Dark World by CCV

O decku

Dark World (DW) archetype, potječe iz davnih dana Yugioha, točnije iz boostera Elemental Energy. Zasniva se na discardanju efektom u Graveyard pri čemu se njihovim monsterima aktiviraju razni efekti. Kad je izašao, na kratko vrijeme je bio pravi udarac na igru i sve najbolje deckove tadašnje mete. Uz karte Card of Safe Return (koja je odavno bannana) i Graceful Charity (isto) su bili skoro nezaustavljivi.

Svim divnim i krasnim stvarima ubrzo dođe kraj, pa su tako i ostali deckovi našli recept protiv DW-ova. Njihovi najjači monsteri su imali 2300 ATK, a tadašnji Monarch deckovi su bili puni Monarcha od 2400 ATK. Tako je 100 ATK razlike zaustavilo DW jer nisu imali kvalitetno rješenje za uništenje protivničkih monstera. 

Tijekom preostalog dijela GX i cijele 5D’s ere Dark World deck je novim kartama (nikad izravno njihovim) ulazio i izlazio u modu, ali nikad se nije vratio na one početne mjesece slave. Kombinirali su ga s Zombijima, DAD Turbo (svi Dark World monsteri su DARK i Fiend), TeleDAD-om, opet Zombijima… I stalno padao u zaborav.

Kada su deck već i najzagriženiji igrači napustili, iz vedra neba je od Konamija došla vijest da dolazi Structure Deck 21: Gates of the Underworld baziran na DW kartama. Ubrzo je procurilo 5 novih karata i Dark World je ponovno došao u središte pažnje!

Glavne karte decka

Grapha,Dragon God of Dark World 

Grapha, Dragon Lord of Dark World
Fiend/Effect ******** DARK  2700/1800 
You can Special Summon this card (from your Graveyard) by returning 1 face-up “Dark World” monster you control to the hand, except “Grapha, Dragon Lord of Dark World”. If this card is discarded to the Graveyard by a card effect: Target 1 card your opponent controls; destroy that target, then, if this card was discarded from your hand to your Graveyard by an opponent’s card effect, look at 1 random card in your opponent’s hand, then, if it was a monster, you can Special Summon it to your side of the field. 

Ovaj monster je osnova novih DW-ova, vrhunska karta koja ima odlične efekte. Pomoću prvog efekta doslovno iz ničega dolazi monster od 2700 ATK koji zbog fildice dolazi i do 3000 ATK. Samo Normal Summonate Dark World monstera i vratite ga u ruku za Special Summon Graphe iz Graveyarda. Nijedan drugi deck ne može stvarati tako velike monstere s minimalnom pripremom i usput DOBIVATI Card Advantage (Grapha dolazi, a nijedna karta nije potrošena)! To čini Dark Worldove tako dobrima. Protivnik se mora stalno braniti jer ne može tako lako stvoriti velike monstere. 

Drugi efekt je tipičan Dark World efekt koji se aktivira ako je discardan efektom (objašnjeno poslije). Kada je discardan efektom (DW deck ima gomilu načina za to), uništava jednu protivnikovu kartu. Ako gađa setanu spell/trap kartu, stvara preduvjete za aktivaciju svog prvog efekta (trpa sebe u Graveyard i miče nešto što bi omelo Graphin summon i napad). Može gađati i problematičnog monstera kojeg ne može uništiti napadom. Ako je protivnik izazvao discard, uz taj efekt dobiva i bonus gledanje protivničke karte u handu i krađu ako je monster! To se rijetko događa jer to protivnik sigurno neće svojevoljno to napraviti protiv DW-ova, ali protivnik u prvom potezu matcha ne zna protiv čega igra pa se nekad može posrećiti. 

 Snoww

Snoww, Unlight of Dark World
Fiend/Effect  ****  DARK  1700/0
If this card is discarded to the Graveyard by a card effect: If it was discarded from your hand to your Graveyard by an opponent’s card effect, you can target 1 monster in your opponent’s Graveyard; add 1 “Dark World” card from your Deck to your hand, then Special Summon that target (if any) in face-up Defense Position.

Tražilica za Dark World karte koja od njih stvara neku vrstu toolboxa. Ne traži monstere nego bilo koje karte, što znači da je Snoww uber. Traži fildicu i spellice koje discardaju ili monstere koje treba discardati. Efekt mu se aktivira kada je discardan (pročitajte sve članke Kevina Tewarta http://www.konami.com/yugioh/articles/?tag=how-to-read-your-cards da shvatite kako čitati novi „wording“ karata) i kaže da tražite jednu Dark World kartu iz decka. Ako je discardan protivničkim efektom, onda još i ukrade monstera protivniku iz Graveyarda. Zajedno sa svime time, ima i solidan ATK koji s fildicom dolazi na 2000, što znači da gazi većinu LV4 monstera.

 Broww 

Broww, Huntsman of Dark World 
Fiend/Effect  ***  DARK  1400/800 
If this card is discarded to the Graveyard by a card effect: Draw 1 card, plus another card if this card is discarded from your hand to your Graveyard by an opponent’s card effect.

Broww je jedan od brojnih draw powera u decku. U vrijeme kada su DW-ovi tek izašli on se nije previše igrao jer je Card of Safe Return donosio dovoljan draw power, a on se nije uklapao u swarm temu decka. Poslije su se DW-ovi miješali s drugim deckovima pa nije bilo mjesta za njega i on bi vjerojatno zauvijek ostao zaboravljen da nisu došli novi DW-ovi. S fildicom je sada savršen monster za discardanje i skoro nikad ne ostaje mrtav u handu. Level 3 je i Fiend, oni koji ne znaju što to znači, čitajte dalje pa ćete saznati.

Goldd  Sillva

Goldd, Wu-Lord of Dark World 
Fiend/Effect  *****  DARK  2300/1400 
If this card is discarded to the Graveyard by a card effect: If it was discarded from your hand to your Graveyard by an opponent’s card effect, you can target up to 2 cards your opponent controls; Special Summon this card from the Graveyard, then destroy those cards (if any).

Sillva, Warlord of Dark World 
Fiend/Effect  *****  DARK  2300/1400 
If this card is discarded to the Graveyard by a card effect: Special Summon it from the Graveyard, then, if this card was discarded from your hand to your Graveyard by your opponent’s card effect, your opponent returns exactly 2 cards from their hand to the bottom of their Deck, in any order.

Ova dva monstera se gotovo pa razlikuju samo po imenu jer sve osim jednog dijela efekta imaju različito. Također su obojica bili osnova starih DW deckova i patili od svojih 2300 ATK. Kada su discardani efektom, Special Summonaju se iz Graveyarda. Ako su discardani protivnikovim efektom, Goldd uništava 2 protivničke karte, a Sillva vraća 2 protivničke karte iz handa na dno decka. 

Dok su prije bili obavezni na 2-3, sada su mišljenja oko njih podijeljena. Neki govore da mogu biti dead draw i da je Grapha dovoljan za napadanje pa da ih ne treba igrati, a drugi kažu da je bolji što veći pritisak na protivnika monsterima i da se mogu koristiti za Xyz Summon moćnih Rank 5 Xyz-ova. Oboje ima svoje prednosti i mane i samo se upornim testanjem može odrediti što je bolje.

Beiige 

Beiige, Vanguard of Dark World
 Fiend/Effect  ****  DARK  1600/1300
 If this card is discarded to the Graveyard by a card effect: Special Summon it from the Graveyard.

Ovaj monster se na prvi pogled čini samo kao slabiji Goldd/Sillva i sve do dolaska Graphe je to i bio. Sada ima veliku prednost nad Golddom i Sillvom jer je LV4, dok su oni LV5 i za njihov Normal Summon treba žrtvovati monstera. A kada zagusti i Goldd/Sillva bi u nedostatku karte koja discarda bili mrtve karte u handu, Beiige se na tom mjestu može Normal Summonati i vratiti u ruku za Graphu. Zato je očito: deckovi koji se prije svega orijentiraju na Graphu igraju samo Beiigea, a deckovi koji imaju malo širi raspon mogućnosti igraju i Gollda/Sillvu.

kucka skupa 

Tour Guide From the Underworld
 Fiend/Effect  ***  DARK  1000/600
When this card is Normal Summoned, you can Special Summon 1 Level 3 Fiend-Type monster from your hand or Deck. Its effects are negated, and it cannot be used as a Synchro Material Monster.

O ovoj karti se ne treba puno govoriti jer njezina cijena od preko 800 kuna govori dovoljno. Kompatibilna je s Browwom i s njime može ići u Rank 3 Xyz ili Browwa vratiti u ruku za Graphu. Ove karte se u svakom (osim onih s 3 Skill Drain) buildu DW decka treba igrati koliko god se ima.

Ostali monsteri:

Dark Armed Dragon – nekad zna biti mrtav, ali kada dođe onda je to game, must za igrati 

Fabled Raven – triggera DW efekte, savršen Tuner za njih, mislim da ga treba igrati barem 1 u svakom buildu DW 

Brron, Mad King of Dark World – dobar ATK i u buildu s 3 Goldd i 3 Sillva bi mogao funkcionirati, ali Dark Smog mu otima mjesto 

Latinum, Exarch of Dark World – dobar s Dark Smogom, ali bez njega je nepotreban, bolji je Sillva ili Goldd 

Scarr, Scout of Dark World – u nekoj sporijoj meti bi bio dobar, sada sigurno ne 

Celri, Guru of Dark World – može se sastaviti cijeli deck oko njega, ali u normalnom buildu nema mjesta 

Gren, Tactician of Dark World – nekonzistentan, Grapha ga zamjenjuje 

Kahkki, Guerilla of Dark World – isto 

Morphing Jar – brutalan efekt, ali problem je što ga protivnik uvijek može pročitati, setati cijeli hand i više profitirati od onoga tko ga je setao 

Doomcaliber Knight – anti-meta element, Dark, Fiend, definitivno prvi izbor za igrati ako fali monstera 

Effect Veiler – drugi izbor nakon Doomcalibera, jako dobar ako se ne igra Dragged Down to the Grave ili Skill Drain 

Ryko, Lightsworn Hunter – neki ga igraju zbog BLS i Trishule, ali je spor i ne paše u temu decka 

Sangan – ako se igra Tour Guide igra se i on 

Black Luster Soldier – Envoy of the Beginning – ako se igra Raven i Veiler, ovo je dobar izbor 

Leviair the Sea Dragon – s Tour Guideom je must, omogućava comboe s fildicom i Dark Smog 

Dark Highlander – must u DW Extra decku, dođe s Ravenom i Beiigeom

Gates

The Gates of Dark World
Field Spell Card
All Fiend-Type monsters gain 300 ATK and DEF. Once per turn: You can banish 1 Fiend-Type monster from your Graveyard; discard 1 Fiend-Type monster, then draw 1 card.

Ovo je ono nešto što je Dark World archetype trebao. Svim Fiendovima daje ATK i DEF boost od 300, a pošto je cijeli DW archetype Fiend, napokon im omogućava da pređu ATK barijere od 1900 (Snoww i Beiige), 2400 (Goldd i Sillva) i 2×00 (Grapha).

Drugi dio efekta daje konzistentan draw i discard power. Dok su prije DW-i imali samo 3 Dark World Dealings, sada uz to imaju i 3 fildice koje će se uglavnom više puta aktivirati. Cost removanja može biti problem, ali balansira Graveyard za DAD-a i savršen je s Tour Guide->Leviair. Searchabilna je sa Snoww pa je u 90% duela na polju.

DWD

Dark World Dealings
Normal Spell Card
Each player draws 1 card, then each player discards 1 card.

Jednokratni draw-discard power za DW, ima prednost u odnosu na Gate jer mu ne smeta MST niti mora removati Graphu u kriznim situacijama. Nedostatak mu je to što filtrira hand i postavlja Graveyard protivniku, a u mirror matchu automatski gubi duel ako ga se neoprezno odigra. Neki ga zbog toga ne igraju, ali to je loše jer je jednostavno predobar draw-discard engine da se ne bi igrao (kao da u Lightsworn ne igrate Solar Recharge).

DWL 

Dark World Lightning
Normal Spell Card
Target 1 face-down card on the field; destroy that target, then discard 1 card.

Prva discard karta za Dark World, dugo je vremena bila must na 2-3. Sada je MST na 3 pa nije više toliko potrebna. Problem je i što je sve više spell/trap karata chainabilno. Svejedno je Snoww može tražiti pa ima tu prednost nad MST-om i trebalo bi igrati barem jednu.

Dark Smog 

Dark Smog
Normal Trap Card
Once per turn: You can target 1 monster in your opponent’s Graveyard; discard 1 Fiend-Type monster and banish that target.

Dark Smog je karta za koju mnogi vjeruju da će dovest Dark World u T1. Efekt se može aktivirati u protivničkom potezu, što znači da je ovo Continuous D.D. Crow  za Dark World. To znači puno dublji potencijal nego što možete zamisliti: discardanjem Graphe usred protivničkog poteza removate protivničku bitnu kartu iz Graveyarda i uništite monstera na fieldu i time onemogućite combo. Aktivirate ovo kada protivnik aktivira Reborn, discardate Goldda i protivnik više ne može napasti jer su mu svi monsteri slabiji, a neće imati Scrap Dragona jer mu je Reborn ostao bez targeta. Dark Smog može biti negiran MST-om, ali protivnik onda neće imati MST da riješi fildicu.

Dark Smog zaustavlja većinu deckova mete i samo je pitanje vremena kada će dovesti DW do toppanja ili osvajanja YCS. Mana je što se ne zove Dark World Smog pa je Snoww ne može tražiti, i zato je neće biti uvijek u handu i to će biti problem.

Ostale spellice i trapice:

Card Destruction – dobiva duel većinu puta kada je odigrana s barem jednim DW-om u handu 

Gateway to Dark World – u Ceruli buildu funkcionira, u drugim buildovima nije nešto dobra 

Dragged Down into the Grave – karta oko koje se vode velike debate, testanja pokazuju da je dobra samo u duelu 1 i da je se treba vaditi u side za Veilere/Doomcalibere zbog Gemini Imps 

Allure of Darkness – obavezna u svakom decku koji koristi Dark monstere 

Foolish Burial – baca Graphu u Graveyard i to je jedini razlog zbog kojeg se igra, ako je build orijentiran samo na Graphu onda se mora igrati 

Pot of Duality – u buildovima koji idu više na kontrolu je must, u agresivnijim buildovima smeta, dodaje na konzistenciji 

Mystical Space Typhoon – ove karte i DWL ukupno bi trebalo igrati 3 (4 ako se ne igra Heavy Storm) 

Mind Control – staple otkad su Xyz došli 

Book of Moon – staple 

Heavy Storm – u control buildovima je diskutablina, u aggro je must 

Dark Hole – staple 

Monster Reborn – staple 

Skill Drain – ako se nema za Tour Guide, možda je najbolje igrati 3 Skill Draina u mainu jer ne smetaju DW-ima 

Dark Deal – nepotrebno i uglavnom nema mjesta 

Deck Devastation Virus – ova karta ovisi o meti, ako je gotovo sve Gadget, Agent i Plant Synchro onda je must na 2 u mainu, ako nije onda se igra 1 main/1 sajd ili 0 main/2 sajd 

Eradicator Epidemic Virus – sve isto, samo su deckovi protiv kojih je must Gladiator Beast, Anti-Meta i drugi Dark Worldovi 

Solemn Warning – staple 

Solemn Judgment – staple 

Mind Crush – ako se igraju Virusi ili Dragged Down, red bi bio da se i ovo igra 

Trap Dustshoot – staple

Rulinzi

  1. 1. Dark World monsteri 
  • „Discarded by effect“ znači da discardanje ne smije biti cost, to jest da karte poput Lightning Vortex, Snipe Hunter i Divine Wrath ne pale njihove efekte. Ništa što sadrži „discard 1 card to“ neće aktivirati njihove efekte. Njihovi efekti se pale kada je discardanje efekt kao kod Card Destructiona i Dark World Dealingsa.
  • Dark World efekti ne mogu missati timing.
  • Skill Drain i Necrovalley ih ne diraju.
  • Fabled Raven aktivira njihove efekte.
  • Debunk ih može negirati.
  • Hand Destruction ne aktivira njihove efekte jer “senda”. 
  1. 2. Grapha, Dragon God of Dark World 
  • Graphin Special Summon efekt je INHERENT SPECIAL SUMMON koji ne započinje chain. Kada se Grapha ide summonati, kasno je za baciti D.D. Crow.
  • Solemn Judgment i Solemn Warning negiraju Graphin summon, monster ide u hand.
  • Thunder King Rai-Oh i Black Horn of Heaven mogu negirati Graphin Special Summon, monster ide u hand.
  • Debunk ne negira Special Summon efekt. 
  1. 3. The Gates of Dark World 
  • Removanje monstera je jedini cost.
  • Protivnički Fiendi isto dobivaju 300 ATK i DEF. 
  1. 4. Dark World Lightning 
  • Ako je setana spell/trap karta chainana, ova karta je ne može uništiti i ne discarda se karta. 
  1. 5. Dark Smog 
  • Efekt se može aktivirati u protivničkom potezu.

Deckovi

  1. Standard DW

3 Grapha, Dragon God of Dark World
3 Snoww, Unlight of Dark World
3 Broww, Huntsman of Dark World
2 Beiige, Vanguard of Dark World
1 Goldd, Wu-Lord of Dark World
3 Tour Guide From the Underworld
1 Dark Armed Dragon
1 Sangan
1 Fabled Raven

3 The Gates of Dark World
3 Dark World Dealings
1 Dark World Lightning
1 Dragged Down to the Grave
1 Card Destruction
1 Allure of Darkness
1 Mystical Space Typhoon
1 Heavy Storm
1 Foolish Burial
1 Dark Hole
1 Mind Control

2 Solemn Warning
1 Solemn Judgment
1 Deck Devastation Virus
1 Eradicator Epidemic Virus
1 Dark Smog
1 Trap Dustshoot

Ovo je standardan Grapha-centričan Dark World deck. Uz 3 staple DW-a tu su i 2 Beiige i 1 Goldd kao dodatni beateri uz Graphu. 3 Tour Guide From the Underworld znače da je Leviair jedan od glavnih win conditiona. Sangan traži 7 monstera u decku pa se može igrati.

 Spellice su standardne, samo je jedan Dragged Down to the Grave zanimljiv tech. Trapice normalne, Virusi su 1/1 u mainu i 1/1 u sajdu da za sve ima rješenje.

2) Chaos DW:

3 Grapha, Dragon God of Dark World
3 Snow, Mage of Dark World
3 Broww, Hunstsman of Dark World
1 Beiige, Vanguard of Dark World
1 Black Luster Soldier – Envoy of the Beginning
1 Dark Armed Dragon
1 Gorz the Emissary of Darkness
3 Tour Guide From the Underworld
2 Effect Veiler
1 Fabled Raven

3 Gate of the Dark World
3 Dark World Dealings
1 Dark World Lightning
2 Pot of Duality
1 Allure of Darkness
1 Card Destruction
1 Mystical Space Typhoon
1 Heavy Storm
1 Monster Reborn
 1 Dark Hole

1 Deck Devastation Virus
1 Eradicator Epidemic Virus
1 Trap Dustshoot
1 Solemn Judgment
2 Solemn Warning
2 Mind Crush

Istestan i dorađen do savršenstva, ovaj Chaos build DW-a je bio najbolji sve do PHSW,
a sada ima problem jer ima premalo DW-ova da bi koristio Dark Smog. Samo 10 Dark
World monstera se ističe, ali su tu 3 Tour Guide za reciklažu s Leviair. Veileri su korisni
za obranu koje ovaj deck skoro pa nema, a Light su pa služe za BLS-a. Raven je Light i
zato se igra iako nema puno Synchro potencijala. Gorz je zanimljiv izbor, vjerojatno mu
fali obrane.
Spellice su standardne osim 2 Pot of Duality koji usporavaju deck, ali dodaju na
konzistenciji i kontroli. Trapovi minimalni i balansirani.

3) Budget DW

3 Grapha, Dragon Lord of the Dark World
3 Snoww, Unlight of Dark World
3 Broww, Huntsman of Dark World
2 Beiige, Vanguard of Dark World
1 Sillva, Warlord of Dark World
1 Scarr, Scout of Dark World
1 Dark Armed Dragon

3 The Gates of Dark World
3 Dark World Dealings
1 Dark World Lightning
1 Card Destruction
2 Mystical Space Typhoon
1 Heavy Storm
1 Foolish Burial
1 Book of Moon
1 Dark Hole
1 Monster Reborn
1 Allure of Darkness

1 Mirror Force
1 Torrential Tribute
1 Trap Dustshoot
1 Solemn Judgment
2 Compulsory Evacuation Device
2 Skill Drain
1 Eradicator Epidemic Virus
1 Return From the Different Dimension
1 Starlight Road

Dark World deck koji preko Troll&Toad možete nabaviti za oko 250 kuna. Svi su
monsteri iz Structure Decka osim DAD-a. Nema Tour Guide, Warning, Raven i Dark
Smog jer su preskupi. Scarr je tu da blefira Jar i da donekle zamjenjuje Tour Guide.
Spellice su standardne. Trapica je više, ističu se 2 Skill Draina koji daju Anti-Meta
komponentu decku. Return je tu jer nema mogućnosti za Leviaira. Ostale trapice su za
obranu jer deck nije toliko agresivan. 

4) Ceruli DW

3 Grapha, Dragon God of Dark World
3 Snow, Mage of Dark World
3 Broww, Huntsman of Dark World
3 Ceruli, Monk of Dark World
2 Goldd, Wu-Lord of Dark World
2 Sillva, Warlord of Dark World
1 Fabled Raven

3 The Gates of Dark World
3 Dark World Dealings
1 Dragged Down to the Grave
2 Dark World Lightning
2 Gateway to Dark World
1 Mystical Space Typhoon
1 Allure of Darkness
1 Card Destruction
1 Heavy Storm
1 Dark Hole

2 Mind Crush
1 Solemn Judgment
1 Deck Devastation Virus
1 Eradicator Epidemic Virus
1 Torrential Tribute
1 Dark Smog

Deck se bazira na aktiviranju drugog efekta DW monstera pomoću Cerulija. Zna imati stvarno loše handove, ali kada zavozi s Ceruli->Sillva/Goldd onda je gotovo. Ima puno DW monstera zbog Cerulija. Spellovi su standardni osim 2 Gateway koji se koriste da dignu Cerulija i protivniku bace kartu iz ruke. Trapovi su standardni, Dark Smog ovdje ostvaruje puni potencijal, ali se igra samo 1 jer je užasan topdeck, a ovaj build često ostane na topdecku.

Hvala na čitanju. Pozdrav od CCV.

ccv

20 misli o “Dark World by CCV

  1. WTF? Za ovo treba dati 19 boostera xD Svaka čast, odličan blogpost!

  2. Kao što sam nekoliko puta rekao, tvoje deck analize uz analize Mephilesa i Infernala su najbolje.
    Ti kada kreneš pisati deck analizu to napraviš stvarno u detalje, i vidi se da si se jako potrudio oko ovoga, kao i oko prošle dvije koje si napisao.
    DW je stvarno predobar deck, možemo čak i reći nove Machine jer ako kupite tri decka imate složen t2 deck koji može jako dobro zavoziti i bez Ravena, Tourova…, uglavnom to je ono što si ti rekao, tj. ona predzadnja lista, jer stvarno dati nekih 350 kuna kuna za t2 deck je predobro.
    Naravno da će svaki ozbiljniji igrač htjeti složiti malo bolji DW deck pa će morati izdvojiti poprilična sredstva za Tuorove, Ravene, i još uz to mora složiti i dobar extra deck koji će ga isto tako dosta stajati.
    Sa izlaskom Smoga deck će definitvno postati pravi t1, jer karta je presick osobito u ovoj meti kad se skoro svi baziraju na grave i sva srće da se ne zove Dark World Smog jer to bi ipak bilo previše.
    Zglavnom blog ti je super, dobro je da je nakon dužeg vremena napokon neko napisao kvalitetnu deck analizu, jer sada bi svi pisali neke COTW-e i slično, a očito su zaboravili na deckove pa mi je drago da se neko i toga sjetio i mislim da ti stvarno nemam što za prigovoriti, good job 🙂
    Daj samo reci WD-u ili Xiceru da ti sredi taj datum objave kao što su i meni, jer ti je za datum uzeo očito dan kada si počeo pisati, pa je malo glupo da ti bude tek na trećem mjestu u blogeru ako si ga tek danas objavio.

  3. E da i još nešto, vidio sam da imaš problema sa fontom, ali jel bi ga mogo možda malo smanjit, jer mi ovako treba sto godina dok dođem od početka članka do kraja, pa čisto onako da bude malo manji članak?

  4. Hvala svima!

    Neće edita ove greške sa fontom 😛 Obrisat cu cache i cookies pa ce valjda raditi.

  5. Xicer/WD (ne znam tko je editao font), hvala na pomoći. Ubuduće pišem na siteu.

    Vi koji se svađate, brišem komentare.

  6. E da i možda ti je bolje pisati na siteu (ja isto tako pišem), ali ako slučajno stisneš negdje izvan bloga ili nezz nestane struje sve ti ode kvragu i moraš pisati ponovno.

  7. Ccv molim te mozes li napisat deck aalizu x-saber deck,btw poceo sam ga satvaljat msm imam ga cjelog ali me mamno zanima deck lista,comboi itd?

  8. Saberi su bili u planu i već imam dosta materijala, ali sada je došao ovaj Darksoulov ruling i trenutno nisu u planu.

  9. Ne blesiraj se ccv ili ti mijenjaš moje postove ili administrator, nema tko drugi 😉

  10. Ja mijenjam, normalno da mijenjam kada mi spamaš komentare. Sad ću lijepo sve pobrisati i dosta.

  11. Unquestionably consider that that you stated.
    Your favourite justification appeared to be at the internet the simplest factor to
    remember of. I say to you, I certainly get irked whilst other people consider issues that they plainly don’t recognise about. You managed to hit the nail upon the highest as well as outlined out the entire thing with no need side-effects , other people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks

  12. I pay a visit each day some web sites and websites to read articles or reviews, however this blog gives
    quality based content.

  13. Your style is really unique in comparison to other folks I’ve read stuff from. Many thanks for posting when you’ve got the opportunity, Guess I’ll just bookmark this site.

  14. Excellent post. I was checking constantly this
    weblog and I’m impressed! Very helpful info specifically the final section 🙂 I handle such information a lot. I was seeking this certain info for a long time. Thank you and good luck.

  15. Pretty great post. I just stumbled upon your weblog and wished to
    say that I have truly enjoyed browsing your blog posts.
    In any case I will be subscribing in your feed and I’m hoping you write again very soon!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.