Gagaga Eastwood i Fotogenični Paradios [double XYZ review]

Pozdrav čitatelji, hvala vam za posjetu ovoga bloga i ako već niste, bacite oko na moje prijašnje blogove kako bi saznali što to dolazi Yu-Gi-Oh naciji u budućnosti, ali zasada bacimo se na posao.

Danas za vas imam još jedan Double XYZ review (nova deck analiza dolazi uskoro, ali potrebno je još malo testiranja i istraživanja kako bi vam mogao dati sve detalje). Radi se naravno o novim XYZ monsterima koji bi se mogli često pojavljivati u Extra deckovima, a posebno za danas imam fantastičan Rank 4 XYZ koji će se vjerojatno naći u svakom LIGHT decku koji voli svoje level četvorke, ali o njemu malo kasnije. Za početak predstavljam novog šerifa, a to je Gagaga Gunman.

 

Gagaga Gunman [1500\2400 Earth Warrior Rank 4]

2 Level 4 monsters
Once per turn: You can detach 1 Xyz Material from this card; apply 1 of these effects depending on this card’s battle position. ● Attack Position: This turn, during the Damage Step only, if this card attacks an opponent’s monster, it gains 1000 ATK, and the attack target loses 500 ATK. ● Defense Position: Inflict 800 damage to your opponent.

Za Gunmana su potrebna 2 bilo koja level 4 monstera što znači da se uklapa u bilo koji deck s dovoljno level 4 monstera. Dajemo dva monstera, a Gunman ima mizernih 1500 napada? Svoj manjak opravdava svojim efektom kojega dobiva ako je u Attack Positionu, a to je da za vrijeme Damage Stepa dobiva 1000 napada, a protivnički monster gubi 500 napada. Mislim da je Gunman jako solidan što se tiče toga jer nam omogućava da pređemo preko puno većih monstera, ali nažalost ako je u pitanju monster s 3000 napada obadva bivaju uništeni. Gunman nije samo tu da prelazimo preko neke mrcine već i da svom protivniku zabiberimo s malo više štete. Njegov drugi efekt je također zanimljiv. Ako detachamo 1 materijal burnamo protivnika za 800 bodova štete što je dobro ako je riječ o kasnijoj fazi igre gdje svaki životni bod znači puno, a ponekad ne možemo proći do protivnika kojemu je ostalo 200-300 životnih bodova (što se zna često i događati) i onda jednostavno prizovemo Gunmana, aktiviramo efekt i pobjeda je tu. Možda neće biti Staple, ali bilo bi dobro razmisliti o njemu i osloboditi to jedno mjesto, jer nam može pomoći da dobijemo duel. Gunman izlazi u Abyss Risingu, a to je sljedeći booster, što znači da imamo vremena o njemu razmišljati i diskutirati.

 

Radiant Photon Paradios [2000\1000 Light Warrior Rank 4]

2 Level 4 LIGHT monsters
Once per turn: You can detach 2 Xyz Materials from this card to target 1 face-up monster your opponent controls; the target‘s ATK becomes 0, and negate its effects. When this card is destroyed by your opponent’s card (either by battle or by card effect) and sent to the Graveyard: Draw 1 card.

 

Heroji, Lightsworni, Constellari, Photoni, tako puno deckova u kojima Paradios može biti fantastičan, ovo je po meni pravi materijal za Staple kartu. Sa pristojnih 2000 napada Paradios se priziva s 2 level 4 LIGHT monstera, a taj zadatak za deckove koje sam naveo nije nikakav problem. Pošto Rescue Rabbit dobiva svoj re-print, Heroji bi opet mogli imati svoje Sparkmane u decku, a ne zaboravimo na Photon Thrashera, ogromni XYZ potencijal Constellara (ako ne znate za njih obavezno pogledati ako ste XYZ ljubitelj) i novog Noble Knight Gawayna koji je kao stvoren za prizivanje Paradiosa. Za cijenu 2 materijala snižavamo napad protivničkog monstera na nulu, ali ne samo to već mu Paradios negira i efekt (dosadni Spirit Reaperi i Marshmalloni nisu više problem). Njegov efekt nam garantira čistih 2000 bodova štete, ali njegov drugi efekt je ono što mi je privuklo pažnju. Ako protivnik uspije uništiti Paradiosa i poslati ga u grave možemo vući jednu kartu (a znamo da to Photonima očajno treba), a ta jedna karta može značiti sve. Profitiramo ako ga imamo na polju, a profitiramo i ako ga izgubimo, ponavljam Paradios je po meni zaista karta koja bi mogla postati Staple u skoro bilo kojem LIGHT decku. Jedina loša strana kod Paradiosa je što izlazi u Duelist Packu 13: Kite Tenjo koji zasada ima samo datum izlaska u Japanu, ali tko čeka dočeka pa tako ćemo i mi u ne tako dalekoj budućnosti dobiti ovu XYZ poslasticu.

 

Hvala na čitanju i vidimo se u sljedećim blogovima.Jedna misao o “Gagaga Eastwood i Fotogenični Paradios [double XYZ review]

  1. Ovo bi ti bio solidan review i podsjeća me na CotW no ako već pišeš takve članke možeš malo više toga napisati.Preporučujem ti da malo prođeš kroz Chaos D.A.D.ove analize jer su one najbolje.Nije ni loše da pitaš koji savjet od njega. 🙂

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.