Kako napraviti jak blackwing deck

Nakon vrlo duge stanke,odlučio sam da je vrijeme za jedan blog. I to decklistu. Opisati ću moj omiljeni deck,blackwinge. Nakon više mjeseci skupljanja decka i proučavanja decka(deckliste,savjeti o decku itd) odlučio sam s vama podjeliti neke detalje.

———————————————————————————————————————————

Blackwing – Shura the Blue Flame je jednostavno odlična karta. Služi za dodatne summone(uz cijenu negiranja efekta novoprizvalog monstera) ili jednostavno kao opasna prijetnja protivniku. Vrlo dobrih 1800ATK i level 4 čine je kartom koja se igra po 3 u svakom Blackwing decku. Najkraće rečeno – must play. Koristi se u kombinacijama s Vayu ili u novije vrijeme Kochi-jem(za summone tih monstera jer negira efekte a efekti su takvi da se ništa ne gubi negiranjem,u slučaju s Vayu se i dobiva) a da se i upotrijebiti s breeze the zephyrom,koji također nema neki osobit efekt(osim kad se ga dodaje u ruku).

—————————————————————————————————————————————————————————————

Blackwing – Bora the Spear je također karta koja se koristi po 3. On je “piercing damage dealer” u decku(naravno što se toga tiče puno bolji je armed wing). Ali njegova glavna svrha u decku je special summon iz ruke. Jedino gdje se ne koristi(ili se koristi u malom broju) je Vayu turbo deck. Jedan od njegovih comboa je s sirrocom i u tom slučaju je vrlo razoran,može napraviti ogroman battle damage. Također solidan napad.

————————————————————————————————————————————————————————————-

Blackwing – Sirroco the Dawn je blackwing izdanje cyber dragona. Vrlo dobar u svakom decku. Ali s njim postoji jedan problem: odabrati broj kolko će se ih igrati. Neki koriste 3,a neki 2. To je najčešći broj. Rijetko tko ima 1 ili nijednog.Ja trenutno koristim 3 ali razmišljam da smanjim na 2. Karta je dosta vrijedna- na pokeordersima commons iz crimson crisisa košta 4$,puno za commons kartu. Ima slabu obranu,ali je efekt ubojit. S njegovim efektom mogu se dostići ogromni napadi potrebni za uništenje praktički bilo kojeg monstera. Po meni,treba koristiti bar 2 u decku.

————————————————————————————————————————————————————————————-

Blackwing – Blizzard the Far North je karta koja omogučuje instantne lv3 do lv6 synchro summone. A također ima i vrlo dobar art. Korisna stvar,obavezno se igraju 2 ili 3. Rijetki slučaji su korištenje 1 ili nijednog(ako takvi uopće postoje). U mojem decku ima i mjesto u strategiji sommona red nova dragona. Strategija je: mistral the silver shield na grave prvom prilikom. Nakon toga,priziva se red dragon archfienda,i ako on preživi(bottomleske,solemn warning….) onda se poziva blizzarda,s efektom se prizove mistrala i onda ide red nova dragon. Vrlo korisno.

———————————————————————————————————————————————————————————

Blackwing – Mistral the Sliver Shield. Ova karta se koristi u jako malo deckova. Ja koristim čak dvije – solidna obrana,štiti od jednog battle damaga,a i meni treba za summon red nova dragona. Nije loša,ali dali ćete je koristiti ili ne -to je na vama.

————————————————————————————————————————————————————————————-

Blackwing – Kochi the Daybreak – ovo je karta koja puno znači. Po meni,treba igrati 2 ili eventualno 3. Blackwingi su odavno trebali level4 tunera(za stardusta i mnoge druge synchroe). Može se upotrijebiti s borom(normal summon kochi,spec. summon bora i imate lv 8 synchro summon ili rank 4 xyz summon). Shura mu može negirati efekt,pa se da koristiti i u combou s shurom. Vrlo dobra stvar,ovo bi moglo pomoći blackwingima da se vrate u,ako ne ništa više, top 20 deckova.

—————————————————————————————————————————————————————————————

Blackwing – Elphin the Raven je karta koja se može koristiti i biti korisna,ali i loša. Dobra ako imate nešto na polju,možete ovako ionako žrtvovati. Loša – lako moguće da je dobijete kad nećete imati ništa na polju. Ovo je pametnije imati u side decku ili eventualno 1-2 u decku,ali mislim da je i dvije previše. Sve je na vama – hoćete ili nećete.

———————————————————————————————————————————————————————————–

Blackwing – Jetstream the Blue Sky – po meni ima jedan od najljepših artova od svih blackwinga. A također,ovo može(ali ne mora) zamjeniti kaluta. Naravno,ne dobiva se isti učinak,ovo je puno slabije jer samo štiti od uništenja i to u samo jednoj borbi. Nije loše imati jednu-dvije u decku. Ja planiram dvije,ali prvo hoću vidjeti što će raditi ovaj jedan kojeg sad imam. Može olakšati summon bw silverwinda,ali da efekt ostaje(za razliku od relativno jednostavnog summona s vayom,ali tu se efekt gubi). Npr,jetstream + gale + bora = summon u jednom potezu. Malo teže izvediv summon je npr kochi+jetstream+kalut. Kao što sam rekao – najbolja zamjena za kaluta(najbliži efekt) ali opet ne treba pretjerivati s korištenjem ove karte.

————————————————————————————————————————————————————————————–

Blackwing – Zephyros the Elite – od kad je izašao,svi ga rado imaju u decku. Ima puno mogućih comboa(npr s swords of revealing light,blizzardom i puno drugih).  Karta je dobra,ali ja je baš ne vidim u mojem decku. Ovo i blackwing armor master su najskuplje blackwing karte(na pokeorderima su 1 jedan i drugi 45$). Ja je vjerojatno neću igrati,ali ko voli nek izvoli 😉 više ih ostaje za vas.

————————————————————————————————————————————————————————————–

Blackwing – Gale the Whirlwind je super karta-može biti pozvan iz ruke,može prepoloviti napade itd. Savršena karta,treba igrati kolko se može(sad je limited pa se može samo jedan,ali nadam se da će biti semi limited ili maknut s liste zabranjenih i ograničenih karti).Level 3 tuner,combo s npr borom za summon armor mastera(a može i s shurom),ukratko treba igrati,karta je odlična.

——————————————————————————————————————————————————————————–

Blackwing – Kalut the Moon Shadow – kad je ovo išlo na limited,blackwingi su oslabili,i to tolko da u zadnje vrijeme ne dolaze u top8 na turnirima,tu i tamo neko prođe pa stavi decklist na youtube ali to su vrlo rijetki sretnici. Sad blackwingi nemaju puno šanse protiv nekih deckova s visokim napadima monstera. Da je kalut semi-limited,blackwingi bi bili puno puno opasniji i jači. Sad je tako kako je,možemo ga madomještati jetstreamovima i nadati se poboljšanju na sljedećoj bann listi. Uglavnom se koristi tako da se čeka neprijatelja da napadne a onda šok-kalut na grave,ili jednostavno za stvaranje ogromnog attack powera(sirroco pojača,i onda još kalut kao dodatno pojačanje)

———————————————————————————————————————————————————————————

Dark Armed Dragon – definitivno najviše korišnena “tech” karta u blackwing,a i mnogim ostalim DARK deckovima. Jednostavno je odlična. Teško ju je summonat,ali kad je jednom na polju onda naveliko uništava. Olakšanje u summonu može napraviti pot of avarice,koji prazni grave(npr imate 8 monstera,aktivirate pot,imate 3 nakon aktivacije i onda možete prizvati DAD-a). Nemam što reći,ako možete vrlo je pametno igrati ga.

I s DAD-om završavam dio o monsterima. Sad ću se pozabaviti spell/trap kartama.

———————————————————————————————————————————————————————————-

Heavy Storm – Blackwingi ,kao i svi agrasivni deckovi, jednostavno imaju velikih problema s “back row-om”(spell i trap karte neprijatelja). Ovo je vrlo dobro rješenje,a na ruku ide i nova bann lista koja dopušta 1 heavy storm po decku,za razliku od dosadašnje. Samo treba paziti;ovo uništava i vaše spell/trap karte pa sigurno nećete aktivirati kad vimate neki mirror force ili nešto slično.

————————————————————————————————————————————————————————————-

Mystical Space Typhoon – dobra karta,također pomaže s back row-om,nemam što previše reći o njoj jedino da je pametnije čuvati ovo za chain na continus karte nego za “gađanje” neke nepoznate karte u back rowu. dobro da je moguće imati 3 u decku,ali mislim da su dvije skroz dosta.

————————————————————————————————————————————————————————————–

Pot of Duality – sjajna karta u blackwing decku,neznam kako je u drugim deckovima ali za bw deck ovo je savršeno. I također,sad je dostupan “obični smrtnicima” zahvaljujući reprintu. Ovo je jedan od glawnih “draw powera” u decku. Jedina mana je da neprijatelju jasno govorite svoje namjere kad uzimate artu,pa on može pretpostaviti vašu strategiju. alternativa mu je cards for b. feathers,ali cardsi koštaju jednog bw-a,a ovo ne.praktički,ovo je pokraj pot of greeda najjeftiniji draw power u igri. Svakako vrijedi 

————————————————————————————————————————————————————————————–

Pot of Avarice – dobra karta jer stvara “draw power” a i reciklira karte na graveu(npr kalut,jetstream,neki synchroi….). U tengu plantovima je ova karta veoma bitna(reciklaža reborn tengua). Ja ovo koristim umjesto allure of darknessa,koji je također dobar draw power za bw deck. Mogu se koristiti i oba dva ako imate mjesta u decku. Sve je to vaš izbor.

————————————————————————————————————————————————————————————-

Black Whirlwind – E ovo je karta koja bi stvarno mogla biti semi limited. Ali dobro,ja ne mogu utjecati na bann listu. Uglavnom,ova je karta sjajna,pozivate monstera i još dobivate jednog besplatnog-jako dobro za ubrzanje nekih comboa. Odlično za svaki blackwing deck,također must play.

Evo,s time sam završio dio o spellovima. Naravno da se koriste još i monster reborn,book of moon i slično,ali oni su nam poznati već jako dugo pa sad neću ništa posebno pisati o njima.

—————————————————————————————————————————————————————————————-

Delta crow – Anti reverse – Isto kao heavy storm,samo što je puno sporije(trap karta).Ali opet,ako se ima točno 3 blackwinga na polju može se ju koristiti i kao spel kartu. I najbolje je što uništava smo neprijateljeve karte,ali najgore je što uništava samo postavljene karte. Vrlo dobro,pametno bi bilo igrati jednu do dvije.

—————————————————————————————————————————————————————————————

Icarus Attack – Odlično za sve deckove s winged-beastima!!!!! Može poslužiti za sve i svašta,a najbolje je za chainove(na bottomlesku,mirror force itd,koji ionako uništavaju vaše monstere pa onda i neprijatelj ima neke gubitke,a vi ionako imate gubitke). Jedino se ne može chainati na solemn warning jer praktički monster prilikom aktivacije warninga monster još ne postoji. Igrati 2-3 obavezno.

—————————————————————————————————————————————————————————————

I evo s solemn warningom završavam ovaj dio bloga,dio s opisima karti i zašto je koristiti. Od trapki se standardno koristi mirror force,torrential tribute,trap stun i/ili seven toolsi. Protiv neprijateljevih monstera također se koristi i bottomless trap hole i solemn warning,a to se nema što objašnjavati-aktivira se u najpogodnijem trenutku u uživa u protivnikovim mukama 😀

A sad,vrijeme je za moju decklistu. Ovaj moj deck je daleko do savršenog,ali iz dana u dan napreduje.

Monster(19):

3 Blackwing – Sirroco the Dawn

3 Blackwing – Shura the Blue Flame

3 Blackwing – Bora the Spear

2 Blackwing – Mistral the Silver Shield

2 Blackwing – Blizzard the Far North

2 Blackwing – Kochi the Daybreak

1 Blackwing – Elphin the Raven

1 Blackwing – Jetstream the Blue Sky

1 Blackwing – Gale the Whirlwind

1 Blackwing – Kalut the Moon Shadow

Zašto nemam DAD-a? Jednostavno-trejdo sam ga a sad ću kupiti novog. Staviti ću ga na mjesto Elphina(kiji ide van)

Spell(11)

2 Mystical Space Typhoon

1 Heavy Storm

1 Dark Hole

1 Monster Reborn

1 Allure of Darkness

1 Book of Moon

1 Cards for Black Feathers

1 Pot of Duality

1 Pot of Avarice

1 Black Whirlwind

Umjesto cards for b. feathers i vjeojatno umjesto allurea ću staviti Pot of Duality-je.

Trap(10)

3 Icarus Attack

2 Bottomless Trap Hole

1 Delta crow – Anti Reverse

1 Seven Toolf of the Bandit

1 Mirror Force

1 Torrential tribute

1 Solemn Warning

Vjerojatno ću jedan icarus zamjeniti delta crow-om,a judgement warningom(kad dođe reprint)

Extra deck(13)

3 Blackwing Armed Wing

2 Blackwing  Armor Master

2 Black – Winged Dragon

1 Ancient Fairy Dragon

1 Stardust Dragon

1 Black Rose Dragon

1 Blackwing Silverwind the Ascendant

1 Collosal Fighter

1 Number 39: Utopia

U extra deck ću staviti još jednog stardusta,red dragon archfienda i red nova dragona,a izbaciti b-w dragona ili bw armed winga.

I to je to,moj blog je gotov. Nadam se da nisam bio prenaporan. Možda ću staviti još par blogova o usavršavanju blackwing decka. Do sljedećeg bloga,vaš Blackwingscrusher

 

 

 

14 misli o “Kako napraviti jak blackwing deck

 1. igraš ti blackwing deck? ako ne ne pravi se pametan i ne raspravljaj o decku o kojem nemaš pojma. PA DECK JOŠ NIJE NI ZAVRŠEN,SAMO DA ZNAŠ

 2. iss zaboravio sam pogledati ali bilo je više od 1300 riječi,sad ću pogledati kolko točno

 3. Da, zbilja je to teško napisati, a lista ti baš i nije očaravajuća.

 4. Ajde ne serite,i ja igram blackwing deck ko nikola i sjebano ga je sastavit ono skroz,zato sto ga morate stavit da nijedna karta ne sprjecava drugu i da imate jak draw power jer je sve na tome,a i bw-ovi su preskupi tako da:ODJEB JE LANSIRAN.

 5. Sama analiza decka je super, dobro si objasnio karte, dao si si truda, ali mi se baš ne sviđa deck lista, te imam jednu stvar za reći; Kochi kad dođe sa Shurom i dalje ne može biti korišten za synchro jer to zapravo nije njegov effect, tako da ti to otpada, ali uvijek možeš dovest Kochija te onda ići u rank 4 XYZ-a.
  Evo ti neki moji fixevi za sami deck;
  – 1-2x Mistral
  – 1x Kochi
  – 1x Elphin
  – 1x Jetstream
  + 2x Vayu – stvarno ne znam zašto ovo ne igraš
  + 1x Breeze
  + 1x DAD
  + 1x Gorz/Tragoedia
  – 1x Seven Tools
  + 1x Warning
  + 2x POD/Cards fot the Blach Feathers- treaš još neki draw power, ovo nije dosta, samo što bi onda moro nać još nešto što bi bacio van.
  Evo nadam se da sam pomogao 🙂

 6. puno hvala na komentaru. solemn warninzi su već u planu,samo čekam reprint. 2 PoD-a ću svakako dodati. Seven toolsi su već izbačeni a DAD-a čekam. Elphin će letjeti van čim mi dođe DAD,a tragoediju ću vjerojatno dodati nakon kupnje gates of the underworlda. Naravno da si pomogao 😀

 7. Nekako mi smeta Delta Crow. A što se tiče bloga, ljepo si objasnio princip decka. Inače zanima me koje si techeve pokušavao?

 8. ništa do sad 🙁 osim DAD-a. ja sam počeo igrati(s orginalima,prije samo falšice) tek negdje u 3-4 mjesecu ove godine,tako da ni nemam druge techove. Hvala Bogu da mi je jedan s kojim sam trejdao preporučio DAD-a inače bog zna dal bi ga ja uopće sad koristio za tech kartu. Eventualno kao tech kartu možeš smatrati npr black return(koristio sam ga kratko vrijeme) i nije loše,ali ima boljih karti. A ako te smeta delta crow,ima puno stvari koje možeš staviti kao zamjenu(s warning,d prisone,mst,my body as a shiedt i mnoge druge)

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.