Deck Profile No. 1: The Secret of X

Dobaaar daaaaan! Dobrodošli u ovaj moj blog u kojem ću vas upoznati s jednim deckom koji je poprilično zaboravljen radi xyz-ova. Radi se o jednom synchro decku koji je prefun i, što je još bolje, nije uopće loš, a o kojem se decku radi, ako niste mogli prepoznati iz slike, doznajte u nastavku. 😉

Darksoul

Evo dolazimo do prve karte, a ujedno i jedne od glavnih karata. Darksoul nema neki pohvalni napad ni obranu, ali ima bolestan effect. Na kraju bilo kojeg poteza, ako je on završio u graveu možete dodati bilo kojeg „X-Saber“ monstera iz decka. Super je to što ne mora biti level 4 ili nize nego bilo koji Saber. Također je level 3 što nam omogućuje prizivanje ponajboljih Synchrona koje imamo na raspolaganju te može ići u xyz, ali ja to baš ne preferiram.

Boggart Knight

Sljedeća karta je Boggart Knigt. Ovo momče ima 1900 ATK što je zavidno za jednog level 4 monstera. Uz tak ATK ima effect kojim može na polje dovesti level 4 ili nižeg „X-Saber“-a, a to znaci da ne moze samo prizvati jednog Sabera kojeg mi igramo. Budući da je level 4 može s našim tunerima ići u level 7 ili 6, ali ima jednu manu koja nam ne dopušta da ide u bilo koje Synchrona nego samo u „X-Saber“-a. Ruku na srce, bilo bi malo OP da može otići u BRD-a i pobrat cijeli field.

Emmersblade

Evo nam našeg „Giant Rat“-a. Slab ATK i DEF, no opet taj effect ga vodi u naš udarni sastav. Što još reći, osim da može super poslužiti protiv OTK deckova, jer iz decka vuče „X-Saber Pashuul“-a, ali o njemu ćemo kasnije.

Fulhelmknight

I tako, dolazi nama level 3 Tuner koji opet ima dobar effect, unatoč njegovu ATK-u i DEF-u. Prvi effect kaže da jednom, dok je on živ, face-up, može negateat napad jednog protivničkog monstera, ali taj napad ne mora biti na njega vec na bilo kojeg vašeg monstera. Vrijedi spomenuti i drugi effect, mada iskreno sumnjam da ce on nekog mostera uništit, koji kaže da kad uništi nekog Defense Position monstera, vuče Sabera iz gravea.

 Pashuul

Prvi i zadnjih „X-Saber“ u našem Main decku. Da, jer svi drugi su bili „XX-Saber“-i osim ovog ovdje. Level 2 Tuner koji nemre poginut u borbi. Super radi s „XX-Saber Emmersblade“-om protiv OTK deckova jer će on spriječiti svaki napad, i onda vam još ostaje sljedeći potez pa možete ići u nekog Synchrona.

 Faultroll

O da, on se može Special Summonat ako imate 2 ili više „X-Saber“-a na polju i onda postaje Reborn za Sabere. Imate Boggarta i Saber Tunera u handu te ovog bossa i možete spustiti život. Ide Boggart, za sobom zove Tunera, dođe Faultroll, Boggart i Tuner u Synchrona, vratite Tunera i ide s Faultrollom i dobite 2 Synchrona na polju. Ime mu dobro kaže, trolla sve oko sebe! ŽBUM!

  Gottoms' Emergency Call

Od specifičnih Spellova za Sabere ne igram ništa, ali zato tu je jedan Trap koji je bolestan u mozak. Imate Sabera na polju i 2 u graveu. Zašto ne? Zavozite slobodno. I još što je najbolje, Saberi u graveu koji se prizivaju, nisu ograničeni levelima, pa možete bilo što podići iz gravea. Nice, I know.

Ovdje bacamo pogled na neke Synchro Sabere koje nam je Konami ponudio :

HyunleiSouza

 

UrbellumGottoms

Hyunlei je level 6 Synchro koji će u većini slučajeva uništiti sve protivničke Spellove/Trapove. Najčešće se ide Darksoul+Fulhelknight i Boggart+Pashuul.

Souza i Urbellum su level 7 svaki sa svojim specifičnim effectom. Ovisi o situaciji koji je kada potrebniji, jer nećete uvijek imati žrtvu za Souzu, iako je jači pa ja njega preferiram. Boggart+Fulhelmknight

E, sad dolazi BigBoss Sabera. Gottoms je level 9 Synchro, no iako se čini da ga je teško prizvat, uopće nije. Za njega ne trebaju najmanje 3 monstera, nego samo spustite Faultrolla koji hasne Fulhelmknighta iz gravea i idete po 9-ku koja može preći preko velike većine moćnih monstera današnje mete.

To je bio kostur decka, a ovdje su još neke karte koje svojim effectima mogu pomoći bržem Summonanju Synchro monstera i općenito ubrzati deck.

HamsterStriker

 

PoDReinforce Truth

Hrčak nam dovodi Darksoula na polje koji je Beast, pa onda on opet traži nekog potrebnog Sabera iz decka. Striker pomaže kod Synchro summona u prvom/drugom potezu svojim effectom i zato što je level 2. U slučaju Dead Drawa imamo PoD koji stvarno puno puta može pomoći. Reinforce Truth je Trap kojim možemo prizvati Pashuula iz decka koji ce nas štititi jedan turn pa sljedeći potez mozemo opet ići po nekog Synchrona.

 

Evo to je bio detaljniji opis karata iz decka a ovdje je deck lista:

Monsters: 19     
3x XX-Saber Darksoul

3x XX-Saber Boggart Knight

3x XX-Saber Emmersblade

3x XX-Saber Fulhelmknight

2x X-Saber Pashuul

2x XX-Saber Faultroll

1x Gorz

1x T.G. Striker

1x Super-Nimble Mega Hamster

 

Spells: 10

2x PoD

1x Book of Moon

1x Dark Hole

1x Monster Reborn

1x Heavy Storm

2x MST

1x Forbidden Lance

1x Mind Control

 

Traps: 11

2x Gottoms’ Emergency Call

2x Mirror Force

2x TT

2x Compulsory

1x Starlight Road

1x Trap Stun

1x Reinforce Truth

 

Extra: 15

1x AOJ Catastor

1x Naturia Beast

1x Naturia Barkion

1x BRD

1x Scrap Dragon

2x Stardust Dragon

2x XX-Saber Hyunlei

1x X-Saber Souza

1x X-Saber Urbellum

1x XX-Saber Gottoms

1x M-X-Saber Invoker

1x Number 17: Leviathan Dragon

1x Number 39: Utopia

 

To je to od mene za danas! Nadam se da vam se blog svidio i da ste uspjeli odvojiti tih 5 minuta kako bi mi učinili veliku uslugu.

May the Yugi be with you!

Do sljedećeg puta

– TLM1818 –

 

4 komentara

  1. Blog je OK, ali lista decka se mijenja dolaskom novih karata: npr. Fire Formation – Tenki koji može uzeti Boggart Knighta i ne znam zašto svi igrači izbjegavaju SOLEMN WARNING! Čitam blogove i nigdje se ne upotrebljava ta karta. Ako je tako loša, zašto su je stavili na 1? A možda i mnogi ne znaju za tu kartu. Ovo ti je prvi blog te ti se sve “pogreškice” i nedostaci opraštaju.

  2. Jinzo Ne igram Grandsoila jer kad sam testao nije mi se baš sviđao jer je često dead draw i nekako mi se ne uklapa.
    Kliješta drago mi je da ti se blog sviđa, a Tenki ne igram jer me ograničava te njime samo mogu uzeti Boggarta. Za Solemn Warning ofc da znam ali ovaj deck fakat prelagano primi štetu pa bi me tih 2000LP dosta koštalo, pogotovo u današnjoj meti.
    U svakom slučaju hvala vam na komentarima i nemojte misliti da vam ovim komentarom ne prihvačam ove kritike, nego to je samo obrazloženje na vaše primjedbe.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.