , special summon dvije kugle. Xyz Venus i Jupiter u npr. Steelswarm Roacha ili Lavalval Chaina, a MSB-s u Gachi Gachija. Karta koja će sigurno da promjeni metu i zasigurno će je igrati skoro svi deckovi koji imaju lightove u decku.

DECKOVI U KOJIMA BI MOGLA DA SE KORISTI:

– Lightsworn ( Prvi su mi na pamet pali Lightswornovi. Sa svojim monsterima kao što su Lyla, Wulf, Lumina, Jain i slični može da napravi velike probleme protivniku. Daje Instant Xyz Swornovima u prvom turnu ako barem imaju dva LS-a u handu uz ovo. Uz ovo i PSZ-a daje Brionaca. Što se pokazuje kao dobar sync.

– Agents ( Mislim da nema priče da će se ova karta igrati u Agentima. To je skoro pa i sigurno. Svi Agenti su lightovi. Daje vam instant xyzove također i sync summone čak i Trishule jer Earth na fieldu + Venus u handu + Lead u handu + 2 kugle = Trishula

– Razne Anti – Mete ( Za dovođenje Banisher of The Radienca ili Rai o Ha )

PREDNOSTI I MANE:

Prednosti:

 • – Dovodi level 4 lighta ili manje iz handa na field
 • – Quick Spell je
 • – Spašava od direktnog Attacka
 • – Pravi Xyz summon
 • – Pravi Sync Summon
 • – Većina popularnih današnjih monstera su light

Mane:

 • – Monsteri koji se summonaju su samo do levela 4

Moja ocjena je: Star.svgStar.svgStar.svgStar.svg

Karta sa kojom nastavljam report o kartama budućnosti je monster i to tuner. Tuner u exceed doba? E pa to nije baš običan tuner nego odličan tuner kojeg sa kojim možete Synchronovati čak i sa tunerima.

Phantom King Hyde Ride
Fiend / Tuner
1500 ATK / 300 DEF
If this card is used as a Synchro Material Monster, the other monsters used for the Synchro Summon are treated as non-Tuner monsters.

Dakle ova karta je broken. Prebroken tuner sa koji možete synchronovati čak i tunere sa njim. Tako da on u kombinaciji sa npr. PSZ-om pravi Catastora ili Libiriana, pa libiriana možete synchronovati ponovo sa PSZ-vim effectom. Karta koja vam omogućava instant synchro. Na field se dovodi vrlo lagano sa Tour Guide From the Underworlda , u hand se dovodi sa Sanganom. Ukoliko se dovede sa Tour Guideom možete dovesti bilo kojeg lvl 6 synchroa pa nam tako dolaze Brionac, Orient i slični. Karta koja bi se po mom mišljenju najbolje uklopila u Dark World deckove sa Tour Guideom , u Synchro plantovima kako bi se mogla synchronovati za tunerima ( kojih ima mnogo ). Karta ima i prosječan ATK za Lvl 3 monstera. 1500 ATK-a pa može biti uklonjena i sa Bottomless Trap Holeom. Probajte je testati.

DECKOVI U KOJIMA BI SE MOGLI KORISTITI

– Dark World ( Dark Worlodovi obično imaju Tour Guide From The Underworld u decku. Obično nemaju ogroman extra deck. Pa se može ugurati i Hyde Ride koji im daje kada se syncruje nekog lvl 6 synchrona, daje im još jednog materijala na graveu za field spellicu GFTU zbog toga što je fiend. Najviše če se igrati ovdje)

Plant Synchro ( Zbog velikog broja tunera u decku i lakog rađenja synchro summona)

PREDNOSTI I MANE

PREDNOSTI:

 • Ekspresan synchro summon
 • Lako se dovodi na field i u hand

MANE nema

Moja ocjena je: Star.svgStar.svgStar.svgStar.svgStar.svg

Burning Fighting Spirit
Normal Trap
Equip this card to a monster you control. If your opponent controls a monster whose ATK is higher than its own original ATK, then the equipped monster’s ATK becomes equal to double its original ATK during the Damage Step only.

Ovaj blog sam želio završiti dostojno i sa jednom trap kartom pa sam izabrao ovu. Burning Fighting Spirit, nam u trenutku omogućava da zadržimo našeg monstera te da uništimo monstera koje ga napada, a uz to možemo da uništimo i protivnikovog monstera sa vašim monstera koji ima manji ATK. No zavisi, nekada će ova karta nas spasti većeg dmg-a, nekada će uništiti protivnikovog monstera, nekada će se oba monstera uništiti jer je riječ da kada vaš odabrani monster se bori vi možete uduplati njegov ATK sa onoliko koliko već ima. Dakle 2x. Ajmo reći da imate na fieldu GB Bestiarija,a protivnik Judgment Dragona. Vi krenete na napad ,a protivnik misli da ste poludili. Aktivirate ovaj trap te se oba monstera uništi. Ova karta je odličan side materijal te zaslužuje da se čuva u jednom primjerku u sideu. Može se uklopiti u sve deckove. Pa tako neće biti deckovi u kojima bi se mogla koristiti.

PREDNOSTI I MANE

PREDNOSTI:

 • – udvostručuje ATK vašeg monstera
 • – Daje vam šansu da uništite protivničkog monstera
 • – Iznenađuje protivnika

MANE:

 • – Sporost

Moja ocjena je: Star.svgStar.svgStar.svgStar.svg

Sa ovom kartom smo došli do kraja ovosedmičnog NGC-a. Vidimo se iduće sedmice.

5 misli o “Next Generation Cards part 2 by Jinzo

 1. Nisam ovo primijetio do sada 😛

  Dobro je, Burning Fighting Spirit je super karta za mnoge deckove.

  Ovaj Hyde crap je užas. Gdje se to primjenjuje, a da umjesto njega ne može Gale? Kada dođe s Tour Guide, ne može biti korišten kao Synchro Material monster (čitaj efekte).

  I Venus je LV3.

  Photon Lead je dosta dobar u LS-ovima (smanjuje dead handove s 3 Wulfa), ali u Agentima niti ima mjesta niti je koristan.

 2. Ovo ne moze –
  “Ukoliko se dovede sa Tour Guideom možete dovesti bilo kojeg lvl 6”

  Pa ni ovo-
  “Na fieldu imate Agent Jupitera, u handu imate Photon Lead i Venus. Active Photon Lead, SS Venus , special summon dvije kugle. Xyz Venus i Jupiter u npr. Steelswarm Roacha ili Lavalval Chaina, a MSB-s u Gachi Gachija.”

  Featured, a pola netacno i neprovjereno :/

 3. I kod opisa Burning Fighting Spirit ima greška:

  “If your opponent controls a monster whose ATK is higher than its own original ATK…”

  Znači uvjet za aktivaciju je da protivnik kontrolira monstera čiji napad je povećan nekim efektom tako da mu je trenutni napad veći od originalnog.

 4. Opet blog ti nije loš samo što mislim da si malo pogriješio sa izborom karata.

  Phantom King Hyde Ride nije baš nešto dobra karta, makar na nju možemo gledati kao na tunera i ne tunera, ali nije baš nešto, a najviše si pogriješio sa onim što su ti već drugi rekli jer monster koji dođe sa Tourom ne može ići u synchro.

  Burning Fighting Spirit je preloša karta, jednostavno nema nikakvu svrhu, a zašto to ti je objasnio Zvonko, makar ja sam to primijetio i prije, ali nisam bio siguran jel to neka pogreška u pisanju ili nešto, jer mi se to činilo glupim, ali sad je potvrđeno da je to pravi tekst.

  Photon Lead je jedina karta koja je zaslužila svoje mjesto jer je dosta iskoristiva u ls-u, osobito za Wulfa, dok bi možda mogla proć u Agentima, ali kod njih baš nema mjesta za tu kartu, a ovaj combo si mogao napisati da na fiedlu imaš Eartha, koji traži Venusa i onda ide Photon, pa dvije kugle i Trishula, jer nemožeš Xyz-at sa Venusom i Jupiterom kad nisu istog levela.

  Uglavnom drugi put malo pažljivije biraj karte 😉

 5. Što bi značilo da ti ovaj blog i nije baš nešto 😛 Pronađi malobolje karte idući out. Možda da nastaviš Forgotten Cards? Bolje ne, probaj nešto drugo. Onaj tko je to pisao je bio dobar writer.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.